Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

23 Ιανουαρίου 2018

«Βόμβα» στα θεμέλια του Ελληνισμού – Ο Ράμα δίνει στεγνά την Ελληνική Κυβέρνηση – «Σβήνουμε» μονοκοντυλιά ιστορία 70 χρόνων!





Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε , σύμφωνα και με το νόημα των δηλώσεων του Αλβανού πρωθυπουργού, να «σβήσει» μονοκοντυλιά ιστορία 70 χρόνων και διενέξεων ανάμεσα στις δύο χώρες , σε βάρος των Ελλήνων προφανώς.

Ο Ράμα στην ουσία έριξε «βόμβα» στον ελληνισμό μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ..πάμε για πιθανό «ξεπούλημα» και με την Αλβανία μετά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο, η καταγωγή της μητέρας του Ράμα είναι από το Βούνο της Χιμάρας.

Ο πατέρας του Κριστάκ Ραμα έχει καταγωγή απ’ το Δυρράχιο και οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν Βλάχο. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα.
Αυτός λοιπόν ο «Αλβανός» πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε την εμπιστοσύνη, στις διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ελλάδα που θα ολοκληρωθούν επιτυχώς στις αρχές της άνοιξης, όταν σε συνάντηση του με τον Τσίπρα οι δύο χώρες θα υπογράψουν ένα νέο έγγραφο στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το οποίο η χώρα μας θα «απεμπολήσει» πιθανόν όλα όσα πάλευαν τόσα χρόνια όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις με οποιονδήποτε τρόπο .


«Διαπραγματευόμαστε εβδομήντα χρόνια ιστορίας με την Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν με επιτυχία από νωρίς την άνοιξη και θα υπογραφεί ένα νέο έγγραφο στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε σίγουρος σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Μιλώντας στην εκπομπή «τα 5 ερωτήματα» , ο Ράμα μίλησε γενικά για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνεχιζόμενες συνομιλίες.

Ερωτηθείς σχετικά με το δεύτερο γύρο των συνομιλιών των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας στην πόλη της Κορυτσάς, , ο Ράμα τόνισε ότι «ήταν μια διαδικασία που είναι ακόμα εύθραυστη , αλλά είναι επίσης μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα την σωστή ώρα και τόπο.»
«Ο στόχος μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, «είναι ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εισέρχονται σε μια νέα εποχή χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος να αντιμετωπίζονται ν ως προβλήματα του μέλλοντος και να παραμένουν απλά σκιές του παρελθόντος».
«Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε μια συμφωνημένη λύση σε όλα τα θέματα και να προχωρήσουμε από αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε πριν εισέλθουμε σε αυτόν τον εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο. », σημείωσε ο Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά όλα τα ζητήματα βρίσκονται στο τραπέζι, αφορούν από τον πόλεμο του 1940 και τον εμφύλιο στην Ελλάδα μέχρι τα ζητήματα που σχετίζονται με μέτρα για τη διευκόλυνση των διαδικασιών για τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοικτά «πολλά ζητήματα» εντός Ελλάδος .

Ερωτηθείς σχετικά με το δίκαιο του πολέμου, ο Ράμα είπε: «Συζητάμε το νόμο για να αρθεί το εμπόλεμο με τις ορθές νομικές διαδικασίες στην Ελλάδα με ένα έγγραφο που θα έχει διαρκή ισχύ και όχι με έναν απλό νόμο ».

«Δεν θέλω να παράσχω λεπτομέρειες από τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, αλλά όλα τα ζητήματα, τα οποία για εμάς είναι σημαντικά και αποτέλεσαν την αιτία για μια θερμή περίοδο μεταξύ υμών και της ελληνικής πλευράς, βρίσκονται στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίτευξη μιας τελικής λύσης» , πρόσθεσε.
Εδώ τίθεται ένα και μοναδικό ερώτημα στην ελληνική κυβέρνηση . Ποια ακριβώς ιστορία 70 χρόνων διαπραγματευόμαστε με την Αλβανία και με τι κόστος;
Την ίδια στιγμή η αυτοκρατορία των Βρυξελλών όπως την αναφέρει και ο αλβανικός τύπος, έκανε σαφές ότι μέχρι το 2025, Σερβία, Μαυροβούνιο,ν ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο θα ενταχθούν στην ένωση .
Έτσι τουλάχιστον αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μέσω των εφημερίδων «Express», και Telegraph, σύμφωνα με τις οποίες έχει ξεκινήσει μια διπλωματική προσπάθεια για να επιταχυνθεί η διαδικασία, μετά από αρκετά χρόνια καθυστέρηση.
Ο γνωστός ανθέλληνας Ευρωπαίος Επίτροπος Johannes Hahn δήλωσε ότι «η κίνηση αυτή καθοδηγείται από την αναβίωση της κρίσης μετανάστευσης, της ρωσικής απειλής, του αυταρχικού καθεστώτος της Τουρκίας και την επιθυμία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μετά το βρετανικό Brexit».
Ωστόσο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ο ίδιος: «Είτε εξάγουμε σταθερότητα στην περιοχή, είτε εισαγάγουμε αστάθεια».
Ο Hahn υποστήριξε ότι η διαδικασία της διεύρυνσης της ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του οργανωμένου εγκλήματος και την απειλή του αυταρχισμού στην περιοχή.
«Μια ειδική σύνοδος κορυφής των Βαλκανίων πραγματοποιείται στη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια τον Μάιο. Μια άλλη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο.
Ωστόσο, οι έξι χώρες πρέπει να πληρούν τα κριτήρια ένταξης στην ΕΕ. Τα τραπεζικά και νομικά συστήματα τους είναι αδύναμα και τα έσοδα παραμένουν μακριά από αυτά της ευρωζώνης.
Οι βαθιές διαφορές θα συνεχιστούν μετά τις παλαιότερες εθνοτικές συγκρούσεις που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990″, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος .
Έτσι, γίνεται απολύτως κατανοητό που εντάσσεται το σχέδιο της Αθήνας για εσπευσμένες κινήσεις σε Σκόπια και Αλβανία ξεπερνώντας εμπόδια και διαφορές και «ξεπουλώντας» ενδεχομένως ελληνικά συμφέροντα 70 χρόνων.
Μας πιέζουν αφόρητα με τα μνημόνια από παντού ως ελληνισμό και μας ζητούν να απεμπολήσουμε ελληνικά συμφέροντα ίσως όμως και πολλά άλλα . Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να ξαφνιαστούν όpως στην συγκέντρωση της Θεσ/νικης.
By

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου