Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

26 Απριλίου 2015

Ποιοί είναι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης " ακόλουθοι " του Σόιμπλε που σαμποτάρουν την Ελλάδα και γιατί θα αποτύχουν

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ" ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ - ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Με μία ομάδα "ακολούθων" υπουργών Οικονομικών, βασικά πρώην κομουνιστικών ή φιλοκομμουνιστικών χωρών, επιχειρούν οι κύκλοι της ευρωζώνης που θυμίζουν περισσότερο την προεπαναστατική "Ιερά Συμμαχία" να μην αντιλαμβάνονται το τι θα συμβεί στις χώρες τους αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης -γιατί το να αποχωρήσει από την ευρωζώνη έχει αποκλειστεί και μάλιστα έχει βρεθεί και ο τρόπος να συμβεί αυτό και το ξέρουν πολύ καλά.
Πρωταγωνιστές της "ομάδας ακολούθων Σόιμπλε", οι "λαγοί" της Γερμανίας, είναι ο Σλοβάκος υπουργός ΥΠΟΙΚ Πίτερ Κάζιμιρ και ο Μαλτέζος συνάδελφός του Έντουαρντ Σικλούνα.
Οι ΥΠΟΙΚ αυτών των απίθανων χωρών (η μία πρώην κομμουνιστική, κομμάτι της πρώην Τσεχοσλοβακίας και η δεύτερη φιλοκομμουνιστική και επίνειο του σοβιετικού στόλου της Μεσογείου επί Μίντοφ), έχουν αναλάβει την "βρώμικη" δουλειά για λογριασμό του Σόϊμπλε και λειτουργούν ως διαλυτικά στοιχεία σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει προσέγγιση και διαφαίνεται λύση στην "Ομάδα Βρυξελλών".
Ολοιι ξέρουν ότι πρόκειται για αυλικούς της Γερμανίας, αλλά αξιοποιούνται από τα ξένα ΜΜΕ για δημιουργία εντυπώσεων.
Βέβαια, μια ελληνική στάση πληρωμών προς τους δανειστές της ευρωζώνης θα τίναζε στον αέρα ολόκληρη την ευρωζώνη και ας υποκρίνονται κάποιοι ότι "Είναι προετοιμασμένοι στην ευρωζώνη για το ενδεχόμενο αυτό". Η πτώχευση της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ήταν μία από τις βασικές αιτίες που έσπρωξε το δολάριο σε τόσο χαμηλά επίπεδα έναντι του ευρώ και βέβαια εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να διαλυθεί η νομισματική ένωση των ΗΠΑ!
Εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι η κυβέρνηση "δεν μασά".
Στις δημοσκοπήσεις σαρώνει και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν γίνουν πάλι εκλογές ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ περί τις 15 μονάδες, οι δε ΑΝΕΛ θα περάσουν το 5,5%. Ακόμα και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή που συμπληρώνει το μπλοκ των αντιμνημονιακών διατηρεί το ποσοστό του.
Από εκεί και πέρα αν υπάρξει ρήξη (πιθανότερη είναι η συμφωνία παρά η ρήξη) τότε αυτή θα αφορά μία στάση πληρωμών προς τους δανειστές αλλά παραμονή της χώρας την ευρωζώνη με όσα χρήματα υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας και οικονομικές συμφωνίες από Ρωσία και Κίνα.
Το βέβαιο είναι δύο πράγματα δεν μπορεί να συμβούν: Εκλογές και οικουμενική κυβέρνηση κατά το πρότυπο της "μαύρης" κυβέρνησης Παπαδήμου.
Αντίθετα, το δημοψήφισμα δεν αποκλείεται. Δεν είναι καθόλου κακό-το αντίθετο-να υπάρχουν δημοψηφίσματα για θέματα ήσσονος εθνικής σημασίας. Οπως έπρεπε να είχε υπάρξει δημοψήφισμα και για την είσοδο στην τότε ΕΟΚ το 1980, όταν αρκετές χώρες το είχαν κάνει, όπως κάνει και η Ελβετία για ήσσονος σημασίας θέματα.

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, την Κυριακή υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και μεταξύ του προέδρου του ΣΟΕ Ν.Χουλιαράκη και του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντ.Κοστέλο, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια ζώσης.
Στόχος των δύο πλευρών είναι η άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες και η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 30 Ιουνίου.
Εν όψει της συνεδρίασης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του Α.Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε αποτίμηση των αποτελεσμάτων τής μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε  στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με όλες τιε ενδείξεις η κυβέρνηση δέχεται ή ζητεί:
  • Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότερα
  • Μέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
  • Μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων
  • Επιβολή ειδικού φόρου για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
  • Προώθηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στη στήριξη του ασφαλιστικού.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου