Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

07 Αυγούστου 2015

ΟΗΕ : "Απόλυτο χάος στα Ελληνικά νησια απο τους μετανάστες"

Ανεπάρκεια πόσιμου νερού, τροφίμων και υγειονομικής περίθαλψης διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η οποία καλεί την Ελλάδα να ελέγξει το πλήρες χάος στα ελληνικά νησιά όπου έχουν αποβιβασθεί χιλιάδες μετανάστες

ΟΗΕ: Πλήρες χάος στα ελληνικά νησιά

Να θέσει υπό έλεγχο το πλήρες χάος που επικρατεί στα ελληνικά νησιά λόγω της καθημερινής άφιξης χιλιάδων μεταναστών στις ακτές τους, κάλεσε την Ελλάδα ο διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ευρώπη, Βενσάν Κοστέλ, ο οποίος αφού επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο, υπογράμμισε πως τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει επίσης να κάνουν περισσότερα για να μοιραστούν το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα, όπου 50.000 πρόσφυγες έφθασαν μόνο τον Ιούλιο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων «σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη. Έτσι στα νησιά επικρατεί πλήρες χάος. Έπειτα από μια-δυο ημέρες μεταφέρονται στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτε που να τους περιμένει στην Αθήνα».

Παράλληλα ο 30χρονος βετεράνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπογράμμισε πως «ουδέποτε έχει δει τέτοια κατάσταση. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ηγηθούν και να συντονίσουν την απάντηση», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του οργανισμού για την κατάσταση «στην οποία ουδείς αναλαμβάνει πραγματικά να ηγηθεί της απάντησης, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στις προσπάθειες».

Ο Κοστέλ εξέφρασε την ανησυχία και για το ενδεχόμενο η κατάσταση στην Ελλάδα να επιδεινωθεί ή να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικούς σκοπούς. Υπογράμμισε δε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα “Καλαί” στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι πολλοί μετανάστες κατευθύνονται προς αυτό το γαλλικό λιμάνι και τουλάχιστον 10 έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να εισέλθουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης. «Η κορυφαία προτεραιότητα είναι να μην αφήσουμε να δημιουργηθούν άλλα “Καλαί” αλλού στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Ρεκόρ μεταναστευτικών ροών τον Ιούλιο

Πάνω από 50.000 είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Frontex, που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου
Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσσα Μπερτό, έκανε λόγο για «νούμερο-ρεκόρ», που ξεπερνάει τον αριθμό των εισροών στην Ελλάδα για ολόκληρο το 2014. Επιπλέον, ενημέρωσε πως για την περίοδο 2014-2020 η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από την Επιτροπή για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφερε, η πρώτη εκταμίευση ευρωπαϊκής βοήθειας, η οποία θα ανέρχεται περίπου στο 3% του συνολικού ποσού που είναι διαθέσιμο από το AMIF, μπορεί να γίνει εφικτή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, μόλις εγκριθεί από το εν λόγω Ταμείο το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνάντηση που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το θέμα, λέγοντας ότι στόχος είναι να διοριστεί από την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες ένα αρμόδιο όργανο διαχείρισης των κεφαλα






Πηγή:netnews

Να είσαι Πρωθυπουγός και να κάνεις σύσκεψη με την κ. Τασία <<Οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια

«Δεν υπάρχουν μετανάστες - Οσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες»


Η Φωτογραφία  είναι απο την σελίδα του Πρωθυπουργού στο facebook που κοινοποίησε του ο ίδιος.



Το άκρον άωτον της κυβερνητικότητας είναι μάλλον  να κάνεις σύσκεψη ως Πρωθυπουργός για το καθημερινό " αγριο κύμα εισόδου προσφύγων" με την υπουργό σου την Τασία που δήλωσε << Ποιοί οι μετανάστες - (προσφυγες) στην Ομόνοια ; αυτοί απλά λιάζονται τα πρωινά  στην Ομόνοια-Δεν υπάρχουν μετανάστες - Οσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες>>

Newsweek: "Η Γερμανία μετέτρεψε την Ευρώπη σε Δ΄ Ράιχ - Είναι η ένωση που είχε ονειρευτεί ο ΥΠΟΙΚ των Ναζί"

ΒOMΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ"
 12:54
Newsweek: "Η Γερμανία μετέτρεψε την Ευρώπη σε Δ΄ Ράιχ - Είναι η ένωση που είχε ονειρευτεί ο ΥΠΟΙΚ των Ναζί"




«Η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε οργανισμό χωρίς αίμα. Έχει γίνει ένας μηχανισμός επιβολής και όχι μια ένωση με κοινή φιλοδοξία» αναφέρει σε άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, καταδεικνύοντας έτσι το έλλειμμα δημοκρατίας που την χαρακτηρίζει και την ταχεία μετατροπή της σε ολοκληρωτικό μηχανισμό, με την Γερμανία να είναι ο επικεφαλής ως Δ' Ράιχ, επαναφέροντας μνήμες από την πρότερη προσπάθεια κυριαρχίας των Ναζί κατά τον Β' ΠΠ


Ο Βάλτερ Φουνκ, ο υπουργός Οικονομικών του Γ΄Ράιχ, του Α.Χίτλερ και ένας εκ των πιο σημαντικών θεωρητικών της εποχής γύρω από τα οικονομικά, ήταν από τους πρώτους που ανέπτυξαν την ιδέα της γερμανικής επιβολής στην Ευρώπη μέσω μιας νομισματικής ένωσης. 
Καίτοι διέγνωσε ευθύς εξαρχής πως το σχέδιο θα είναι περίπλοκο, λόγω της διαφοράς επιπέδου διαβίωσης σε διάφορες χώρες, εντούτοις μέσα του κυριαρχούσε η αισιοδοξία για την πραγμάτωση του σχεδίου.


Κι όμως, η σημερινή εκδοχή της νομισματικής ένωσης δείχνει πως τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα από τα κέρδη. Ο Πίτερ Ντόιλ, πρώην μέλος του ΔΝΤ, αναφέρει: «Η Ελλάδα είναι σαν το καναρίνι μέσα σε ένα ορυχείο. Εάν το καναρίνι πεθάνει, τότε δεν θα φταίει αυτό, αλλά το ορυχείο. Στην περίπτωσή μας, η Ελλάδα είναι το καναρίνι και η Ευρωζώνη το ορυχείο».

 "Η Ευρωζώνη έχει ανακαλύψει ένα τρόπο για να αναβιώσει την τοξική πολεμική κληρονομιά: 


Επιτρέπει στη Γερμανία να ηγείται, δίχως να χρειάζεται να επικυριαρχήσει με άλλα μέσα. Ωστόσο, το νέο Μνημόνιο προς την Ελλάδα -και η λιτότητα που το ακολουθεί- έχουν δημιουργήσει ένα έντονα φορτισμένο κλίμα (σχεδόν εχθρικό) ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Αρκετοί αναλυτές προσπαθούν με σύνεση να δουν ποιο θα είναι το πολιτικό και οικονομικό μέλλον της ένωσης.

 «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα. Η Ευρωκρίση έδειξε πως πρέπει να υπάρξει μια σύνεση οικονομική, πολιτική και δημοσιονομική στην ένωση, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουν πολλές από τις συνθήκες στις οποίες βασίζεται η ΕΕ. Μόνο που ο οικονομικός βομβαρδισμός που έχει δεχθεί η Ελλάδα από τη Γερμανία, δείχνει πως υπάρχει ελάχιστη θέληση για πιο στενές σχέσεις».

Ο Ντένις ΜακΣέιν, πρώην υπουργός και συγγραφέας, λέει χαρακτηριστικά: «Αν είσαι ναρκομανής, σαφώς πρέπει να κατηγορηθείς για την εξάρτησή σου, αλλά το ίδιο πρέπει να κατηγορηθεί κι αυτός που σε προμηθεύει με τις ουσίες. Η Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί που κλαίει εύκολα, αλλά και οι ξένες τράπεζες την δάνεισαν δίχως να σκεφτούν τι κάνουν». 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και το τραύμα των Μνημονίων συγκρίνεται από πολλούς με το τραύμα που άφησε η γερμανική κατοχή κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Αμφότερα τα μέρη έχουν ορθώσει μπροστά τους μια σειρά στερεοτύπων για να αμυνθούν. Οι Γερμανοί κατηγορούν τους Έλληνες ότι είναι τεμπέληδες και οι Έλληνες απαντούν ότι η Γερμανία θέλει να επιβάλλει το Τέταρτο Ράιχ στην Ευρώπη.

Το Newsweek διαβλέπει πως η ελληνική οικονομία, έτσι όπως είναι διαρθρωμένη πάνω στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, δύσκολα θα καταφέρει να ανακάμψει. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι δύσκολα θα διορθωθεί η σχέση των Ελλήνων και των Γερμανών πολιτών. Ο Ίαν Μπρέμερ του Eurasia Group, σημειώνει: «Υπάρχει τόση προσωπική εχθρότητα που ο ένας δεν θέλει να συνεργαστεί με τον άλλον».

