Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

08 Ιανουαρίου 2016

Ο σύζυγος της Χ. Καφαντάρη διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΕΝΕ

Μετά τον διορισμό του συζύγου της Ρένας Δούρου στην ΕΥΔΑΠ, ένας νέος… συγγενικός διορισμός ήρθε στη επιφάνεια. Πρόκειται για τον άνδρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, Αργύρη Αργυρίου του οποίου ο διορισμός εγκρίθηκε από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο κ. Αργυρίου πλέον θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.), κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη.

Το ζήτημα ουσιαστικά ανέδειξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του ζητούσε επιμόνως να ενημερωθεί εάν εις εκ των τριών στελεχών της επιχείρησης που είχαν έρθει στη Βουλή, διατηρούσαν κάποιο… κόλλημα.
Τελικά ο κ. Αργυρίου "ομολόγησε" (δίχως ιδιαίτερη… διάθεση) ότι η κυρία Καφαντάρη είναι γυναίκα του, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποσιωπούν το ζήτημα. Αντιθέτως ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μολονότι υπερψήφισε την κυβερνητική πρόταση, κατέκρινε την επιλογή των προσώπων:

«Είμαι σε φανερά δύσκολη θέση όταν κάποιος από τους διοριζόμενους είναι σύζυγος βουλευτή», τόνισε χαρακτηριστικά και προσέθεσε, κοιτώντας προς τον παριστάμενο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη: «Έχω μια μικρή επιφύλαξη. Σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να  είμαστε πιο προσεκτικοί»!

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης είχε εκφράσει τις ενστάσεις τους για την εν λόγω εταιρία, καθώς όπως είπε «διορίζουμε ένα Δ.Σ. δίχως να υπάρχει καταστατικό»! Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνήθηκε να δώσει νούμερο σχετικά με το κόστος λειτουργίας της, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι η εταιρεία θα έχει στο τιμόνι της τρία πρόσωπα (Πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο), ενώ αρκούσε μόνο ένας. Πάντως, ο προτεινόμενος πρόεδρος της ΔΕΠΕΝΕ Αντώνης Γεωργόπουλος ξεκαθάρισε  η εκτίμησή του είναι ότι το λειτουργικό κόστος θα είναι 100.000 – 150.000 ευρώ το χρόνο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Υπάρχει ένσταση επί της αρχής για την σύσταση αυτής της εταιρείας. Η ΔΕΠΕΝΕ - η νέα ΔΕΚΟ - που δημιουργείται δεν θα έχει αντικείμενο. Δεν βλέπω την προστιθέμενη αξία που μπορεί να έχει. Δεν μιλώ μόνο για το κόστος αλλά για την έλλειψη προστιθέμενης αξίας της εταιρείας. Υπάρχει δημόσια εταιρεία για τις έρευνες υδρογονανθράκων».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ, ενώ παρών δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.
Α.Δ.




    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου