Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

13 Ιουνίου 2015

Το πυρηνικό όπλο της χώρας: «1 τρις θα στοιχίσει το Grexit στους εταίρους»




H κυβέρνηση δεν θα δεχθεί συμφωνία που αντιβαίνει στις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει διαμηνύει ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στη Real News.
Ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει ότι «κανείς μας δεν θα βάλει την υπογραφή του κάτω από οποιαδήποτε συμφωνία» επισημαίνοντας μάλιστα πως «κάποιοι εκ των εταίρων και των θεσμών αναπολούν τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζονται μαζί μας».
Μάλιστα, ρίχνει τα βέλη του και προς το ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι δεν θα του έκανε εντύπωση αν επέμενε σήμερα σε απαράδεκτες θέσεις ως δικαιολογία για να αποχωρήσει χωρίς, όμως, να εμποδίσει μια δική μας συμφωνία με τους Ευρωπαίους».
Επισημαίνει ακόμη ότι το Ταμείο αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει παραβιάσει τους κανόνες του συμμετέχοντας στα δύο προηγούμενα μνημόνια.
Ο υπουργός Οικονομικών αφήνει αιχμές και κατά του κ. Σόιμπλε, για τον οποίο υποστηρίζει πως «δεν έχει να προτείνει κάτι που να θεωρεί λύση στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης», ενώ τάσσεται κατά μιας πιθανής παράτασης του προγράμματος επί 9μηνο καθώς, όπως λέει, αυτό επεκτείνει την αβεβαιότητα.
Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρουφάκης προτείνει ως λύση για το χρέος δάνειο 30ετίας με σχετικά χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,5% από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας, αγορά από την Αθήνα των ομολόγων που κατέχει σήμερα η ΕΚΤ και άμεση απόσυρσή τους.
Παράλληλα προτείνει την επέκταση της αποπληρωμής των δανείων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου διασυνδέοντάς το επιτόκιο και τις αποπληρωμές με τον ρυθμό ανάπτυξης.
Ο υπουργός εκτιμά πως το κόστος που θα επιφέρει στους εταίρους τυχόν Grexit ανέρχεται στο 1 τρισ. ευρώ, ενώ ανακοινώνει πως προετοιμάζεται σχέδιο «μικρών και μεγάλων αποκρατικοποιήσεων», θέτοντας ως «κόκκινη» γραμμή τη ΔΕΗ.
Ο κ. Βαρουφάκης απαντά σε όσους κάνουν λόγο για κρίση στη σχέση του με τον πρωθυπουργό και σημειώνει πως ο λόγος που δεν «ξημεροβραδιάζεται» στο Μαξίμου στο πλαίσιο της πολιτκής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι επειδή είναι εκτός ομάδας.
Τονίζει όμως πως αισθάνεται ότι έχει πολλά να προσφέρει από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών.Πηγή: ΑΜΠΕ


 

 

 

 

varoufakis.jpg 

koutipandoras.gr

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα


Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Μέλι
- Κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, την οποία προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε ακόμη μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθεί και να γίνει χυλός. Αφού αυτό συμβεί, σκεπάζουμε από πάνω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ½ ώρα.
Ρίχνουμε τώρα λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού με νερό, παίρνουμε χυλό από το μπολ και ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Αφήνουμε τους λουκουμάδες μας να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.
Τους βγάζουμε με μια κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τέλος, περιχύνουμε από πάνω με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Καλή επιτυχία



lovecook.gr
l

Πηγή: http://www.lovecook.gr

Τσίπρας: θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία»,




Αποφασισμένος να πει το μεγάλο "όχι" είναι ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να ζητούν μια συμφωνία υποταγής και υποτέλειας, και δεν προχωρήσουν σε βιώσιμους συμβιβασμούς.

Συν τοις άλλοις έβαλε τέλος στα σενάρια για εκλογές και δημοψήφισμα στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ανέφερε στους συνεργάτες του: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας φέρεται να είπε: « Ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Πρόσθεσε ότι: «Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Αν όμως η Ευρώπη επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε.











oneminout

Γερμανός ΥΠΕΞ: " Μην αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις - Θα χαθούμε "Bundesbank"Απρόβλεπτες οι συνέπειες ενός Grexit"

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: "ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΛΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΥΒΔΗΣ - ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ"


  















Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, τόνισε σε συνέδριο σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο ότι «θα πρέπει να κάνουμε ότι περνά από τα χέρι μας για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Μην υποτιμάτε τις επιπτώσεις για την Ευρώπη αν δεν επιτύχουμε. Για το λόγο αυτό ελπίζω να μην αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις», κατάληξε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του και ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πέτερ Πρετ δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παραμένει στο ευρώ». Πρόσθεσε, ωστόσο ότι «οι χώρες πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους».

Η ίδια η κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας Bundesbank, φοβάται για επερχόμενη διάλυση της ευρωζώνης εάν δεν υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες με την Ελλάδα.
Tη σφοδρή της ανησυχία για τον αρνητικό αντίκτυπο μια αποχωρήσεως της Ελλάδας από το ευρώ εξέφρασε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, η  Bundesbank, αναγνωρίζοντας ότι "κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις επιπτώσεις".

Στο ίδιο μήκος κύματος, βρίσκεται και ο γερμανικός Τύπος ο οποίος φοβάται μέχρι και διάλυση της ευρωζώνης αφού πολλές χώρες θα σκεφτούν να πράξουν το ίδιο εάν συνεχίσουν να θρυμματίζονται από τη γερμανική "μπότα" της λιτότητας.
Το κόστος δε για τη Γερμανία θα είναι δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ όπως παραδέχεται το ίδιο το Spiegel, αφαιρώντας έτσι τη "σιγουριά" από τους δανειστές ότι μπορούν να εκβιάζουν και ταυτοχρονα να έχουν την ψευδαίσθηση ότι αυτοί οι ίδιοι θα μείνουν αλώβητοι.

Τον κίνδυνο ενός Grexit επισήμανε η αντιπρόεδρος της Bundesbank, τονίζοντας ότι είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις που θα έχει μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.
«Ο άμεσος αντίκτυπος της μετάδοσης σε άλλες χώρες είναι μικρότερος επειδή είναι μικρότερες και οι άμεσες απαιτήσεις των ξένων τραπεζών έναντι της Ελλάδας», δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post η Κλαούντια Μπουχ.

Συμπλήρωσε όμως ότι: «Κανένας δεν γνωρίζει ποιες ενδεχομένως να είναι οι έμμεσες επιπτώσεις».
Έχει ιδαίτερη σημασία ότι αυτό αναφέρεται από την ίδια την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας η οποία είναι και η βασική υπέυθυνη για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Ομοσπονδίας των Τευτονικών κρατών.
Με πρωτοσέλιδους τίτλους όπως «Το Βερολίνο πιστεύει σε μια συμφωνία με την Αθήνα» (SZ), «Κοιτώντας κατάματα τον γκρεμό» (FAZ) και «Τόσο επικίνδυνο θα ήταν ένα Grexit» (Spiegel Online) ο γερμανικός τύπος αναφέρεται στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών στις Βρυξέλλες.
Το Spiegel Online απαριθμεί μεταξύ άλλων τις επιπτώσεις ενός Grexit για την Ελλάδα και την ευρωζώνη: «Η πλειοψηφία των γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ μιας αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, ίσως και επειδή πολιτικοί και οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι περιορισμένες. Όμως, στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθούν.

Ένα νέο εθνικό νόμισμα και η μεγάλη υποτίμησή του σε σχέση με το ευρώ θα σήμαινε για την Ελλάδα εκτόξευση του πληθωρισμού και αύξηση του κόστους των εισαγωγών. Η χώρα δεν θα γινόταν οπωσδήποτε ανταγωνιστικότερη διότι, αν εξαιρέσει κανείς κάποια τρόφιμα, δεν είναι οπωσδήποτε υπολογίσιμο μέγεθος στις εξαγωγές. Την ίδια στιγμή θα βρισκόταν αντιμέτωπη με πλήθος πτωχεύσεων εταιριών, ενώ η οικονομία θα κατέρρεε.

Όσον αφορά τώρα την ευρωζώνη, συνεχίζει το Spiegel Online, ένα Grexit θα προκαλούσε έστω και παροδικά δυνατές αναταράξεις στις χρηματαγορές, θα εξέθετε την ευρωζώνη στον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες και θα κόστιζε δισεκατομμύρια τους δανειστές. Επιπλέον ένα Grexit θα είχε και πολιτικές επιπτώσεις για την ευρωζώνη, μιας και θα άνοιγε διάπλατα την πόρτα εξόδου και άλλων χωρών από το ευρώ.
Ποια θα είναι η επόμενη χώρα; διερωτάται το Spiegel, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
«Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κοστίσει τη Γερμανία δεκάδες δισεκατομμύρια», γράφει η Kölner Stadt-Anzeiger.

Για σοβαρές επιπτώσεις προειδοποιεί και η Stuttgarter Nachrichten: «Σε περίπτωση Grexit δεν αποκλείονται απρόβλεπτες και ισχυρές αναταράξεις στις αγορές. Απρόβλεπτες θα είναι ωστόσο οι επιπτώσεις και για τη γερμανική οικονομία. Βρισκόμαστε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Η αντίστροφή μέτρηση έχει ξεκινήσει».

Η Kölner Stadt-Anzeiger παρατηρεί: «Όλα δείχνουν προς μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων Ελλάδας δανειστών. Είναι σαφές ότι η Α. Μέρκελ ως υπεύθυνος πολιτικός θέλει να αποφύγει αυτό το ενδεχόμενο. Πολλοί γερμανοί πολίτες επιθυμούν μεν μια σκληρότερη στάση έναντι της Αθήνας. 

Όμως η καγκελάριος έχει να χάσει πολλά αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις. Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα κοστίσει τη Γερμανία δεκάδες δισεκατομμύρια. Ανυπολόγιστη θα είναι η ζημιά για την ευρωζώνη, αλλά και την ΕΕ όταν ενισχυθεί στους πληθυσμούς στην νότια Ευρώπη ακόμα περισσότερο το συναίσθημα ότι τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους."


 defencenet.gr