Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

26 Δεκεμβρίου 2016

Βλαδίμηρος Πούτιν προς Σ.Σοιγκού: «Υπουργέ Άμυνας, είμαστε έτοιμοι για πόλεμο;» – Στρατιωτική αναφορά σοκ που αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία ισχύος (ΒΙΝΤΕΟ)



Αναφορά για την στρατιωτική κατάσταση της Ρωσίας παρέδωσε ο Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν o oποίος «αστειευόμενος» (;) τον ρώτησε «αν είμαστε τώρα έτοιμοι για πόλεμο». Τα στοιχεία τα ποία παραθέτουμε είναι αποκαλυπτικά. Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας 
                                                                                                      Του Κώστα Κομποθέκρα
τρέχουν και τα εργοστάσια δουλεύουν με τριπλοβάρδιες για να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν τα νέα οπλικά συστήματα.
Το επίπεδο ετοιμότητας των εκτοξευτών πυρηνικών όπλων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων φτάνει το 99% ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σόιγκου.
Η αναφορά καλύπτει το σύνολο των εναέρια εκτοξευόμενων, των υποθαλασσίων και των χερσαίων μονάδων τόσο στην έκδοση εκτόξευσης από σιλό, όσο και των αυτοκινούμενων.
Ο ΥΠΑΜ τόνισε ότι μέσα στο 2016 4 νέα συντάγματα βαλλιστικών πυραύλων τέθηκαν σε υπηρεσία με πυραύλους Yars.
Σε πρόσφατη άσκηση είχαν τεθεί σε συναγερμό 23 θέσεις εκτόξευσης του συγκεκριμένου τύπου πυραύλων τόσο σταθερές όσο και αυτοκινούμενες.
Επιπλέον 3 συντάγματα πρόκειται να εφοδιαστούν με τους εν λόγο πυραύλους μέσα στο 2017.
Mέσα στο 2016 τέθηκαν σε υπηρεσία 23 εκτοξευτές του συστήματος διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars τόσο σε θέσεις σιλό όσο και σε αυτοκινούμενη μορφή.
Συνολικά 5 συντάγματα σε Yoshkar-Ola, Irkutsk, Novosibirsk και Tagil έχουν επανεξοπλιστεί με την αυτοκινούμενη έκδοση του πυραυλικού συστήματος τύπου 15U175M με πύραυλους 15ZH55M
Όλη η δομή των βαλλιστικών πυραύλων θα έχουν εξοπλιστεί με νέας γενιάς συστήματα μεταξύ 2020-2030.

Μέχρι και το τέλος του 2016 οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις έχουν παραλάβει συνολικά 78 εκτοξευτές επί σιλό και 18 αυτοκινούμενους.
Ο πύραυλος που τέθηκε σε υπηρεσία το 2010 έχει βάρος εκτόξευσης 49 τόνους έχιε τουλάχιστον 4 MIRV των 150-250 kt εμβέλεια 11.000χλμ και αναπτύσσει ταχύτητα εισόδου 20μαχ.
Επιπλέον και στα πλαίσια της στρατηγική αποτροπής μέσα στο 2017 θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το σύστημα αντιβαλλιστικής επιτήρησης μέσω δορυφόρων που θα αντικαταστήσουν τους «Eye-1» με το πρώτο νέο δορυφόρο από ένα σύνολο 12 να έχει εκτοξευτεί το 2015.
Στο τομέα των UAV το υπουργείο ανέφερε ότι μέσα στο 2016 παραδόθηκαν 100 νέα συστήματα κάθε τύπου ανεβάζοντας έτσι το αριθμό των σε υπηρεσία συστημάτων στα 600 με 2000 αεροχήματα.
Για να συγκριθούν τα μεγέθη το 2011 ο ρωσικός στρατός είχε σε υπηρεσία μόλις 178 drones.
Ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και για την δράση συστημάτων στη Συρία.
Στον τομέα το ναυτικού αναφέρθηκε ότι μέσα στο 2016 μπήκαν σε υπηρεσία 24 νέα πλοία τόσο μάχης όσο και υποστήριξης ενώ κατασκευάστηκαν και δύο νέες εγκαταστάσεις υποβρυχίων για επανεξοπλισμό και ελλιμενισμό.

Συνολικά το 47% των λιμενικών εγκαταστάσεων του ρωσικου ναυτικού έχει εκσυγχρονιστεί.
Επιπλέον θα δοθούν σε υπηρεσία 7 σκάφη μάχης επιφανείας και 2 υποβρύχια ενώ ήδη ολοκληρώνουν τις δοκιμές τους και θα τεθούν σε υπηρεσία τα υποβρύχια κλάσης project 636.3 «The Great Novgorod» και «Kolpino» ενώ οι φρεγάτες «Admiral Grigorovich» , «Admiral Essen» και «Admiral Makarov» έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές και επιχειρούν.
Για το μέτωπο στη Συρία αναφέρθηκε ότι πάνω από 160 διαφορετικά συστήματα οπλισμού δοκιμάστηκαν στις μάχες κατά των ισλαμιστών μεταξύ των οποίων τα Su-30SΜ, Su-34, Mi-28N και Ka-52 ενώ 10 οπλικά συστήματα ακυρώθηκε η περαιτέρω χρήσης τους λόγω της μη κάλυψης των επιχειρησιακών αναγκών στο μέτωπο του πολέμου.
Επίσης το σώμα των αλεξιπτωτιστών παρέλαβε 190 νέας κατασκευής τεθωρακισμένα ενώ δημιουργήθηκαν 3 τάγματα αναγνώρισης, 3 ίλες αρμάτων, και δύο λόχοι ηλεκτρονικού πολέμου.
Επιπλέον έχει ανανεωθεί κατά 49% ο επικοινωνιακός εξοπλισμός ενώ συνολικά 22000 συστήματα επικοινωνιών τέθηκαν σε υπηρεσία.
Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 17 πολεμικές αποστολές μεγάλης απόστασης με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Συνολικά σε σχέση με το 2015 οι προμήθειες οπλισμού ήταν περισσότερες κατά 5% το 2016.
Για το 2017 θα παραληφθούν 900 άρματα και τεθωρακισμένα καθώς και 170 αεροσκάφη καθώς και 4 συντάγματα S-400.
Ταυτόχρονα, ο στόλος παρέλαβε συνολικά 8 πολεμικά σκάφη μεγάλου εκτοπίσματος, 9 κορβέτες τύπου BUYAN καθώς και συστήματα επάκτιας άμυνας «Ball» και «Bastion».
Επίσης, ο αριθμός των επαγγελματιών οπλιτών στο ρωσικό στρατό είναι αυξημένος κατά 32.000 σε σχέση με το 2015.
Η Ρωσία έκανε μεγάλες προσπάθειες για να θέσει σε υπηρεσία ένα σύγχρονο στόλο υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων και τα κατάφερε.
Έτσι τα 8 σε υπηρεσία κλάσης Borey θα μπορούν να εκτοξεύσουν 148 πυρηνικά βλήματα διηπειρωτικού χαρακτήρα.
Ο Πούτιν έκανε αναφορά επί του θέματος λέγοντας ότι είναι εντός του πλαισίου της συνθήκης START-3.
Την ίδια ημέρα τα ναυπηγεία Sevmash καθέλκησαν το 8ο σκάφος του τύπου Project 955 «Borey» με το όνομα Prince Dmitry Pozharsky.
Οι πύραυλοι που μπορεί να εκτοξεύσει είναι οι νέας γενιάς R-30 «Bulava».
Μάλιστα το πρόγραμμα έτρεξε πολύ γρήγορα από το 2013 όταν καθελκύστηκε το πρώτο υποβρύχιο «Yury Dolgoruky» και κατόπιν τα «Alexander Nevsky», «Vladimir Monomakh» και τα τύπου «Borey-A», «Prince Vladimir», «Prince Oleg», «Generalissimo Suvorov» και «Emperor Alexander III».
Αυτά αποτελούν την δύναμη αποτροπής της Ρωσίας.
Τα υποβρύχια είναι μήκους 170 m, 13.5 m εκτοπίσματος 24.000 τόνων και οπλισμό 16-20 των 8.000 χλμ ενώ το σύνολο των εκτοξευόμενων πυραύλων φθάνει 148 πυραύλους των 1480 κεφαλών των 100-150ktn.
Επίσης έχουν και 8 τορπιλοσωλήνες των 533mm για 40 τορπίλες.
Το σύστημα σόναρ έχει 50% καλύτερη απόδοση από τα αντίστοιχα αμερικανικά των κλάσης Los Angeles.
Έχουν μέγιστο βάθος κατάδυσης 480μ, και αυτονομία 90μ με πλήρωμα 107 ατόμων.
Μάλιστα σημαντικές είναι οι δηλώσεις και για τον αριθμό του υποβρύχιου στόλου καθώς τώρα το ρωσικό ναυτικό έχει ενεργά 75 υποβρύχια κάθε τύπου που είναι πλήρως ανανεωμένα ενώ πλέον θα αναπτυχθεί μέχρι το 2020 και το 5ης γενιάς υποβρύχιο.
Δοκιμάστηκε επίσης και μια μεγάλου μεγέθους υποβρύχια τορπίλη με πυρηνικό σύστημα πρόωσης και κεφαλή 100Mtn.
Tαυτόχρονα, ξεκίνησε η σχεδίαση των νέων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων 5ης γενιάς στον τομέα των υποβρυχίων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.
Δηλαδή ο σχεδιασμός γίνεται σχετικά με τη μορφή που θα πρέπει να έχουν τα υποβρύχια αλλά και τα χαρακτηριστικά που θα έχουν ενώ θα φέρουν μια σειρά νέων συστημάτων σε όλο το φάσμα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο υπό την αιγίδα του γραφείου «Malachite» και είναι υπό την αιγίδα της υπηρεσίας United Shipbuilding Corporation κάτω από την κωδική ονομασία «Husky».
Νωρίτερα το ναυτικό ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει μεγαλύτερη παραγγελία των κλάσης 955A κλάσης project «Borey-A» και το τελευταίο θα είναι το «Prince Pozharsky».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα επανεξοπλισμού το πρόγραμμα προβλέπει τη ναυπήγηση 3 υποβρυχίων Project 955 και 5τύπου project 955A «Borey-A» .
Τα ναυπηγεία «Sevmash» θα παραδώσουν στο κοντινό μέλλον δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια που θα αποτελούν τα τελευταία της κλάσης βαλλιστικών πυραύλων «Borei» project.
Τα υποβρύχια είναι εκτοπίσματος 24.000τόνων, μήκους 170μ, 13,5μ, μέγιστης ταχύτητας, πλήρωμα 107ατόμων, και μπορεί να εκτοξεύει 20 πυραύλους τύπου RSM-56 Bulava εμβέλειας, 8.300χλμ.

Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα παραλάβει εντός του 2017 3 νέα υποβρύχια καθώς και 2 νέες φρεγάτες.
Τα δύο από τα τρία υποβρύχια είναι κλάσης Project 636 Varshavyanka των 3.950 τόνων με δυνατότητα κατάδυσης σε βάθος 300μ και με δυνατότητα μεταφοράς 18 τορπιλών και πυραύλων Kalibr.
Οι φρεγάτες θα είναι κλάσης Admiral Grigorovich εκτοπίσματος 4000τόνων και με δυνατότητα εκτόξευσης 8 Kalibr ενώ η αεράμυνα αποτελείται από 24 πυραύλους Shtil-1 και δύο Kashtan.
Συνολικά ο στόλος διαθέτει 30 σκάφη κάθε τύπου ενώ ιδιαίτερα έχει ενισχυθεί και η δυνατότητα επάκτιας άμυνας.
Όπως είπε ο Β.Πούτιν, τα ρωσικά όπλα θα ξεπεράσουν τα αμερικανικά συστήματα άμυνας αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα.
Συνέχισε δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουμε να εντείνουμε την αναβάθμιση του οπλοστασίου μας και θα παράγουμε ακόμα αποτελεσματικότερα όπλα δημιουργώντας μια πυρηνική ομπρέλα στην ρωσική ομοσπονδία.
Αναφερόμενος στις ΗΠΑ δήλωσε ότι με το να φύγει από την συνθήκη ΑΒΜ σημαίνει ότι θέλει να δημιουργήσει αντιπυραυλική προστασία το οποίο σημαίνει ότι και εμείς σαν Ρωσία θα πρέπει να δράσουμε αναλόγως.
Έτσι ή θα δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας ή θα αναπτύξουμε το επιθετικό μας οπλοστάσιο για να μπορεί να διαπεράσει κάθε σύστημα άμυνας».
Αυτό είναι που κάνουμε και το κάνουμε καλά», πρόσθεσε.

                                          ΠΗΓΗ.


7spy

7spy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου