Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

22 Ιανουαρίου 2017

Η Ράνια Αικατερινάρη που διώκεται (δις) για κακουργήματα, διορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος στο Υπερταμείο




Μείζον ζήτημα το οποίο δεν είναι μόνο ηθικό προκύπτει από την τοποθέτηση της Ράνιας (Ουρανίας) Αικατερινάρη στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, δηλαδή το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων


Η 46χρονη Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός με σπουδές και στο Ηνωμένο Βασίλειο που ως γνωστόν είναι κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επιλέχθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τις γνωστές εταιρείες Stanton Chase & amp; KPMG, διώκεται για κακουργηματικής φύσεως αδικήματα σε δυο διαφορετικές υποθέσεις και μάλιστα αυτές τις ημέρες κάθεται στο εδώλιο για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ που είχε αποκαλύψει το ereportaz.

Υπόδικη για απιστία θα προασπίσει το δημόσιο συμφέρον;

Η περίπτωση της Αικατερινάρη είναι πρωτοφανής.

Στο τιμόνι του Υπερταμείου που θα κληθεί να αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία τοποθετήθηκε ένα στέλεχος που πέραν όλων των άλλων προσώπων τυγχάνει αυτή την στιγμή να είναι υπόδικο για κακουργήματα τα οποία σύμφωνα με τα κατηγορητήρια αφορούν το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου! Έβαλαν δηλαδή «τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», όπως αναφέρουν νομικές πηγές.

Η πρώην αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη ΔΕΗ την περίοδο 2010-2015 εμπλέκεται όχι μόνο στην υπόθεση της Γενοπ Τουρς αλλά και σε εκείνη του εργοστασίου-φαντάσματος της ΔΕΗ στην Ρόδο για την οποία επίσης ασκήθηκαν διώξεις.

Σύμφωνα με το υπ΄αριθ. 1148/2015 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών η Αικατερινάρη διώκεται για το αδίκημα (κακούργημα) της άμεσης συνέργειας σε απιστία σχετική με την υπηρεσία. Μάλιστα αυτές τις ημέρες κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην δίκη για τα διαβόητα ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ που διεξάγεται χωρίς την παρουσία της ΔΕΗ η οποία αρνήθηκε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Δείτε τα έγγραφα-ντοκουμέντα







Δίωξη και για το εργοστάσιο-φάντασμα της Ρόδου

Αυτή δεν είναι η μοναδική εμπλοκή της  Αικατερινάρη σε σκανδαλώδη υπόθεση. Αντίθετα η νέα «σιδηρά κυρία» του Υπερταμείου είναι κατηγορούμενη και για το εργοστάσιο-φάντασμα της ΔΕΗ στην Ρόδο για το οποίο δαπανήθηκαν 75 εκ. Ευρώ χωρίς να μπει ένας λίθος.

Η δίωξη ασκήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 από την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Σοφία – Μαρία Βαΐτση, σε βάρος δύο προέδρων της Δημόσιας Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και τεσσάρων μελών του διοικητικού της συμβουλίου.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά συγκεκριμένα, στη διάπραξη του αδικήματος της απιστίας από κοινού με την προκληθείσα ζημιά να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ και ειδικότερα αφορά στο χρηματικό ποσό των 74.000.000 ευρώ. Το αδίκημα βαρύνει τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της ΔΕΗ (έτος 2009) Παναγιώτη Αθανασόπουλο και (έτος 2010) Αρθούρο Ζερβό, αλλά και τέσσερα μέλη που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, τους Νικόλαο Χατζηαργυρίου, Απόστολο Μπαρατζή, Ουρανία Αικατερινάρη και Πρόδρομο Ευθυμόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα είχε διαταχθεί έπειτα και από την κατάθεση επερώτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα έχει ενδιαφέρον πλέον να δούμε την ευθιξία των ίδιων κυβερνητικών στελεχών στην τοποθέτηση της Αικατερινάρη στο Υπερταμείο.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «οι υποψήφιοι επελέγησαν με βάση την αδιαμφισβήτητη επαγγελματική και προσωπική τους πορεία, τη δυνατότητά τους να αντιλαμβάνονται αφενός το επιχειρηματικό γίγνεσθαι σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αφετέρου τον ευρύτερο οικονομικό ρόλο της εταιρείας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και το ρόλο των κρατικών επιχειρήσεων και της Δημόσιας περιουσίας, εντός του πλαισίου των μακροπρόθεσμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και των απαιτούμενων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών προσαρμογών».

Ουδέν σχόλιο…


Του Πέτρου Κουσουλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου