Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

04 Ιανουαρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση 13ης σύνταξης -Κατώτατος μισθός: «Κυνική ομολογία Αδ. Γεωργιάδη»



«Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης «ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.







Α. Γεωργιάδης: Αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα, μπορεί να επιβιώνει -Προεκλογικά έλεγαν το αντίθετο (Βίντεο)



Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρέπεμψε σε μία μελέτη μιλώντας για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% έπληξε την οικονομία.






Α. Γεωργιάδης: Αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα, μπορεί να επιβιώνει (βίντεο)
Φωτογραφία αρχείου 


Σε μελέτη η οποία συνάγει το συμπέρασμα πως «αν έχει κάποιος 200 ευρώ το μήνα εισόδημα, μπορεί να επιβιώνει», δίχως όμως να ονομάσει τη μελέτη, παρέπεμψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα, Σάββατο, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και μιλώντας συγκεκριμένα για τη θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από την κυβέρνηση.

Ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει πως «δε λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει» λαμβάνοντας 200 ευρώ ως επίδομα.
Ακόμη, ο Α. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να καταργήσει το μέρισμα το οποίο είθισται να διανέμεται τον Δεκέμβριο από την υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Βέβαια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να επαναφέρει τη 13η σύνταξη και αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διένειμε 13η σύνταξη, χαρακτηρίζοντάς τη επίδομα.  «13η σύνταξη δεν έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούμε να δώσουμε και εμείς. Ο λόγος είναι ότι τα λεφτά για τη 13η σύνταξη δεν υπάρχουν», είπε συγκεκριμένα ο Α. Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μισθών, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% επλήγη η οικονομία. Αντιθέτως η κυβέρνηση της ΝΔ προκρίνει τη «σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού, συνδεδεμένη με την αύξηση του ΑΕΠ», εξήγησε ο Α. Γεωργιάδης.



ΛΑΡΙΣΑ :Ιερέας χαστούκισε 60χρονη πιστή γιατί πήρε δεύτερο αντίδωρο - Την χαστούκισε και στη συνέχεια την τράβηξε από τα μαλλιά


Ασύλληπτο περιστατικό σε εκκλησία της Λάρισας

Ενώπιον των αρμοδίων οργάνων της Μητρόπολης Λάρισας θα κληθεί από βδομάδα να δώσει εξηγήσεις ένας 48χρονος εφημέριος συνοικιακού ναού της Λάρισας, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ενοριτών κατηγορείται πως αναίτια χειροδίκησε σε βάρος 60χρονης πιστής!

Το πρωτόγνωρο περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα με εκτενές ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Ελευθερία» σύμφωνα με το onlarissa.gr., έλαβε χώρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ιερέας και επίτροπος με την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας – κάτω από συνθήκες που θα διερευνηθούν – λογομάχησαν με την πιστή και ο εφημέριος όχι μόνο έχασε την ψυχραιμία του, αλλά και χειροδίκησε σε βάρος της γυναίκας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενο της διένεξης ήταν το… δεύτερο αντίδωρο που πήρε η πιστή! Μάλιστα, οι καταγγελίες θέλουν τον Ιερέα να τη χαστουκίζει, να την τραβά από τα μαλλιά, να την χτυπά στον τοίχο έξω από το προσκηνυτάρι, να τις αρπάζει τα αντίδωρα και να τα πετά κάτω!
Η πιστή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προκειμένου να υπάρξει και ιατρική γνωμάτευση για το συμβάν.

Η συνέχεια της ιστορίας και των καταγγελιών ενώπιον του















Θεσσαλονίκη:«Θα σφάξουμε τους Έλληνες» φώναξε Αλγερινός, που τον έπιασαν να κλέβει σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ!






Τρομοκρατικές απειλές από τον δράστη

Ένα ακόμη περιστατικό κλοπής εκτυλίχθηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια του χθεσινού απογεύματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thinksimple.gr, ένας αλλοδαπός από την Αλγερία, αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο ενός ηλικιωμένου στη γραμμή «10», με τον οδηγό του λεωφορείου να ειδοποιεί την ιδιωτική ομάδα ασφάλειας του ΟΑΣΘ, αλλά και την Αστυνομία.

Στο σημείο έφθασε πρώτη η ομάδα του ΟΑΣΘ, ακινητοποιώντας τον δράστη, ο οποίος υπήρξε επιθετικός, χτυπώντας τους άνδρες της, αλλά και επιβάτες.
Το παράδοξο, ωστόσο, είναι οι τρομοκρατικές απειλές που άρχισε να εκτοξεύει, κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού του με προσωπικό και επιβάτες, βρίζοντας, παράλληλα, την Ελλάδα και φωνάζοντας:
«Θα σφάξουμε τους Έλληνες» και «Θα βιάσουμε τις Ελληνίδες γυναίκες».
Ακολούθησε η προσαγωγή του δράστη, στο Α.Τ. Δωδεκανήσου.



Πηγή










ΔΕΗ: Οι νέες αμοιβές, μπόνους και αποζημιώσεις μελών διοικητικού συμβουλίου



Μικτές αποδοχές 200.000 ευρώ για τον διευθύνοντα σύμβουλο συν 100.000 μπόνους ανάλογα με την επίτευξη στόχων

Σημαντικές αλλαγές στην πολιτική αμοιβών και στις αποζημιώσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, φέρνει το σχέδιο μεταρρύθμισης για την επιχείρηση που επικυρώθηκε με νόμο και εγκρίθηκε προ ημερών από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας.

Βάσει των αλλαγών αυτών, για τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ καθορίζεται πολιτική αποζημίωσης ανά συνεδρίαση ύψους 600 ευρώ (μικτό ποσό) ενώ για τα μέλη των Επιτροπών διοικητικού συμβουλίου ορίζεται μικτή αμοιβή πάγιας αντιμισθίας ετησίως ύψους 13.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Επιτροπής και 11.000 για τα μέλη. Οι μικτές αμοιβές ανά συνεδρίαση της Επιτροπής ανέρχονται σε 400 ευρώ. Ως ανώτατο όριο των αμοιβών αυτών καθορίζονται για τον Πρόεδρο και τα μέλη μικτές αποδοχές ύψους 23.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ (Γιώργο Στάσση) καθώς και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο (Γιώργο Καρακούση), οι μικτές αποδοχές διαμορφώνονται σε 200.000 ευρώ και 120.000 ευρώ αντίστοιχα ετησίως συν την χορήγηση εταιρικού αυτοκινήτου και την κάλυψη των σχετικών δαπανών.
Για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους αλλά και τους Γενικούς Διευθυντές παρέχονται επιπλέον κίνητρα επίτευξης στόχων (μπόνους), τα οποία για την διοίκηση αντιστοιχούν έως και το 50% των αποδοχών τους και για τους Γενικούς Διευθυντές έως το 30%.
Οι αμοιβές αυτές θα καταβάλλονται μετά την δημοσίευση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και υπό την προϋπόθεση επίτευξης στόχων συνδεδεμένων με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική μισθών της ΔΕΗ όπως αντίστοιχα και οι μισθοί της διοίκησης άλλων κρατικών εταιρειών που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου έχουν επικριθεί στο παρελθόν, καθώς κρίνονταν ως υποαμοιβόμενες θέσεις ευθύνης, που δεν παρείχαν ισχυρά οικονομικά κίνητρα για να προσελκύσουν ικανούς μάνατζερ από την αγορά.
Για τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές της εταιρείας ορίζονται μικτές αποδοχές 100.000 ευρώ και 70.000 αντίστοιχα για τους Γενικούς Διευθυντές, με την πρόβλεψη χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου και τις ανάλογες καλύψεις δαπανών.
Στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του 2020 κατά την οποία θα υποβληθεί η έκθεση αποδοχών, θα υποβληθούν προτάσεις για χορήγηση και πρόσθετων κινήτρων βελτίωσης της αποδοτικότητας στα στελέχη αλλά και τους εργαζόμενους της επιχείρησης όπως είναι τα δικαιώματα απόκτησης μετοχών stock option.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη καλύπτονται από ειδικά προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης και ασφάλισης ζωής, τα οποία παρέχονται και στο υπόλοιπο προσωπικό ενώ παρέχεται και ασφαλιστική κάλυψη έναντι τρίτων από πράξεις ή παραλείψεις που μπορεί να προκύψουν από την άσκηση των καθηκόντων τους.

Διαδικασία προσλήψεων

Η κάλυψη θέσεων αναπληρωτών ΔΣ, Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών, γίνεται κατόπιν δημόσιας προκήρυξης από τον διευθύνοντα σύμβουλο και θα συνοδεύεται με τα χαρακτηριστικά της θέσης (περιγραφή θέσης, αρμοδιοτήτων, τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, κριτήρια επιλογής, διάρκεια σύμβασης κ.α). Η προκήρυξη δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας και οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλονται κατ΄ελάχιστον σε 10 μέρες από την επόμενη της προκήρυξης.

Ειδικά για την κάλυψη θέσεων βοηθών διευθυντών ή διευθυντών κλάδων και μέχρι του ορίου του 20% των θέσεων της συγκεκριμένης ιεραρχικής βαθμίδας, αποφασίζει ο διευθύνων σύμβουλος κατά την κρίση του μετά από εισήγηση των αρμοδίων οργάνων της εταιρείας για την έκδοση ή μη της προκήρυξης.
Στις 3 Δεκεμβρίου του 2019 υπήρχαν στην ΔΕΗ 110 θέσεις βοηθών διευθυντών ή διευθυντών κλάδων και συνεπώς 22 θέσεις μπορούν να καλυφθούν με δημόσια προκήρυξη.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης προτείνει στον διευθύνοντα σύμβουλο έως 5 από τους υποψήφιους κατά την κρίση της. Ο ΔΣ αποφασίζει εάν θα επιλέξει κάποιον από αυτούς ή θα κηρύξει την διαδικασία άγονη.
Με βάση το νέο καταστατικό, η υπηρεσιακή κατάσταση για τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους και τους Γενικούς Διευθυντές που προέρχονται από το τακτικό προσωπικό της ΔΕΗ μετά την λήξη της θητείας τους ή την ανάκληση αυτής, καθορίζεται από τον κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας. Αντίστοιχα, οι Βοηθοί Διευθυντές και Διευθυντές Κλάδου επανέρχονται αυτοδίκαια στο τακτικό προσωπικό και η σχέση εργασίας τους θεωρείται ότι ουδέποτε διακόπηκε.


Σχόλιο: Ξαναρχίζουμε τα ίδια με τα γκόλντεν μπόϊς, στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΗ.
 
fyllokaiftero

Από το newmoney.gr








Κασέμ Σουλεϊμανί: Ποιος ήταν ο πανίσχυρος Ιρανός υποστράτηγος που εξοντώθηκε με εντολή Τραμπ








Soleiman_ar_2

Ο Σουλεϊμανί κρατούσε τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή και ήταν από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στη χώρα του

Ο πανίσχυρος Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης που το αμερικανικό Πεντάγωνο χαρακτήρισε «αμυντική» ενέργεια, ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες στο Ιράν κι ένας από τους πιο επίφοβους αντιπάλους για τις ΗΠΑ αλλά και για πολλούς από τους συμμάχους τους.

Επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, από το όνομα της Ιερουσαλήμ στα περσικά, αρμόδιας για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό -το αμερικανικό περιοδικό New Yorker χαρακτήριζε το 2014 τη Δύναμη Κουντς υβρίδιο της CIA και των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων- ο χαρισματικός υποστράτηγος διέθετε τεράστια επιρροή στο Ιράκ. Θεωρείται πως ήταν ο άνθρωπος-κλειδί στις πολιτικές διεργασίες για τον σχηματισμό της ιρακινής κυβέρνησης από το 2018.

Ο 62χρονος στρατιωτικός, με γκρίζα γένια κομμένα πάντα κοντά, είχε γίνει κάτι σαν ροκ-σταρ στο Ιράν τα τελευταία χρόνια. Είχε έτσι δεκάδες χιλιάδες ακολούθους στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Για τους υποστηρικτές του όσο και για τους εχθρούς του ο Σουλεϊμανί, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, κράταγε στα χέρια του τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία, δύο χώρες όπου οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί στρατιωτικά.


«Για τους σιίτες στη Μέση Ανατολή» -σημείωνε ο πρώην αναλυτής της CIA Κένεθ Πόλακ στο πορτρέτο του Σουλεϊμανί που συνέταξε για λογαριασμό του περιοδικού Time στο πλαίσιο του αφιερώματος στις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως το 2017- ο υποστράτηγος ήταν κάτι σαν «υβρίδιο του Τζέιμς Μποντ, του Έρβιν Ρόμελ και της Λέιντι Γκάγκα».

«Για τη Δύση, ήταν (...) υπεύθυνος για την εξαγωγή της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν, για την υποστήριξη τρομοκρατών (...) και τη διεξαγωγή των πολέμων του Ιράν στο εξωτερικό».

Στο Ιράν, χώρα καθηλωμένη τα τελευταία χρόνια στον οικονομικό μαρασμό, αρκετοί τον προέτρεπαν να κατέβει στην πολιτική αρένα. Ο υποστράτηγος πάντως είχε απορρίψει ξερά τις φήμες που τον ήθελαν να βάζει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ισλαμική Δημοκρατία το 2021.

Συγκαλείται εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν συγκλήθηκε εκτάκτως για να συζητήσει την «εγκληματική» επίθεση στη Βαγδάτη που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Ιρανός υποστράτηγος Κασέμ Σουλεϊμανί, ανήγγειλε ο εκπρόσωπος του οργάνου αυτού, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Μέσα στις «επόμενες λίγες ώρες, θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για να εξεταστεί η εγκληματική ενέργεια» των Αμερικανών, η «επίθεση εναντίον του διοικητή Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, που είχε συνέπεια να γίνει μάρτυρας», είπε στο πρακτορείο ο Κεϊβάν Χοσραβί, εκπρόσωπος του οργάνου αυτού.



Από το Ιράκ...

Ο βετεράνος της Ιερής Άμυνας, όπως αποκαλείται στην Ισλαμική Δημοκρατία ο πόλεμος Ιράκ-Ιράν (1980-1988), έδειξε τα ταλέντα του στην ιρακινή επικράτεια. Κάθε πολιτική ή στρατιωτική εξέλιξη στο Ιράκ σήμαινε ότι ο υποστράτηγος θα επισκεπτόταν τη Βαγδάτη για να αναλάβει δράση, από τα πεδία των μαχών στους διαδρόμους των θεσμών της εξουσίας και αντιστρόφως.

Προέλαση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν, σχηματισμός κυβέρνησης... Κάθε φορά, ο Σουλεϊμανί συναντιόταν με διάφορες πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για να διαμορφώσει τη γραμμή που θα ακολουθείτο, διαβεβαιώνουν άνθρωποι που πήραν μέρος σε πολλές από τις συναντήσεις αυτές, που γίνονταν πάντα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας.

Η τεράστια επιρροή του κράταγε πολλά χρόνια: ήταν ήδη επικεφαλής της δύναμης Κουντς όταν οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν το 2001, μάλιστα συντόνιζε προσωπικά τη συνεργασία που προσέφερε αρχικά η Τεχεράνη στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους στον πόλεμο αυτό.

«Οι ιρανοί συνομιλητές μου ήταν πολύ σαφείς: μολονότι ενημέρωναν τον υπουργό Εξωτερικών, στο τέλος τις αποφάσεις τις έπαιρνε ο στρατηγός Σουλεϊμανί», θα δήλωνε το 2013 στο BBC ο Ράιαν Κρόκερ, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.



...στον Λίβανο και τη Συρία

Αν και προτιμούσε να μένει στο περιθώριο, να δρα στις σκιές, επί δεκαετίες, ο Σουλεϊμανί άρχισε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011. Το Ιράν, η μεγάλη σιιτική δύναμη στη Μέση Ανατολή, παρείχε πολύτιμη βοήθεια στον Μπασάρ αλ Άσαντ στη σύρραξη αυτή.

Οι φωτογραφίες του στα πεδία των μαχών, οι εμφανίσεις του σε ντοκιμαντέρ, ακόμα και σ’ ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων ή ένα βιντεοκλίπ τραγουδιού, τον μετέτρεψαν σε πρόσωπο πασίγνωστο σε όλη την περιοχή.

Ο ανώτατος αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης πέρασε στο λιβανέζικο έδαφος -στο πλευρό της σιιτικής παράταξης Χεζμπολάχ- το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου Ισραήλ-Λιβάνου το 2006, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ιρανική κρατική τηλεόραση τον περασμένο Οκτώβριο.

Ανώτατος Ιρακινός αξιωματούχος τον είχε περιγράψει ως άνθρωπο εξαιρετικά ήρεμο, ολιγόλογο, ο οποίος σπανίως ύψωνε τη φωνή.

«Καθόταν πάντα στην άλλη άκρη (...) μόνος του, πολύ ήσυχα. Δεν μίλαγε, δεν έκανε σχόλια, μόνο άκουγε», είχε πει στο Νιού Γιόρκερ.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το 2018 από το ινστιτούτο IranPoll και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, το 83% των Ιρανών που ερωτήθηκαν σχετικά είχε θετική γνώμη για τον Σουλεϊμανί, ποσοστό που σημαίνει ότι ήταν πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο Χασάν Ρουχανί και τον επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Στο εξωτερικό, αρκετοί ηγέτες και αξιωματούχοι τον έβλεπαν ως το πρόσωπο που χειριζόταν τις σχέσεις της Τεχεράνης με τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή Χαμάς.







anakoinosi



 ΠΗΓΗ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