Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

18 Φεβρουαρίου 2018

Συγκλονίζει Αυστριακή εφημερίδα: «Aυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει…»


Συγκλονίζει Αυστριακή εφημερίδα: «Aυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει…»
Συγκλονίζει Αυστριακή εφημερίδα: «Aυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει…»

«Ερωτική εξομολόγηση προς μία χώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», στο οποίο η συντάκτρια της, Μπίργκιτ Μπράουνρατ, «ξετυλίγει» όλη την αγάπη της για την Ελλάδα, από την τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων μέχρι σήμερα, και διαπιστώνει με λύπη ότι
«οι άνθρωποι της γίνονται ολοένα και φτωχότεροι, αλλά μόνον οικονομικά», γιατί, όπως διατρανώνει, κλείνοντας το άρθρο της, «αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά, κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».
«Στα δώδεκά μου είχε έλθει επιτέλους η ώρα που επιτρεπόταν πλέον να ταξιδέψω για πρώτη φορά μόνη μου στο αεροπλάνο, αλλά από την αγωνία με έπιασαν πόνοι στο στομάχι, όμως η χώρα όπου με κατέβασε απαλά το αεροπλάνο μού θεράπευσε αστραπιαία τους πόνους.

Η Αθήνα και οι άνθρωποί της, αυτό ήταν το σκηνικό των ομορφότερων ονείρων μου», γράφει εισαγωγικά, μεταξύ άλλων, η Μπίργκιτ Μπράουνρατ για να σημειώσει στη συνέχεια ότι αργότερα πάντα έτριβε τα μάτια της για να συνειδητοποιήσει ότι είχε βρεθεί πραγματικά εκεί, στο ζωντανό βιβλίο της ιστορίας,
που βρίσκεται πάντα στα πόδια της σε κάθε γωνιά, που της δείχνει την ιστορία τής Ανθρωπότητας, από τις Μυκήνες, την Επίδαυρο μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, σαν να ήταν μια «μηχανή του χρόνου».

Που την «προσγειώνει και την απογειώνει σε ονειρεμένα νησιά όπως η Ύδρα και ο Πόρος», συμπληρώνει η συντάκτρια, για να αναρωτηθεί κατόπιν «για το πόσο πλούσιος είναι άραγε κάθε άνθρωπος, που μπορεί να ζει σε αυτή τη χώρα, πόσο απίστευτα πλούσιος», όπως η ίδια νόμιζε παλιά, αλλά που σήμερα συνειδητοποιεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι φτωχοί, και γίνονται φτωχότεροι.
«Γίνονται όμως, μόνον οικονομικά φτωχότεροι», τονίζει η Μπίργλιτ Μπράουνρατ, «γιατί αυτό που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες στην καρδιά κανένας δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει».




πηγη realfreshnews.com
Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα- Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, λικέρ,-  ρακόμελο -  Γιά παραγγελίες      ΕΔΩ

Βιβούρνο: Ένα βότανο με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες...







Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να το ξέρουμε ως φυτό για βραχόκηπους και φράχτες, όμως το βιβούρνο διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες.
Γενικά: Γνωστό για τη χρήση του σε φράχτες και βραχόκηπους. Ποικίλα είδη, θαμνώδη ή δενδρώδη. Πολυετές φυτό που απαντά σε Ελλάδα, Ευρώπη.... και Αμερική. Πολύ ανθεκτικό, με όμορφα και πλούσια λευκά άνθη. Έχει μεγάλη περίοδο ανθοφορίας, σε ταξιανθία βότρεις. Τα φύλλα του είναι οδοντωτά και οι καρποί, ωοειδής, με ζωηρό κόκκινο χρώμα έως μπλε και μαύρο, ανάλογα το είδος. Αγαπά την υγρασία και τις δασώδεις περιοχές.

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Viburnum Prunifolium (Βιβούρνο το ερπόφυλλο). Υπάρχουν περίπου 150 είδη. Ανάμεσα σε αυτά που χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική συγκαταλέγονται και τα V. Acerifolium, V. Lantana (κλημαξίδα) και V. Tinus (άγρια δάφνη), που φύονται και στη χώρα μας, V. Lentago και V. Opulus (Βιβούρνο το χιοναθές).

Ιδιότητες: Έχει αντισπασμωδικές, ηρεμιστικές, υποτασικές και στυπτικές ιδιότητες. Με αναλγητική και χαλαρωτική δράση.

Συγκεκριμένα: Το Βιβούρνο, χαλαρώνει τους μυς και καταστέλλει το νευρικό σύστημα καθώς και το καρδιαγγειακό. Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος και βοηθά στην κυκλοφορία. Ως αντισπασμωδικό, επιδρά θετικά στη θεραπεία του άσθματος. Παράλληλα ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και τις μυϊκές κράμπες.

Ο φλοιός της ρίζας είναι ισχυρό χαλαρωτικό και επιδρά θεραπευτικά στη μήτρα. Θεωρείται επίσης από ερευνητές, ένα από τα καλύτερα γιατρικά για τους πόνους της περιόδου και κυρίως για τη δυσμηνόρροια. Βοηθά στους κολικούς πόνους του εντέρου, στην αρθρίτιδακαι στους ρευματισμούς. Τέλος έχει ελαφρές ηρεμιστικές ιδιότητες που απαλλάσσουν από το αίσθημα της ανησυχίας και του άγχους.

