Προηγούμενο άρθρο:
Οι καστοριανοί αγρότες βγήκαν στους δρόμους. Ο Ζ. Τζηκαλάγιας τους είχε πει ΘΑ πάρουν τις αποζημιώσεις..έως τέλη της χρονιάς
Προσεχές άρθρο:
Χορηγοί
Ένα 10χρονο κορίτσι από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας υπέστη καρδιακή ανακοπή 12 ώρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer για τον COVID-19, αναφέρει το «O Globo».
Συγκεκριμένα, η Luisa Petenuci, 10 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή 12 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο Pfizer COVID-19, στις 18 Ιανουαρίου 2022.
Η Λουίζα εμβολιάστηκε την Τρίτη αφότου ο τοπικός δήμος ξεκίνησε
την εμβολιαστική του δράση κατά του COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11
ετών.
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου η 10χρονη χρειάστηκε να υποβληθεί σε ανάνηψη. Αφού σταθεροποιήθηκε, η Λουίζα στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο UnimedΜποτουκάτου όπου αυτή τη στιγμή παραμένει στη ΜΕΘ.
Μετά το περιστατικό, ο δήμος ανακοίνωσε την άμεση αναστολή του εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών κατά του COVID-19. Πλέον παρακολουθούνται στενά τα 46 παιδιά που εμβολιάστηκαν από την Τρίτη, αναφέρει ο δήμος. Ο γιατρός φέρεται να είναι καθησυχαστικός προς τους γονείς.
Ο Γραμματέας Υγείας του Σάο Πάολο, Jean Gorinchteyn, αναφέρει για το περιστατικό:
«Όλες οι περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών αναλύονται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων πριν βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Είναι, λοιπόν, βιαστικό και ανεύθυνο να πούμε ότι η περίπτωση του δήμου [ Lençóis Paulista ] συνδέεται με τον εμβολιασμό. Τις περισσότερες φορές, οι περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό είναι συμπτωματικές , χωρίς καμία αιτιολογική σχέση με το εμβόλιο».
Προηγούμενο άρθρο:
Προσεχές άρθρο:
Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς εισήχθη στην εντατική με αναπνευστική ανεπάρκεια, ένας 15χρονος εμβολιασμένος που κόλλησε κορωνοϊό!
Το παιδί διαγνώστηκε με την μετάλλαξη Όμικρον, είναι εμβολιασμένο και με τις δυο δόσεις και δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Νοσηλεύτηκε για 36 ώρες στην κλινική κορωνοϊού στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου, εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και για λόγους ασφαλείας μεταφέρθηκε στην εντατική.
Άλλοι 4 ασθενείς με την μετάλλαξη Όμικρον, διασωληνώθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, με τους δυο να είναι ανεμβολίαστοι και ανάμεσά τους και μια 37χρονη.
Προηγούμενο άρθρο:
Προσεχές άρθρο:
Επιπλέον χρηματική ποινή ύψους άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης
Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε ότι η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει κατ’ αποκοπήν ποσό ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματική ποινή ύψους άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης, διότι δεν ανέκτησε τις κρατικές ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στη ΛΑΡΚΟ.
Το Δικαστήριο διαπίστωσε για πρώτη φορά την παράβαση της Ελλάδας με απόφαση που εκδόθηκε το 2017. Η ΛΑΡΚΟ Γενική Μεταλλευτική & Μεταλλουργική ΑΕ είναι ελληνική μεταλλευτική και μεταλλουργική εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη και επεξεργασία μεταλλεύματος λατερίτη, την εξόρυξη λιγνίτη και την παραγωγή σιδηρονικελίου.
Τον Μάρτιο του 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε επίσημη διαδικασία έρευνας σχετικά με διάφορες ενισχύσεις που χορήγησε η Ελλάδα υπέρ της ΛΑΡΚΟ, όπως, μεταξύ άλλων, κρατικές εγγυήσεις για τα έτη 2008, 2010 και 2011 καθώς και αύξηση κεφαλαίου το 2009. Τον Μάρτιο του 2014 εκδόθηκε απόφαση με την οποία η Επιτροπή έκρινε ότι οι ενισχύσεις αυτές, ως παράνομες και μη συμβατές με την εσωτερική αγορά, έπρεπε να ανακτηθούν.
Στο μεταξύ, η Ελλάδα είχε γνωστοποιήσει στην Επιτροπή την πρόθεσή της να προβεί στην πώληση ορισμένων στοιχείων του ενεργητικού της ΛΑΡΚΟ μέσω δύο χωριστών διαγωνισμών. Μετά την ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων τους, η ΛΑΡΚΟ θα κηρυσσόταν σε πτώχευση σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία και τα εναπομένοντα στοιχεία του ενεργητικού της θα μεταβιβάζονταν στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης. Η Επιτροπή έκρινε, αφενός, ότι η εν λόγω μεταβίβαση δεν συνιστούσε κρατική ενίσχυση και, αφετέρου, ότι το ζήτημα της ανάκτησης των επίμαχων ενισχύσεων δεν θα αφορά τους αγοραστές των στοιχείων του ενεργητικού.Το 2016 η Επιτροπή, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν είχε συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις που υπείχε από την απόφαση του 2014, άσκησε ενώπιον του Δικαστηρίου την πρώτη προσφυγή λόγω παραβάσεως κατά του κράτους μέλους αυτού. Με απόφαση της 9ης Νοεμβρίου 2017 , το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις της σχετικά με την ανάκτηση των παράνομων και μη συμβατών με την εσωτερική αγορά ενισχύσεων. Στις 29 Ιανουαρίου 2020 η Επιτροπή, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα δεν είχε ακόμη συμμορφωθεί προς την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου, άσκησε την υπό κρίση προσφυγή λόγω παραβάσεως. Στο πλαίσιο της δεύτερης αυτής προσφυγής, ζήτησε από το Δικαστήριο να υποχρεώσει το κράτος μέλος να καταβάλει κατ’ αποκοπήν ποσό καθώς και χρηματική ποινή.
Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2020, η Ελλάδα προέβλεψε, λόγω των οικονομικών δυσχερειών της ΛΑΡΚΟ, την υπαγωγή της επιχείρησης αυτής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Κατά την Επιτροπή, η Ελλάδα δεν έλαβε μέτρα για την ανάκτηση των επίμαχων ενισχύσεων παρά μόνο μετά τις 29 Ιανουαρίου 2020, ημερομηνία άσκησης από την Επιτροπή της δεύτερης προσφυγής λόγω παραβάσεως. Επιπλέον, κατά το θεσμικό όργανο, η παράβαση εξακολουθούσε να υφίσταται κατά τον χρόνο εξέτασης των πραγματικών περιστατικών από το Δικαστήριο.
Με τη σημερινή του απόφαση, το Δικαστήριο διαπιστώνει, αφενός, ότι η Ελλάδα παρέβη την υποχρέωσή της να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκτέλεση της απόφασης του 2017 μέχρι τις 25 Μαρτίου 2019 (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που είχε τάξει η Επιτροπή με την προειδοποιητική επιστολή της) και, αφετέρου, ότι η παράβαση εξακολουθούσε να υφίσταται κατά τον χρόνο εξέτασης των πραγματικών περιστατικών της υπό κρίση υπόθεσης από το Δικαστήριο.
Το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΕ εκτιμά ότι ενδείκνυται να επιβληθούν στην Ελλάδα οικονομικές κυρώσεις υπό μορφή εξαμηνιαίας χρηματικής ποινής προκειμένου να εξασφαλιστεί η πλήρης εκτέλεση της απόφασης του 2017 και προκειμένου η Επιτροπή να έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την πρόοδο των μέτρων εκτέλεσης της απόφασης. Επιπλέον, το Δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να επιβληθεί κατ’ αποκοπήν ποσό ως αποτρεπτικό μέτρο με σκοπό να αποφευχθούν ανάλογες μελλοντικές παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης.
Για τον καθορισμό του ποσού των κυρώσεων, το Δικαστήριο λαμβάνει υπόψη τη σοβαρότητα της παράβασης, τη διάρκειά της και την ικανότητα πληρωμής του κράτους μέλους. Όσον αφορά τη σοβαρότητα της παράβασης, το Δικαστήριο τονίζει τον θεμελιώδη χαρακτήρα των διατάξεων της Συνθήκης στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων καθώς και το σημαντικό ύψος του ποσού της μη ανακτηθείσας ενίσχυσης (το οποίο ανερχόταν, στις 14 Μαΐου 2020, σε 160 εκατομμύρια ευρώ) και το γεγονός ότι η αγορά σιδηρονικελίου είναι διασυνοριακή. Το Δικαστήριο διαπιστώνει επίσης τον επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα της παραβατικής συμπεριφοράς της Ελλάδας στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων . Επιπλέον, η διάρκεια της παράβασης είναι σημαντική: έχουν παρέλθει περισσότερα από τέσσερα έτη από την έκδοση της πρώτης απόφασης του Δικαστηρίου. Για την εκτίμηση της ικανότητας πληρωμής της Ελλάδας, το Δικαστήριο λαμβάνει ως βάση κατά κύριο λόγο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕγχΠ) του κράτους αυτού. Πέραν τούτου, το Δικαστήριο εκτιμά ότι, προκειμένου να καθοριστούν κυρώσεις επαρκώς αποτρεπτικές και αναλογικές, δεν χρειάζεται να ληφθεί υπόψη η θεσμική βαρύτητα η οποία εκφράζεται με τον αριθμό των ψήφων που διαθέτει το κράτος μέλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Συνεπώς, το Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα να καταβάλει στον προϋπολογισμό της Ένωσης κατ’ αποκοπήν ποσό ύψους 5.500.000 ευρώ καθώς και χρηματική ποινή ύψους 4.368.000 ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης στην εφαρμογή των μέτρων που απαιτούνται για τη συμμόρφωση προς την απόφαση του 2017, αρχής γενομένης από σήμερα.
pronews.gr
20-22-2022 9:23 π.μ
Οι Καστοριανοί αγρότες βγήκαν στους δρόμους.
Ο Ζ. Τζηκαλάγιας βουλευτής της Ν.Δ τους είχε πει... από τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου 2021, ΘΑ πάρουν τις αποζημιώσεις..έως τέλη της χρονιάς, και το πολύ μέχρι 20 Ιανουαρίου 2022 κατά την προσφιλή του μέθοδο, όλη την αποζημίωση που δικαούνται .
Πάλι θα ρίξει την ευθύνη σε άλλους.... η θα προσπαθήσει να διχάσει τους αγρότες και να τους διαιρέσει σε μηλοπαραγωγούς και σε φασουλοπαραγωγούς, η και ντοματοπαραγωγούς.
Γιά τον βουλευτή της ΝΔ δεν υπάρχει θέμα επιβιώσεις των αγροτών, και όλου του λαού.
Η θα δηλώσει ο,τι είναι παρακινούμενοι. από τρίτους, η ακόμη ο,τι φταίνε οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ η της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς, το πιθανότερο!!
Δεν έχουμε μαντικές ικανότητες απλά το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές και πρόσφατα αυτό στον γιατρό βουλευτή Τζηκαλάγιας.
Ο γιατρός του ΙΚΑ και βουλευτής από τα γραφεία του, δεν γνωρίζει ο.τι ο μηλοπαραγωγός μπορεί παράλληλα να είναι και φασουλοπαραγωγός.
Δείτε την συνέντευξη της κοπέλας η οποία βιάστηκε από γόνο πλούσιας οικογένειας την πρωτοχρονιά.
Όπως καταγγέλλει η 24χρονη
ο βιασμός της έγινε στο ξενοδοχείο ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη, πρόκειται για
ένα ξενοδοχείο στο οποίο πηγαίνουν... αρκετοί διάσημοι, ενώ δεν έχει και
αρκετές κάμερες στους διαδρόμους.
.