Με ένα σημείωμα αποτυπώνει την τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας: «Υποφέρει ο πληθυσμός»
H γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt με ένα άρθρο λίγων λέξεων περιγράφει γλαφυρά αυτό που όλοι ξέρουν, εκτός από τους Έλληνες που πιστεύουν τα κυβερνητικά ανέκδοτα περί «ανάπτυξης»: Ότι η οικονομία της χώρας δεν έχει φτάσει ακόμα τα επίπεδα του 2009!
Αυτό που επανειλημμένα ένα σημειώσει το pronews.gr: Μια απλή ανάγνωση στα στοιχεία του ΑΕΠ το αποδεικνύουν περίτρανα: Ακόμα δεν έχουμε φτάσει το ΑΕΠ του 2009! Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά, η χώρα δεν μπορεί να αναπνεύσει και έχει απωλέσει σε απόλυτα μη μοχλευμένα νούμερα πάνω από 1 τρισ. ευρώ, υπονομεύοντας το ίδιο το μέλλον του έθνους!
Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε πραγματικές τιμές η Ελλάδα αναμένεται το 2024 να παρουσιάσει το χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης σημειώνοντας 29.828 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωζώνης ήταν 41.852 ευρώ για το 2024.
Επιπλέον η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης που σημειώνει χαμηλότερο ΑΕΠ σε σχέση με το 2009 κατά -9,2% όταν κατά μέσο όρο οι χώρες της Ευρωζώνης σημειώνουν υψηλότερο ΑΕΠ κατά 14,9%!
«Η Ελλάδα δεν έχουν καταφέρει να φτάσει την υπόλοιπη Ευρώπη στα επίπεδα πριν από την χρηματοπιστωτική κρίση».
Αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση: Η χώρα υπέφερε τόσο πολύ από τα Μνημόνια, ώστε η οικονομική παραγωγή δεν έχει φτάσει ακόμη τα προ κρίσης επίπεδα.
Και το επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού παραμένει και αυτό πιο χαμηλό σε σύγκριση με την περίοδο πριν από το 2008.
Η ζωή των Ελλήνων έχει χειροτερέψει, αυτή είναι η αλήθεια.
Υπάρχει τεράστιο μεγάλο μερίδιο του τουρισμού αλλά και της εστίασης στην οικονομική παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρωτογενής ή βιομηχανική παραγωγή.
Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα αναπτύχθηκε πέντε φορές ταχύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά αυτό οφείλεται στην κατάρρευση των προηγούμενων ετών.
Η ζωή των περισσότερων ανθρώπων δεν έχει βελτιωθεί, αλλά έχει χειροτερεύσει σε σχέση με την περίοδο πριν από το 2008.
Εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού μεταξύ άλλων οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν σήμερα κατά ένα τρίτο χαμηλότερο εισόδημα στη διάθεσή τους σε σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Το 26,3% του ελληνικού πληθυσμού κινδυνεύει από τη φτώχεια».
Τα είπαν όλα με δύο λέξεις.
Με πληροφορία από το pronews.gr