Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

20 Απριλίου 2018

ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ Οταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών, το 2013


Οταν ο Τσίπρας κατακεραύνωνε την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών, το 2013
Ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήριζε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Το χαρακτηριστικό τμήμα της συνέντευξης έχεις ως εξής:
«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.
Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση «εθνικού πλοίου» και αναφέρθηκε σε πρόταση που κατατέθηκε τον Ιούνιο από το Τμήμα Ναυπηγικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Κάνει τα αντίθετα το 2018
Πέντε χρόνια αργότερα, Αθήνα και Παρίσι υπέγραψαν συμφωνία για ενοικίαση δύο γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm, τις ίδιες ακριβώς που ο κ. Τσίπρας κατακεραύνωνε!
Σε επιστολές μάλιστα που αντήλλαξαν οι Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν αλλά και σε ανάλογες επιστολές που αντηλλάγησαν και σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Γάλλοι έκαναν σαφές ότι αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω της τουρκικής προκλητικότητας και δηλώνουν με τον τρόπο αυτό πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα.
Η απόκτηση των δύο γαλλικών φρεγατών θα γίνει με χρονομίσθωση.

FAZ: Αριστοτέχνης οργουελικής διπλής σκέψης ο Τσίπρας

 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ: ΣΧΟΛΙΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ Facebook
Pit Lallas
 
 
"Κομψοί" οι Γερμανοί.
Αντί του χαρακτηρισμού "φαυλεπιφαυλου" κ "ψυχασθενή, παθολογικού ψεύτη" αλληγορούν κ τον παραβαλλουν με την "Οργουελικη σκέψη"...
Το νόημα πάντως στο εν λόγω άρθρο, δεν αλλάζει. Ψεύτης, αληταριο κ απατεώνας του αισχιστου είδους, τα κύρια χαρακτηριστικά του Τσίπρα

Ως αριστοτέχνη της οργουελικής διπλής σκέψης αποκαλεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung τον Τσίπρα, το κόμμα του «προσωποποίηση της διπλής ηθικής» σε ένα άρθρο – κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την άποψη του αρθρογράφου, όπως αναδημοσιεύει η Deutsche Welle, τίποτα δεν πηγαίνει καλά στην Ελλάδα. «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας καυχιέται για τις μεταρρυθμίσεις του αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζει να κυριαρχεί ένα σύστημα διαφθοράς και κακής οικονομικής διαχείρισης».

Η εφημερίδα κάνει αναλυτική καταγραφή ενός μομέντουμ μιας χώρας που σε λίγους μήνες αναμένεται να βγει από το μνημόνιο. Μιας χώρας που παλινωδεί ανάμεσα στα όνειρα για «πρωτογενές πλεόνασμα, επενδύσεις δισεκατομμυρίων και ευημερούσα οικονομία» και την πραγματικότητα του «αβέβαιου μέλλοντος και του ανώμαλου και μακρύ δρόμου προς την κανονικότητα». Ο αρθρογράφος αναζητώντας ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κανονικότητα δεν πείθεται. «Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και μεγάλα φορολογικά έσοδα. Παράλληλα όμως δεν θέλει να συρρικνώσει τον δημόσιο τομέα, αλλά να τον χρησμοποιήσει προς ίδιο όφελος και να καθυστερήσει τις ιδιωτικοποιήσεις τόσο πολύ, που να νευριάσουν οι επενδυτές, να τα μαζέψουν και να φύγουν. Όποιος έχει διαβάσει το ‘1984′ του Τζορτζ Όργουελ, γνωρίζει αυτό που ονομάζεται double think, την ικανότητα δηλαδή να έχει κανείς στο μυαλό του δύο διαμετρικά αντίθετες σκέψεις και να τις ασπάζεται και τις δύο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αριστοτέχνης σε αυτό».
Στασιμότητα στις επενδύσεις καταγράφει η εφημερίδα με παράδειγμα το Ελληνικό, με «σχέδια επί σχεδίων» και την τελευταία περιπέτεια με την αρχαιολογική υπηρεσία. Στασιμότητα καταγράφει όμως και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας επί δεκαετίες. «Ενώ η Ευρώπη ασχολείται με την ψηφιοποίηση και συζητά για το μέλλον της βιομηχανίας και της εργασίας, στην Ελλάδα όλα στρέφονταν γύρω από την κρίση και σήμερα γύρω από τα να διασώσει κανείς ό,τι διασώζεται. Παραμένει οικονομικά ως μια χώρα του τρίτου κόσμου. Εξάγει ελιές, φρούτα και λαχανικά, τυρί, κρασί… οι εφοπλιστές και ο τουρισμός παίζουν τεράστιο ρόλο αλλά επενδύσεις σε πλοία και ξενοδοχεία σπα αποτελούν αμφιβόλου επιτυχίας επενδύσεις για το μέλλον σε σχέση με την ταχεία τεχνολογική εξέλιξη».
Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για «βιομηχανία μετακλητών» που έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να εξωραΐζει τις ευθύνες που αναλογούν και στα προηγούμενα κόμματα εξουσίας Για νέες επιτροπές που φυτρώνουν με νόμο και κάνουν μεταξύ άλλων αξιολογήσεις, όλες με μετακλητούς, μια παλαιά μέθοδος, που ο Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει ως συρρίκνωση της δημοκρατίας. «Τρία χρόνια μετά την εκλογική του νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε η προσωποποίηση της διπλής ηθικής», διαπιστώνει η εφημερίδα. «Το πολιτικό στιλ του κόμματος είναι χυδαίο, η γλώσσα αισχρή, οι σκέψεις ύπουλες, η αντίληψη περί δικαίου αυθαίρετη και η επιχειρηματολογία υποκριτική… ο κόσμος συνηθίζει σε όλα, σε ανικανότητα, σε χρήματα φορολογουμένων στην άμμο και σε ειδήσεις για επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά σε εκείνο που δεν μπορεί να συνηθίζει είναι στο αυταρχικό στιλ κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι το κυβερνητικό κόμμα κληρονόμησε πολλά από τα προηγούμενα κόμματα, όπως την αποδυνάμωση της κρατικής μηχανής και την διάβρωση των θεσμών της, τα οποία όμως χρησιμοποίησε προς το δικό του συμφέρον, γιατί τον διευκόλυναν. «Κατά το σοβιετικό πρότυπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε τον Homo Graecus, στην ουσία έναν οπορτουνιστή, που αποφεύγει κάθε ευθύνη και κάθε πρωτοβουλία, που δεν βλέπει τίποτα το άδικο στο να βάζει χέρι στο δημόσιο χρήμα και στη δημόσια περιουσία, αλλά που, αντίθετα, θεωρεί ότι αυτά ανήκουν σε όλους και στον καθένα».
Στο άρθρο γίνονται αναλυτικές αναφορές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM, αλλά και εσωτερικής, όπως τη φοροδιαφυγή, την παιδεία και τη «μετριοκρατεία». Αναφορές γίνονται ακόμη και στον Ιβάν Σαββίδη και το σκάνδαλο NOVARTIS, «ένα θεατρικό έργο για να κερδίσει πίσω ο ΣΥΡΙΖΑ την εύνοια των ψηφοφόρων». Και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο αρθρογράφος είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από μια πελατειακή ένωση με όπλα την διπλή σκέψη και τον διπλό λόγο, που χρησιμοποιεί όμως τη συνταγή των παλαιών κομμάτων εξουσίας, εκείνων που οδήγησαν τα χώρα στην χρεοκοπία… είναι ιδιαίτερα πικρό το ότι η κυβέρνηση επικαλέστηκε ηθικό πλεονέκτημα…».

Το επιμύθιο του μακροσκελούς άρθρου συνοψίζεται στην αναζήτηση όχι νέων κομμάτων αλλά νέων ανθρώπων. «Η ηθική επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να έρθει, αλλά ούτε και καμιά άλλη. Αυτό που απ´ έξω φαντάζει ως αναμόρφωση του κράτους στην πραγματικότητα είναι μια μετακίνηση σκηνικού. Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μην μπαίνει η ίδια εμπόδιο στο δρόμο της, χρειάζεται πρωτίστως έναν νέο Άνθρωπο. Αλλά ούτε κι αυτός δεν πρόκειται να έρθει. Το μόνο που θα συμβεί είναι ένα πισωγύρισμα σε πολλούς νόμους και διατάξεις σε συμφωνία με την τρόικα. Και μάλιστα από την πίσω πόρτα, αθόρυβα και χαμηλόφωνα».


Από
aixmi.gr

Κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» για να σώσουν Παπαδόπουλο και Καμμένο

Κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» για να σώσουν Παπαδόπουλο και Καμμένο
Του Αλέξανδρου Διαμάντη


Στα όρια του κοινοβουλευτικού «πραξικοπήματος» έφθασε η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ώστε να αποφευχθεί η κατάθεση του εθνικού μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου σχετικά με την υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Ενώ νωρίτερα είχε δεχτεί την κλήση του Π. Καμμένου, αποφάσισε και διέταξε να μην έρθει ο εθνικός μεσάζοντας, ο οποίος προφανώς γνωρίζει πολλά, δεδομένης της επιμονής της πλειοψηφίας να μην έρθει στη Βουλή.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε (χωρίς να υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό της Βουλής) να διεξαχθεί ψηφοφορία για το αν μπορεί η Επιτροπή να καλεί πρόσωπα εκτός των Υπουργών! Ο κυβερνητικός τραγέλαφος πήρε διαστάσεις, καθώς ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης, ειδάλλως δεν θα υπερψήφιζε την πρόταση της Τ. Χριστοδουλοπούλου, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε να έρθει ο Π. Καμμένος. Τελικά το αίτημά του έγινε δεκτό!

Των όσων κωμικοτραγικών έλαβαν χώρα είχε προηγηθεί σκληρή κόντρα πλειοψηφίας- μειοψηφίας για την (μη) κλήση του Παπαδόπουλου.
«Δεν είναι δυνατόν να κληθεί εδώ ο κ. Παπαδόπουλος. Ήταν εκπρόσωπος ενός ξένου κράτους με πληρεξουσιότητα. Αυτό αμφισβητείται αλλά το διερευνά η δικαιοσύνη. Εμείς δεν είμαστε εξεταστική επιτροπή», είπε και συμπλήρωσε εμφαντικά: «Ο Παπαδόπουλος δεν έχει να εισφέρει επί των Θεσμών τίποτα».

Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, καθώς ήταν εμφανής η προσπάθεια της πλειοψηφίας να αποφύγει την κατάθεση Παπαδόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής και επιτρέπει την κλήση δημόσιων προσώπων. «Δεν έχετε την δυνατότητα να διαλέγεται επί της αιτήσεων της μειοψηφίας, θα την κάνετε δεκτή αλλιώς παραβιάζεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι δικαίωμα μειοψηφίας για να μην είναι υπό την αίρεσή σας», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, με την κυρία Χριστοδολοπούλου να φωνάζει ότι η επιτροπή Θεσμών δεν θα γίνει εξεταστική.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι όσα ακούγονται είναι «θεσμικώς αδιανόητα». Μίλησε για κοινοβουλευτικό αυταρχισμό αλλά και για κατάντημα της πλειοψηφίας. Προανήγγειλε ότι η ακρόαση του Π. Καμμένου εξελίσσεται σε κωμωδία, από την στιγμή που δεν περιλαμβάνεται η ακρόαση των υπόλοιπων εμπλεκόμενων.
«Κάνετε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», τόνισε ο Γ. Τραγάκης, από την πλευρά του ενώ υπερθεμάτισε ο Μάκης Βορίδης: «Ξεμπροστιαστήκατε». Κατόπιν τούτων η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης έφυγε από την αίθουσα, αφήνοντας την πλειοψηφία μόνη της να συνεδριάζει.
Διαβάστε περισσοτερα στο:liberal