Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

30 Ιουνίου 2024

Πύρινος εφιάλτης:Οι φλόγες κατακαίουν την Κερατέα – Νεκρός 45χρονος στην Σταμάτα που έχει γίνει «κάρβουνο»


Η Αττική βιώνει νέα καταστροφή - Άφαντη η Πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα! – Προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση

Πύρινος εφιάλτης: Νεκρός 45χρονος στην Σταμάτα που έχει γίνει «κάρβουνο» – Οι φλόγες κατακαίουν την Κερατέα

Ένα νεκρό θρηνούμε έως τώρα από τις καταστροφικές φωτιές που πλήττουν την Αττική. Ο άτυχος 45χρονος κατά τη διάρκεια της φωτιάς στην Σταμάτα έσβησε μέσα στις φλόγες που τύλιγαν την περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι διασώστες του οποίου επανέφεραν τον άνδρα και στη συνέχεια μετεφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου όπου δυστυχώς λίγο αργότερα κατέληξε.

 Παρά τις προειδοποιήσεις, παρά τις καταστροφές των προηγούμενων ετών, η χώρα γίνεται για ακόμη μια φορά μάρτυρας μιας ολοσχερούς καταστροφής του φυσικού της πλούτου.

Το μόνο νέο στοιχείο τα… drones του υπουργείου «Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας» τα οποία εντοπίζουν τις πυρκαγιές. Ένα στοιχείο όμως που αποδεικνύεται άνευ ουσιαστικής σημασίας αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα έτσι και αλλιώς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς επαρκή μέσα, για ακόμη μια χρονιά, βρίσκεται στα όριά της, ενώ η κατάργηση της Δασικής Υπηρεσίας η οποία ξεκίνησε το 1986 και επίσημα το 1998, όταν το έργο της δασοπυρόσβεσης ανέλαβε αποκλειστικά το ΠΣ έχουν συμβάλει στις σημερινές καταστάσεις που βιώνει η χώρα.

Μετά τις μεγάλες φωτιές σε Πάρνηθα και Σέριφο όχθες, σήμερα η Αττική πλήττεται ξανά με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη τόσο στα βόρεια με τη φωτιά στη Σταμάτα όσο και στα νότια με τη φωτιά στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει αναζωπύρωση στην Κερατέα με κατεύθυνση προς Σούνιο, ενώ στην Σταμάτα ένας 45χρονος άνδρες πέθανε από ανακοπή καθώς δεν άντεξε το θέαμα του φλεγόμενου σπιτιού του.

Σημαντικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Μαρκάτι και Πλάκα Κερατέας.

Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή έχει απλωθεί σε τέσσερις διαφορετικές εστίες και οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να τις περιορίσουν. Στην περιοχή της Πλάκας κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους και επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις φλόγες με ό,τι μέσο διαθέτουν.

Το έργο της Πυροσβεστικής για να ελεγχθεί η κατάσταση στην Αττική είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι δυνάμεις της έχουν διαμοιραστεί στην φωτιά στην Σταμάτα που βρίσκεται κοντά στα σπίτια και στη φωτιά στην Κερατέα που έχει ήδη κάψει σπίτια και ιδιοκτησίες.

Η φωτιά στη Σταμάτα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καίει δασική έκταση σε μια ακτίνα τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου. Έχει ζητηθεί ήδη η εκκένωση των περιοχών Αμυγδαλέζα, Γαλήνης και Ροδόπολης, ενώ μήνυμα στάλθηκε και στον Διόνυσο, όπου έχουν φτάσει οι καπνοί.

Συγκεκριμένα, στις 16:17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Στην Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Δύσκολη παραμένει και η κατάσταση στην Κερατέα με τη φωτιά να έχει κάψει σπίτια και ιδιοκτησίες ενώ υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις μέσα σε χαράδρες. Χαρακτηριστικό είναι πως η πυρκαγιά δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά 4 διαφορετικές εστίες. Πάνω από 140 πυροσβέστες επιχείρησαν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία.

https://x.com/KYTKYTKYTKYTKYT/status/1807397628881121605

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής «η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δίνουν σκληρές μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές.

Στις 11:54, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας. Κατά την έναρξή της, δίπλα σε διάσπαρτες κατοικίες, έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.

Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Αλλά τα πύρινα μέτωπα που ξεπηδούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, δεν έχουν τέλος με νεότερο τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Δίστομο Βοιωτίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βοιωτία, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχες για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις φωτιές σε Σταμάτα, Κερατέα, Λαμία, Ριτσώνα και αλλού.

 pronews.gr

 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

Ακαθάριστα οικόπεδα: Κυνηγούν απηνώς όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για να καθαρίσουν οικόπεδα και χέρσα χωράφια!


500.000.000 ευρώ επιβαρύνονται οι πολίτες για αυτά που θα έπρεπε να κάνουν το κράτος και οι Δήμοι

Ακαθάριστα οικόπεδα: Κυνηγούν απηνώς όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για να καθαρίσουν οικόπεδα και χέρσα χωράφια!

(Aνανέωση – Αρχικό κείμενο 08.31): Μέχρι τις 15 Ιουλίου δόθηκε παράταση για τους καθαρισμούς οικοπέδων και την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, ειδάλλως οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν με αυστηρές κυρώσεις, πρόστιμα μέχρι 50.000 ευρώ, ακόμη και φυλάκιση δύο ετών!

Επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους ή τα χέρσα χωράφια τους, μια υποχρέωση που είναι καθαρά των Δήμων οι οποίοι λαμβάνουν τεράστια ποσά από τα διάφορα δημοτικά τέλη, αλλά και το κράτος!

 Τ αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για τη μείωση των προστίμων από απορρίφθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, «υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι είναι αμελείς και κάποιοι οι οποίοι αδιαφορούν. Ενημερώνω ότι ο νόμος είναι εδώ, με τα πρόστιμα και τις διαδικασίες που προβλέπονται».

Και γιατί να διπλοπληρώνουν και να κάνουν κάτι που είναι υποχρέωση είτε τους κράτους, είτε τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης που το μόνο που ξέρει είναι να εισπράττει και να δημιουργεί στρατούς δημοτικών υπαλλήλων για να εξασφαλίζουν οι δήμαρχοι κομματική πελατεία;

Για τους υπόχρεους που δεν θα υποβάλλουν δήλωση καθαρισμού του οικοπέδου τους, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα φτάνει τα 1.000 ευρώ.

Για όσους υποβάλλουν ψευδή δήλωση καθαρισμού στο Εθνικό Μητρώο, ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα έως τριακόσιες εξήντα ημερήσιες μονάδες.

Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 70 ευρώ, ούτε ανώτερο από 150 ευρώ και το πρόστιμο ανέρχεται έως τις 54.000 ευρώ.

Τους ελέγχους για τους καθαρισμούς διενεργούν ήδη οι Δήμοι, ενώ επιτήρηση –και στη συνέχεια έλεγχοι- σε ό,τι αφορά τα ακαθάριστα οικόπεδα γίνεται και με drones.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παράταση δόθηκε επειδή το ζήτημα είναι και τυπικό, καθώς γίνεται αντιληπτό πως ένα μέρος των πολιτών έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους, όμως δεν έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους για τεχνικούς, ή πρακτικούς λόγους.

Πάντως, ως τη λήξη της προθεσμίας, εκτιμάται ότι οι δηλώσεις θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο και το κόστος που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες θα υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ!

Το τεράστιο ποσό που επιβαρύνονται οι πολίτες, ένα επιπλέον χαράτσι ιδιοκτησίας, πέρα από τους αβάστακτους φόρους αφορά τις εξής εργασίες:

-Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

-Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

-Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

-Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

-Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

-Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Η υποχρέωση αφορά όσους έχουν την ιδιοκτησία, νομή, επικαρπία, είναι μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

– περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

-περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

– εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,

-εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας, για τον καθαρισμό των παραπάνω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30ή Απριλίου εκάστου έτους και τη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. 

 pronews.gr

                                                 Bioflorina - Biokott

 

28 Ιουνίου 2024

Σοβαρό ατύχημα στον Γάβρο Καστοριάς - 58χρονος αγρότης καταπλακώθηκε από το αγροτικό του αυτοκίνητο

 Σοβαρό ατύχημα στον Γάβρο Καστοριάς - 58χρονος αγρότης καταπλακώθηκε από το αγροτικό του αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγο της σοβαρότητας του τραυματισμού του.



27 Ιουνίου 2024

Κείμενο-καταπέλτης από 87 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ...προς Κασσελάκη για εκλογικό αποτέλεσμα, «μαύρο χρήμα»


(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)


Κλιμακώνεται η εσωκομματική πίεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη ύστερα από την κοινή επιστολή που του απέστειλαν 87 στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π

Στην επιστολή τους οι επτά βουλευτές και τα 80 στελέχη:

1ον: «Διαβάζουν» εντελώς διαφορετικά το εκλογικό αποτέλεσμα από ό,τι ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας για απώλεια δυνάμεων.

2ον: Αναβιβάζουν σε κεντρικό πολιτικό αίτημα τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας.

3ον: Ασκούν κριτική στην όλη συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ  σχετικά με τις αναφορές για «μαύρα ταμεία» και επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αναστολή του ημερήσιου φύλλου της Αυγής.

Μεταξύ άλλων, την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Καλαματιανός, Χρήστος Γιαννούλης, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου. Ενώ από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής υπογράφουν: Γιώργος Βασιλειάδης, Γιώργος Τσίπρας, Ζανέτ Τσίπρα, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό χθες. Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή.

Η επιστολή των «87»

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες. Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί.

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.

Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ
ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ
ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)
ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ
ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η εξέγερση των «πληβείων»: Οι «άφωνοι» επί πέντε χρόνια βουλευτές της ΝΔ μίλησαν με οργή!


Για πρώτη φορά ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε σκληρή κριτική: «Κυβερνάς με πέντε συνεργάτες»

Η εξέγερση των «πληβείων»: Οι «άφωνοι» επί πέντε χρόνια βουλευτές της ΝΔ μίλησαν με οργή!

 Η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. έδειξε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει προκαλέσει ανησυχίες στο εσωτερικό του κόμματος καθώς δεκάδες βουλευτές που υπήρξαν «άφωνοι» επί πέντε χρόνια μίλησαν με οργή πραγματοποιώντας την δική τους εξέγερση των «πληβείων».

 Οι βουλευτές πρωτίστως ανησυχούν για την έδρα τους.

Γνωρίζουν ότι οι πολίτες τους ψηφίζουν για το ιδεολογικό στίγμα που θα έπρεπε να έχει η παράταξη και ξέρουν πως ο νόμος για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών, οι αλαζονικές συμπεριφορές πολλών υπουργών και η ανεπαρκής αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας θα τους οδηγήσουν (τουλάχιστον πολλούς από αυτούς) εκτός Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαχωρίσουν την θέση τους από τις επιλογές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας τώρα που είναι ακόμα σχετικά νωρίς.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 37 βουλευτές, με τον πρωθυπουργό να είναι παρών και στις πέντε ώρες της συνεδρίασης, που σημαίνει ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του.

Ο Μ.Σαλμάς, ήταν ο βουλευτής ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για στήριξη των ολιγοπωλίων και τον ίδιο τον πρωθυπουργό πως κυβερνάει «με πέντε συνεργάτες που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Εκεί ο Κ.Μητσοτάκης αναγκάστηκε να δώσει μία «λειψή» απάντηση: «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολίασε τη διεύρυνση, σημειώνοντας πως αυτή δεν μπορεί να σημαίνει «μετάλλαξη της παράταξης», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για συρρίκνωση της εκλογικής βάσης της Ν.Δ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και σε φαινόμενα αλαζονείας υπουργών, αναφέροντας τη γνωστή παροιμία «χαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετάνε όταν ξεπεζέψεις».

Στη συρρίκνωση αναφέρθηκε και ο Γιώργος Βλάχος, λέγοντας πως η Ν.Δ. όταν έχασε τις εκλογές το 2009 είχε λάβει περισσότερες ψήφους από ό,τι πήρε πέρυσι που κέρδισε, ενώ έστειλε μήνυμα πως δεν είναι δεδομένος για την ψήφιση ΠτΔ!

Στο θέμα της Προεδρίας αναφέρθηκε και ο Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που ενώνει, ενώ σημείωσε πως «ο γάμος πλήγωσε πολλούς βουλευτες και κυρίως τη βάση μας, που έχει αξιακή σχέση με την παράταξή μας και όχι πελατειακή, όπως συνέβαινε στο ΠΑΣΟΚ», εστιάζοντας στους πανηγυρισμούς «ειδικά από πρόσωπα που βάσει του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν τους Ελληνες».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «απάντησε» στον πρωθυπουργό, που είχε πει νωρίτερα πως αξιοποιεί την Κ.Ο., λέγοντας πως πέντε χρόνια δεν έχει βγάλει κανέναν εξωκοινοβουλευτικό υπουργό –τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε αλαζόνες–, ενώ άσκησε κριτική και σε γενικούς γραμματείς που επαίρονται πως κυβερνάνε τα υπουργεία.

Ίδια κριτική άσκησε και ο Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας για «ιδεολογικό ευνουχισμό» και προτάσσοντας το θέμα του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών.

Παράλληλα μίλησε για «αμετακίνητους, μονιμοποιημένους και παντογνώστες υπουργούς» και μάλλον όλοι κατάλαβαν σε ποιους αναφέρονταν.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Γιάννης Ανδριανός, που έθιξε επίσης το θέμα του γάμου των ΛΟΤΚΙ+ και εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και εκλογικής βάσης της Ν.Δ.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης είπε πως δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα «πάμε μπροστά», ενώ άσκησε κριτική και στα επινίκια που έγιναν το βράδυ της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Νότης Μηταράκης από την πλευρά του ζήτησε ο επόμενος ΠτΔ να προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ είπε ότι θα κριθούμε από την κοινωνία, όχι από τα εξέλ.

Ο Κώστας Βλάσσης επισήμανε πως ο κόσμος λέει πως το μήνυμα δεν έχει ληφθεί, ενώ ο Γιώργος Στύλιος εστίασε στους αγρότες και στην ολιγωρία των πληρωμών.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε ότι «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έπληξε τον αξιακό μας κώδικα».

Είναι σαφές ότι οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση περισσότερο για λόγους πολιτικής επιβίωσης.

Γιατί εάν δεν ήταν αυτό το κίνητρο οι ίδιοι οι βουλευτές θα αντιδρούσαν έντονα πριν εφαρμοστούν οι επιλογές αυτές.

Αντέδρασαν όμως μόνο όταν είδαν μεγάλο πολιτικό κόστος για το, και συνεπώς και για τους ίδιους.

 Pronews.gr

 

 

Κοζάνη: Θύμα επίθεσης από συνομηλίκους του έπεσε ένας 16χρονος

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης  στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κοζάνης.

27/06/2024

Ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κοζάνης με πολλαπλά χτυπήματα επίθεσης, εκτός κινδύνου, δέχτηκε επίθεση από τα τρία νεαρά άτομα που τον ξυλοκόπησαν, ενώ του έκλεψαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, καθώς και οι γονείς τους, για παραμέληση ανηλίκων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των τριών ανήλικων έστησε παγίδα στον δεκαεξάχρονο, με “δόλωμα” μια ανήλικη κοπέλα που φέρεται να είχε ραντεβού μαζί του και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, ενώ η κοπέλα έμεινε απαθής χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία ή να ζητήσει βοήθεια, η οποία συνελήφθη επίσης.

Η Ασφάλεια Κοζάνης άμεσα εντόπισε τους νεαρούς και τους γονείς τους και τους συνέλαβε. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι 4 ανήλικοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Ανακριτή Κοζάνης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης  στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κοζάνης.

Θύμα Επίθεσης Από Συνομηλίκους Του Έπεσε Ένας 16Χρονος Στην Πόλη Της Σ

Πρωτοφανές : Ο Σ.Κασσελάκης με sms ζητά χρήματα από τους βουλευτές του προκειμένου να καλυφθούν χρέη και υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για την εφημερίδα "Αυγή¨"

 

Κασσελάκης για το κλείσιμο της «Αυγής»: Η απόφαση είχε ληφθεί πριν γίνω πρόεδρος – Δωρεά 20.000 ευρώ ανά έτος

 

Σήμερα στα κινητά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε ένα SMS μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την οικονομική συμβολή τους.

Το SMS που έλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή»

«Σύντροφοι, συντρόφισσες

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας.

Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».

 Είναι πρωτοφανές για την ιστορία του τύπου, αλλά και για την πολιτική ιστορία της χώρας και της Ευρώπης. Κάποιοι βουλευτές οι οποίοι θέλουν να ανταποκριθούν δίνοντας κάποια χρήματα του ζήτησαν αποδείξεις για τις υποχρεώσεις της εφημερίδας  και του κόμματος.

Τα χρέη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ  ως υποχρεώσεις  είναι  για τον μήνα  μόνο Ιούνιο, ανέρχονται στο ποσό των 375.146 ευρώ.

 

 



26 Ιουνίου 2024

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης:«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα- ΒΙΝΤΕΟ


Αρνήθηκε να γίνει υπουργός ο Ευάγγελος Αποστολάκης - Στο υπουργείο Προ.Πο η Πολιτική Προστασία

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη, υποστήριξε ότι «όλα τα κόμματα έχουν μαύρα».

«Ξέρετε κανένα κόμμα που να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα, όλα τα κόμματα ενισχύονται, όλα τα κόμματα δέχονται χρήματα από υποστηρικτές. Η διαδικασία με την οποία διαχειρίζονται τα χρήματα δεν ξέρω πώς γίνεται, αλλά το ότι διακινούνται χρήματα μαύρα στα κόμματα είναι γεγονός», είπε ο κ. Αποστολάκης μιλάνντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά».

.

EL.GR



Διάλυση και χάος στον ΣΥΡΙΖΑ με τα «μαύρα χρήματα»! «Να μας εξηγήσει ο Κασσελάκης τι ήθελε να πει»,


Λιθιά Καστοριάς: Νέο σοβαρό τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου και μεγάλου ζώου . Εσπευσμένα στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 38χρονος με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι




Νέο σοβαρό ατύχημα πριν λίγες ώρες έξω από την Κορησό στον δρόμο προς την Λιθιά Καστοριάς.

38χρονος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του alphafm.gr, υπάλληλος του νοσοκομείου Καστοριάς, με το δίκυκλο του χτύπησε στη μέση του δρόμου ένα ζώο ( πιθανότατα αγριογούρουνο) με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά

Στις 06.00 από το νοσοκομείο Καστοριάς αποφασίστηκε η επείγουσα διακομιδή με ασθενοφόρο στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ με κατάγματα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

 

 Πηγή

Φωτο αρχείου

25 Ιουνίου 2024

Καστοριά : Σε ηλικία μόλις 67 ετών, ”έφυγε” από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών

 

Καστοριά: 45χρονος ο άντρας που βρέθηκε σε σήψη αφού ήταν νεκρός αρκετές ημέρες σπίτι του

 



Σύμφωνα με  πληροφορίες του alphafm.gr ο άντρας που βρέθηκε νεκρός στην οδό Παπαρέσκα στην Καστοριά, ήταν περίπου 45 ετών και ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα του

Υπολογίζεται ότι ο 45χρονος ήταν νεκρός για αρκετές ημέρες, ενώ από τη θέση που βρέθηκε, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι «έφυγε» από παθολογικά αίτια, ωστόσο παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής για να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, η σορός του έχει μεταφερθεί στη Νάουσα.

Το τραγικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του fyllokaiftero1. ο,τι η 72χρονη μητέρα του 45χρονου  έχοντας ψυχολογικά προβλήματα, συμπεριφερόταν σαν να ήταν ο γιος της εν ζωή,  ενώ ο γιος της ήταν νεκρός του πήγαινε  νερό στο κρεβάτι.

Η "ανακάλυψη"  του νεκρού έγινε μετά την ειδοποίηση της αστυνομίας από τους γείτονες λόγο έντονης  δυσοσμίας.


 

Αρκετά σάϊτ εμφανίζουν ψευδώς όλα τα κόμματα δεξιά, όσα είναι αντίθετα με τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ, και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών



Κάποια ενημερωτικά σάϊτ  παρουσιάζουν  ψευδώς ως  δεξιά πολιτική, και ως δεξιά όλα τα  κόμματα  ανεξαιρέτως, όσα είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και όσα είναι αντίθετα   με το νομοσχέδιο που αφορούσε τους γάμους των ΛΟΑΤΚΙ+ ψηφίστηκε και είναι πλέον σε ισχύ, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αγνοώντας σκόπιμα την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Η  ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ  είναι ένα κόμμα μη ακραίο, ούτε δεξιό ούτε αριστερό, ένα κόμμα του μέτρου,  και είναι αντίθετο με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, που εδώ και 6 χρόνια  κάνει αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και είναι το μόνο κόμμα σταθερό σε αυτό.

 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

22 Ιουνίου 2024

Τιμές-«φωτιά» για τα ακτοπλοϊκά στην Ελλάδα : «Στις ακριβότερες διαδρομές της Ευρώπης», video

eurokinissi photo50% μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση


Τα ποσά είναι ιδιαίτερα μεγάλα ιδίως για μεγάλες οικογένειες που επιλέγουν ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους:


 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

Θλίψη στην Καστοριά για τον θάνατο μόλις 60χρονου

 

Σε ηλικία μόλις 60 ετών, ”έφυγε” από τη ζωή ο Δημήτρης Κοτορένης. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και ώρα 13:30, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.  

 Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Ελλάδα: Ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα γαλακτοκομικά προϊόντα σύμφωνα με την Eurostat


Δεύτερη ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες η χώρα μας

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Μια ακόμα αρνητική πρωτιά σημείωσε η Ελλάδα καθώς είναι η ακριβότερη χώρα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί και αυγά) το έτος 2023 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το επίπεδο τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που δημοσίευσε η Eurostat στη χώρα μας παρατηρούνται οι υψηλότερες τιμές στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά 38% σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο.

 Στην Ελλάδα πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο βρίσκονται οι τιμές και σε άλλα βασικά τρόφιμα, όπως τα έλαια-λίπη, το ψωμί και τα δημητριακά.

Σε μη βασικά είδη όπως τα αλκοολούχα ποτά η χώρα μας βρίσκεται κατά 51% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση καθώς οφείλεται στην ανέκαθεν υψηλή φορολογία τους. Τα τσιγάρα και εν γένει τα προϊόντα καπνού πωλούνται σε σχετικά χαμηλές τιμές στην Ελλάδα (27,10% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.). Η χώρα μας παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες στις τηλεπικοινωνίες αλλά παρουσιάζει χαμηλότερες τιμές στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Ακριβές οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

Ως προς την κατάταξη, στην κατηγορία έλαια-λίπη η Ελλάδα είναι η τέταρτη ακριβότερη χώρα με τις τιμές να διαμορφώνονται σε επίπεδα 26,3% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο. Ακριβότερο από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. πληρώνουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα το ψωμί. Σε επίπεδα κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου διαμορφώθηκαν οι τιμές στην Ελλάδα το 2023 στο κρέας (κατά 6,3%) και στα φρούτα-λαχανικά (14,1%).

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες η χώρα μας. Στην πρώτη θέση το Βέλγιο.

Μεγάλες διαφορές παρατηρούνται στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα που είναι κατά 48,6% υψηλότερες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και τη χώρα μας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά το Βέλγιο. Από την άλλη, οι τιμές των υπηρεσιών μεταφορών είναι χαμηλότερες κατά 14,7% από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η εστίαση και τα καταλύματα παραμένουν συγκριτικά φθηνότερα, ενώ το 2023 και οι τιμές στην ενέργεια ήταν φθηνότερες, κατά 7% σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Στα κράτη μέλη της ΕΕ

Τα επίπεδα τιμών για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2023, οι τιμές στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά στο Λουξεμβούργο ήταν 19% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ στη Ρουμανία ήταν 26% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ψηλά και χαμηλά

Τα μη αλκοολούχα ποτά ήταν πιο ακριβά στη Λετονία, 42% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, και λιγότερο ακριβά στην Ιταλία, 18% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Η τιμή του αλκοόλ στη Φινλανδία ήταν 102% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ στην Αυστρία ήταν 17% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Όσον αφορά τον καπνό, οι υψηλότερες τιμές παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (158% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), ενώ οι χαμηλότερες καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (51% κάτω).

Οι υψηλότερες τιμές για τα έλαια και τα λίπη παρατηρήθηκαν στην Ελβετία. Η Νορβηγία είχε το υψηλότερο επίπεδο τιμών για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες, ενώ η Δανία για τα άλλα τρόφιμα. Η Βόρεια Μακεδονία είχε το χαμηλότερο επίπεδο τιμών για τα έλαια και τα λίπη, η Τουρκία ήταν η λιγότερο ακριβή χώρα για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες και για άλλα προϊόντα διατροφής.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Μάλτα είναι η πιο ακριβή χώρα για τα έλαια και τα λίπη, το Λουξεμβούργο για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες και η Δανία για άλλα τρόφιμα. Η Πολωνία ήταν η λιγότερο ακριβή χώρα για τα έλαια και τα λίπη, η Ρουμανία για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες και για άλλα τρόφιμα.

 pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

 

Καστοριά: Σύγκρουση αυτοκινήτου με αρκούδα στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού

 

Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ και η αρκούδα δεν φάνηκε να χτυπήθηκε σοβαρά

Καστοριά: Σύγκρουση αυτοκινήτου με αρκούδα στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού

Ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αρκούδα τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024  στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ,  όλα συνέβησαν όταν η οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινούνταν με κατεύθυνση προς το Δισπηλιό ( Επαρχιακή οδός Δισπηλιού – Αμπελοκήπων ), συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά από την μεριά του οδηγού, με μια μεγαλόσωμη αρκούδα που πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο.

Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ και η αρκούδα δεν φάνηκε να χτυπήθηκε σοβαρά

21 Ιουνίου 2024

Καστοριά: Γυναίκα πέθανε από ηλεκτροπληξία



Τραγικό θάνατο βρήκε  το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 μια 87χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της, έξω από το Μαυροχώρι Καστοριάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η άτυχη 87χρονη έχασε την ζωή της από ηλεκτροπληξία, όταν ήρθε σε επαφή με το καλώδιο που τροφοδοτούσε με ρεύμα ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε εκείνη την ώρα για να κουρέψει τα χόρτα στην αυλή του σπιτιού της. Την 87χρονη βρήκε ο ηλικιωμένος σύζυγος της, ο οποίος σε κατάσταση σοκ κάλεσε την κόρη τους, που δεν μένει στην Καστοριά. 

Στη συνέχεια η κόρη του ζευγαριού ενημέρωσε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για το περιστατικό. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καστοριάς για να παραλάβει τη σορό της άτυχης γυναίκας, η οποία και θα οδηγηθεί για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν οι ακριβείς αιτίες του θανάτου της.

Από την πρώτη στιγμή στο συμβάν βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς για να ερευνήσουν τα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος.