Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

08 Φεβρουαρίου 2018

«Ανεπιθύμητος» στην Καστοριά ο Μπουτάρης



Όλα ξεκίνησαν όταν στον απόηχο του συλλαλητηρίου, ο Γιάννης Μπουτάρης έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ του «Νέα Μακεδονία» για τα Σκόπια αλλά δεν έμεινε εκεί.
Αυτό που προκάλεσε οργή στην Καστοριά, ήταν η αναφορά του στα σλαβομακεδόνικα. “Οι κάτω από τον Όλυμπο Έλληνες δεν ξέρουν το πρόβλημα. Δεν ξέρουν ότι τα χωριά της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Έδεσσας, της Αλμωπίας, τα  Σλαβομακεδόνικα τα μιλάνε και τα μιλανε σαν μια κανονική γλώσσα” είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Μπουτάρης.

Η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς
“Πέφτω από τα σύννεφα! Σοβαρός άνθρωπος υποτίθεται! Ψηφίστηκε από τους Θεσσαλονικείς (Μακεδόνες όντες) δήμαρχός τους!!! Και τι κάνει; Δηλώνει ότι στην Καστοριά και τη Φλώρινα μιλάμε τα σλαβομακεδόνικα!!!!
Ποια είναι αυτή η γλώσσα αλήθεια; Από πού προέρχεται; Από τα Σλάβικα; Από τα Βουλγάρικα; Μήπως από την αρχαία γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος; Αυτή η στάση, συνιστά προσβολή τουλάχιστον για την Καστοριά. Μπορεί κάποιοι να μην το βλέπουν έτσι. Μπορεί κάποιοι να συμπλέουν!
Να βγουν και να το δηλώσουν, ευθαρσώς χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και ας είναι υπόλογοι σ’αυτούς που έπεσαν για την Μακεδονία σ’αυτά τα χώματα. Για όσο πάντως εγώ θα είμαι Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο κύριος Μπουτάρης είναι ανεπιθύμητος, τουλάχιστον στο γραφείο μου.”

Η συνέντευξη Μπουτάρη που άναψε φωτιές

.

on-news.gr

Λεηλατούν την χώρα μας με την παγίδα χρέους



 Είναι περισσότερο από φανερό σε όσους δεν έχουν τυφλωθεί από το ψέκασμα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ ότι, το ευρωκαθεστώς μας έριξε μεθοδικά σε μια παγίδα χρέους από την οποία η χώρα  δεν μπορεί να βγει όσο παραμένει δέσμια του ευρώ και των τραπεζών που ελέγχονται από το Βερολίνο. Και ενώ οι εδώ κυβερνώντες, με το κλείσιμο του ματιού των δήθεν αντιπολιτευόμενων της ΝΔ που ομνύουν στο ίδιο ευρώ-ταμπού, παρέδωσαν και τα τελευταία ιμάτια της χώρας στους ξένους κατακτητές, αυτοί δεν τήρησαν καμιά από τις υποτιθέμενες δεσμεύσεις του συμφώνου παράδοσης. Η αξιολόγηση δεν έκλεισε και το χρέος δεν ρυθμίστηκε.

Και ενώ οι ξένοι εισβολείς δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω, υλοποιούνται με γοργό ρυθμό, μεταξύ άλλων οι ακόλουθες εθνοκτόνες ρήτρες που έχουν υπογράψει οι ΣΥΡΙΑΝΕΛ με την Συμφωνία-Απόφαση του Ιουλίου 2015, η οποία επικαιροποείται και γίνεται συνεχώς και ποιο επαχθής για τη χώρα μας με κάθε νέο Eurogroup.

1η Ρήτρα ).Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως».Στην αγγλική το αντίστοιχο κείμενο αναφέρει

2η Ρήτρα). «Ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί».

3η Ρήτρα ). Ρήτρα υποθήκευσης-ρευστοποίησης της εθνικής περιουσίας μέσω του υπερΤαμείου!

Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα απο την αρχή.Η ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη έγινε με την προϋπόθεση ότι, πληρούσε ορισμένες  βασικές προϋποθέσεις, η κυριότερη από τις οποίες ήταν να υπάρχουν αποδεκτά όρια δημόσιου και εξωτερικού χρέους. Κατά συνέπεια, χωρίς να αρνείται κανείς ευθύνες κυβερνητικής κακοδιαχείρησης, πολύ δύσκολα μπορεί να υποστηριχθεί ότι, σήμερα πάνω απ’ όλα πληρώνουμε αμαρτίες χρεών του απώτερου παρελθόντος.

Αλλά και τα μαζικά δάνεια που μας χορήγησαν οι Εταίροι μετά την ένταξή μας  στο ευρώ, δόθηκαν στη βάση μιας επαρκούς πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας την οποία υποτίθεται ότι είχαν ελέγξει οι δανειστές. Με άλλα λόγια, οι ευθύνες για τις συνέπειες αυτών των δανείων είναι δική μας αλλά και δική τους.

Με την έλευση της κρίσης το 2008, η χώρα μας κατέρρευσε υπό το βάρος αυτών των τεράστιων χρεών που είχαν φορτωθεί με υψηλά επιτόκια, με swaps και διάφορα  «κλεπτοκρατικά κόλπα» της Goldman Sachs και των άλλων αρπαχτικών. Με δεδομένο ότι, η ενσωμάτωσή της στην ευρωζώνη δεν τις επιτρέπει να κηρύξει πτώχευση όπως έχει γίνει σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις διεθνώς, η Ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε και σέρνεται ως επαίτης μέσα στην παγίδα χρέους για να εισπράξει τη δόση νέων δανείων. Και όπως ο κάθε εξαρτημένος, υποχρεώνεται να δεχτεί όλες τις ακραίες απαιτήσεις των «προμηθευτών».

Από το 2014 και μετά,  λόγω της κατακόρυφης πτώσης της τιμής των υγρών καυσίμων που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 1/3 του εμπορικού μας ελλείμματος αλλά και λόγω των άγριων περικοπών σε συντάξεις, μισθούς κλπ., έχει ισοσκελισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός όπως και το γενικό ισοζύγιο πληρωμών. Κατά συνέπεια, αν η Ελλάδα εξέδιδε παράλληλο εθνικό νόμισμα με λελογισμένη υποτίμηση της τάξης του 25% και προχωρούσε σε στάση πληρωμών και νοικοκυρεμένη διαχείριση, θα μπορούσε να συνέλθει και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Όμως, αν και κάτι τέτοιο έχει προταθεί από τον «κακό» Βόλφαγκ Σόϊμπλε για δικούς του λόγους, δεν επιλέγεται ως λύση, με συνέπεια η χώρα να βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά μέσα στην παγίδα χρέους. Τώρα πλέον, τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων που διαρκώς αυξάνονται, είναι τόσο εξωφρενικά που καμιά, ακόμα και η  πλουσιότερη χώρα του κόσμου, δε θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει.

 Το  European School of Management and Technology (ESMT) που εδρεύει στο Bερολίνο, έχει δημοσιεύσει μια μελέτη όπου αποκαλύπτεται πως, από το σύνολο δανείων ύψους περίπου 220 δις ευρώ μεταξύ των ετών 2010-2014, τα 210,3 δις, δηλ. το 95%, έχουν επιστραφεί στους δανειστές για αποπληρωμές τοκοχρεωλυσίων και μόλις το 9,7 δις, δηλ. το 5%, έχουν εισπραχθεί από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό.

Από το 2015 και μετά, με  δεδομένο πλέον το πλεόνασμα του προϋπολογισμού, ολοκληρο το ποσό των νέων δανείων συν τους τόκους θα επιστρέφει στους δανειστές.

Στο Eurogroup του Φεβρουαρίου 2016 και σε συνε΄χεια του Eurogroup του Ιουνίου 2017 αποφασίστηκε ότι, η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλλει σε τοκοχρεωλύσια το 15% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 (26-27 δις)  και στη συνέχεια το 20% του ΑΕΠ  ( 35-36 δις). Παρόμοια ύψους ποσά με τη μηνιαία κατανομή τους φαίνονται και από το ιστόγραμμα που δημοσίευσε το Bloοmberg που  παρατίθεται εδώ. Από το ίδιο Eurogroup αλλά και το τελευταίο της Δευτέρας παγιώθηκε η γνωστή θέση των δανειστών για υποχρεωτικό πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σε επίπεδα του 3,5% (6,2 δις) ετησίως.

