22 Ιουνίου 2024

Τιμές-«φωτιά» για τα ακτοπλοϊκά στην Ελλάδα : «Στις ακριβότερες διαδρομές της Ευρώπης», video

eurokinissi photo50% μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση


Τα ποσά είναι ιδιαίτερα μεγάλα ιδίως για μεγάλες οικογένειες που επιλέγουν ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους:


 

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

Θλίψη στην Καστοριά για τον θάνατο μόλις 60χρονου

 

Σε ηλικία μόλις 60 ετών, ”έφυγε” από τη ζωή ο Δημήτρης Κοτορένης. Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και ώρα 13:30, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.  

 Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Ελλάδα: Ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα γαλακτοκομικά προϊόντα σύμφωνα με την Eurostat


Δεύτερη ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες η χώρα μας

Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα: Ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Μια ακόμα αρνητική πρωτιά σημείωσε η Ελλάδα καθώς είναι η ακριβότερη χώρα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί και αυγά) το έτος 2023 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το επίπεδο τιμών σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που δημοσίευσε η Eurostat στη χώρα μας παρατηρούνται οι υψηλότερες τιμές στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων κατά 38% σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο.

 Στην Ελλάδα πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο βρίσκονται οι τιμές και σε άλλα βασικά τρόφιμα, όπως τα έλαια-λίπη, το ψωμί και τα δημητριακά.

Σε μη βασικά είδη όπως τα αλκοολούχα ποτά η χώρα μας βρίσκεται κατά 51% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση καθώς οφείλεται στην ανέκαθεν υψηλή φορολογία τους. Τα τσιγάρα και εν γένει τα προϊόντα καπνού πωλούνται σε σχετικά χαμηλές τιμές στην Ελλάδα (27,10% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.). Η χώρα μας παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες στις τηλεπικοινωνίες αλλά παρουσιάζει χαμηλότερες τιμές στις υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης.

Ακριβές οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα

Ως προς την κατάταξη, στην κατηγορία έλαια-λίπη η Ελλάδα είναι η τέταρτη ακριβότερη χώρα με τις τιμές να διαμορφώνονται σε επίπεδα 26,3% πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο. Ακριβότερο από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. πληρώνουν οι καταναλωτές στην Ελλάδα το ψωμί. Σε επίπεδα κάτω του μέσου ευρωπαϊκού όρου διαμορφώθηκαν οι τιμές στην Ελλάδα το 2023 στο κρέας (κατά 6,3%) και στα φρούτα-λαχανικά (14,1%).

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στις τηλεπικοινωνίες η χώρα μας. Στην πρώτη θέση το Βέλγιο.

Μεγάλες διαφορές παρατηρούνται στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα που είναι κατά 48,6% υψηλότερες από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και τη χώρα μας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά το Βέλγιο. Από την άλλη, οι τιμές των υπηρεσιών μεταφορών είναι χαμηλότερες κατά 14,7% από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η εστίαση και τα καταλύματα παραμένουν συγκριτικά φθηνότερα, ενώ το 2023 και οι τιμές στην ενέργεια ήταν φθηνότερες, κατά 7% σε σύγκριση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Στα κράτη μέλη της ΕΕ

Τα επίπεδα τιμών για τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2023, οι τιμές στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά στο Λουξεμβούργο ήταν 19% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ στη Ρουμανία ήταν 26% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ψηλά και χαμηλά

Τα μη αλκοολούχα ποτά ήταν πιο ακριβά στη Λετονία, 42% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, και λιγότερο ακριβά στην Ιταλία, 18% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Η τιμή του αλκοόλ στη Φινλανδία ήταν 102% πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, ενώ στην Αυστρία ήταν 17% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ. Όσον αφορά τον καπνό, οι υψηλότερες τιμές παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (158% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ), ενώ οι χαμηλότερες καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (51% κάτω).

Οι υψηλότερες τιμές για τα έλαια και τα λίπη παρατηρήθηκαν στην Ελβετία. Η Νορβηγία είχε το υψηλότερο επίπεδο τιμών για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες, ενώ η Δανία για τα άλλα τρόφιμα. Η Βόρεια Μακεδονία είχε το χαμηλότερο επίπεδο τιμών για τα έλαια και τα λίπη, η Τουρκία ήταν η λιγότερο ακριβή χώρα για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες και για άλλα προϊόντα διατροφής.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Μάλτα είναι η πιο ακριβή χώρα για τα έλαια και τα λίπη, το Λουξεμβούργο για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες και η Δανία για άλλα τρόφιμα. Η Πολωνία ήταν η λιγότερο ακριβή χώρα για τα έλαια και τα λίπη, η Ρουμανία για τα φρούτα, τα λαχανικά και τις πατάτες και για άλλα τρόφιμα.

 pronews.gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

Καστοριά: Σύγκρουση αυτοκινήτου με αρκούδα στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού

 

Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ και η αρκούδα δεν φάνηκε να χτυπήθηκε σοβαρά

Καστοριά: Σύγκρουση αυτοκινήτου με αρκούδα στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού

Ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με αρκούδα τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024  στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού στην Καστοριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ,  όλα συνέβησαν όταν η οδηγός ενός αυτοκινήτου που κινούνταν με κατεύθυνση προς το Δισπηλιό ( Επαρχιακή οδός Δισπηλιού – Αμπελοκήπων ), συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά από την μεριά του οδηγού, με μια μεγαλόσωμη αρκούδα που πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο.

Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ και η αρκούδα δεν φάνηκε να χτυπήθηκε σοβαρά

21 Ιουνίου 2024

Καστοριά: Γυναίκα πέθανε από ηλεκτροπληξία



Τραγικό θάνατο βρήκε  το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 μια 87χρονη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της, έξω από το Μαυροχώρι Καστοριάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η άτυχη 87χρονη έχασε την ζωή της από ηλεκτροπληξία, όταν ήρθε σε επαφή με το καλώδιο που τροφοδοτούσε με ρεύμα ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε εκείνη την ώρα για να κουρέψει τα χόρτα στην αυλή του σπιτιού της. Την 87χρονη βρήκε ο ηλικιωμένος σύζυγος της, ο οποίος σε κατάσταση σοκ κάλεσε την κόρη τους, που δεν μένει στην Καστοριά. 

Στη συνέχεια η κόρη του ζευγαριού ενημέρωσε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς για το περιστατικό. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καστοριάς για να παραλάβει τη σορό της άτυχης γυναίκας, η οποία και θα οδηγηθεί για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν οι ακριβείς αιτίες του θανάτου της.

Από την πρώτη στιγμή στο συμβάν βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς για να ερευνήσουν τα αίτια του τραγικού αυτού συμβάντος.

 



Οταν ο Α. Λοβέρδος μετά την "εκδίωξη" του από το ΠΑΣΟΚ φλέρταρε "πολιτικά πάντα" τον Αδωνις Γεωργιάδη και την ΝΔ

 

 

Οταν ο Α. Λοβέρδος μετά την "εκδίωξη" του από το ΠΑΣΟΚ ως αποτυχών να εκλεγεί πρόεδρος του,  φλέρταρε "πολιτικά πάντα" τον Αδωνις  Γεωργιάδη και την ΝΔ.

Και λίγο πριν το νέο του κόμμα που έκανε και το βάπτισε Δημοκράτες ως μοναδικό  κεντρώο κόμμα γιατί έτσι ήθελε να ξεχνά την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ένα κοινοβουλευτικό κόμμα από το 1992 με ρίζες από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ.

Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε  1,44 ποσοστό το οποίο "έφαγε" κατά το μεγαλύτερο μέρος από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ και από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Την συνάντηση τους την γνωστοποίησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, με ανάρτησή του στα social media γιατί άραγε;

adonis

  Ο Πρώην του ΠΑΣΟΚ  και ο υπουργός της ΝΔ

Με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε  ένας ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

 Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος ανάρτησε το σχετικό στιγμιότυπο σε ένα story στον λογαριασμό του στο Instagram συνοδεύοντάς το με το ακόλουθο σχόλιο: «Συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας @adonis_georgiadis για το αντικείμενο ενός υπουργείου στο οποίο υπηρέτησα στα πιο δύσκολα χρόνια (2009 - 2010). 

Συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα του υπουργείου και του ευχήθηκα να είναι αποτελεσματικός». (!!!)

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΛΑΒΕ 1,45% ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΣΕ "ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ" ΣΤΗΝ ΝΔ


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !


Τάκερ Κάρλσον: «Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει αλλάξει μετά τα εμβόλια mRNA – Οι άνθρωποι δείχνουν διαφορετικοί»

 

«Η γονιδιακή θεραπεία έχει επηρεάσει τον εγκέφαλο»

Τάκερ Κάρλσον: «Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει αλλάξει μετά τα εμβόλια mRNA – Οι άνθρωποι δείχνουν διαφορετικοί»

«Η ανθρώπινη συμπεριφορά έχει αλλάξει μετά τα εμβόλια για τον COVID».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ο διάσημος παρουσιαστής και δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον στην εκπομπή του στο X, όπου φιλοξενούσε τον Σκοτσέζο συγγραφέα και παραγωγό ντοκιμαντέρ Νιλ Όλιβερ

 Όπως ανέφερε ο Καρλσον λόγω της τροποποιητικής γονιδιακής θεραπείας mRNA, «Οι άνθρωποι φαίνονται πολύ πιο συμβιβασμένοι με την πραγματικότητα. Αλλά και ταυτόχρονα δείχνουν σαν να είναι “ραγισμένοι”….», είπε ο Καρλσον για να συνεχίσει: 

«Εάν έχετε ένα φάρμακο που θα μπορούσε δυνητικά να αλλάξει το DNA των ανθρώπων και νομίζω ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί, γιατί να μην βλέπετε αλλαγές στη συμπεριφορά».

«Αυτό είναι απολύτως στο σημείο με πρόσφατες μελέτες που δείχνουν τη βλαβερή επίδραση των εμβολιασμών στο μυαλό» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Νιλ Όλιβερ

«Αυτό ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στη σύγχρονη ιστορία».

 
pronews.gr 

 

 


 

20 Ιουνίου 2024

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ- Σχεδόν όλοι ζητούν εκλογές για αρχηγό εδώ και τώρα


Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δέχεται κύμα εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Υπό το βάρος των πιέσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου είπε ότι οι αποφάσεις μετατίθενται για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα απάντησε σε υψηλούς τόνους στους επικριτές του, καταλογίζοντάς τους ότι «παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής, παίρνοντας τη δημοσιότητα από τους πραγματικά ηττημένους». «Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Ν.Δ. στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και διερωτήθηκε: «Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η ΝΔ 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%» επισήμανε.

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «γόνιμη συζήτηση» ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα προσπαθήσει η πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή να είναι όσο γίνεται πιο ενωτική και να καλύψει όλα όσα συζητήθηκαν. «Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης», είπε.

«Για μένα η ενότητα δεν είναι μόνο λόγια, ούτε διακηρύξεις, είναι κουλτούρα. Όταν φεύγει η λέξη, είναι σφαίρα. Δεν γυρνάει πίσω. Σήμερα, λοιπόν -κατά κάποιους-, η άνοδος κατά 5% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές είναι ήττα! Η άνοδος κατά 4% από τις εθνικές εκλογές του 2019 είναι ήττα!», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέμεινε στην ανάλυσή του ότι το κόμμα σταδιακά ανεβαίνει στις εκλογές.

«Πόντιοι Πιλάτοι» 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέσυρε κατηγορίες περί συμφερόντων και «Ποντίων Πιλάτων» και εξαπέλυσε βολές κατά των αμφισβητιών του. Τους χαρακτήρισε «Πόντιους Πιλάτους», που δεν πήραν τον λόγο στην κοινοβουλευτική ομάδα και σήμερα λένε ότι δεν συνεδρίασαν τα όργανα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι κάποιοι δημιουργούν αίσθηση πλήρους ταπείνωσης και αποτυχίας, για να γίνει κάτι άλλο… «Να το περιγράψουμε το κάτι άλλο. Και όχι να στήσουμε μια πασαρέλα, για να έρθει το κάτι άλλο κρυπτόμενο», είπε.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης μας είπε ότι όλοι φταίνε εκτός από τον ίδιο», σχολίαζαν στελέχη που συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση και επεσήμαναν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αν επιμείνει να γίνουν εκλογές το 2025 στη ΚΕ, θα γίνει κόλαση».

Ανδρουλάκης: «Αναλαμβάνω τις ευθύνες για τις δυσλειτουργίες» 

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες της παράταξης και το εκλογικό αποτέλεσμα, παραδεχόμενος ότι έχει κάνει λάθη, κυρίως όμως εξαπέλυσε πυρά κατά στελεχών του κόμματος.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες, αλλά όχι να γίνεται και μια καθολική απαξίωση μιας ανοιχτής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας το κόμμα έφτιαξε ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, με θεματικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Αλλά αυτοί οι οποίοι σήμερα ψέγουν το πρόγραμμα, επί τέσσερις μήνες δεν έστειλαν ούτε ένα email για τον τομέα τους», είπε μεταξύ άλλων.

Επέμεινε ότι δεν είναι ήττα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και επιτέθηκε κατά των αμφισβητιών του.

Ωστόσο, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που σηκώθηκαν να τον υπερασπιστούν με τις ομιλίες τους, ενώ κόμη και πρώην σύμμαχοί του, του άσκησαν δριμύτατη κριτική.

Κοινό ήταν το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν και σχεδόν ομόθυμη κριτική για τη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια και την έλλειψη καθοδήγησης και πολιτικής λειτουργίας.

Χάρης Δούκας: «Θέλω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει το στοίχημα τώρα -Δεν κάνω πίσω, δεν υποχωρώ»

Την ίδια ώρα, ο Χάρης Δούκας έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω το ΠΑΣΟΚ και η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη να μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα, τώρα. Και θα κάνω ό,τι μπορώ γι’ αυτό».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι έγινε και παραμένει στόχος επιθέσεων, για να σημειώσει: «Όμως, δεν με πτοούν. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Δεν υποχωρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Δούκας προ ημερών είχε ζητήσει ανοικτά την άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Κριτική κατά Ανδρουλάκη σε υψηλούς τόνους

Πολύ αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία απάντησε στα περί διαγραφών λέγοντας: «Δεν είμαι υπάλληλος για να φοβάμαι απόλυση. Το ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε ποτέ ως κόμμα νεκρικής σιωπής και δημοκρατικού συγκεντρωτισμού».

«Εσωστρέφεια δεν είναι η διαφορετική άποψη, αλλά η αντίληψη του κόμματος ως κλειστής ομάδας κολλητών με υπολειτουργία των οργάνων» πρόσθεσε.

Κατά του Νίκου Ανδρουλάκη τάχθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης στην κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. «Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου» φέρεται να του είπε, απαντώντας στις απειλές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί διαγραφών.

Ο Πέτρος Ευθυμίου, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, ζήτησε κάλπες και εκλογή ηγεσίας άμεσα: «Δεν είμαστε ΚΚΣΕ για να κάνουμε ανάλυση με ποσοστά. Προσωπικά, δεν δέχομαι τίποτα από όσα άκουσα. Είμαστε, με αυτά που ακούω, σαν γραφειοκράτες και περιπτωσιολόγοι».

Σκληρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που σήκωσε πρώτος το θέμα της εκλογής νέας ηγεσίας εντός του 2024, απαντώντας στις αιχμές Ανδρουλάκη περί εξυπηρέτησης συμφερόντων από τους αμφισβητίες του, ότι «οι αιτιάσεις περί διαπλοκής ήταν το αγαπημένο σπορ των ηγεσιών, όταν ήθελαν να δημιουργήσουν εσωτερικό εχθρό».

«Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, απαντώντας ευθέως στις απειλές Ανδρουλάκη. Άσκησε, δε, έντονη κριτική για τη λειτουργία του κόμματος υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη:

Ο Παύλος Γερουλάνος ζήτησε «κάλπη αναγέννησης» το συντομότερο δυνατόν, λέγοντας ότι αν θέλουμε να γίνει το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση, «πρέπει να τα αλλάξουμε όλα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι δεν συμβιβάζεται με κόμμα του 13% ή του 15%.

Η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν κατορθώσαμε με τις παρεμβάσεις και το συνολικό πολιτικό μας μήνυμα να φέρουμε πολίτες στην κάλπη, δηλαδή να τους γεννήσουμε ελπίδα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ανέφερε πως η συζήτηση πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοιχτή, με όρους καθαρούς. «Τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ πρέπει να μας βρουν στο ύψος των περιστάσεων», είπε.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Έφη Χαλάτση εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι «ενώ είχε τη στήριξη όλων και πολιτεύτηκε με σημαία τη θεσμικότητα, λειτούργησε μόνο αντιθεσμικά με μια κλειστή ομάδα»

Για αυταρχική λειτουργία του κόμματος έκανε λόγο ο Φίλιππος Σαχινίδης. «Χάσαμε», είπε και συνέχισε δηκτικά: «Αν δείτε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να χτυπάει και να κρυφοκοιτάζει εδώ μέσα μην παραξενευτείτε. Θα είναι γιατί θέλει να πάρει μαθήματα από το πώς λειτουργεί το κόμμα».

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη, είπε «έχουμε την εικόνα ενός γερασμένου κόμματος, ενός ΚΚΕ του Κέντρου» και πρόσθεσε: «Χάσαμε, μην το ψάχνεις Νίκο, δεν πετύχαμε τους στόχους μας».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε ότι υπάρχει έλλειμμα συλλογικότητας στη λειτουργία του κόμματος και πως «το αφήγημά μας στην ελληνική κοινωνία δεν είναι σαφές».

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε και ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης, ο οποίος σημείωσε πως παρότι το θέμα ηγεσίας δεν τέθηκε με τον καλύτερο τρόπο, εν τούτοις «δεν αντέχουμε μέχρι το 2025».

  

Διαβάστε το fyllokaiftero1.blogspot.com  καθημερινά και από το κινητό σας.

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !


Ο Γιάννης Ραγκούσης θέτει ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ «Άρχισαν τα όργανα» (και) στον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν μπορεί ο Σ.Κασσελάκης με το 14,9% να μας οδηγήσει στη νίκη»


«Έχει παραδεχθεί ο ίδιος την ευθύνη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών»

«Άρχισαν τα όργανα» (και) στον ΣΥΡΙΖΑ – Γ.Ραγκούσης: «Δεν μπορεί ο Σ.Κασσελάκης με το 14,9% να μας οδηγήσει στη νίκη»

 Διαβάστε και τα προηγούμενα σχετικά άρθρα:

Σε περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ- Ευθεία αμφισβήτηση Ανδρουλάκη – Ποιοι σκέφτονται να διεκδικήσουν την προεδρία (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ο Α.Τσίπρας αυτός που κατακρεούργησε μισθούς συντάξεις και ΕΚΑΣ ζήτησε συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μιλώντας για «συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων»

Το ΚΚΕ Εσωτερικού γέννησε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποια Κεντροαριστερά ; που ΒΑΠΤΊΖΟΥΝ τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !


Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 53 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος, Δημήτρης Κρητικός.


radiomegaro-ert

 

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 53 ετών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Πρώτου Προγράμματος, Δημήτρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός ήταν αρχισυντάκτης του μεσημεριανού κεντρικού δελτίου του Πρώτου Προγράμματος.

« Η οικογένεια της ΕΡΤ νιώθει φτωχότερη και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια της στους οικείους του», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά της η ΕΡΤ.

 Είναι μάλλον  ο 50ς δημοσιογράφος της ΕΡΤ που πεθαίνει  ξαφνικά στα δυο τελευταία χρόνια. Δεν δόθηκε και τόση όση δημοσιότητα στα κανάλια εκτός της ΕΡΤ.

ΕΛΣΤΑΤ: «700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»! – Αυτή είναι η «ισχυρή» Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Ανεπάρκεια τροφής λόγω έλλειψης χρημάτων

ΕΛΣΤΑΤ: «700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»! – Αυτή είναι η «ισχυρή» Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Περίπου 700.000 Έλληνες το 2023 αντιμετώπισαν το πρόβλημα της ανεπάρκειας τροφής, με άλλα λόγια πεινούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτοντας έτσι με τον πιο «θορυβώδη» τρόπο, το αφήγημα της κυβέρνησης περί «ακμάζουσας» ελληνικής οικονομίας.

Mία ανεπάρκεια τροφής που οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων και στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές των τροφίμων αφού η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσει να συμβαίνει αυτό.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας έτους 2023, το 6,5% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, ενώ το 1,4% του πληθυσμού δήλωσε ότι αντιμετώπισε μόνο σοβαρή ανεπάρκεια τροφής (σύμφωνα με την παγκόσμια τυπική κλίμακα ανεπάρκειας τροφής – FIES).

Τα ποσοστά για τη μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής κατά τα προηγούμενα έτη ήταν 6,6% το 2022, 6,0% το 2021, 6,1% το 2020 και 8,0% το 2019, ενώ για τη σοβαρή ανεπάρκεια τροφής την περίοδο 2019-2022 το ποσοστό ανήλθε στο 1,5%, εκτός του έτους 2020 που ήταν 1,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίοδος αναφοράς εισοδήματος ήταν το 2022.

Έκτοτε ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί όπως και τα επιτόκια. Κατά συνέπεια υπάρχει ανησυχία ότι τα επόμενα στοιχεία σχετικά με την ανεπάρκεια τροφής θα είναι επιδεινωμένα.

Από τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει επίσης ότι ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, ότι αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα, έφαγε λιγότερο από όσο θεωρούσε ότι είχε ανάγκη, έμεινε χωρίς τροφή, πεινούσε αλλά δεν έφαγε, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή, λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Ένα νοικοκυριό θεωρείται ότι έχει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, όταν τουλάχιστον ένα μέλος του νοικοκυριού δήλωσε, κατά τη διάρκεια των 12 προηγούμενων μηνών πριν τη διενέργεια της έρευνας, ότι πέρασε μια ολόκληρη ημέρα χωρίς τροφή λόγω έλλειψης χρημάτων ή άλλων πόρων.

Κανένα κυβερνητικό μέσο δεν έκανε αναφορά στο θέμα  ΕΛΣΤΑΤ: «700.000 Έλληνες δεν έχουν να φάνε»

 Και αφορά το έτος 2023, το 2024 ο αριθμός όσων δεν έχουν να φάνε θα είναι μάλλον υπερτριπλάσιος, λόγο της τριπλάσια ανατίμησης στα τρόφιμα.

 Pronews TV

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού που ήταν Τσοχατζόπουλος και Αναγνωστόπουλος ο Απόστολος Λύτρας


Κρίθηκε ότι πρέπει να πάει για λόγους ασφαλείας και λόγω ιδιότητας και λόγω δημοσιότητας

Στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού που ήταν Τσοχατζόπουλος και Αναγνωστόπουλος ο Απόστολος Λύτρας

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε στη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού, καθώς νωρίτερα εκτελέστηκε το σχετικό ένταλμα και προφυλακίστηκε.

Ο Απόστολος Λύτρας μετά τις χθεσινές εξελίξεις και την έκδοση εντάλματος σύλληψης από την ανακρίτρια καθώς έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι όροι της μη προφυλάκισης, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως μεταφέρθηκε με το περιπολικό στις φυλακές του Κορυδαλλού.

pronews.gr

Γυναίκα αστυνομικός στην Μύκονο συνελήφθη για κλοπή χρυσής αλυσίδας από κρατούμενη

 


Η κάμερα κατέγραψε την πράξη της υπαρχιφύλακα του ΑΤ Μυκόνου

Μύκονος: Γυναίκα αστυνομικός συνελήφθη για κλοπή χρυσής αλυσίδας από κρατούμενη

31χρονη υπαρχιφύλακας κατεγράφη από κάμερα του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου να βάζει το χέρι της στην τσάντα 63χρονης κρατούμενης και να αφαιρεί χρυσή αλυσίδα που είχε επάνω μια χρυσή λίρα αξίας 2.500 ευρώ.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η κρατούμενη με καταγωγή από τη Συρία, η οποία είχε συλληφθεί για απέλαση, αντιλήφθηκε την απώλεια της αλυσίδας κατά την παραλαβή των προσωπικών της αντικειμένων μετά την απελευθέρωσή της.

18 Ιουνίου 2024

Ο Α.Τσίπρας αυτός που κατακρεούργησε μισθούς συντάξεις το ΕΚΑΣ ζήτησε συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μιλώντας για «συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων»


Συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Α.Τσίπρας μιλώντας για «συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων»

 

Αυτός που κατακρεούργησε μισθούς συντάξεις και το ΕΚΑΣ, ζήτησε συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ...αυτός που έδωσε την Μακεδονία, χωρίς να ρωτήσειτον λαό, και  κανέναν.

 Ο δεξιότερος πρωθυπουργός  που εξαπάτησε τους Ελληνες δύο φορές, μια φορά με το ΟΧΙ που το μετέτρεψε σε ΝΑΙ.  Ο Α.Τσίπρας  που έβαλε το τρίτο μνημόνιο και έκοψε μισθούς συντάξεις, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων από 680 ευρώ σε 430 ευρώ και έκοψε το ΕΚΑΣ και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους, καλεί  τις προοδευτικές δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του  τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας το προοδευτική δύναμη να  ενωθούν σε ένα κόμμα.

Α.Τσίπρας«Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να εξουδετερώνουν η μια την άλλη με ανώφελους και άγονους εμφύλιους», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διάσκεψη για την Ειρήνη. 

Προοδευτική δύναμη είναι το κόμμα του Σημίτη  το ΠΑΣΟΚ η του Σαμαροβενιζέλου που ενώθηκε κυβερνητικά  με την ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ που χρωστάει  πάνω από 400 εκατομμύρια.

Σε κάποια ομιλία του να θυμηθούμε σε δημοσιογράφους είχε πει μεταξύ άλλων <<..για να κυβερνηθεί η χώρα πρέπει να εφαρμοστή δικτατορία>>

 Και χθες  μίλησε για «δημοκρατική ισορροπία» απέναντι στον κίνδυνο όσμωσης δεξιάς και ακροδεξιάς.

 Υπάρχει ένα σχέδιο που εξυφάνθηκε με τα ΜΜΕ τα οποία αποκαλούν  τον "πρώτη φορά αριστερά" ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε Κεντροαριστερά.

Τα δυο κόμματα είναι εκλογικά στον γκρεμό αν συνενωθούν θα πέσουν μέσα σε αυτό μαζί. Ο λαός στην προσπάθεια του να σωθεί από το ΠΑΣΟΚ, έπεσε στο χειρότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, και στην προσπάθεια του να σωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ της φτωχοποίησης, έπεσε  στον ακόμη χειρότερο  για την επιβίωση του την ΝΔ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε ;

         ..συνεχίζεται

ΚΥΒςΕΝΗΤΙΚΆ


 

Χωρίς χειροπέδες μεταφέρθηκε χθες στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας και προσποιήθηκε ότι τις φορούσε

 
Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της

Χωρίς χειροπέδες μεταφέρθηκε χθες στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας. Ο γνωστός δικηγόρος μεταφέρθηκε χθες νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή. Καθώς περπατούσε στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων είχε τα χέρια του μπροστά και καλυμένα με ένα σακάκι όπως συνηθίζουν να κάνουν συλληφθέντες προκειμένου να κρύβουν τις χειροπέδες. Ωστόσο, με το που μπήκε στο κτίριο κατέβασε με μιας το χέρι του, κίνηση που δείχνει ότι δεν μπορούσε να φορά χειροπέδες. 

Πέραν του γεγονότος ο,τι αφέθηκε ελεύθερος μετά την δίκη με περιοριστικούς όρους. 

Ακολούθησε παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ζητά να γίνει πειθαρχικός έλεγχος του εισαγγελέα και του ανακριτή που έλαβαν αυτή την απόφαση ενώ με σημερινή του παρέμβαση ο Αρειος Πάγος ζητά επίσπευση της ανακριτικής διαδικασίας αλλά και της δίκης.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) διαφωνεί με το γεγονός ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παρά τα γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις τιμωρούμενες με την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης.

Παράλληλα, η ΕΕΕ με μια ανακοίνωση «ναι μεν αλλά», η οποία όμως στο «δια ταύτα» κλίνει προς την πλευρά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου που διέταξε τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις ενέργειες μετά την απολογία του Απόστολου Λύτρα.

 

17 Ιουνίου 2024

Το ΚΚΕ Εσωτερικού γέννησε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποια Κεντροαριστερά ; που ΒΑΠΤΊΖΟΥΝ τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ

 ΜΜΕ εμφανίζουν το κομουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ και το ακραίο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ με τις πολλές μεταλλάξεις και τα πολλά ονόματα, ως ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ .



Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού - Βικιπαίδεια




Ποια Κεντροαριστερά;; Το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ  δημιουργήθηκε από  το 1968  από το ΚΚΕ Εσωτερικού,. 

Το ΚΚΕ Εσωτερικού αποτέλεσε στην ουσία τη μήτρα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ καθώς και της ΔΗΜΑΡ, ενώ είναι το κόμμα που αιμοδότησε ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στελέχη του βρέθηκαν αργότερα ακόμα και δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή.

Αν και από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης του ΚΚΕ Εσωτερικού λίγοι είναι σήμερα εν ζωή, πολλά στελέχη από τα επόμενα στάδια και ιδιαίτερα όσοι συμμετείχαν στη νεολαία του, την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, παραμένουν ιδιαίτερα ενεργά όχι μόνο στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι από τα στελέχη της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ Εσωτερικού, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, γραμματέας της νεολαίας κατά τη διάσπασή της, υπήρξε σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Παύλος Κλαυδιανός, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και αρκετοί ακόμα εν ενεργεία βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκαν στην Αριστερά και στην πολιτική μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Αντιστοίχως και πολλοί διανοούμενοι όπως ο Νίκος Πουλαντζάς καθώς και μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

Από τον ίδιο χώρο προήλθε και ο Νίκος Χριστοδουλάκης καθώς και πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης.

Η ιστορία

 Στις 5 – 15 Φεβρουαρίου 1968 συνήλθε στη Βουδαπέστη η 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ για να εξετάσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας με τη δικτατορία και εσωκομματικά ζητήματα.

Τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου, οι Μήτσος Παρτσαλίδης, Ζήσης Ζωγράφος, Πάνος Δημητρίου, και ακόμη οι Δημήτρης Βατουσιανός, Βασίλης Ζάχος, Σταύρος Καράς, Θανάσης Καρτσούνης, Λεωνίδας Τζεφρώνης, επτά αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ και τα τρία μέλη της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής διαφώνησαν με την πλειοψηφία σε εσωκομματικά και κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως η πολιτική των συμμαχιών και ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης και αποχώρησαν.

Αυτά τα στελέχη εκπροσωπούσαν μία τάση που από καιρό διαμορφωνόταν, δυσφορούσε για την απόλυτη εξάρτηση του κόμματος από τις επιλογές της σοβιετικής ηγεσίας και έβλεπε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τσεχοσλοβακία και την «Άνοιξη της Πράγας».

Με απόφαση της 12ης Ολομέλειας καθαιρέθηκαν τα τρία διαφωνούντα μέλη του Π.Γ. και περιθωριοποιήθηκαν οι υπόλοιποι. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο μόνος που μειοψήφησε ήταν ο Πέτρος Ρούσος που όμως δε συντάχτηκε με τους αποχωρήσαντες και παρέμεινε στις γραμμές του ΚΚΕ που οδηγήθηκε φυσικά στη διάσπαση.

Μαζί με τους διαφωνούντες συμπαρατάχτηκαν άλλα στελέχη του “Γραφείου Εσωτερικού”, δηλαδή του τμήματος της ηγεσίας που δρούσε στο εσωτερικό της χώρας σε συνθήκες παρανομίας, όπως οι Μπάμπης Δρακόπουλος, Νίκος Καρράς, Αντώνης Μπριλλάκης, Τάκης Μπενάς κ.ά. Έτσι συγκροτήθηκε το ΚΚΕ-Εσωτερικού, τα στελέχη του οποίου απέδιδαν την ονομασία «ΚΚΕ-Εξωτερικού» στο τμήμα του κόμματος που ακολουθούσε την ηγεσία.

Από όλους αυτούς ακόμα είναι στη ζωή ο σ. Πάνος Δημητρίου

*Από Μπάμπη Βακαλόπουλο

Τα ΜΜΕ εμφανίζουν το κομουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ και το ακραίο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ με τις πολές μεταλλάξεις και τα πολλά ονόματα ως ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

Αφίσα ΚΚΕ Εσωτερικού Πριν γίνει ΣΥΡΙΖΑ


Μετά τον Γ.Λοβέρδο «πυροβολεί» και ο Ν.Κακλαμάνης: «Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ για Ευρωεκλογές και ανασχηματισμό»

.


«Σέβομαι τον θεσμό του πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όσα λέει και όσα πράττει είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ»

Μετά τον Γ.Λοβέρδο «πυροβολεί» και ο Ν.Κακλαμάνης: «Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ για Ευρωεκλογές και ανασχηματισμό»

pronews.gr  

Σχετικό άρθρο:

Εκλογές σε τρία χρόνια ή θα έχουμε εκπλήξεις; –Θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση Μητσοτάκη ή θα προσφύγει πρόωρα στις κάλπες μετά το ηχηρό μήνυμα που έλαβε την 9η Ιουνίου;

Σε περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ- Ευθεία αμφισβήτηση Ανδρουλάκη – Ποιοι σκέφτονται να διεκδικήσουν την προεδρία (ΒΙΝΤΕΟ)


Ευθεία αμφισβήτηση Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ – Ποιοι σκέφτονται να διεκδικήσουν την προεδρία

Μια σύγκρουση με ανεξέλεγκτες συνέπειες εκτυλίσσεται στο ΠΑΣΟΚ με την ευθεία αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη από στελέχη του κόμματος, τα οποία ζητούν την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για να αναδειχθεί νέα ηγεσία μέσα στο 2024.

Την αρχή έκανε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επιστολή του στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την επίσπευση της εκλογής ηγεσίας που θα πραγματοποιούνταν το 2025. Ο ίδιος ζήτησε ακόμη ηγετικό και πολιτικό restart με τη σύγκλιση των κομματικών οργάνων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί εκλογή προέδρου μέσα στο 2024 και να ακολουθήσει το συνέδριο εντός του έτους.

Θέμα ηγεσίας, αφήνοντας αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα, έθεσε και ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις ευρωεκλογές. «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, τον λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Ακολούθησε κύμα δηλώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τον Παύλο Γερουλάνο να εκφράζει παράλληλα την έντονη ενόχλησή του για τα περί ασυμμετρίας Αττικής και περιφέρειας σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, εμμένει στο καταστατικό και στην πρόβλεψη για εκλογή αρχηγού το 2025. Γι’ αυτό και στις προκλήσεις δεν θέλησε η Χαριλάου Τρικούπη να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει. «Πάμε καλά; Θα παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ; Τι θέλουν όλοι αυτοί που το θέτουν;», διερωτώνται προβεβλημένα στελέχη.

Ποιοι παίζουν και θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία;

 Αυτοί σκέφτονται να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ  πρέπει να πούνε στον ελληνικό λαό τι θα γίνει με το χρέος των 400 εκατομμυρίων του ΠΑΣΟΚ, για το οποίο άλλαξε το όνομα του δύο φορές, για τους γνωστούς λόγους.

Ακούγονται πολλά ονόματα, όπως Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη, αλλά και Χάρης Δούκας, με τον τελευταίο να λένε πως θα ανοίξει τα χαρτιά του σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε κυριακάτικη εφημερίδα, αν και δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη στην παρούσα φάση.


Θέμα ηγεσίας, αφήνοντας αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα, έθεσε και ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις ευρωεκλογές. «Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, τον λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Ακολούθησε κύμα δηλώσεων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τον Παύλο Γερουλάνο να εκφράζει παράλληλα την έντονη ενόχλησή του για τα περί ασυμμετρίας Αττικής και περιφέρειας σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, εμμένει στο καταστατικό και στην πρόβλεψη για εκλογή αρχηγού το 2025. Γι’ αυτό και στις προκλήσεις δεν θέλησε η Χαριλάου Τρικούπη να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει. «Πάμε καλά; Θα παίξουμε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ; Τι θέλουν όλοι αυτοί που το θέτουν;», διερωτώνται προβεβλημένα στελέχη.

Ποιοι παίζουν και θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία;

Ακούγονται πολλά ονόματα, όπως Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, Παύλος Χρηστίδης, Μιλένα Αποστολάκη, αλλά και Χάρης Δούκας, με τον τελευταίο να λένε πως θα ανοίξει τα χαρτιά του σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε κυριακάτικη εφημερίδα, αν και δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη στην παρούσα φάση.

Στον ΣΚΑΪ και στο «Σήμερα» μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στο «πράσινο στρατόπεδο».

«Οι πολίτες με το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής έστειλαν πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα κόμματα, τα οποία εμείς τα λαμβάνουμε και θα τα συζητήσουμε όταν συγκληθούν τα αρμόδια όργανα», επεσήμανε αρχικά ο κ. Χρηστίδης, προσθέτοντας ότι «μπορεί να τελείωσαν οι ευρωεκλογές, ωστόσο η πολιτική συζήτηση συνεχίζεται και ο κόσμος περιμένει λύσεις από εμάς στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Αναφορικά με το κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πληγώσει τους πολίτες, ενώ σε ερώτηση για δική του πιθανή διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, σημείωσε:

«Η συζήτηση για τις προσωπικές φιλοδοξίες είναι κάτι που στην παρούσα φάση δεν εξυπηρετεί κανέναν, εγώ σήμερα βρίσκομαι εδώ να μιλήσω για το τι είναι σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ. Και το σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ είναι να διαμορφώσει μια μεγάλη παράταξη που ενσωματώνει όλα τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα. Όλα τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στο πλαίσιο του εσωτερικού διαλόγου. Δεν θα ήθελα να ρίξω νερό στον μύλο σε μια συζήτηση που διαμορφώνει προβλήματα».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο μεγάλος ηττημένος αυτής της διαδικασίας είναι η κυβέρνηση, αφού έχασε 13 μονάδες και 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους, μιλώντας για «πύρρειο πρωτιά» της ΝΔ, ενώ σε ερώτηση για την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σε νόμους που συμφωνούν, απάντησε ότι χρειάζονται δομικές αλλαγές.

«Έχουμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες στη Βουλή, όπου υπήρχε συμφωνία στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι κάτι το υγιές και γίνεται με βάση την κοινή λογική. Όταν λιποθυμούν παιδιά την ώρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει τα μέσα να πάει στη δουλειά του με τον καύσωνα, πρέπει να δούμε δομικές αλλαγές. Θα τα δούμε όλα», κατέληξε.

 

Πηγή:Newsbeast

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

16 Ιουνίου 2024

Ο Βασίλης Λεβέντης για τη συμφωνία των Πρεσπών μιλάει στο Alpha TV, 16-1-2019) πριν την ψηφοφορία

Διασωληνώθηκε ξανά ο Βασίλης Λεβέντης

Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Ο Βασίλης Λεβέντης για τη συμφωνία των Πρεσπών (Alpha TV, 16-1-2019) δείτε τι έλεγε και για τον Α. Τσίπρα το 2019 ημέρες πριν την ψηφοφορία  της παράνομης εκτρωματικής συμφωνίας, η οποία δεν είχε την έγκριση του λαού και όλων των κομμάτων όπως αναφέρει ο ίδιος.

Εντύπωση προκαλεί ο,τι και οι τρεις δημοσιογράφοι στρέφονται κατά ενός του προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  μέλους της βουλής με ταυτόχρονο βομβαρδισμό ερωτήσεων, σαν να διεκδικούν εύσημα  από άνωθεν δύναμη, ο καθένας για τον εαυτό του.

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !