Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

20 Νοεμβρίου 2019

Ο Γολγοθάς ενός 80χρονου στη Φλώρινα: Δεν έχει εκδοθεί η σύνταξή του και ζει σε ένα σπίτι από άχυρα


Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένας ηλικιωμένος στη Φλώρινα. Ο 80χρονος κ. Νίκος ζει στην περιοχή σε ένα σπίτι που έφτιαξε ο ίδιος από χώμα και άχυρα και μόνη συντροφιά του είναι ένα ραδιοφωνάκι με μπαταρία, ενώ για να ζεσταθεί τις κρύες ημέρες στη Φλώρινα έχει μια σόμπα με ξύλα. Όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, «δεν μου βγάζουν τη σύνταξη. Είμαι 16 χρόνια στην Ελλάδα – ήμουν στη Γερμανία πριν- και δεν μου δίνουν τη σύνταξη. Δούλευα στη Γερμανία 20 χρόνια αλλά πάθαμε ζημιές. Μας κατέσχεσαν το σπίτι».


Ο ίδιος ζητεί να του δώσουν μια σύνταξη για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς. Σε ερώτηση της ΕΡΤ προς την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό της Πρόνοιας ανέφερε ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λάβει ο 80χρόνος τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης και υπερηλίκων που δικαιούται, όσο και για να βρεθεί ένα δωμάτιο στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Φλώρινας».






Με πληροφορία από το pentapostagma.gr

Δημήτρης Καμμένος: «Όλη η δραστηριότητα είναι παράνομη» ΜΚΟ νοίκιασε ελαιώνα στην Μόρια, με 20.000 ευρώ, και τον μετατρέπει σε hot spot, κόβοντας τα δέντρα.




Ο πρώην βουλευτής περιγράφει όσα συμβαίνουν στην περιοχή

Επισκέψεις σε Μόρια και Αγιάσο πραγματοποίησε ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Καμμένος.

Με αναρτήσεις τους στα social media με τίτλο «Το κράτος πεθαίνει στη Μόρια» περιγράφει όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υγειονομική βόμβα. Άνδρο παρανομίας. Όργιο παράνομων συναλλαγών. Νοικιάζουν τα οικόπεδα παράνομα και οι ΜΚΟ χτίζουν παράνομα οικισμούς».

Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ήταν σε εξέλιξη εργασίες από ΜΚΟ σε ελαιόκτημα της περιοχής. Μηχανήματα έκαναν εργασίες για να τοποθετηθούν οι σκηνές. Με ενοίκιο, όπως προκύπτει από διάλογο με γνωστή ΜΚΟ, 20.000 ευρώ.


«Συζήτησα με υψηλόβαθμο μουσατο και κατά δήλωση Συριο υπεύθυνο ΜΚΟ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα «έργα» στον ελαιώνα. Δίπλα του νεαρά Ελληνίδα της ίδιας ΜΚΟ η οποία μπήκε στην κουβέντα.

Ο διάλογος με γνωστή ΜΚΟ
– Τι θέλατε in my land ? Ποιοι είσαστε, η πρώτη αντίδραση.
– Δεν είναι γη σου. Είμαι πολίτης.
– Έχω συμβόλαιο. Έχω νοικιάσει το χωράφι.
– Το συμβόλαιο λέει ότι μπορείς σε ελαιώνα να ξεριζώνει ελιές και να μπαζώνεις με καρτερπιλαρ; παρανομείς. Έχεις άδεια εργασιών;
– Το κράτος απέναντι(δείχνει καταυλισμό Μοριας) παρανομεί.. με 20.000 μετανάστες αντί 2.800
Εδώ εγώ σώζω τις ζωές τους…
– Παρανομείς και θα πας αυτόφωρο. Εάν βρεις και αρχαία.. στο σκάψιμο και τα θάψεις η τα πάρεις θα μπεις και φυλακή για αρχαιοκαπηλία… Οι δικηγόροι σας τι λένε; να παρανομειτε; Καλώ αστυνομία να ελέγξει το μισθωτήριο συμβόλαιο και να πράξει τα δέοντα.
Επεμβαινει η Ελληνίδα.
– Εσείς τι είσαστε; τι σας νοιάζει; Το συμβόλαιο περιγράφει ότι επιτρέπεται να βάλουμε σκηνές!!!..
– Στο χωριό μου της λέω, σε ελαιώνα, δεν χτίζουν και δεν κάνουν παράνομο κάμπινγκ ούτε βάζουν εκσκαφέα για να ισοπεδώσουν τον ελαιώνα.
Παρανομειτε και θα μπείτε φυλακή. Θα σας κατασχουν και τα φτυάρια και τον εκσκαφέα. Εάν το κράτος παρανομεί έστω, έχεις δεν έχετε εξουσιοδοτηση να πολλαπλασιάστε την παρανομια!! Συμφωνείς; Φέρτε να δούμε το συμβόλαιο ενοικίασης του χωραφιού.
– Μα που Θα κοιμηθούν; αν δεν ισιώσουμε…άκουσον άκουσον… Πώς θα βάλουμε τις σκηνές;
– Οπως στο στρατό της λέω.. σε κλίση και παράνομα και πάλι.
– Το μισθωτήριο δεν λέει να φτιάξετε κάμπινγκ στο ελαιωνα.
Επεμβαίνει ο Συριος…
– Ωραία είναι παράνομο, έχω δώσει 20.000 τι θα κάνω τώρα;
– Τα έχασες, και θα πας και φυλακή εάν δεν σταματήσεις την παράνομη δραστηριότητα. Έχεις εδώ 1000 άτομα και δεν έχεις ούτε μια χημική τουαλέτα.
Σε ενδιαφέρει η σκηνή και όχι που θα αφοδεύουν;; πες μου. Απο κατω, στα σκουπιδια, έχει ποντίκια. Τα έχεις δει ; Βάζεις σκηνές σε ποντίκια χωρίς WC χωρίς άδεια εργασιών.
Τέλος.
Εκει τελειωσε η ΑγγλοΕλληνικη συζήτηση 45 λεπτων.

Νομίζω καταλάβατε»


Για το ίδιο θέμα αυτοψία έγινε και από το Σύλλογο Κατοίκων Μόριας και όμορων περιοχών και κλήθηκε μάλιστα να παρέμβει και ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μουτζούρης.

Ο κάτοικος της περιοχής Μάκης Παυλέλλης αναφέρει: «Αυτοψία από τον Σύλλογο Μόριας και όμορων Κοινοτήτων μετά από πληροφορίες για νέα παράνομη επέκταση μέσα στον ελαιώνα. Η Αστυνομία που κλήθηκε δήλωσε αναρμόδια και δεν θέλησε αρχικά να καταγράψει καν το περιστατικό. Καλέσαμε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου που έφτασε στο χώρο μέσα σε λίγα λεπτά. Ο εισαγγελέας μέσω τηλεφώνου έκρινε ότι καμία παρανομία δεν υπάρχει και μας παρέπεμψε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Κώστας Μουτζούρης είναι με την πλευρά μας, είναι φανερό όμως ότι αυτό μόνο δεν αρκεί».






protothema.gr
https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/11/20000-hot-spot.html#more

Προστασία πρώτης κατοικίας: Παράταση του νόμου έως τέλος Απριλίου


Ειδική αναφορά γίνεται και από την Κομισιόν στην έκθεσή της, η οποία ναι μεν θεωρεί ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει ώστε να ρυθμιστούν περισσότερα δάνεια, ωστόσο εκτιμά ότι η παράταση επιβραδύνει την ομαλοποίηση της κουλτούρας πληρωμών, αλλά αναγνωρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των ρυθμίσεων.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω νόμος είχε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών «η κυβέρνηση προχώρησε σε συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες για να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου περισσότεροι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση. Επιπροσθέτως, παρατείνει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ακόμη τέσσερις μήνες, από το τέλος τους έτους που προβλεπόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Νωρίτερα την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει το ισχύον πλαίσιο προστασίας της Α’ κατοικίας για ένα τετράμηνο, δηλαδή έως τα τέλη Απριλίου του 2020, αποκάλυπτε και η 4η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, εκφράζοντας όμως παράλληλα τη δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών θεσμών, που θεωρούν ότι «ενώ μια τέτοια τεχνική παράταση θα μπορούσε να βοηθήσει να αυξηθεί ο αριθμός των ρυθμίσεων από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, επιβραδύνει την ομαλοποίηση της κουλτούρας πληρωμών».

Πάντως παρατηρήθηκαν πολύ σημαντικά προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου με αποτέλεσμα ελάχιστα δάνεια να έχουν ρυθμιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στις 20 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 14 Νοεμβρίου 2019, έχουν ρυθμιστεί μόλις 20 δάνεια, μέσος όρος δηλαδή ένα δάνειο την εβδομάδα. Ειδικότερα τα στοιχεία αναφέρουν τα εξής:
  • Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 48.040 χρήστες.
  • Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 32.060 χρήστες.
  • Έχουν υποβληθεί 579 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.
  • Έχουν δοθεί 103 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.
  • Έχουν ήδη αποδεχθεί 20 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.
  • Έχει ήδη εγκριθεί η κρατική επιδότηση σε 7 πολίτες.



Θανάσης Παπαδής



 newsit.gr
 Φωτογραφία;fterografos

Άγνωστος ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Καστοριά





Κανείς αρμόδιος δεν ξέρει,  η δεν λέει πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες οι οποίοι διαμένουν - (όχι φιλοξενούνται) σε ξενοδοχεία της Καστοριάς και συνολικά σε σημεία- περιοχές του νομού Καστοριάς.
Πρόσφατα με αφορμή ενός προπαγανδιστικού δημοσιεύματος στο nea.gr υπέρ των "μεταναστών" που αναδημοσιεύτηκε και από τοπικό σαϊτ αποκαλύφθηκε ο,τι σε  χωριό της Καστοριάς των 10 συνταξιούχων κατοίκων, διαμένουν σε ξενοδοχείο του χωριού 50 παράνομοι μετανάστες.
Πρόκειται για το μικρό χωριό Κοτύλη Καστοριάς.

Πριν ένα μήνα περίπου περίπου υπήρχε πληροφόρηση από τους αρμοδίους η από άλλες δημοσιογραφικές πηγές, ημέρες πριν την άφιξη των παράνομων μεταναστών σε "δομές" όπως αυτή  στο ξενοδοχείο dedis hotel στη περιοχή προς την Κορησό Καστοριάς, μετά όμως τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, και τις αποκαλύψεις για την μεταφορά των εισερχόμενων παράνομα μεταναστών τηρείται σιγή ιχθύος.

Έχουν γίνει παρόμοιες νυχτερινές μεταφορές και στην Καστοριά παράνομων μεταναστών, και ασυνόδευτων, και κατά, δήλωση αίτηση τους, "πρόσφυγες" και πόσοι είναι αυτοί;,,

 Μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου  ο πιθανός αριθμός παράνομων μεταναστών και "ασυνόδευτων", - συνοδευμένων "ανήλικων" εικοσάχρονων + , ήταν κοντά στα 1000 άτομα.



                  


              Για επικοινωνία και καταγγελίες mail : fyllokaiftero@gmail.com

Δυτ. Μακεδονία : Συζήτηση για φυσικό αέριο σε Φλώρινα και Αμύνταιο – Προτεραιότητα η τηλεθέρμανση

NAL



Η σύνδεση του συνόλου των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας με το δίκτυο φυσικού αερίου και η πιθανότητα τροφοδότησης των τοπικών συστημάτων τηλεθέρμανσης από τον αγωγό TAP, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε τεχνική συνάντηση εργασίας, που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης κ.Νικόλαος Λυσσαρίδης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνο Ξιφαρά.

Στη συζήτησε δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επείγουσα ανάγκη της κατασκευής δυο αγωγών φυσικού αερίου: του νότιου αγωγού από τη θέση του Περδίκκα Εορδαίας προς την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη και του βόρειου προς το Αμύνταιο και τη Φλώρινα, για τις ανάγκες της τηλεθέρμανσης των τεσσάρων πόλεων.


Μοιράσου το άρθρο με τους φίλους σου 



Με πληροφορία απο την ΕΡΤ Φλώρινας

Δυτική Μακεδονία: Πρόεδρος της ΠΕΔ εξελέγει ο Γιώργος Δασταμάνης (Δήμαρχος Γρεβενών) και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (Δήμαρχος Αργους Ορεστικού)



 Πρόεδρος της ΠΕΔ εξελέγει ο Γιώργος Δασταμάνης (Δήμαρχος Γρεβενών)  και αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (Δήμαρχος Αργους Ορεστικού) και Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Πασχαλίδης (Δήμαρχος Πρεσπών)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, μετά από ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/11/2019), στα γραφεία της Ένωσης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών το προεδρείο έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Δασταμάνης (Δήμαρχος Γρεβενών)
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου (Δήμαρχος Άργους Ορεστικού)
Γεν. Γραμματέας: Παναγιώτης Πασχαλίδης (Δήμαρχος Πρεσπών)


Γεμίζουν και τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας με μουσουλμάνους - 320 διαμερίσματα δίνει ο γιός της Ντόρας Κώστας Μπακογιάννης σε λαθρομετανάστες (μη τα ξαναλέμε, πρόσφυγες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στην Ελλάδα)



Στην ανακαίνιση των 320 διαμερισμάτων, που μισθώνει για την φιλοξενία αιτούντων άσυλο, προχωρά ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της βελτίωσης των συνθηκών φιλοξενίας τους.

Το πρόγραμμα «Παροχή Στέγασης και Υπηρεσιών για Αιτούντες Άσυλο» υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου, η
οποία με σειρά αποφάσεων της ανέθεσε την περασμένη εβδομάδα την εκτέλεση εκτεταμένων εργασιών ανακαίνισης και συντήρησης στα συγκεκριμένα διαμερίσματα έως το τέλος του έτους.

Ειδικότερα, με απευθείας ανάθεση υπογράφηκε σύμβαση για τη διαμόρφωση-ανακατασκευή των 320 μισθωμένων κατοικιών, που βρίσκονται στο δήμο Αθηναίων και στους Δήμους Ζωγράφου, Δάφνης, Αγίου Δημητρίου, Καλλιθέας, Βύρωνα, Αιγάλεω, Νέας Σμύρνης, και Μοσχάτου –Ταύρου.

Το κόστος των εργασιών αυτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Στο ίδιο ποσό ανέρχεται και η σύμβαση για τις εργασίες ανακαίνισης(επισκευή και τοποθέτηση πλακιδίων και δαπέδων), που θα ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Με μία τρίτη σύμβαση προβλέπεται η “επισκευή, αντικατάσταση και τοποθέτηση αλουμινίων και ρολών παραθύρων καθώς και λοιπών μεταλλικών κατασκευών”, έναντι του ποσού των 20.000ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Τεχνικό γραφείο έναντι του ίδιου ποσού θα εκτελέσει γενικές εργασίες επισκευής και συντήρησης στα διαμερίσματα ενώ έχει αποφασιστεί και η τοποθέτηση γυψοσανίδων και εσωτερικών χωρισμάτων.

Επιπρόσθετα, ανατέθηκε η επισκευή και συντήρηση των εξωτερικών επιφανειών των κατοικιών, που έχουν υποστεί φθορές ενώ υπογραφεί και σύμβαση, που αφορά στην παροχή υπηρεσιών απολυμάνσεων και αποφράξεων.

Η παραπάνω δαπάνη θα καλυφθεί από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων, μέσω της χρηματοδότησης, που έχει λάβει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Μάρτιο του 2016 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα στέγασης των αιτούντων άσυλο του δήμου Αθηναίων 5.266 ωφελούμενοι από πολλές χώρες του κόσμου (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κογκό).

Από αυτούς έχουν μετεγκατασταθεί περίπου 2.055 άτομα σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία), ενώ σήμερα το πρόγραμμα καλύπτει τις ανάγκες περίπου 1.600 ωφελούμενων, οι οποίοι φιλοξενούνται στα μισθωμένα διαμερίσματα.

Διαβάστε την απόφαση του Δήμου Αθηναίων

Ο καθηγητής κ. Ιω. Μάζης αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από το Μεταναστευτικό [ΒΙΝΤΕΟ 2019]



..

Μανώλης Γαλάνης

 protothema.gr
 Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αστυνομικών – “Είμαστε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα (ΦΩΤΟ + VIDEO)

.
“Είμαστε μετανάστες στην ίδια μας την χώρα” τονίζουν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης που αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας απέναντι από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, επί της οδού Κατσιμίδη.
του Στράτου Λούβαρη 


Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα καταγγέλλουν πως “μεγάλος αριθμός διμοιριών κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες».

“Αυτό σημαίνει ότι πλέον η οικογενειακή συνοχή έχει φτάσει σε οριακή κατάσταση και πλέον δημιουργεί και τεράστια οικονομικά προβλήματα διότι ο αστυνομικός θα πρέπει να συντηρήσει και τον εαυτό του όταν βρίσκεται εκτός έδρας και την οικογένειά του όταν είναι εδώ”, εξηγεί ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Τσαϊρίδης Θεόδωρος.

Όπως τονίζει “οι αστυνομικές δυνάμεις που μένουν εντός του νομού Θεσσαλονίκης δεν επαρκούν” και όπως λέει “χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της 17 Νοέμβρη (σ.σ πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου) που ενώ οι διμοιρίες λοιπόν στα νησιά, εμείς φέραμε δέκα από άλλους νομούς για να μπορέσουν να βγουν τα αυξημένα μέτρα”.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17 διμοιρίες στη Θεσσαλονίκη όπου οι τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά, και συμβαίνει, ειδικά όταν γίνονται αλλαγές, πάνω από το 50% των δυνάμεων να βρίσκεται εκτός νομού” υπογραμμίζει ο κ. Τσαϊρίδης.




“Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε βάλει “πλάτη” για το θέμα του μεταναστευτικού. Από το 2012 (..) και συνεχίσαμε όλα αυτά τα χρόνια να βοηθάμε στα νησιά του Β. Αιγαίου. Δεν είπαμε να απεμπλακούμε, αλλά να βρεθεί μια λύση ώστε να μειωθεί αυτή η συχνή επισκεψιμότητα των συναδέλφων στα νησιά” αναφέρει ο Ο γενικός γραμματέας της ένωσης, Γεώργιος Χατζόπουλος.
“Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα ειδικά στην άμεση δράση, στην ομάδα ΔΙΑΣ και Ζ έχουμε έλλειψη στα αλεξίσφαιρα και στις στολές, πολύ σοβαρές” λέει ο κ. Χατζόπουλος τονίζοντας παράλληλα την επικινδυνότητα που υπάρχει με δεδομένο αυτό, για την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του.
“Ο αστυνομικούς πρέπει επιτέλους να ενισχύσει στον ατομικό του οπλισμού, καθώς όπως γνωρίζεται καλά οι συνάδελφοι, αγοράζουν με προσωπικά τους χρήματα, τις οικονομίες τους και με στερήσει τον εξοπλισμό τον δικό τους που έπρεπε να τον παρέχει το κράτος”.

Ο κ. Χατζόπουλος καταγγέλλει ότι τον τελευταίο καιρό καιρό, έχει προκύψει το πρόβλημα ότι, κάποια άτομα από την ομάδα ΔΙΑΣ αναγκάζονται να χρησιμοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες γιατί έχουν λήξη τα αλεξίσφαιρα τους.
.






Ούτε το «Μ» από το «Μακεδονία» δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τα Σκόπια- Εξευτελισμός της χώρας δια χειρός Α.Τσίπρα





Ούτε το «Μ» από το «Μακεδονία» δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τα Σκόπια- Εξευτελισμός της χώρας δια χειρός Α.Τσίπρα


«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι για τον εξευτελισμό που υπόκεινται η χώρα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών,την οποία υπέγραψε ο Α.Τσίπρας κι εφαρμόζει κατά γράμμα το Κ.Μητσοτάκης. 

Η κατάσταση θυμίζει -τηρουμένων των αναλογιών- την «ομηρία» στο Αιγαίο, αφού για οποιαδήποτε ελληνική κίνηση οι Σκοπιανοί έχουν πλέον λόγο.

Η ανάπτυξη και η προώθηση του moto «Macedonia the GReat» που εγκαινιάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο προώθησης των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία,ενόχλησε το σκοπιανό ΥΠΕΞ που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί παρ όλο που το νέο σήμα είναι ένα σκέτο «Μ».

Οι Σκοπιανοί δεν ανέχονται ούτε στα ψιλά γράμματα να αναφέρεται το όνομα Μακεδονία και θεωρούν πως έπρεπε να είχαμε ζητήσει την άδειά τους για να το χρησιμοποιήσουμε. 

Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, αναφέρουν πως το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο που δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση της Ελλάδας, ν' αναπτύξει και να προωθήσει το συγκεκριμένο εμπορικό σλόγκαν, επισημαίνοντας πως "η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη".

Το σκοπιανό ΥΠΕΞ, ζητάει από την Αθήνα να μη λειτουργεί μονομερώς ώστε να μην υπονομεύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.
«Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασίας σημάτων. Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το «Macedonia the GReat» παρουσιάστηκε προσωπικά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν αντιληφθεί πως στις σχέσις μεταξύ κρατών ισχύει το «όσο δίνεις έδαφος τόσο ο άλλος ζητάει περισσότερο». Φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα το πάθημα με τις τουρκικές διεκδικήσεις και το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται και στις σχέσεις μας με τα Σκόπια.



Με πληροφορία και υλικό από το pronews.gr

Οι αλλοδαποί έρχονται για να μείνουν - Ν.Μπακογιάννη: «Να τους κρατήσουμε για εργάτες της γης»



Οι αλλοδαποί έρχονται για να μείνουν - Ν.Μπακογιάννη: «Να τους κρατήσουμε για εργάτες της γης»


Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση δεν έχει κάποιο σχέδιο για να αποχωρήσουν από την χώρα οι αλλοδαποί παράνονομοι μετανάστες και «παγιώνεται» μια μόνιμη κατάσταση παραμονής τους. 

Με λίγα λόγια ήρθαν για να μείνουν.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο η Ν. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εργάτες γης και σημείωσε ότι κάποιες από αυτές τις ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής στα νησιά. 

«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσει προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε "ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;". 

Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η κοινωνία είναι, μέχρι ενός σημείου, δικαιολογημένη, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα απαράδεκτες ακραίες εκδηλώσεις τύπου «ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού».


pronews.gr