Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2016

Ο Παππάς, οι επαναστάτες και το παπατζιλίκι

Ο Παππάς, οι επαναστάτες και το παπατζιλίκι
Στο ρεπορτάζ του στον Ελεύθερο Τύπο ο Ιάσονας Πιπίνης αποκάλυψε μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Caracas photo by SuperHercules at English Wikipedia, CC BY 4.0 (cropped).
Του Γιάννη Κουζηνού

Εδώ Παππάς, εδώ Δούρου, εδώ Τσίπρας και το πήγαινε έλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα κυρίως την εποχή λίγο πριν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας δεν είχε τελειωμό. Όλα αυτά βέβαια μέχρι πριν λίγο καιρό, αφού πλέον προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποσυνδέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τον υπό κατάρρευση Τσαβισμό. Στο ρεπορτάζ του στον Ελεύθερο Τύπο ο Ιάσονας Πιπίνης αποκάλυψε μυστικό ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα 16 μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

«Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το Καράκας, τον Αύγουστο του 2013 ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο, που διαχειρίζεται offshore εταιρίες, Αρτέμη Αρτεμίου», τονίζει ο δημοσιογράφος. Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στον Real FM δεν διέψευσε την πληροφορία και σε σχετική με το θέμα ερώτηση έδωσε την εξής απάντηση: «Το ταξίδι έχει γίνει τότε και συμμετείχαν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε μια διερεύνηση αν ο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Και εξετάστηκε η αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό. 

Δεν είναι τυχαία η συζήτηση. Είναι μια προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας». Η είδηση από το ρεπορτάζ του Ιάσονα Πιπίνη στον Ελεύθερο Τύπο έχει πάρει τον δρόμο της και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Η απάντηση του υπουργού για το θέμα έτσι και αλλιώς έκανε κατά τη γνώμη μου τα πράγματα χειρότερα.

Ζω με την οικογένεια μου στη Βενεζουέλα, και συγκεκριμένα στο Καράκας, από το 2011. Όσοι παρακολουθούν τη στήλη «Εδώ Βενεζουέλα» στο liberal.gr γνωρίζουν παρά πολύ καλά τις καταστάσεις που ζούμε καθημερινά και τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε για να επιβιώσουμε παλεύοντας με τον τεράστιο πληθωρισμό, τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ και την ανασφάλεια λόγω της εγκληματικότητας. Δεν μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε πόσο προσβλητικό ακούγεται σε εμάς που ζούμε όλες αυτές τις καταστάσεις όταν ακούμε από το στόμα του υπουργού Επικρατείας της ελληνικής κυβέρνησης ότι διαπραγματευόταν με το καθεστώς που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη μιζέρια της καθημερινότητας μας, για αγορά προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ!

Δεν θα πάρω θέση και δεν θα αναφερθώ στις υπόνοιες για διαπλοκή και συναλλαγών κάτω από το τραπέζι. Αυτό είναι δουλειά της αντιπολίτευσης και, αν χρειαστεί, της Δικαιοσύνης. Από τη στιγμή όμως που από την πρώτη ώρα που πάτησα το πόδι μου στη Βενεζουέλα, όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας, δίνω μάχη για λίγο λάδι, λίγη ζάχαρη, λίγο γάλα για το παιδί μου κλπ, νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίσω αυτές τις κινήσεις, από την πλευρά της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα και από την πλευρά του Νίκου Παππά και των υπολοίπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επιεικώς, πολιτικά ανήθικες.

Η δυσκολία διαβίωσης στη Βενεζουέλα μπορεί τα τελευταία 2 χρόνια να έχει γίνει πραγματικός Γολγοθάς, αλλά τα πράγματα ήταν δύσκολα από πολύ πιο πριν. Η περίπτωση της επίσκεψης του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα μού θύμισε μια δική μου εμπειρία όταν χρειάστηκε να κάνω ρεπορτάζ και να ξεμπροστιάσω μια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε το Καράκας το 2014, όταν μάλιστα εκείνη την εποχή ακόμα δεν έγραφα πουθενά παρά μόνο στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook. Η βουλευτής Β' Αθήνας Άννα Χατζησοφιά επισκέφτηκε το Καράκας συμμετέχοντας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Δικτύου Διανοούμενων και Καλλιτεχνών, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας από 10 έως 16 Δεκεμβρίου.
Η Άννα Χατζησοφιά ενημερώθηκε από τον τότε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στη Βενεζουέλα για θέματα πολιτισμού και πιθανότατα το θέμα για μένα θα έληγε εκεί χωρίς καμία αντίδραση, εκτός από τη δίκαια αγανάκτηση που ένιωσα για τα πάρε δώσε των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς στη Βενεζουέλα αν η βουλευτής δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να προπαγανδίσει με σαρκαστικό σχόλιο και φωτογραφίες (φωτ. αριστερά) όλους εμάς που φωνάζαμε από τότε για ελλείψεις τροφίμων και βασικών προϊόντων διαβίωσης.
Αφού πρώτα της έγραψα ένα γενικό σχόλιο (φωτ. δεξιά) και της πρότεινα να δει το Καράκας περπατώντας μαζί μου στην πόλη, κάτι που δεν έγινε ποτέ φυσικά, πήρα την κάμερα μου, πήγα στο εμπορικό κέντρο, έψαξα και βρήκα το «λαϊκό» κατάστημα που η βουλευτής είχε τραβήξει τις δικές της και τράβηξα τις δικές μου αλλά με περισσότερες... λεπτομέρειες (φωτ. κάτω αριστερά) και τις ανάρτησα σαν σχόλιο κάτω από τις δικές της (φωτ. κάτω δεξιά). Σήμερα που έψαξα να βρω τον διάλογο που ακολούθησε ανακάλυψα ότι τα συγκεκριμένα σχόλια τα έχει διαγράψει. Το κατανοώ, διότι αντί να διορθώσει την γκάφα της έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Από τότε βέβαια έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός, η κυρία Χατζησοφιά δεν εξελέγη ξανά βουλευτής, όλο και μεγαλύτεροι δεσμοί αποκαλύπτονται μεταξύ της Μπολιβαριανής Επανάστασης, των Podemos, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση όλοι εμείς οι πολίτες στη Βενεζουέλα αλλά και στην Ελλάδα που προσπαθούμε να επιβιώσουμε, αλλά και να κατανοήσουμε τη λογική του παραλόγου και τις παράξενες διαδρομές στον εγκέφαλο αυτών που μας κυβερνούν. Δεν υπάρχει όμως τίποτα περίπλοκο για να εξηγηθεί.

 Είναι η πασίγνωστη Αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων που βρίσκει την εφαρμογή της στην πολιτικη,




by SuperHercules at English Wikipedia, CC BY 4.0 (cropped).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου