Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

27 Οκτωβρίου 2019

Μπουτάκια κοτόπουλου με μελωμένες πατατούλες

Μπουτάκια κοτόπουλου με μελωμένες πατατούλες

Πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου με μελωμένες πατατούλες και καρότα σε πεντανόστιμη σάλτσα με μουστάρδα και κουρκουμά. Μια γρήγορη και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, για ένα υγιεινό πιάτο με εξαιρετική γεύση, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μεγάλα ολόκληρα μπούτια κοτόπουλο, κομμένα στα 2 (σε μηρούς και το επάνω μέρος τους) ή 8 μεγάλους μηρούς κοτόπουλου
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ολόκληρο 
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένο σε κομμάτια (προαιρετικά)
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα 
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο λεπτό του τρίφτη
  • 250-300 ml ζωμός κότας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι ή ρίγανη αποξηραμένα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • 1 κ.γ. πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τα μπούτια κοτόπουλου, κομμένα, στα 2 και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι και τα βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κοτόπουλο. 
  2. Στη συνέχεια, με μια τρυπητή κουτάλα παίρνετε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα, χωρίς τα λαχανικά και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί. Στραγγίζετε τα λαχανικά και κρατάτε το ζωμό. Τοποθετείτε τις πατάτες στα κενά, ανάμεσα στο κοτόπουλο.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο, τα αναμιγνύετε καλά με ένα πιρούνι και περιχύνετε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Προσθέτετε 250-300 ml ζωμό που κρατήσατε από το κοτόπουλο.
  4. Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με το θυμάρι, το κουρκουμά και τη πάπρικα και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-55 λ περίπου ή μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο και πατάτες σας. Το σερβίρετε ζεστό με σαλάτα, τυρί φέτα και ζεστό φρέσκο ψωμί.

Photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου