Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

07 Μαρτίου 2017

Ο Βούτσης «δείχνει» το υπουργείο Οικονομικών για το σκάνδαλο με την εισφορά αλληλεγγύης



 Τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισαν μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ. Η διάταξη αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο στον οποίο προβλέπεται και η περικοπή του ΕΚΑΣ.

Θα πληρώνουν εως και 2.000 ευρώ λιγότερα

ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο Τσακαλώτος έφερε την ρύθμιση, ΕΣΕΙΣ ΒΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ; 

ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΕ;
Ο ΛΑΟΣ, ΠΕΙΝΑΕΙ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ! 



Καλλιόπη Σουφλή

Ο Βούτσης «δείχνει» το υπουργείο Οικονομικών για το σκάνδαλο με την εισφορά αλληλεγγύης

Δεν είναι σκανδαλώδης η ρύθμιση, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως δεν ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο - Με διάταξη που περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο με την περικοπή του ΕΚΑΣ, οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από τα πολιτικά πρόσωπα

Το υπουργείο Οικονομικών «φωτογράφισε» ως μοναδικό υπεύθυνο για την προκλητική ρύθμιση που μειώνει εως και 2.000 ευρώ την εισφορά αλληλεγγύης σε βουλευτές και υπουργούς ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα, είπε αρχικά ότι η ρύθμιση «δεν είναι σκανδαλώδης» για να προσθέσει στην συνέχεια πως «ούτε από την Βουλή ούτε από το πολιτικό προσωπικό ζητήθηκε κάτι τέτοιο». 



Όπως έγινε γνωστό, τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψήφισαν μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ. 


Η διάταξη αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο στον οποίο προβλέπεται και η περικοπή του ΕΚΑΣ, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κύριος Βούτσης τόνισε πως η διάταξη αυτή δεν είναι αποσπασματική, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παράλληλα έχει μειώσει τις συντάξεις των πρώην βουλευτών, ενώ έχει σταματήσει από το 2012 η συνταξιοδότηση νέων, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 


Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ιδιαίτερα πάντως, πως ο ίδιος ή οι βουλευτές δεν ζήτησαν από τον κ. Τσακαλώτο να φέρει μια τέτοια ρύθμιση και πως είναι άδικο να εξετάζεται αυτή αποσπασματικά και «να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία».  
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Βουλής: 
 


«Είναι μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που είχε έρθει στη Βουλή η οποία δεν ψηφίστηκε κατόπιν απαιτήσεως των βουλευτών ή του πολιτικού προσωπικού, είναι στο πλαίσιο γενικότερης ισορροπίας μέσα στα δημόσια οικονομικά. 

Θα μπορούσατε πχ να γνωρίζετε ότι υπάρχει γερό μαχαίρι στις συντάξεις των πρώην βουλευτών ή ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα, δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή, δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. 

Πάντως δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους-όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό. 

Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το ΓΛΚ έχει διαμορφώσει. 

Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό. 

Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κλπ. αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές,που έχουν χρηματίσει για δεκαετίες και  πρώην υπουργούς, που εξομειώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησης και μπαίνει ένα γερό μαχαίρι εκεί. 

Μην ψάχνουμε σε αυτόν τον τομέα, στην παρούσα Βουλή, αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα, μην ψάχνουμε προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσα ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής  προς όλη την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, και τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας. 

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι και να το συνυπολογίζουν όταν μιλούν γι΄αυτά τα πράγματα ότι η Βουλή είχε 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 τώρα έχει 132 και κάναμε να περισσέψουν και 5 εκατομμύρια τα οποία θα μπουν σε κωδικό στο ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες. 

Την ίδια ώρα η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδα την εξωστρέφειά της με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κλπ αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων».

Μέσω ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου