Η πιο εύκολη ζύμη για πάστα φλόρα με ότι μαρμελάδα μας αρέσει, αλλά και για αλμυρές τάρτες!
Σήμερα χρησιμοποίησα μια σπιτική μαρμελάδα με κορόμηλο βουνίσιο απο την ευρύτερη περιοχη Κωττα Καστοριάς Πρεσπών της "Biokott"!
Σήμερα χρησιμοποίησα μια σπιτική μαρμελάδα με κορόμηλο βουνίσιο απο την ευρύτερη περιοχη Κωττα Καστοριάς Πρεσπών της "Biokott"!
τι θα χρειαστώ:
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γλ. baking powder
1 βανίλια
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Σ' ένα μπολ ανακατεύω τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, βανίλια, άχνη και αλάτι).
Ρίχνω πρώτα το ηλιέλαιο και ανακατεύω με το χέρι, μέχρι να υγρανθεί όλο το μείγμα.
Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνω καλά, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Ψήνω στους 175˚C (πάνω-κάτω) για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σκέψη τελευταίας στιγμής:
Η ζύμη αυτή είναι τόσο εύκολη και νόστιμη, που τη χρησιμοποιώ για κάθε
είδους τάρτα γλυκιά ή αλμυρή, συνήθως με σπανάκι και τυρί. Δεν βάζω
βέβαια στην περίπτωση αυτή ζάχαρη άχνη.
piperatoi.gr
" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου