03 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 60 ετών η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου


|
 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών η δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου, γνωστή από την πολύχρονη παρουσία της στο ραδιόφωνο μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100, με την ενημερωτική, καθημερινή εκπομπή λόγου, «το νησί της Ναυσικάς» με έμφαση στη δημιουργική καθημερινότητα, στη χαρά, στη ζωή και τους πρωταγωνιστές της.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η Κατερίνα Γκράτζιου μέσα από ανάρτησή της στο facebook. ”Η Ναυσικά μας, η αγαπημένη μας αδελφή ταξιδεύει στη χώρα των αγγέλων. Το νησί της Ναυσικάς, η εκπομπή που χρόνια δέσποζε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, σωπασε. Η σιγή εκκωφαντική. Ο πόνος αβάσταχτος. Αύριο στις 11πμ θα της πούμε το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη. Κατόπιν, η ταφή θα γίνει στα πατρογονικα εδάφη στον Ελαφοτοπο Ζαγορίου.
Ναυσικώ σ’ αγαπούμε απέραντα και για πάντα
!”

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Μ. Σάββατο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτογραφίας: cityofretsina.com

 THESTIVAL TEAM 

 

Απίστευτος αριθμός ξαφνικών θανάτων, η μετά από σύντομη ασθένεια παρενεργειών,  νέων ανθρώπων  και μεγάλων σε ηλικία την Μεγάλη Εβδομάδα σε όλη την χώρα.

 

Δείτε εδώ όλους τους ξαφνικούς εμβολιοθανάτους  Αλέξανδρος Ανδρουλακακης

Σταθερά τελευταία στην ελευθερία του Τύπου σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα – Είναι πίσω και από χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο και το Κόσοβο


Ντροπιαστική κατάταξη για μία χώρα που υποτίθεται έχει δημοκρατία δυτικού τύπου


03.05.2024 | 12:21πμ

Σταθερά τελευταία στην ελευθερία του Τύπου σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα – Είναι πίσω και από χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο και το Κόσοβο


Newsroom | email: fyllokaiftero@gmail.com
    

Για μία ακόμη χρόνια η ελευθερία του Tύπου στην Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση σε ολόκληρη την ΕΕ, και πίσω από χώρες τύπου Μπουρκίνα Φάσο, Κόσοβο και Σιέρα Λεόνε,  κάτι που θα ταίριαζε σε χώρα με ολοκληρωτικό καθεστώς και όχι σε μια δυτικού δημοκρατία, όπως υποτίθεται ότι είναι η ελληνική.

Oι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνέταξαν την παγκόσμια έκθεση και κατάταξή τους για την ελευθερία του Τύπου το 2024 που δίνουν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα περνά στην 88η θέση από την 107η που ήταν πέρσι ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί είναι πως η βαθμολογία της χώρας μας στην πράξη βελτιώθηκε πολύ λίγο.

Η άνοδος στη σχετική κατάταξη οφείλεται ως επί το πλείστον στην επιδείνωση των συνθηκών σε άλλες χώρες!

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε και δεν έπεσε σε αυτήν αλλά την κατέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Και άλλωστε πως να μην βρίσκεται στην τελευταία θέση από τη στιγμή που η κυβέρνηση μοίρασε με τις λίστες Πέτσα στα ΜΜΕ 211 εκατομμύρια €, ώστε να εξασφαλίσει από αυτά το συνεχές «λιβάνισμα».

Η Νορβηγία παραμένει στην κορυφή της 22ης παγκόσμιας κατάταξης της ελευθεροτυπίας που καταρτίζεται από τη ΜΚΟ, ενώ στην τελευταία θέση, 180ή, βρίσκεται η Ερυθραία, που διαδέχεται τη Βόρεια Κορέα, η οποία την καταλάμβανε τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Η Γαλλία περνά στην 21η θέση από την 24η, αλλά επί του πρακτέου δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι δείκτες στη χώρα που αποτελεί έδρα της οργάνωσης παρέμειναν «στάσιμοι», τόνισε η Αν Μποκάντ, στέλεχος της RSF.

Σε παγκόσμια κλίμακα, οι συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος χειροτέρεψαν στα τρία τέταρτα των χωρών.

Η RSF κάνει λόγο για «ανησυχητική επιδείνωση της υποστήριξης και του σεβασμού της αυτονομίας των μέσων ενημέρωσης», ενώ «το 2024 είναι η μεγαλύτερη εκλογική χρονιά στην παγκόσμια ιστορία».

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη θα κληθεί να ψηφίσει τουλάχιστον μια φορά, από την Ινδία ως τις ΗΠΑ, περνώντας από τις ευρωεκλογές. 

Με πληροφορία από το pronews.gr


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

02 Μαΐου 2024

"Βόμβα" από τον Νίκο Μαραντζίδη τον πολιτικό αναλυτή :«Στο μέλλον, αν η ΝΔ χρειαστεί μια κοινοβουλευτική στήριξη, θα την δώσει ο Βελόπουλος»!

 

«Βόμβα» από Νίκο Μαραντζίδη: «Αν η ΝΔ χρειαστεί κοινοβουλευτική στήριξη θα την δώσει ο Βελόπουλος»!

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, γνωστός πολιτικός αναλυτής και αναλυτής δημοσκοπήσεων, σε συνέντευξή του σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι «Στο μέλλον, αν η ΝΔ χρειαστεί μια κοινοβουλευτική στήριξη, θα την δώσει ο Βελόπουλος»!

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, γνωστός πολιτικός αναλυτής και αναλυτής δημοσκοπήσεων, σε συνέντευξή του σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα αποκαλύπτει ότι «Στο μέλλον, αν η ΝΔ χρειαστεί μια κοινοβουλευτική στήριξη, θα την δώσει ο Βελόπουλος»!

Δηλαδή όσοι ψηφίσουν Ελληνική Λύση, θα βρουν… Μητσοτάκη μπροστά τους!

«Το βασικό συμπέρασμα είναι η αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Μητσοτάκη και η ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς. Δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές μεταξύ του Βελόπουλου και πολλών εντός ΝΔ.

Στο μέλλον, αν η ΝΔ χρειαστεί μια κοινοβουλευτική στήριξη, θα τη δώσει ο Βελόπουλος».

Προσθέτει επίσης ότι «Ούτε ο Κασσελάκης περπατάει. Ο Μητσοτάκης, παραγγελία να είχε κάνει τον Κασσελάκη, δεν θα το πετύχαινε τόσο καλά». 

Σε ότι αφορά την πιθανή κυβερνητική συνεργασία Βελόπουλου-Μητσοτάκη, είναι γεγονός ότι η Ελληνική Λύση έχει ψηφίσει σχεδόν το 20% των νομοσχεδίων της κυβέρνησης, θέτοντας τις βάσεις αυτής της συνεργασίας!

Πηγή



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI


 

Έκρυβε δεκάδες αρχαία νομίσματα σε σπίτι στην Καστοριά

Ο 55χρονος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα πολύτιμα νομίσματα

coins-xr

 

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν για μια υπόθεση παράνομης κατοχής αρχαιοτήτων που ενδεχομένως ο κάτοχός τους σκόπευε να βγάλει στο «σφυρί», οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων στην Καστοριά όπου εντόπισαν τον 55χρονο Έλληνα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έκαναν στο σπίτι του το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας, βρήκαν 50 αρχαία νομίσματα τα οποία εξετάστηκαν από κλιμάκιο αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου, καθώς χρονολογούνται στους Κλασικούς, Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους κι έτσι τα νομίσματα κατασχέθηκαν και τους παραδόθηκαν για περαιτέρω εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί και η προέλευσή τους.

Ο 55χρονος συνελήφθη, αλλά δεν αποκάλυψε πώς βρέθηκαν στην κατοχή του τα πολύτιμα νομίσματα, πιθανολογείται όμως ότι τα είχε βρει κάνοντας λαθρανασκαφές σε άγνωστα προς το παρόν σημεία. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καστοριάς.

Πηγή: protothema.gr



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI


ΧΟΡΗΓΟΙ


                    Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ



Τέμπη: Μήνυση από 170 πολίτες εναντίον του Κ.Μητσοτάκη ως ηθικού αυτουργού της συγκάλυψης


Στο κατηγορητήριο για πρώτη φορά και οι δικαστικοί

Τέμπη: Μήνυση από 170 πολίτες εναντίον του Κ.Μητσοτάκη ως ηθικού αυτουργού της συγκάλυψης

Με κύριο κατηγορούμενο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό στη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, υποβλήθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Λάρισας από τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της Βασιλικής Χλωρού, νέα μήνυση από συγγενείς των θυμάτων και Έλληνες πολίτες, συνολικά 170 άτομα.

Για πρώτη φορά, μηνύονται οι δικαστικοί πραγματογνώμονες και ζητείται η ποινική δίωξη των αρχικών διορισθέντων δικαστικών λειτουργών που δεν προστάτευσαν τον τόπο του εγκλήματος όπως απαιτείται από τον νόμο.

Επιπλέον, μηνύονται διάφορα πολιτικά πρόσωπα και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για παραποίηση στοιχείων και συγκάλυψη του αρχικού εγκλήματος στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Ο πρωθυπουργός κατεύθυνε μεθοδευμένα τη συγκάλυψη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως πρωτεργάτης της συγκάλυψης και ως εκ τούτου μηνύεται, καθώς όπως προκύπτει από την έγκληση έδρασε και κατεύθυνε μεθοδευμένα την συγκάλυψη.

Για τον ίδιο οι μηνυτές καταθέτουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«είναι αυτουργός και ηθικός αυτουργός των ως άνω αδικημάτων-(σφετερισμού και κατάχρησης της εκτελεστικής εξουσίας με σκοπό και αποτέλεσμα την πρόσκαιρη κατάλυση της συνταγματικά εγγυημένης διάκρισης των εξουσιών και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης (άρθρο 134 ΠΚ), της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 ΠΚ) και της ηθικής αυτουργίας (άρθρο 46 ΠΚ) στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ), της υπόθαλψης εγκληματία (231 ΠΚ), της απάτης σε βάρος του Δημοσίου (άρθρο 386 παρ.2 ΠΚ) και της ψευδορκίας (224 ΠΚ))- καθώς σύμφωνα με εντολές του μετέβη το Κυβερνητικό Κλιμάκιο, στοιχεία των μελών του οποίου ακολουθούν αμέσως παρακάτω, με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά το πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, το οποίο ανέλαβε την επιχείρηση πλήρους αλλοίωσης του πεδίου του εγκλήματος των Τεμπών, που έλαβε την κωδική ονομασία επιχείρηση «αποκατάστασης του πεδίου».

Η παραπάνω πραξικοπηματική και απολύτως αντίθετη με το άρθρο 26 του Συντάγματος δράση είχε ως συνέπεια να καταλυθεί η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, καθώς αφενός αντίθετα με τα άρθρα 239 και 251 ΚΠΔ, που υπαγορεύουν την αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστικών Λειτουργών αναρμόδια πρόσωπα εισήλθαν στο χώρο του εγκλήματος και εξαφάνισαν ή αλλοίωσαν αμετάκλητα πλήθος στοιχείων και πειστηρίων, αφετέρου οι ένστολοι προανακριτικοί υπάλληλοι (ενδεικτικά οι υπηρετούντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τροχαία και την Αστυνομία) που βρέθηκαν στο πεδίο του εγκλήματος, κατ’ εντολή του ιδίου και των συνεργών του παρέβησαν τα καθήκοντα τους και μετείχαν, με πράξεις ή παραλείψεις τους στο έργο της αλλοίωσης του πεδίου, διαπράττοντας έτσι και το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, αφού στην δυσχέρανση της διερεύνησης των αιτιών που προκάλεσαν την απανθράκωση 30 τουλάχιστον επιβατών, οι οποίοι πιθανότατα κάηκαν ζωντανοί, κατέτεινε το σύνολο των παράνομων σχετικών ενεργειών, οπότε και όσοι μετείχαν σε αυτές απέβλεπαν στην ματαίωση της έρευνας για την αποκάλυψη της 30 ταυτότητας των υπαιτίων.

Επίσης ο ίδιος ευθύνεται για την αδρανοποίηση της άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων Δικαστικών Λειτουργών για την αντιμετώπιση της ως άνω προδήλως έκνομής δραστηριότητας, καθώς με παρεμβάσεις του ιδίου ή τρίτων προσώπων που ο ίδιος ενεργοποίησε προς τον σκοπό αυτό, παραλείφθηκαν οι αυτεπάγγελτες ενέργειες των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις των άρθρων 239 και 251 ΚΠΔ, αλλά και των άρθρων 20, 21 και 44 του νόμου Ν.5014/2023 για την διερεύνηση αεροπορικών και σιδηροδρομικών δυστυχημάτων, που ορίζουν την κατεξοχήν αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών για την διεξαγωγή της έρευνας και την διαφύλαξη αλώβητου και αμόλυντου του πεδίου».

Στο στόχαστρο δικαστικοί λειτουργοί και πραγματογνώμονες

Η σημερινή μήνυση που υποβάλλεται στην εισαγγελία πρωτοδικών και στον εφέτη ανακριτή Λάρισας στοχεύει, μεταξύ άλλων, και τους πρώτους δικαστικούς λειτουργούς που ανέλαβαν να φωτίσουν το έγκλημα, αλλά με την αδράνειά τους συνέβαλαν στην απώλεια κάθε κρίσιμου στοιχείου και στη διάπραξη πολλαπλών εγκληματικών ενεργειών.

Συγκεκριμένα, οι 170 ζητούν την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των δικαστικών λειτουργών που εξετέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντα τους, δηλαδή τους προανακριτικούς υπαλλήλους, την αρμόδια τότε ανακρίτρια κ. Σούρλα, τον αρμόδιο τότε εισαγγελέα κ. Τζαμαλή, όπως και τον Προϊστάμενο στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, κ. Δασκαλόπουλο.

Θυμίζουμε πως ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος είχε σπεύσει να ορίσει εποπτεύοντα των ανακρίσεων τον κ. Δασκαλόπουλο.

Η μήνυση στρέφεται και κατά των πραγματογνωμόνων Απόστολου Βασιλάκου, Μηχανολόγου Μηχανικού και Σταύρου Μπατζόπουλου ,Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, οι οποίοι «ανέλαβαν να εκφράζουν θέση που δεν συμβιβάζεται με τις επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία τους, εντούτοις δεν έπραξαν το παραμικρό για να διασφαλίσουν κρίσιμα στοιχεία στο πεδίο του εγκλήματος» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πολυσέλιδη έγκληση.

Να διακοπεί η παράνομη λειτουργία του σιδηροδρόμου

Το κουβάρι της συγκάλυψης και των εγκλημάτων ξετυλίγεται βήμα βήμα μέσα από την ομαδική αυτή μήνυση και καταλήγει πως πέραν των άλλων σημαντικών που ήδη αναφέρθηκαν, οι μηνυτές παροτρύνουν τις δικαστικές αρχές να κάνουν ό, τι είναι δυνατό «για την διακοπή της παράνομης λειτουργίας του σιδηρόδρομου δεδομένου ότι κατά παράβαση της εθνικής και ευρωπαικής νομοθεσίας, δεν έχουν θεσπιστεί ακόμη Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας, και μάλιστα Νέοι με σχετική υπουργική απόφαση, όπως ορίζουν τα άρθρα 13,14, 59 και 60 του ν. 4632/2019, βάσει των Οδηγιών 2016/798 και 2016/797».

Τα υπόλοιπα πρόσωπα που μηνύονται

Τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα που μηνύονται είναι:

ο Γεώργιος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας και εκτελούντα χρέη Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών μετά την παραίτηση Καραμανλή,

ο Χρήστος Τριαντόπουλος του Γεωργίου άλλοτε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ως επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου,

το σύνολο των μελών του Κυβερνητικού Κλιμακίου, τα στοιχεία των οποίων αποκαλύπτονται στα ως άνω Δελτία Τύπου, καθώς σύμφωνα με αυτά και ειδικά το από 3.3.2023 μετείχαν σε αυτό ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου,

ο Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Πολιτικής Προστασίας των ετών 2021 -2023, ως συνεργού στα ανωτέρω αδικήματα, ο οποίος αποκαλύπτεται να μετέχει στις σχετικές αποφάσεις για τις επίμαχες παράνομες δράσεις στην από 20.2.2024 κατάθεση του τότε υπουργού υγείας Θάνου Πλεύρη, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών του.

ο Παναγιώτης Τερεζάκης, μεταβατικός Προέδρος και Διευθύνοντος Σύμβουλου του ΟΣΕ, για τις πράξεις και παραλείψεις του στην αλλοίωση κρίσιμων στοιχείων και πειστηρίων, όπως ενδεικτικά το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών της φόρτωσης και διαδρομής της εμπορικής αμαξοστοιχίας, την διαρροή και αλλοίωση των καταγεγραμμένων συνομιλιών και την πλήρη αλλοίωση του πεδίου, ειδικά δε με την μετακίνηση των συρμών της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον τόπο του εγκλήματος δίχως να έχει προηγηθεί η διερεύνηση τους από τους ορισθέντες πραγματογνώμονες και δίχως να έχει δοθεί σχετική εντολή από τις ανακριτικές αρχές.

 Με πληροφορία από το pronews.gr

 Διαβάστε το ακόλουθο άρθρο:

Ακούσια Νοσηλεία: Το χάσμα μεταξύ νόμου και πράξης 



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI


ΧΟΡΗΓΟΙ


                    Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ



30 Απριλίου 2024

Στην δημοσιογραφική εκπομπή του Alpha 94,7 Καστοριάς « ΡΟΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ» ο κ. Εμμανουήλ (Μανώλης) Μάνου από την Ένωση Κεντρώων : Μίλησε για την τοπική κατάσταση στην Π.Ε Καστοριάς, και τις ευρωεκλογές

Ζωντανή μετάδοση στις 26 Μαρ 2024 26/3/2024,

 Στην δημοσιογραφική εκπομπή « ΡΟΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ» του δημοσιογράφου κ. Αντώνη Παραρά  ο κ. Εμμανουήλ ( Μανώλης) Μάνου από την Ένωση Κεντρώων ( υποψήφιος βουλευτής Καστοριάς)

Μίλησε για την τοπική κατάσταση στην Π.Ε Καστοριάς, και τις ευρωεκλογές ακούστε το ενδιαφέρον βίντεο:

Από ζωντανή μετάδοση στις 26 Μαρ 2024 26/3/2024,


 


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!



Διάγγελμα του Βασίλη Λεβέντη για τις Ευρωεκλογές 2024 - ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

 

Εκλογές: Θα «κατέβει» ο Βασίλης Λεβέντης; | topontiki.gr


Διάγγελμα του Βασίλη Λεβέντη για τις Ευρωεκλογές 2024 

 Ο Βασίλης Λεβέντης είναι Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και τέως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου (2019)

Δείτε το βίντεο

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΑΣ

29 Απριλίου 2024

Φόβοι για κυβερνητική νοθεία στις ευρωεκλογές εκφράζονται από τα κόμματα με "αιτιολογία" την φερόμενη "Διάρρηξη και κλοπή στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπ.Εσ"

Τι λέει το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με διάρρηξη που κατήγγειλε ο  διευθυντής της υπηρεσίας εκλογών

 

Φόβοι για νοθεία από την κυβέρνηση  εκφράζονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης  από τα κόμματα τα οποία είναι εκτός της βουλής  όπως την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, και άλλα , καθώς  τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  ζητούν ανεξάρτητους παρατηρητές εξωτερικού την ημέρα των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 όπως από την "Ελληνική Λύση" -  φοβούνται την εκλογική νοθεία με "δικαιολογία" την φερόμενη διάρρηξη,  νοθεία κυρίως δια της επιστολικής ψήφου.


Οι δράστες έκλεψαν ευαίσθητα έγγραφα ;

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται μετά την καταγγελία του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών για διάρρηξη στο γραφείο του.


Το χρονικό του εγκλήματος – Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, το χρονικό διάστημα από την 13:40 ώρα έως 14:10 απουσίασε από τα κεντρικά για υπηρεσιακούς λόγους και κατά την επιστροφή του ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη σπάζοντας την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνωρίζει αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Ανάφερε ότι επίσης ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εν λόγω γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.

Στο σημείο στάλθηκαν ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για εξερεύνηση του χώρου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα κατατέθηκε στις Αρχές το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή email στους απόδημους από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών απαντά για τη διάρρηξη που σημειώθηκε στη Διεύθυνση εκλογών, με την κλειδαριά του γραφείου να εντοπίζεται σπασμένη, κάνοντας λόγο για «φερόμενη διάρρηξη».

Όπως αναφέρεται, η έρευνα της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο παραβίασης της κυβερνοασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας».

 



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

Μάτι-Τέμπη: Ερωτήματα για το επίπεδο «λειτουργικότητας» και απονομής της Δικαιοσύνης – Εξαγοράσιμες ποινές στους ενόχους


Με το νέο νόμο που ισχύει από την 1η Μαΐου όποιος «συκοφαντεί» την κυβέρνηση ή συγγενείς των κυβερνώντων θα πηγαίνει κατευθείαν φυλακή με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας

Μάτι-Τέμπη: Ερωτήματα για το επίπεδο «λειτουργικότητας» και απονομής της Δικαιοσύνης – Εξαγοράσιμες ποινές στους ενόχους

Ερωτήματα για το επίπεδο «λειτουργικότητας» και απονομής της Δικαιοσύνης προκαλεί η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με βάση την οποία αθωώθηκαν άπαντες πλην έξι κατηγορουμένων για το έγκλημα στο Μάτι και αυτών οι ποινές ήταν εξαγοράσιμες με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι!

Ένα έγκλημα που κόστισε την ζωή σε 104 ανθρώπους και προϊδεάζει για το τι είδους απόφαση θα εκδοθεί μετά από… χρόνια για το επίσης έγκλημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε άλλους 57 συνανθρώπους μας.

Από τότε που μπήκαμε στα μνημόνια και εξαιρέθηκε ο δικαστικός κλάδος από τις μειώσεις μισθών, συντάξεων κ.λ.π, παρατηρείται, πέραν από το «σφράγισμα» του φακέλου των μνημονίων, δηλαδή ότι έκριναν οι δικαστές ως νόμιμη την εκχώρηση δημοσιονομικής κυριαρχίας σε ξένους δανειστές (αυτό έκριναν με ότι συνεπάγεται καθώς η δημοσιονομική και αρχεία φτάνει μέχρι την εθνική κυριαρχία), παρατηρούνται δικαστικές αποφάσεις που προκαλούν ερωτήματα.

Δηλαδή ο Δ.Λιγνάδης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλακή για βιασμούς ανηλίκων και δεν δημοσιεύεται το όνομα του!

Ακόμα και ο Ηλίας Μίχος θα τη γλίτωνε αν δεν υπήρχε τόσο σφοδρή κοινωνική αντίδραση.

Έχουμε τις περιπτώσεις των Τεμπών με την Δικαιοσύνη να κινείται σε απίστευτα αργούς ρυθμούς, και τώρα την περίπτωση στο Μάτι, όπου ουσιαστικά δεν καταδικάστηκε κανείς (πέραν των έξι που έλαβαν «διακοσμητικές» ποινές).

Το θέμα δεν είναι κομματικό αλλά εθνικό.

Και έρχεται η αυστηροποίηση των ποινών όπου μία καταδίκη δύο ετών και μίας ημέρας για π.χ. «συκοφαντική δυσφήμιση» ενός υπουργού ή ενός συγγενούς υπουργού, την οποία θα την κρίνουν αυτοί οι δικαστές, θα οδηγεί εκδότες και δημοσιογράφους στην φυλακή!

Το ότι στις φυλακές, τα κτίρια  δεν επαρκούν ούτε για τους νυν καταδικασμένους (οι οποίοι στιβάζονται  4 άτομα σε κελιά 2,5χ3μ)  είναι απλά η αφορμή για ένα νομοσχέδιο περί ιδιωτικών φυλακών όπου οι κατασκευαστικές εταιρείες του στενού περιβάλλοντος του Μεγάρου Μαξίμου πάντα, θα κατασκευάζει-οικοδομεί σωφρονιστικά ιδρύματα και θα τα εκμεταλλεύονται όπως συμβαίνει τώρα με την Αττική Οδό!

Αυτή είναι η «νέου τύπου δημοκρατία» την οποία στοχεύει α εγκαθιδρύσει το συγκεκριμένο σύστημα εξουσίας με πρόφαση την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, και όταν εννοούν εγκληματικότητα, εννοούν όσους τους αντιπολιτεύονται, η τους κάνουν δημοσιογραφική κριτική.

 Πηγή: pronews.gr

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ! Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

Επιστήμονες επιβεβαιώνουν το θάνατο 17 εκατομμυρίων ανθρώπων μετά τους εμβολιασμούς κατά Covid: «Τους υπολογίσαμε από τις δόσεις»!


«Τα mRNA εμβόλια ήταν πολύ τοξικά»

Επιστήμονες επιβεβαιώνουν το θάνατο 17 εκατομμυρίων ανθρώπων μετά τους εμβολιασμούς κατά Covid: «Τους υπολογίσαμε από τις δόσεις»!

Πριν μερικές ημέρες ο πασίγνωστος καρδιολόγος Dr Peter McCullough, αποκάλυψε τον αριθμό των νεκρών λόγω των αναγκαστικών εμβολιασμών κατά του Covid-19 και ξεπερνούσαν τα 17 εκατομμύρια παγκοσμίως όταν οι αποδιδόμενοι θάνατοι στον κορωνοϊό είναι 6,962,438!

 

«Υπολογίζουμε την τοξικότητα του εμβολίου για όλες τις ηλικίες», εξήγησε ο Δρ Rancourt, «δεδομένου του αριθμού των δόσεων που δίνονται παγκοσμίως για να συμπεράνουμε ότι 17 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν (μετά) από αυτό το εμβόλιο».

«Οι γενετικές ενέσεις mRNA για τον covid-19 έχουν σκοτώσει… 17 εκατομμύρια ανθρώπους! Ναι», απάντησαν οι επιστήμονες σε ερώτηση που τους έγινε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, και μάλιστα στο Κοινοβούλιο της χώρας, όπου τέλη Νοεμβρίου είχαν μαζευτεί επιστήμονες για να συζητήσουν το θέμα!

Την ίδια στιγμή όμως στην Ελλάδα η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» χωρίς κανένα δισταγμό ζητούν και πάλι από τους πολίτες να εμβολιαστούν ξανά.

pronews.gr

Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιό της κατά του Covid-19… σκοτώνει: Προκαλεί θρομβοπενία – Μας έκαναν 2,5 εκατ. δόσεις


Στις 51 οι αγωγές στη Βρετανία - Υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα και ότι συγγενείς τους πέθαναν εξαιτίας παρενεργειών!

Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιό της κατά του Covid-19… σκοτώνει: Προκαλεί θρομβοπενία – Μας έκαναν 2,5 εκατ. δόσεις

Η AstraZeneca, παραδέχτηκε για πρώτη φορά, ότι το εμβόλιo της για τον Covid-19… σκοτώνει, καθώς μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS)! 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο pronews.gr, είχαν αναφέρει από τις 25/11/2021, πως το εν λόγω εμβόλιο με το οποίο εμβολιάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, προκαλεί θρόμβωση φλεβωδών κόλπων του εγκεφάλου (CVST).

 Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως και το fylokaiftero1.blogspot.com έχει αναφερθεί με πολλά άρθρα του στην θανατηφόρα επικινδυνότητα όλων των εμβολίων για τον covid-19  μεταφέροντας γνώμες Ελλήνων και κυρίως ξένων ανεξάρτητων και διάσημων επιστημόνων από το 2021. 

Πρόκειται για μια σημαντική παραδοχή από τη φαρμακευτική εταιρεία που, όπως σημειώνει η εφημερίδα Telegraph που αποκάλυψε τα έγγραφα, συνιστά μια πρωτοφανή αλλαγή στη στάση της AstraZeneca και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων λιρών.

Η AstraZeneca βρίσκεται στα δικαστήρια έπειτα από ομαδική αγωγή σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο και σοβαρές επιπλοκές σε δεκάδες περιπτώσεις.

Οι δικηγόροι των οικογενειών που συμμετέχουν στην ομαδική αγωγή υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο προκάλεσε μια παρενέργεια που είχε πολύ σοβαρή επίπτωση για μικρό αριθμό ατόμων.

Τζέιμι Σκοτ: Ο άνθρωπος που κατέθεσε την πρώτη αγωγή

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε πέρυσι από τον Τζέιμι Σκοτ, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά από θρόμβωση του αίματος και αιμορραγία στον εγκέφαλο που τον εμποδίζει να εργαστεί μετά τον εμβολιασμό του τον Απρίλιο του 2021.

Στην αγωγή περιγράφεται ότι το νοσοκομείο όπου εμβολιάστηκε τηλεφώνησε στη γυναίκα του τρεις φορές για να της πει ότι ο άντρας της επρόκειτο να πεθάνει.

Η AstraZeneca αμφισβητεί τους ισχυρισμούς, αλλά έχει αποδεχθεί, σε νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο, ότι το εμβόλιο της για τον Covid-19 «μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS».

Το TTS είναι η θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας (TTS) μια σοβαρή πάθηση που περιγράφηκε πρόσφατα κατά την οποία παρουσιάζονται ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος στον εγκέφαλο ή σε άλλα μέρη του σώματος, ενώ συνδέεται επίσης με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.

51 αγωγές έως τώρα

Συνολικά στη Βρετανία, έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο 51 αγωγές από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα και αλλά και από ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι συγγενείς τους πέθαναν εξαιτίας παρενεργειών και ζητούν αποζημίωση που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε έως και 100 εκατομμύρια λίρες.

Η παραδοχή της AstraZeneca θα μπορούσε να οδηγήσει σε πληρωμές αποζημιώσεων εάν η φαρμακευτική εταιρεία αποδεχτεί ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου στις συγκεκριμένες αγωγές.

Σημειώνεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναλάβει να καλύψει τις αποζημιώσεις που τυχόν θα κληθεί να πληρώσει η AstraZeneca.

Με απαντητική επιστολή προς τους δικηγόρους του Τζέιμι Σκοτ τον Μάιο του 2023, η AstraZeneca είχε υποστηρίξει ότι «δεν αποδεχόμαστε ότι το σύνδρομο TTS προκαλείται από το εμβόλιο σε γενικό επίπεδο».

Αλλά στο νομικό έγγραφο που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2024, η AstraZeneca αναφέρει ότι «είναι παραδεκτό ότι το εμβόλιο AZ μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει TTS. Ο αιτιολογικός μηχανισμός δεν είναι γνωστός».

Και προσθέτει ότι «το TTS μπορεί επίσης να εμφανιστεί απουσία του εμβολίου ΑΖ (ή οποιουδήποτε εμβολίου). Η αιτιώδης συνάφεια σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση θα πρέπει να είναι θέμα πραγματογνωμοσύνης».

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο AstraZeneca-Oxford είναι «ελαττωματικό» και ότι η αποτελεσματικότητά του έχει «υπερεκτιμηθεί πολύ», ισχυρισμούς που η AstraZeneca αρνείται κατηγορηματικά.

Στο δημοσίευμα της Telegraph υπενθυμίζεται ότι επιστήμονες είχαν εντοπίσει για πρώτη φορά μια σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και μιας ασθένειας που ονομάζεται ανοσοθρομβοπενία και θρόμβωση που προκαλείται από το εμβόλιο (VITT) ήδη από τον Μάρτιο του 2021, λίγο μετά την έναρξη της κυκλοφορίας του εμβολίου Covid-19.

«Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γίνει αυτή η παραδοχή»

Η Κέιτ Σκοτ, σύζυγος του Τζέιμι Σκοτ, είπε στην Telegraph ότι «ο ιατρικός κόσμος έχει αναγνωρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι το VITT προκλήθηκε από το εμβόλιο. Μόνο η AstraZeneca αμφισβήτησε ότι η κατάσταση του Τζέιμι προκλήθηκε από το εμβόλιο».

Και συμπλήρωσε: «Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γίνει αυτή η παραδοχή. Είναι πρόοδος, αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερα από αυτούς και την κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα».

«Ελπίζω ότι η παραδοχή τους σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε. Χρειαζόμαστε μια συγγνώμη, δίκαιη αποζημίωση για την οικογένειά μας και άλλες οικογένειες που έχουν πληγεί. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε» κατέληξε η σύζυγος του Βρετανού που είναι ένας από δεκάδες που έχουν κάνει αγωγή στην AstraZeneca.

Με πληροφορία από το pronews.gr

 

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ! Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΓΙΝΕ ΧΟΡΗΓΟΣ

27 Απριλίου 2024

Θλίψη στην Καστοριά – Πέθανε 26χρονη

Σε ηλικία μόλις 26 ετών ”έφυγε από τη ζωή η Πασχαλίτσα Μητροπούλου. Η κηδεία της θα γίνει την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 16:00, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγία Άννα Καστοριάς. 

Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

Νεκρός βρέθηκε 26χρονος στο σπίτι του στην Πτολεμαΐδα

Ο Ιερώνυμος άλλη μια φορά λειτουργεί ως βοηθός κομματάρχης της ΝΔ - Πιο πριν ήταν του ΣΥΡΙΖΑ

Ιερώνυμος κατά κόσμον Γιάννης Λιάπης.

Αρχιεπίσκοπος και πρωθυπουργός από τη συνάντησή τους στο Δήλεσι

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής είχε αναφέρει τη φράση «ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς», το κλίμα φορτίστηκε επικίνδυνα.

Η ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, οι πύρινοι λόγοι μητροπολιτών, οι απειλές σε βάρος βουλευτών, ακόμη και οι αφορισμοί, έσπασαν οριστικά το γυαλί στις σχέσεις Εκκλησίας και κυβέρνησης.

 Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε  πριν ένα μήνα να μην εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά ιδιωτικά στη Μονή Πετράκη, «διώχνοντας» επί της ουσίας την πολιτική και την πολιτειακή ηγεσία.

Ιερώνυμος σήμερα ως πολιτικός άντρας (84 χρόνων) : Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ... Βελλόπουλος

 — Ιερή χείρα βοηθείας προσέφερε στην κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος κατά την άφιξη του στο Δήλεσι, όπου θα επισκεφθεί μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη ...
 
Πολλά μέλη  της Ι.Σ έχουν μέσα τους την ιερή οργή, για το γεγονός. Αλλά και η πολίτες για την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

 Χείρα βοηθείας έχει προσφέρει ο κ. Ιερώνυμος και για την προώθηση των πειραματικών εμβολίων των δεκάδων παρενεργειών και των χιλιάδων  ξαφνικών θανάτων μετά από αυτά, με την δήλωση τους το 2021 <<Τα εμβόλια είναι δώρο του Θεού >>  είχε δηλώσει τότε.

 Χείρα βοηθείας "και ευλογία" έχει προσφέρει ο κ. Ιερώνυμος και για την προώθηση των μνημονίων σε βάρος του  ελληνικού λαού που φτωχοποιήθηκε, και ζούσε σε αργό θάνατο για 14 χρόνια. 

Η συνάντηση του με τον  κ.Μητσοτάκη που άπτεται της πολιτικής εν όψη εκλογών,   δεν έγινε μετά από συνεδρίαση και απόφαση της Ι.Σ. ίσως θεωρεί ο,τι έχει το αλάθητο του Πάπα μας είπε εκκλησιαστική πηγή.

Οι στενές σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!




 

Πώς η Ελλάδα κατέληξε να είναι η φτωχότερη χώρα στην Δύση! – Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 19% από το 2007!


Η πτώση των πραγματικών μισθών τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα εξηγεί την μετανάστευση των νέων Ελλήνων

Πώς η Ελλάδα κατέληξε να είναι η φτωχότερη χώρα στην Δύση! – Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 19% από το 2007!

Οι FT παρουσίασαν πρόσφατα την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας σε ένα ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο καταδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα της ευρωζώνης!

Η εξέλιξη των πραγματικών μισθών τα τελευταία 15 χρόνια στην Ελλάδα και στις χώρες της Δύσης εξηγεί την μετανάστευση των νέων Ελλήνων, το νυν κενό σε 150 χιλιάδες θέσεις εργασίας, τη χαμηλή αγοραστική ισχύ, όπως και την αδυναμία για brain regain στην Ελλάδα.

Οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν πέσει κατά ένα ποσοστό της τάξης του 30% την ίδια στιγμή που η ακρίβεια «καλπάζει» κυριολεκτικά!

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι ότι η μέτρηση αφορά μόνο τα δυτικά κράτη, όχι Ρωσία, Κίνα, Βιετνάμ, αραβικές χώρες κλπ. γιατί τότε η Ελλάδα θα ήταν ακόμα πιο κάτω!

Όπως επισημαίνει η ανάλυση, αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αξιοσημείωτης οικονομικής κρίσης, η οποία δημιούργησε μια «τρύπα» από την οποία θα χρειαστεί να περάσει μια γενιά προτού η Ελλάδα καταφέρει να βγει (δηλαδή άλλα 25 χρόνια)!

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το ελληνικό χρέος μειώθηκε πράγματι κατά 10,8 ποσοστιαίες μονάδες το 2023, στο 162% του ΑΕΠ.

Η ελληνική οικονομία εμφάνισε ρυθμούς ανάπτυξης 2% το 2023, την ώρα, για παράδειγμα, που η γερμανική συρρικνώθηκε κατά 0,3%.

Από το 2019 η Ελλάδα εμφανίζει σχεδόν διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την Ευρωζώνη, ενώ σύμφωνα με το ΔΝΤ αναμένεται να συνεχίσει να υπεραποδίδει για τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ισχυρές επιδόσεις του τουρισμού, μαζί με τη βελτίωση της αγοράς εργασίας και την ανάκαμψη της κατανάλωσης βοηθούν.

Ενώ σύμφωνα με τους FT, βοηθούν επίσης και οι μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Όμως, η ανάκαμψη της οικονομίας έχει ανεβάσει μόνο λίγο το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι αυτή τη στιγμή η φτωχότερη στην Ευρωζώνη!

Όπως σημειώνουν οι FT, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι, καθώς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν παρόμοιο με τον μέσο όρο της ΕΕ μέχρι το 2009.

Από τότε, 10 χώρες έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να αυξάνεται πάνω από αυτό στην Ελλάδα. Συνεπώς, η χώρα είναι σήμερα η δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ μετά τη Βουλγαρία και η φτωχότερη στην Ευρωζώνη.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την λιτότητα στα χρόνια της κρίσης χρέους. Η οικονομία συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 30%, οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 24%, οι κρατικές δαπάνες κατά 20% και οι επενδύσεις κατά 65%.

Η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε σχεδόν στο μισό, το λιανικό εμπόριο και η επαγγελματική δραστηριότητα συρρικνώθηκαν σχεδόν κατά το ένα τρίτο.

Η ανεργία εκτοξεύτηκε σε ιστορικό υψηλό, σχεδόν στο 30%.

Σήμερα, η ελληνική οικονομία είναι περίπου 19% μικρότερη από ό,τι ήταν το 2007, την ώρα που η οικονομία της ΕΕ είναι κατά 17% μεγαλύτερη!

Με λίγα λόγια δημιουργήθηκε ένα απίστευτο οικονομικό χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Το οικονομικό πλήγμα  είναι σχεδόν άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή και μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1930, σημειώνουν οι FT, επικαλούμενοι τον Γιώργο Λαγαριά, επικεφαλής οικονομολόγο της Mazars Wealth Management.

Οι πραγματικοί μισθοί μειώνονταν σταθερά μέχρι το 2022 και είναι κατά 30% χαμηλότεροι σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομιών.

Και την ίδια στιγμή, οι FT επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις, όπως οι χαμηλές επενδύσεις η περιορισμένη ανταγωνιστικότητα, και το δυσμενές δημογραφικό με τη σοβαρή μείωση των γεννήσεων!

Το τελευταίο, το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Eλληνισμός στα επόμενα χρόνια.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να «σβήσει» από το επιδεινούμενο δημογραφικό πρόβλημα το οποίο όμως συνδέεται άμεσα με το ελληνικό χρέος που κυμαίνεται κυριολεκτικά… σε «γαλαξιακά» επίπεδα (παρά την υποτιθέμενη μείωση που αναφέρουν οι FT).

Χρέος το οποίο πρέπει να διαγραφεί.

Αυτή είναι η κατεξοχήν βέλτιστη λύση με την αμέσως επόμενη να είναι η μετάθεσή του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάτι το οποίο όμως δε λύνει το πρόβλημα απλά το μεταφέρει σε βάθος χρόνου.

Γιατί με αυτό το χρέος η Ελλάδα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει ποτέ και οι Έλληνες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά.

Το ελληνικό χρέος είναι 35% μεγαλύτερο τώρα από ότι ήταν όταν μπήκαμε στα Μνημόνια, κάτι που κάνει την Ελλάδα πραγματική πρωταθλήτρια στο να χρωστάει.

Οπως έγραφε το pronews.gr στις 31 Μαρτίου 2010 το χρέος ήταν 310,384 δισ. ευρώ και τότε τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου ήταν 7,159 δις ευρώ και οι εγγυήσεις που είχαν παρασχεθεί από το δημόσιο στα 25,408 δισ. ευρώ.

Στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2023, έφτασε τα 360,17 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος καταγράφοντας άνοδο από τα 358,046 δισ. που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο!

Χρωστούσαμε δηλαδή, δύο μήνες πριν μπούμε στο Μνημόνιο πολύ λιγότερα από αυτά που χρωστάμε τώρα!

Όλα αυτά μετά από τρία Μνημόνια κι ένα «κούρεμα» ομολόγων (PSI) που αποτελείωσε την ελληνική οικονομία το 2012.

Το δημόσιο χρέος ως μερίδιο του ΑΕΠ έχει σκαρφαλώσει στο 168% το 2023, από 126% που ήταν το 2010.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα χειρότερα μας περιμένουν στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα από το 2032 και μετά όταν και η χώρα θα ξεκινήσει πάλι να πληρώνει δόσεις και τοκοχρεολύσια.

Τι θα γίνει τότε; Με μία ελληνική οικονομία αναιμική που δεν παράγει τίποτα και με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης πως θα συνεχίσει να πληρώνει η Ελλάδα αυτό το απίστευτο χρέος;

Το μόνο που μπορεί να γίνει για την Ελλάδα είναι μία μονομερής διαγραφή χρέους. Ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να το κάνει αυτό;

Σίγουρα θα απαιτηθεί ένα καινούργιο και διαφορετικό πολιτικό σύστημα από το υπάρχον.

Αποτελούμενο από ανθρώπους που σκέφτονται εθνοκεντρικά και έχουν το θάρρος να προωθήσουν τις λύσεις που χρειάζονται.

Είναι πλέον ζήτημα ύπαρξης. Αν η χώρα θέλει να συνεχίσει να υπάρχει ως έθνος πρέπει να αρχίσει να γεννάει. Για να γεννάει πρέπει να μη χρωστάει (και να αλλάξει και η παιδεία που προσφέρεται στην σημερινή νεολαία η οποία τους μαθαίνει να σκέφτονται αποκλειστικά τον εαυτό τους και όχι τους άλλους και το κοινωνικό σύνολο).

Χρειάζονται κίνητρα όπως αυτά της Ουγγαρίας. Δεν μπορούν να δοθούν από μία χώρα η οποία δεν ελέγχει την οικονομία της και δεν μπορεί να διαθέσει τους πόρους της εκεί που θέλει και εκεί που απαιτούνται.

Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος τις χώρες που είχαν μεγάλα χρέη.

Όπως για παράδειγμα η Ρωσία τη δεκαετία του ’90, όταν και δεν γεννούσε κάνεις καθώς η ρωσική οικονομία ήταν υπό διάλυση και η φτώχεια είχε χτυπήσει «κόκκινο» και το κράτος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ.

Τότε ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε και μόλις τα τελευταία χρόνια με την συνεχή αύξηση του βιοτικού επιπέδου κατάφεραν οι ρώσικες κυβερνήσεις να αντιστρέψουν την πτωτική τάση.