Ένα τέτοιο πλεόνασμα είναι αδιανόητο να επιτευχθεί από μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση μόνιμης ύφεσης και οικονομικής παράλυσης. Αλλά ακόμα και στην απίθανη αυτή περίπτωση, που αυτό γίνει κατορθωτό, η χώρα υποχρεούται να καταβάλει ετησίως ποσά της τάξης των 18 δις ( 10% του ΑΕΠ), σύμφωνα πάντα με τις ;αποφάσεις του Eurogroup. Από που θα βρεθούν αυτά τα τεράστια ποσά για να πληρωθούν οι εξωπραγματικές απαιτήσεις των δανειστών ;

Είναι προφανές ότι, αυτά τα ποσά δε μένει παρά να καλυφθούν από την αφαίμαξη ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας μέσω του «Υπερταμείου», του αφελληνισμού των Ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοναθράκων που λέγεται ότι υπάρχουν στη χώρα μας. Και σε τελευταία ανάλυση, από την κατάληψη και υφαρπαγή όλης της χώρας χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά. Μη μου πείτε ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι πολύ καλύτερο και πιο αποτελεσματικό από μια αιματοβαμμένη εισβολή με τανκς αεροπλάνα και βαπόρια ;


Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Στην Πάτρα, 25 Φεβρουαρίου



Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Στην Πάτρα, 25 Φεβρουαρίου

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα διοργανώνεται μέσω των social media. Ήδη στην διαδικτυακή πρόσκληση για τη διοργάνωση  που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου στην πλατεία Γεωργίου έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 1. 500 άτομα.
Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, η απαίτηση είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.
Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου τονίζουν ότι η εκδήλωση δεν έχει σχέση με κόμματα και δεν επιθυμούν την παρουσία τους στην κινητοποίηση.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Ζάεφ μάλιστα δείχνουν να ενισχύουν το ρεύμα στην Πάτρα. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε για το Σύνταγμα της χώρας του:
«Στις συνομιλίες για το όνομα, η απαίτηση για αλλαγή του συντάγματος είναι μία θέση της Ελλάδας, αλλά εμείς έχουμε τη δική μας. Η «Μακεδονία» άλλαξε το σύνταγμα της το 1993, ενσωματώνοντας, το άρθρο 2 στην παράγραφο 49. Έχουμε κάνει νέο μεγάλο βήμα για την εξάλειψη του αλυτρωτισμού. Ότι κάνουμε τώρα είναι να αποδείξουμε ότι η «Μακεδονία» δεν έχει κανενός είδους φιλοδοξίες είτε εδαφικές είτε άλλες, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις. Η «Μακεδονία» θέλει να χτίσει σχέσεις φιλίας».
Μάλιστα υποστήριξε πως ήδη η χώρα του έχει κάνει υποχωρήσεις στο θέμα προκειμένου να βρεθεί λύση, όμως αυτή η λύση δεν πρόκειται να είναι «με κάθε τίμημα». Τόνισε δε πως «δεν υπάρχει καν δίλημμα» για το θέμα του συντάγματος. «Ξέρουμε τι είναι δυνατόν και πόσο μπορούμε να υποχωρήσουμε. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό για να βρεθεί λύση σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που κρατά 25 χρόνια, αλλά όχι με κάθε κόστος»
Πηγή: thebest.gr

Το ακριβό ευρώ οδηγεί σε αύξηση του εμπορικού μας ελλείμματος και στην κατολίσθηση της ελληνικής οικονομίας

Η συνεχής άνοδος της ισοτιμίας του ευρώ έναντι των άλλων νομισμάτων έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του εμπορικού μας ελείμματος ( όπου δεν περιλαμβάνεται ο τουρισμός). Το ακριβό ευρώ δυσχεραίνει τις εξαγωγές και διευκολύνει τις εξαγωγές και αυτό αφορά ειδικότερα χώρες με παραγωγική διάρθρωση όπως αυτή της ελληνικής οικονομίας.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των εισαγωγών και του εμπορικού ελλείμματος είναι απογοητευτικά. Πέρυσι (2017) η Ελλάδα εισήγαγε προϊόντα αξίας 50,258 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Είναι δε αυξημένο κατά 6 και πλέον δισ. ευρώ σε σχέση με τις εισαγωγές που πραγματοποίησε η χώρα το 2016 οι οποίες άγγιξαν τα 44,187 δισ. ευρώ, όταν το 2015 ήταν στα 43,6 δισ. ευρώ, το 2014 στα 48,327 δισ. ευρώ, στα 46,999 δισ. ευρώ το 2013 και στα 49,313 δισ. ευρώ το 2012.

Δηλαδή από το 2012 μέχρι και το 2017, μέσα σε μια εξαετία και εν μέσω κρίσης, η Ελλάδα εισήγαγε προϊόντα συνολικής αξίας πάνω από 280 δισ. ευρώ. Αντιθέτως η αξία των εξαγωγών υπολείπεται σημαντικά, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί εν έτη 2010 για υπερδιπλασιασμό της αξίας τους έως το 2014, δηλαδή η αξία να ξεπεράσει τα 38 δισ. ευρώ, δεν επιτεύχθηκε. Οι ελληνικές εξαγωγές, από εκείνον τον φιλόδοξο στόχο απέχουν 10 δισ. ευρώ.

Πέρυσι η αξία των εξαγωγών ανήλθε στα 28,8 δισ. ευρώ, από 25,463 δισ. ευρώ που ήταν το 2016. Αποτέλεσμα το συνολικό εμπορικό έλλειμμα πέρυσι σε σχέση με το 2016 να διευρυνθεί και να αγγίξει τα 21,42 δισ. ευρώ έναντι 18,72 δισ. ευρώ που ήταν το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 14,4%. Κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο εξωτερικό χρέος της χώρας και στο ΑΕΠ της.

 Οι χώρες αυτές έχουν δικό τους υποτιμημένο νόμισμα το οποίο ενισχύει τις εξαγωγές και δυσχεραίνει τις εισαγωγές τους.Επι πλέον, οι ίδιες χώρες, όπως και όλες όσες ασκούν ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολτική, εκτός από τη διολίσθηση του νομίσματός τους, διατηρούν χαμηλή φορολογία, επιβάλλουν φραγμούς στις εισαγωγές και ενισχύουν με διάφορα μέτρα τις εξαγωγές τους. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της ελληνικ’ής οικονομίας. Όλα τα άλλα είναι λόγια του καθεστωτικού κατοχικού αέρα με τον οποίο ψεκάζεται ανελέητα ο ελληνικός λαός.
πηγή 

Η Ρωσία Κήρυξε Παράνομους Τους Ιεχωβάδες -Το Κράτος Θα Κατασχέσει Την Περιουσία Τους Πίσω Αποθήκευση



Η Ρωσία βγάζει στην παρανομία τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι αποτελούν «εξτρεμιστική ομάδα».
«Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι στηρίζει τη θέση του ρωσικού υπουργείου Δικαιοσύνης και θεωρεί την οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία εξτρεμιστική, την εξαλείφει και απαγορεύει τη δραστηριότητά της στη χώρα», δήλωσε ο δικαστής Γιούρι Ιβανένκο.




«Η περιουσία της οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά πρέπει να κατασχεθεί και τα έσοδα να αποδοθούν στο κράτος», συμπλήρωσε. 
Η δικηγόρος του υπουργείου Δικαιοσύνης Σβετλάνα Μπορίσοβα ανέφερε στους δικαστές ότι «(σ.σ.: από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά) απειλούνται τα δικαιώματα των πολιτών, η δημόσια τάξη και η δημόσια ασφάλεια».
Οι δικαστές διέταξαν το κλείσιμο των αρχηγείου της οργάνωσης αλλά και των 395 τόπων λατρείας-τοπικών γραφείων, καθώς και την κατάσχεση της περιουσίας τους.

Μήπως η Ελλάδα έχει περισσότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου από όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν;



Ενδείξεις ύπαρξης γιγαντιαίων κοιτασμάτων στην Ελλάδα

του Αντώνη Φώσκολου  

Μετά από μια εσκεμμένη ανάπαυλα 15 ετών στην έρευνα υδρογονανθράκων άρχισε το πρώτο κβαντικό άλμα, ήτοι η έρευνα προς εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου που βρίσκεται στο 80% της
ελληνικής επικράτειας.
Η χερσαία Ελλάδα έχει έκταση 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η ελληνική ΑΟΖ 495.000 τετρ. χλμ.
Τον Ιούνιο του 2011 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ), Γ. Μανιάτης βγάζει μια θαλάσσια έκταση 220.000 τετρ. χλμ για έρευνα προς την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, κάνοντας χρήση γεωφυσικών μεθόδων. Η τότε υπουργός Ν. Μπιρμπίλη αντιτίθετο σφόδρα στην έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, όπως και ο διάδοχός της Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οκτώ ξένες εταιρείες, οι όποιες θα έκαναν έρευνα με δικές τους δαπάνες.
Αυτή η εκδήλωση ήταν και η πρώτη που έδειχνε ότι οι εταιρείες αυτές γνώριζαν ότι υπήρχαν υδρογονάνθρακες σε αυτό τον χώρο των 220.000 τετρ. χλμ.

Τελικά τον Μάρτιο του 2013 επελέγει η νορβηγική εταιρεία PGS για να κάνει τα δυσδιάστατα γεωφυσικά διαγράμματα, πλην όμως στα τέλη Νοεμβρίου ξεκίνησε τις έρευνες λόγω καθυστερήσεων εκ μέρους της τότε κυβέρνησης.
Μετά το πέρας των πολύ πετυχημένων γεωφυσικών ερευνών με κόστος άνω των 100 εκατ. δολ. έγινε γνωστό ότι έχουμε στόχους/κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Η χάραξη των οικοπέδων

Αυτό οδήγησε στο επόμενο βήμα που ήτανε η χάραξη 20 θαλασσίων οικοπέδων σε Ιόνιο και Κρήτη. Η διαδικασία κράτησε άλλους τρεις μήνες, διότι έπρεπε να εγκριθούν οι διαδικασίες από την ΕΕ. Παράλληλα με την διαδικασία των Ανοικτών Θυρών (Open Door Policy) δόθηκαν έξι χερσαία (τρία στην Ήπειρο, ένα στην Αιτωλοακαρνανία και δύο Δυτική Πελοπόννησο) και δύο θαλάσσια οικόπεδα (ένα στον Πατραϊκό και ένα στο Κατάκολο) για έρευνα προς εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Πριν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά είχαμε τις εξής προσφορές από δύο ελληνικές εταιρείες (ΕΛΠΕ και Energean) και μία από ένα consortium τριών εταιρειών (TOTAL, EDISON και ΕΛΠΕ).

Τα ΕΛΠΕ έδωσαν προσφορές για το θαλάσσιο οικόπεδο 1, που είναι βόρεια της Κέρκυρας, το οικόπεδο 10 στον κόλπο της Κυπαρισσίας, το κοίτασμα του Πατραϊκού κόλπου και τα χερσαία οικόπεδα Άρτας-Πρέβεζας.
Η ENERGEAN έδωσε προσφορές για τα χερσαία οικόπεδα των Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας και για τα δύο οικόπεδα στην δυτική Πελοπόννησο και στο Κατάκολο.

Μετά την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις αρχές του 2015, και την άνοδο της κυβέρνησης Τσίπρα και ουσιαστικά μέχρι τις αρχές του 2017 είχαμε μια εσκεμμένη ανάπαυλα όσον αφορά την έρευνα υδρογονανθράκων για δύο χρόνια.

Ζυμώσεις και συνεργασίες

Η αντικατάσταση στην προεδρία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) σε συνδυασμό με την κίνηση της διοίκησης των ΕΛΠΕ να συνεργαστούν με τους πετρελαΪκούς κολοσσούς EXXON-MOBIL και TOTAL για την έρευνα υδρογονανθράκων στην νότια Κρήτη οδήγησε στο δεύτερο και σπουδαίο κβαντικό άλμα.

Η κοινοπραξία EXXON-MOBIL-TOTAL και ΕΛΠΕ ζήτησε δύο τεράστια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (το κάθε ένα έχει έκταση μεγαλύτερη της Πελοποννήσου) για να κάνουν έρευνες προς εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δαπανώντας το πολύ μεγάλο ποσό των 12,5 δισ. δολ.
Ταυτόχρονα η ΕΔΕΥ δίνει στην δημοσιότητα τα επανεπεξεργασμένα γεωφυσικά στοιχεία που δείχνουν ότι σε αυτά τα δύο οικόπεδα υπάρχουν οκτώ γιγαντιαίοι στόχοι από κοραλλιογενείς υφάλους με φυσικό αέριο, κοιτάσματα τύπου Ζορ και Καλυψώ, που είναι εκμεταλλεύσιμοι.

Αργότερα, πάλι η ΕΔΕΥ δίνει στην δημοσιότητα την ύπαρξη και άλλων οκτώ κοραλλιογενών στόχων με φυσικό αέριο νότια της Κρήτης, πάλι τύπου Ζορ και Καλυψώ. Αυτά τα 16 κοιτάσματα βρίσκονται σε μια επιφάνεια 85.000 τετρ. χλμ και έχουν συνολική έκταση 3.300 τετρ. χλμ, δηλαδή επιφάνεια 33 φορές μεγαλύτερη του κοιτάσματος Ζορ της Αιγύπτου που έχει 0,8 τρισ κυβικά μέτρα φυσικό αέριο (εικόνα 1).



Η σημασία των ανακοινώσεων της ΕΔΕΥ που πέρασε στα ψιλά και οι επαγωγικές σκέψεις είναι η εξής:


Γνωρίζουμε από επιστημονικές δημοσιεύσεις (Franseen, E.R.,Esteban, M., Ward, W.C., Rouchy, J-M. 1996. Models for carbonate stratigraphy from Miocene reef complexes of Mediterranean Regions, in Scholle ed. Special Publication Concepts in Sedimentology and Paleontology, volume 5, pp i-iv, ISBN 1-56576-033-6. A publication of SEPM) ότι κατά το Μέσο Μειόκαινο ήτοι ότι πριν 11 εκατ. χρόνια έως πριν 6 εκατ. χρόνια, η Μεσόγειος θάλασσα ήταν γεμάτη από κοραλλιογενείς υφάλους.
Και γνωρίζουμε πάλι από επιστημονικές δημοσιεύσεις ότι όταν αποξηράνθηκε η Μεσόγειος για 1 εκ. χρόνια, κατά το Μεσσήνιο, οι παλαιολιμνοθάλασσες και οι παλαιοτάφροι φιλοξένησαν τεράστιες ποσότητες υδροχαρών φυτών που κατά την αναερόβιο αποσύνθεσή τους δημιούργησαν τεράστιες ποσότητες βιογενούς φυσικού αερίου που αποθηκεύτηκε στους προϋπάρχοντες κοραλλιογενείς υφάλους (εικόνα 2).



Άρα εφ’ όσον η παλαιοτάφρος του Ερατοσθένη δημιούργησε τα μεγάλα κοιτάσματα Ζορ και Καλυψώ και εφ’ όσον η Ελληνική Τάφρος και η Τάφρος του Πτολεμαίου δημιούργησαν τα εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου δυτικά, νοτιοδυτικά και νότια της Κρήτης έτσι και οι παλαιοτάφροι του Πλινίου και του Στράβωνα (εικόνα 2), θα πρέπει να γέμισαν τους υφάλους νότια της Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και του συμπλέγματος των νήσων Καστελόριζου με στόχους/κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Άρα η ΕΔΕΥ οφείλει να επεκτείνει τις γεωφυσικές της έρευνες και ανατολικά της Ιεράπετρας μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ (εικόνα 3) για να επαληθεύσει τους στόχους/κοιτάσματα.


Τελικά τίθεται το ερώτημα.
Μήπως η Ελλάδα έχει περισσότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου από όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν;
Και μήπως τελικά η λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα υδρογονανθράκων από όλες τις λεκάνες του κόσμου;
Αν ναι, τότε η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αυξάνεται εκθετικά, διότι γίνεται όχι μόνο ενεργειακός κόμβος μεταφοράς υδρογονανθράκων προς την Ευρώπη, αλλά και και παγκόσμιος παραγωγός ενέργειας.
 
 
 
 
 
epilekta.gr

Μακεδονικότητα Ελληνικότητα Οικουμενικότητα (Με αφορμή την συζήτηση που αφορά στο Σκοπιανό) Αποδέκτης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Γεώργιος Ντζιμάνης (Στρατηγός) (των Θ. Παπαδόπουλου και Κ. Παπακυρίλλου)


Τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, ορκίζονται στην Ελληνική Σημαία. Σύμβολο τους Έθνους μας και υπηρετούν τα ιδεώδη που απορρέουν από αυτήν.
Η Μακεδονία είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνικού Έθνους. Δεν πωλείται, δεν μοιράζεται με κανέναν αλλοεθνή.

Ο κ. Ντζιμάνης οφείλει να επανορθώσει άμεσα και να αποκαταστήσει την ομαλότητα με οποιοδήποτε τίμημα. Ακόμη και αν χρειασθεί να ρίξει την Κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό είναι απαίτηση των Πολιτών του Ν. Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι στάση ΖΩΗΣ.
Κύριλλος Παπακυρίλλου
Θεόφιλος Παπαδόπουλος




Πηγή:kozan.gr