Από την άλλη, εγείρεται ένα θέμα για το πώς λαμβάνει τις αποφάσεις της η Ευρωζώνη. Υπό τον όρο της ανωνυμίας, ένας Γάλλος διπλωμάτης είπε στο Newsweek, ότι κατά τη διάρκεια των εντατικών συζητήσεων τον Ιούλιο, η Γερμανία έπαιξε καθοριστικό ρόλο. «Ξέραμε πως αν οι Γερμανοί πειστούν, θα χρειαστούμε μόλις 20 λεπτά για να πείσουμε τους υπόλοιπους. Από τη στιγμή που το Βερολίνο θα άναβε το πράσινο φως, το ίδιο θα έκαναν και όλοι οι άλλοι σκληροπυρηνικοί».

Το τίμημα της νίκης του Βερολίνου έναντι των Βρυξελλών είναι βαρύ, αναφέρει ο Τζούλιαν Ραπόλντ, του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, σημειώνοντας πως από και πέρα θα έχουμε περισσότερες εντάσεις. 

Το πρόβλημα είναι ότι τα 19 κράτη που ενώνονται με το ευρώ, δεν έχουν κοινούς προϋπολογισμούς και
δημοσιονομική πολιτική. Άρα, οι αντιθέσεις θα μεγαλώνουν, ενώ η επιβολή των τεχνοκρατών σημαίνει τον αργό θάνατο της Ευρωζώνης.

Ο Ντόιλ δεν έχει καμία αμφιβολία: «Οι Γερμανοί προετοίμαζαν το έδαφος για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Αυτή η συμφωνία είναι εξωφρενική, ποτέ δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί».

Όλοι αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία αυτή δεν έχει μέλλον εν τη γενέσει της, και ότι σε μερικούς μήνες πάλι θα απασχολεί την χώρα αυτό που την απασχόλησε και την 5η Ιουλίου στο δημοψήφισμα: "ΝΑΙ" ή "ΌΧΙ" αλλά αυτή τη φορά το ερώτημα θα είναι αναγκαστικά ξεκάθαρο, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ενδοιασμούς, και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς δεν θα μπορεί να κρύβεται πλεόν πίσω από ένα πολιτικό σύστημα σίγουρα όχι υψηλής αξίας αφού 6 χρόνια τώρα εζυγίσθη,εμετρήθη, και ευρεθη ελλειπές.





pronews.gr

ΝΤΡΟΠΗ κ. ΤΣΙΠΡΑ ..:Ο ΟΗΕ εχει δικαιώσει την Αργεντινή για την μονομερή αναδιάρθρωση χρέους και η Ελλάδα απείχε της ψηφοφορίας

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ CRISTINA FERNANDEZ DE KIRCHNER 





Την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ δικαίωσε την Αργεντινή για την αναδιάρθρωση του χρέους της και την μη πληρωμή των απίστευτων τοκοχρεωλυσίων που ζητούσαν τα κοράκια-"επενδυτές" με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης,η Ελλάδα ως άμεσα ενδιαφερόμενη και έχουσα έννομο συμφέρον απείχε της ψηφοφορίας για να μην θυμώσουν οι δανειστές και ειδικότερα οι Γερμανοί. 

Πρόκειται για ντροπή μεγατόνων που πέρασε στο αθόρυβο και στον "Αυτόματο πιλότο" είτε σαν μονόστηλο, είτε με αποπροσανατολιστικούς τίτλους. 
"Πρόκειται για μία ξεχωριστή ημέρα για όλους τους Αργεντίνους", όπως εύστοχα  ανέφερε στην ιστοσελίδα της, η μαχητική πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Fernandez de Kirchner.

Και αυτό διότι ο ΟΗΕ με την ιστορική του απόφαση, δίνει ισχυρό «ράπισμα» στους διεθνείς τοκογλύφους, τα λεγόμενα επενδυτικά κεφάλαια «γύπες», δικαιώνοντας την κυβέρνηση της Αργεντινής, με τη σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της στη μάχη κατά των αρπακτικών της παγκόσμιας οικονομίας.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, ο ΟΗΕ αναγνώρισε ότι η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα μιας χώρας.

Επιπροσθέτως, η διαδικασία  δεν μπορεί να ματαιωθεί, ούτε να εμποδιστεί από ένα άλλο κράτος ή ιδιώτες πιστωτές, όπως είναι οι λεγόμενοι «γύπες». Επίσης, μπαίνουν τα θεμέλια για ένα νέο νομικό πλαίσιο, που θα προστατεύει τα κράτη από τις επιθέσεις κερδοσκόπων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Αργεντινής.

Αναμφίβολα η απόφαση δημιουργεί νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία και έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία πολλές χώρες,  αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν επί χρόνια προκειμένου να πετάξουν από πάνω τους, τα δυσβάσταχτα χρέη.
Παρά το υπέρογκο χρέος της και την ξένη κατοχή που της έχει επιβληθεί, η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους. 

Και όμως: Ηταν μια θαυμάσια ευκαιρία "απόδρασης" της Ελλάδας από την φυλακή του Μνημονίου ή τουλάχιστον έναρξης μιας διαδικασίας που θα οδηγούσε την ελευθερία.

Στην ψηφοφορία απείχαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Τσεχία που μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία ψήφισαν αρνητικά. Στην ψηφοφορία ψήφισαν «ναι» 124 χώρες, «όχι» 11, ενώ απείχαν 41 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Ελλάδα, όχι μόνο δεν ψήφισε υπέρ της απόφασης αλλά απείχε (!) από την ίδια την ψηφοφορία. Έτσι, η ημέρα της ψηφοφορίας, μπορεί να θεωρείται δικαίως και για την Ελλάδα, ως ξεχωριστή ημέρα, για την επιβεβαίωση της εθελόδουλης πολιτικής των συγκυβερνώντων.

Η στάση της ελληνικής συγκυβέρνησης, στο συγκεκριμένο μείζονος σημασίας για την ίδια τη χώρα ζήτημα, απλώς επιβεβαιώνει τον ήδη υπάρχοντα ισχυρισμό ότι έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε διεκδίκηση υπέρ των συμφερόντων της χώρας αναφορικά με τη διαπραγμάτευση του χρέους και όχι μόνο.

Η Πρόεδρος της Αργεντινής ευχαρίστησε «κάθε χώρα που ευνόησε την απόφαση» και κάλεσε αυτούς που δεν ψήφισαν την πρωτοβουλία να «συνειδητοποιήσουν ότι χρειαζόμαστε ένα πιο δίκαιο κόσμο. Ο κόσμος χρειάζεται λιγότερους γύπες και περισσότερα περιστέρια».

Η απόφαση του ΟΗΕ χαιρετίστηκε από τον Αργεντινό υπουργό Εξωτερικών Héctor Timerman, ο οποίος σημείωσε ότι με αφορμή το ψήφισμα θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα «που σέβεται την πλειοψηφία των πιστωτών και επιτρέπει σε χώρες να βγουν από την κρίση με βιώσιμο τρόπο».

Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ –μιλώντας εκ μέρους αυτών που διαφωνούσαν- ισχυρίστηκε ότι η ψήφιση ενός μηχανισμού αναδιάρθρωσης των κρατικών χρεών θα προκαλούσε «οικονομική ανασφάλεια που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ανεπτυγμένες χώρες», προσθέτοντας ότι υφίσταται ήδη άλλωστε, μηχανισμός υποστήριξης των κρατών που αντιμετωπίζουν προβλήματα: το ΔΝΤ.

Η απίστευτη Ουάσιγκτον με περίσσειο θράσος μας λέει ότι πίνοντας το "αίμα" των λαών τους τα κράτη θα μπορούν να κάνουν αναδιάρθρωση υπέρ των τοκογλύφων.
Οι τοκογλύφοι όμως δεν θα χάνουν ποτέ.

Μόνο οι λαοί θα χάνουν, οι οποίοι θα θεωρούνται υπεύθυνοι για τις ατασθαλείες των τραπεζών τους, και τα εγκληματα των πολιτικών τους, αλλά και της επιχειρηματικής τους ελίτ.

Οι καταθέσεις μας σε μια τράπεζα θα θεωρούνται επένδυση και άρα θα μπορούμε να τις χάσουμε, η αγορά σπιτιού ρίσκο και ουσιαστικά δεν θα μας ανήκει ποτέ, αλλά αυτοί που κερδίζουν από όλα αυτά δεν θα φέρουν ουδεμία ευθύνη, και θα συνεχίσουν να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος μας, πέρνοντας δάνεια που θα τα ξεπληρώνουμε εμείς, για να πραγματοποιούν "επενδύσεις" για το καλό μας, και για να βρούμε εργασία. 
Tο 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μετάξα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με την βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.
Η Ελλάδα απάντησε οτι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του λαού και της χώρας.

Στο υπόμνημά της η ελληνική κυβέρνηση ανέφερε:«Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο».(Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σελ.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης το 1938 που τόνισε τα αυτονόητα: «Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μία έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις…υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μία Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Καί φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντί της πληρωμής των χρεών της.

Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά η ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι’ έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας.
Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει η και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»


Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές Δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο στο οποίο μάλιστα στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο πρόεδρός της Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρας του αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ .


Σήμερα η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Φερνάντες με αγώνες κατάφερε να δικαιωθεί εκ νέου "τσλακώνοντας" τα μούτρα των ΗΠΑ, και του αγγλοσαξωνικού μπλοκ, με αυτή την απόφαση-ψήφισμα. Πρόκειται για μια γυναίκα που φοράει παντελόνια. Εδώ στην Ελλάδα κάποιοι τα φοράνε για να μην κρυώνουν.





 defencenet.gr

Λαφαζάνης προς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνιστείτε μέχρι τέλους κατά του Μνημονίου

ΣΧΟΛΙΑΜΟΣ:  Ο Π.Λαφαζάνης μήπως θα πρέπει να κάνει κάτι πιο "δραστικό" ( ;)  προς την κατεύθυνση της μη υπογραφης της νέας μνημονιακής συμφωνίας που επιχειρεί ο Α. Τσίπρας και οι προσκείμενοι σε αυτον Προεδρικοί βουλευτές,  και είναι κυρίως αυτοί αυτοι που κατέχουν " καρέκλες "' Γιατί διαφορετικά οι πολίτες θα αρχίσουν να υποψιάζονται ( νωρίς αυτη την φορά ) άλλα για τις ειλικρεινείς η όχι προθέσεις του Π.Λαφαζάνη και τις Αριστερής Πλατφόρμας.
 Δεν μπορεί να ειναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη.!


 fyllokaiftero1.blogspot.com



Να αγωνισθούν «μέχρι την ύστατη στιγμή» για να μην υπογράψει η κυβέρνηση τρίτο μνημόνιο καλεί όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και προσθέτει ότι «αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σε συνέντευξή του στο Real.gr o Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνει ότι «η ρητή και σαφέστατη προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τα υπάρχοντα μνημόνια και να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή δημοκρατική και προοδευτική πορεία, με μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς ομηρίες και κηδεμονίες, δεν αφορά μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην Αριστερή 
 Πλατφόρμα αλλά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».«Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας», τονίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο ερώτημα πώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με ένα τρίτο μνημόνιο θα εξακολουθούν να παρέχουν εμπιστοσύνη και στήριξη στην κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης απαντά ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν την στηρίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών».

«Η υπογραφή μια νέας μνημονιακής συμφωνίας δεν ήταν αναγκαστικός μονόδρομος για την κυβέρνηση. Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας», σημειώνει.
Κληθείς να σχολιάσει το ερώτημα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία.

Όπως εξάλλου υπογραμμίζει «η Ελλάδα διέθετε εναλλακτική λύση και όφειλε να είχε προετοιμαστεί πολιτικά για μια τέτοια εναλλακτική εκδοχή, που σήμαινε ρήξη με τα συμφέροντα του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου, βαθιά και δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος του μεγάλου πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών με προσανατολισμό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αν χρειαζόταν, την συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».



Πηγή:www.reporter.gr


ΣΧΟΛΙΑΜΟΣ:  Ο Π.Λαφαζάνης μήπως θα πρέπει να κάνει κάτι πιο "δραστικό" ( ;)  προς την κατεύθυνση της μη υπογραφης της νέας μνημονιακής συμφωνίας που επιχειρεί ο Α. Τσίπρας και οι προσκείμενοι σε αυτον Προεδρικοί βουλευτές,  και είναι κυρίως αυτοί αυτοι που κατέχουν " καρέκλες "' Γιατί διαφορετικά οι πολίτες θα αρχίσουν να υποψιάζονται ( νωρίς αυτη την φορά ) άλλα για τις ειλικρεινείς η όχι προθέσεις του Π.Λαφαζάνη και τις Αριστερής Πλατφόρμας.
 Δεν μπορεί να ειναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη.!


 fyllokaiftero1.blogspot.com