Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

07 Απριλίου 2017

Τελικά ο Τράμπ κατάπιε, αμάσητο, το δόλωμα των «υπογείων»!

Ο... «πολύς» Τράμπ κατάπιε, αμάσητο, το δόλωμα των «υπογείων»!

Του Κώστα Γιαννιώτη


Κλαυθμός και οδυρμός για τις αθώες παιδικές ψυχούλες της δύσμοιρης Συρίας από τα ντόπια και διεθνή ΜΜΕ.

Ξεχειλίζοντας από υποκρισία, που πλησιάζει τα όρια της υστερίας, καταγγέλλουν (έμμεσα μεν, αλλά σαφώς) τον... «κακούργο» Άσαντ που... «δεν διστάζει να δολοφονεί αθώα πλάσματα στο βωμό των σκοπιμοτήτων του» και τους «αδίστακτους» Ρώσους συμμάχους του!

Την ίδια ώρα που οι ευγενείς και φιλάνθρωποι «κυβερνώντες» έχουν κόψει -με άνωθεν εντολές- τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, τα εδώ παπαγαλάκια των αισχρών ΜΜΕ έχουν την «άδεια» της ασυδοσίας των «δημοσιογραφικών πληροφοριών» και των εκτιμήσεων.

Αυτοί που δε σεβάστηκαν, ούτε κατ’ ελάχιστον, τον πόνο και τα μαρτύρια του ελληνικού λαού, επί επτά συναπτά έτη, θα σεβαστούν τη μοίρα ενός άλλου λαού;

Όχι βέβαια!

Εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις οδηγίες που λαμβάνουν από τα κέντρα... «παπαγαλίασης». Κάνουν τη μόνη δουλειά που έμαθαν: Να διαλαλούν το «εμπόρευμα» του αφεντικού τους!

Ένα εμπόρευμα αμπαλαρισμένο από τα διάφορα υπόγεια «ινστιτούτα» -τύπου Κλίντον- που, αφού δεν κατάφεραν με την προβοκάτσια του Ντονιέτσκ, στην Ουκρανία, να παρασύρουν σε ένοπλη αντιπαράθεση τον Τραμπ με τη Ρωσία, βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία με το δημιούργημά τους, τον ISIS, να επαναλάβουν το πείραμα, εξοντώνοντας με χημικά αθώες ψυχές στο βωμό των πολεμοχαρών σχεδίων τους!

Με το νέο πείραμα ήθελαν μαζί τους και την παγκόσμια κοινή γνώμη, στη νέα προκλητική πολεμική ενέργεια εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους, της Συρίας!

Μια «κοινή γνώμη», που την διαμορφώνουν, βήμα βήμα μέσα από τα ελεγχόμενα και υποτελή τους ΜΜΕ, σαν τα δικά μας!

Μέχρι στιγμής φαίνεται να πετυχαίνουν τα σχέδιά τους, σπρώχνοντας την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού!

Ο... «πολύ βαρύς» και ψευτοτσαμπουκάς Τραμπ, κατάπιε αμάσητο το φρέσκο δόλωμα που του έριξαν -μέσω των χημικών τού ISIS- και προχώρησε σε επίθεση εναντίον της Συρίας! Μπορεί να «νίκησε» τη Χίλαρι στις εκλογές, αλλά στην ουσία η Χίλαρι και τα «υπόγεια» εξακολουθούν να ασκούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ!

Πολύ γρήγορα ξέφτισε το... παλικαριλίκι του και αναδεικνύεται σε άλλο ένα απλό πιόνι στη σκακιέρα που του στρώνουν άλλοι! Το ίδιο γρήγορα πήραν και το μάθημά τους όλοι αυτοί που ήλπισαν ότι στο πρόσωπο του Τραμπ βρήκαν τον άνθρωπο που είχε τις... κοχόνες να τα βάλει με τα υπόγεια κλαμπ, που διαφεντεύουν τις τύχες της ανθρωπότητας!

Πολύ γρήγορα, τη θέση της διπλωματίας της «εξομάλυνσης» και της συνεννόησης, την κατέλαβαν -για άλλη μια φορά- οι εκρήξεις των Τόμαχοκ!

Πηγή: dromosanoixtos.gr



Κώστας Γιαννιώτης: Σχετικά με τον συντάκτη

Εξοργισμένος ο Πούτιν με τον Τραμπ : «Παραβίασες το διεθνές δίκαιο και επιτέθηκες, θα υπάρξουν συνέπειες!!!»


Εξοργισμένος με τις ΗΠΑ ο Πούτιν: Θα υπάρξουν συνέπειες!!!
Toυ Θ.Μπομπότη

«Η Αμερικανική επίθεση στη Συρία είναι μια πράξη επιθετικότητας κατά κυρίαρχου κράτους, κατά παράβαση των διεθνών νόμων και κάτω από κατασκευασμένες υποθέσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Ο συριακός Στρατός δεν έχει χημικά όπλα. Αυτό είχε επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων, μια ειδική Μονάδα του ΟΗΕ».
«Πρόκειται για μια προσπάθεια των ΗΠΑ να αποπροσανατολίσουν από τις τρομαχτικές απώλειες στο Ιράκ».
«Αυτό το βήμα σηματοδοτεί μια τεράστια ζημιά στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ οι οποίες ήδη ήταν σε ένα κακό σημείο».
«Ο διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατίας αποτελεί παρελθόν».

Ο Ρώσος Γερουσιαστής, Igor Morozov, είπε πως πρόκειται για μια επανάληψη της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.
«Ο Τραμπ επέστρεψε στην Αμερικανική πολιτική του 1990 όταν οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία χωρίς έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είχαμε επανάληψη αυτού του περιστατικού το 2003 με την εισβολή στο Ιράκ, στη Λιβύη με τον θάνατο του Μ.Καντάφι.
Στη διπλωματική γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι ο Πούτιν σήκωσε το γάντι και περνάει στην αντεπίθεση.

Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την σφοδρή πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Απριλίου.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίσθηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα», όπως ανακοινώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τρομοκρατική επίθεση Στοκχόλμη: Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων


Τρομοκρατική επίθεση Στοκχόλμη: Σοκάρουν οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων
Τρόμος απλώνεται πάνω από τη Στοκχόλμη, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε την Παρασκευή (07/04), όταν ένα φορτηγό έπεσε σε πολυκατάστημα «θερίζοντας» τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.
Σκηνικό χάους επικρατεί στην σουηδική πρωτεύουσα από το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμος της Στοκχόλμης να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Εκατοντάδες αστυνομικοί με τα όπλα στα χέρια, ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, άνθρωποι να κείτονται στο δρόμο σκεπασμένοι με κουβέρτες, αυτές είναι οι δραματικές εικόνες που μεταδίδονται αυτή την ώρα από τη σουηδική πρωτεύουσα.
bodu1
Η τρελή πορεία του φορτηγού, που όπως αποδείχτηκε ήταν κλεμμένο, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα πέντε άνθρωποι, με το συνολικό των τραυματιών να ξεπερνά τους 20.

«Η Σουδία δέχτηκε επίθεση», είπε ο Στέφαν Λεβέν, ανακοινώνοντας στον λαό της χώρας του ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η δολοφονική πορεία του φορτηγού στο κέντρο της Στοκχόλμης ήταν τρομοκρατικό χτύπημα.

«Άκουσα μία έκρηξη, μετά ουρλιαχτά. Πνίγηκα από τον καπνό»

«Άκουσα ένα θόρυβο σαν να σκάει βόμβα, αμέσως άρχισαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την είσοδο του καταστήματος και μετά πνιγήκαμε από τον καπνό», περιγράφει η 66χρονη Leander Nordling, η οποία την ώρα που το φορτηγό καρφώθηκε στο πολυκατάστημα, βρισκόταν στο τμήμα των αρωμάτων του Ahlens.
Όπως ήταν φυσικό μέσα στο κατάστημα επικράτησε πανικός και οι πελάτες μαζί με το προσωπικό κρύφτηκαν στην αποθήκη. «Υπήρχαν πολλοί φρουροί που μας υποδέχτηκαν έξω και μας συμβούλευσαν να απομακρυνθούμε από την περιοχή αμέσως», περιγράφει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.
«Βρισκόμασταν μέσα σε ένα κατάστημα παπουτσιών όταν ξαφνικά άκουσα έναν κρότο... και μετά ανθρώπους να ουρλιάζουν», ανέφερε η Jan Granroth στην εφημερίδα Aftonbladet, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.
«Πήγαινα στον κεντρικό δρόμο, όταν ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν μπορούσα να δω πως, αλλά βγήκε εκτός ελέγχου. Είδα να έχει πέσει πάνω σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους. Έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα από εκεί», λέει αυτόπτης μάρτυρας με το όνομα Δημήτρης, στην εφημερίδα.

Τα ξεπούλησαν όλα....Υπέγραψαν νέο μνημόνιο από το 2019 και μετά. Με ποιο δικαίωμα ρε αλήτες;;;



Βουλή - συζήτηση - Πολυνομοσχέδιο - Τσίπρας - Τσακαλώτος


Το Eurogroup της Μάλτας φαίνεται ότι έφερε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για να καθαρογράψουν επιτέλους την συμφωνία. Κυβερνητικές πηγές τοποθετούσαν την επιτροφή των θεσμών την Μεγάλη Δευτέρα, ενώ εξέφραζαν και την αισιοδοξία τους για την ένταξη της Ελλάδας στο QE, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Μια συμφωνία, που όπως είπε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «θα στενοχωρήσει τον ελληνικό λαό», και αυτό μεταφράζεται σε μέτρα 3,6 δις για το 2019 και το 2020, ή αλλιώς 1% περικοπές σε συντάξεις το 2019 και 1% στο αφορολόγητο το 2020. Όσο για τα αντίμετρα; Αυτά, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο θα ψηφιστούν άμεσα μαζί με τα μέτρα.

Το πότε θα ισχύσουν είναι μια άλλη συζήτηση. Αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς από τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος στην συνέντευξη Τύπου είναι ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους το 2018 που θα συνταχθεί και η έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τότε τα μέτρα που ήταν να εφαρμοστούν το 2020 θα εφαρμοστούν και αυτά το 2019!

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η επί της αρχής συμφωνία βασίζεται στη στρατηγική που χαράχτηκε στο Eurogorup του Φεβρουαρίου, ότι δηλαδή παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα, θα νομοθετηθούν θετικά μέτρα που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η σημερινή καταρχήν συμφωνία είναι το αποτέλεσμα ενός συμβιβασμού που όπως όλοι οι συμβιβασμοί περιλαμβάνει στοιχεία που δεν ικανοποιούν και άλλα που ικανοποιούν την ελληνική πλευρά και ειδικότερα τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, η επί της αρχής συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα στην οποία κατέληξε το σημερινό Eurogoup αφορά θετικά μέτρα το 2019 , ύψους 1% του ΑΕΠ και το 2020, ύψους 1% του ΑΕΠ και παράλληλα περιοριστικά μέτρα στις συντάξεις το 2019 , ύψους 1% του ΑΕΠ και μέτρα σε φόρους το 2020 , ύψους 1% του ΑΕΠ. Ο υπουργός οικονομικών ξεκαθάρισε ότι τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα θα νομοθετηθούν και τα αντισταθμιστικά - θετικά μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν αν η Ελλάδα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Σχετικά με το πακέτο των θετικών μέτρων, ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το 2019 θα φτάνει τα 1,8 δισ. ευρώ και θα περιλαμβάνει μέτρα κυρίως από τη μεριά των δαπανών που θα αντιμετωπίζουν την παιδική φτώχεια, το πρόβλημα της στέγασης, τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση, καθώς και μέτρα και ενέργειες που θα συμβιβάζονται με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης, για τη συμβολή των συνταξιούχων στα φάρμακα, αλλά και ένα επενδυτικό πακέτο.

Σχετικά με τα θετικά μέτρα το 2020, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι θα είναι από τη μεριά των φόρων με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και πρωτίστως στο φόρο εισοδήματος. Αυτά τα μέτρα ανακούφισης κατά κάποιο τρόπο θα αντισταθμίσουν τα περιοριστικά μέτρα και θα δημιουργήσουν τη βάση για ένα κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο Ευ. Τσακαλώτος.

Τέλος, όσον αφορά τα εργασιακά, ο Ευ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το Σεπτέμβριο του 2018 θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, με την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης.

Ντάισελμπλουμ: Οι θεσμοί επιστρέφουν το συντομότερο δυνατό



Την επίτευξη συμφωνίας στα βασικά σημεία ενός πακέτου μεγάλων μεταρρυθμίσεων ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας. «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο από το προηγούμενο Eurogroup του Μαρτίου» υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως οι εντατικές διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας απέδωσαν καρπούς.
Ο ίδιος ανέφερε πως η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει «το συντομότερο δυνατό» προκειμένου να επιτευχθεί μια πλήρης συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής, ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα «πολιτικό» εμπόδιο, αλλά η ακριβής ημερομηνία επιστροφής των θεσμών εξαρτάται από κάποια πρακτικά ζητήματα.



Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα στα βασικά σημεία, ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε πως περιλαμβάνει το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, ενώ τις τεχνικές λεπτομέρειες θα πρέπει να τις συμφωνήσουν οι θεσμοί στην αποστολή τους στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, το γενικότερο μεταρρυθμιστικό πακέτο θα αφορά παρεμβάσεις ύψους 1% του ΑΕΠ στο συνταξιοδοτικό το 2019 και 1% στο φόρο εισοδήματος το 2020, ενώ παράλληλα θα εφαρμοστούν με το ίδιο χρονοδιάγραμμα τα αντισταθμιστικά, θετικά μέτρα αντίστοιχου ύψους, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος «δημοσιονομικός χώρος».

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ κάλεσε επίσης τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας «πλήρους συμφωνίας» σε τεχνικό επίπεδο, το συντομότερο δυνατό. Αυτή η συμφωνία επανέλαβε θα επιτρέψει στο Eurogroup να προχωρήσει στη συζήτηση για τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το τέλος του προγράμματος καθώς για τη βιωσιμότητα του χρέους, προκειμένου να επιτευχθεί η «συνολική πολιτική συμφωνία», την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» για την Ελλάδα. Ο ίδιος υπογράμμισε πως η σημερινή απόφαση θα μπορέσει να «επιταχύνει» τις διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ερωτηθείς εάν η συμφωνία περιλαμβάνει το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τα συμφωνημένα μέτρα νωρίτερα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 είναι η «πλέον σημαντική» καθώς ανάλογα με τις επιδόσεις της οικονομίας και το κατά πόσο θα έχουν επιτευχθεί οι στόχοι, θα κρίνει τελικά το πότε και πως θα εφαρμοστεί το σύνολο των μέτρων, των θετικών συμπεριλαμβανομένων.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως η "φιλοδοξία" του είναι να έχει επιτευχθεί η συνολική πολιτική συμφωνία πολύ πριν το καλοκαίρι, επισημαίνοντας πως οι όποιες καθυστέρησεις επηρεάζουν αρνητικά την ελληνική οικονομία, καθώς "χάνεται" το θετικό "μόμεντουμ" που είχε τους τελευταίους μήνες.

Μοσκοβισί: Ισορροπημένη συμφωνία



Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε πως η συμφωνία επί της αρχής ήρθε μετά από μήνες «δύσκολων διαπραγματεύσεων» και την εντατικοποίησή τους τις τελευταίες εβδομάδες, μέρες και ώρες. Χαρακτήρισε τη συμφωνία αυτή «ισορροπημένη» καθώς πέρα από την επιπλέον δημοσιονομική προσπάθεια που καλείται να κάνει η Ελλάδα το 2019 και το 2020, υπάρχει η προοπτική ενός πακέτου αντισταθμιστικών μέτρων που είναι σημαντικό για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

Την άποψη ότι μια τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι αναγκαία πολύ σύντομα εξέφρασε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. Ο ίδιος ανέφερε πως σε αυτή τη βάση θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για μια νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και τα σχετικά μέτρα για την ελάφρυνσή του τις επόμενες εβδομάδες. Ο Μπ. Κερέ τόνισε επίσης την ανάγκη να ληφθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα από την ελληνική πλευρά, επισημαίνοντας πως η αβεβαιότητα επηρεάζει την οικονομία. «Τώρα είναι η ώρα να διανύσουμε το τελευταίο μίλι» τόνισε ο Μπ. Κερέ.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε επίσης τη σημερινή συμφωνία, σημειώνοντας πως πλέον βρισκόμαστε «σε καλό δρόμο» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο Κ. Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε επίσης στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα «αξιοσημείωτο επίτευγμα».

Πηγή: Newsit.gr

Η πρώτη απάντηση του Πούτιν στην επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία



Η Ρωσία  ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή της συμφωνίας που είχε συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων πάνω από το Συρία και απαίτησε μια έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον αεροπορικής βάσης του συριακού στρατού.
«Η ρωσική πλευρά αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και την ασφάλεια των πτήσεων στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία» που πραγματοποιούν η ρωσική και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, ανέφερε σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υπογράψει αυτό το πρωτόκολλο συμφωνίας, που περιείχε κανόνες και περιορισμούς με σκοπό την αποτροπή επεισοδίων ανάμεσα σε αεροσκάφη των δύο χωρών πάνω από τη Συρία τον Οκτώβριο του 2015, μερικές εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής επέμβασης προς υποστήριξη του καθεστώτος της Δαμασκού.

Η ρωσική και η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιούν αεροπορικά πλήγματα κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Το έγγραφο επέμενε στον επαγγελματισμό τον οποίο θα έπρεπε να επιδεικνύουν οι πιλότοι, συνιστώντας τη χρήση κάποιων κοινών ραδιοφωνικών συχνοτήτων και πρότεινε τη δημιουργία μιας δευτερεύουσας γραμμής επικοινωνίας στο έδαφος.

Η βάση Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς (κέντρο), επλήγη γύρω στις 03:40 ώρα Ελλάδας από 59 πυραύλους Τόμαχοκ που εκτοξεύθηκαν από τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα USS Porter και USS Ross που βρίσκονταν στη Μεσόγειο.

Τα πλήγματα αυτά πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση που φέρεται να εξαπολύθηκε με χημικά όπλα στην πόλη Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλέμπ, την ευθύνη για την οποία η Ουάσινγκτον επέρριψε στο συριακό καθεστώς, κάτι που διαψεύδει η Δαμασκός.
«Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την κατάσταση», υπογράμμισε η Μαρία Ζαχάροβα, καταγγέλλοντας μια «απερίσκεπτη προσέγγιση» της Ουάσινγκτον στη συριακή σύγκρουση.
«Είναι προφανές πως τα πλήγματα των πυραύλων είχαν ετοιμαστεί εκ των προτέρων (…) και η απόφαση για τα πλήγματα αυτά ελήφθη στην Ουάσινγκτον πολύ πριν από τα γεγονότα στην Ιντλίμπ, που χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για την επίδειξη δύναμης», είπε.

Λαβρόφ: Ελπίζω να μην υπάρξει ανεπανόρθωτη βλάβη στις αμερικανορωσικές σχέσεις

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας δεν θα βλάψουν ανεπανόρθωτα τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον.
«Αυτή ήταν μια πράξη επίθεσης, με ένα απολύτως κατασκευασμένο πρόσχημα», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. «Μου θυμίζει την κατάσταση το 2003, όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία, μαζί με μερικούς από τους συμμάχους τους, επιτέθηκαν στο Ιράκ».

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η Ρωσία θα ζητήσει από την Ουάσινγκτον να εξηγήσει γιατί πραγματοποίησε τα πλήγματα.
«Ελπίζω πως η πρόκληση αυτή δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη (στις αμερικανορωσικές σχέσεις)», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κανένας ρώσος στρατιωτικός δεν σκοτώθηκε κατά τα αμερικανικά πλήγματα.


Πηγή
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