Εδώδιμα μέρη: Κυρίως ο φλοιός του (ρίζα και κορμός) που καταναλώνεται ως αφέψημα και ο καρπός του (ρώγες), πάντα μαγειρεμένος ή ως μαρμελάδα. Προσοχή γιατί οι ωμές ρώγες είναι δηλητηριώδεις (προκαλούν φλεγμονές σε στομάχι και έντερα) και περιέχουν τοξικές ουσίες.


Viburnum Opulus (Βιβούρνο το χιοναθές)

Άνθιση /συλλογή: Ανθίζει ανάλογα το είδος και το κλίμα. Κατά κύριο λόγο, τον Ιούνιο και Ιούλιο. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιείται ο ξερός φλοιός από την ρίζα, τους μίσχους ή τον φλοιό. Ο φλοιός από τις ρίζες και τον κορμό, συλλέγεται το Φθινόπωρο. Ο φλοιός των κλαδιών συλλέγεται την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Ο φλοιός θα πρέπει να ξεραθεί στη σκιά και στις δύο περιπτώσεις.

Προσοχή! Δε συλλέγουμε, ένα τυχαίο είδος Βιβούρνου αλλά μόνο όσα χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική και έχουν τις αντίστοιχες θεραπευτικές ιδιότητες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Γιαυτό ακριβώς το λόγο, είναι καλό να συμβουλευόμαστε πάντα τον Γεωπόνο ή τον Βοτανολόγο μας, σχετικά με την επιλογή του φυτού (εάν θέλουμε να φυτεύσουμε στην αυλή μας), τη συλλογή και κυρίως τη χρήση και τη δοσολογία.

Συστατικά: Σκοπολετίνη ή κουμαρίνη(scopoletin), ένα από τα ενεργά συστατικά που δρα ως χαλαρωτικό των μυών και της μήτρας. Salicin, ουσία που μοιάζει πολύ στη χημική της σύνθεση στην ασπιρίνη. Μέσα στον οργανισμό μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ (προσοχή, λόγω αυτού, δε χρησιμοποιείται από εγκύους και άτομα αλλεργικά στην ασπιρίνη). Το βιβούρνο ακόμη περιέχει πικρή ουσία (βιβουρίνη), αρβουτίνη, βαλεριανικό οξύ, τριτερπενοειδή, ταννίνες, σαπωνίνες.

Χρήση: Αφέψημα/ρόφημα. 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό φλοιό σε μία κούπα νερό. Βράζει πρώτα το νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το βότανο και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε σκεπασμένο, πάνω στο ζεστό μάτι για 10 λεπτά. Συστήνεται η κατανάλωση 1-3 φορές την ημέρα και μέχρι 3-4 μέρες, ανάλογα με την ένταση του προβλήματος. Υπάρχει και βάμμα Βιβούρνου σε καταστήματα με Βότανα, για πιο άμεση και εύκολη χρήση.

.Περισσότερα για Βότανα και θεραπείες.πατήστε εδώ...

Σοκ! Νεκρή Aνασύρθηκε Ελληνίδα παρουσιάστρια μετά από πυρκαγιά στο σπίτι της



Ο δημοσιογράφος Μάνος Τσαγκαράκης την αποχαιρέτησε με ένα μήνυμα στο facebook:


newsthessaloniki >

Μα (σ)το όνομα είναι ο αλυτρωτισμός!



Στο όνομα λοιπόν, δικαίως κολλάμε. 

Το όνομα δεν το παραχωρούμε. 

Το όνομα το υπερασπιζόμαστε. 

ΑΥΤΟ είναι η ουσία τού αλυτρωτισμού. 


Δεν έχει η εγχώρια ελίτ επιχειρήματα. 
Έχει μόνο δικαιολογίες. 
Εκείνες του κομπλεξικού, του χέστη και του δωσίλογου.






Τα επιχειρήματα της εγχώριας ελίτ, αυτών που «ξέρουν» (διότι ο λαός, κατ’ αυτούς, «δεν ξέρει»), είναι φαιδρά, όπως και αυτοί που τα ξεστομίζουν. Επιτρέψτε μου να τα αποδομήσω, για να μην σας βγαίνουν από πάνω οι άσχετοι, σε πιθανό διάλογο, αλλά και για να στρέψετε εναντίον της ελίτ οποιονδήποτε υγιή πιάστηκε στα δίχτυα της προπαγάνδας της.
 



Επιχείρημα πρώτο: «όλοι τούς λένε Μακεδόνες», «100 χώρες τούς έχουν αναγνωρίσει» κτλ κτλ. 


Ανοησία. Κατ’ αρχάς ποιοι είναι οι «όλοι»: Οι «όλοι» είναι αυτοί που νομιμοποίησαν, δια της ενθαρρύνσεως ή της αδρανείας, την κατοχή της Κύπρου από τους Τούρκους ιμπεριαλιστές, τον στραγγαλισμό της Παλαιστίνης από τους Σιωνιστές και τη διάλυση κυρίαρχων κρατών στην ευρύτερη περιοχή μας. 
Είναι καθαρή υποκρισία, οι «όλοι», οι ισχυροί που χωρίζουν τον πλανήτη σε ζώνες «επιρροής» και οι υποτακτικοί τους, να επικαλούνται «ειρήνη και σταθερότητα» για να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε ολίγη ή πολλή Μακεδονία στα βόρεια σύνορά μας. 

Επίσης, η αξία αυτών των δηλώσεων ως επιχειρημάτων είναι μηδαμινή. 
Η άποψη των πολλών δεν είναι κατ’ ανάγκην η σωστή. 
Πολύ περισσότερο όταν οι πολλοί είναι από διαπλεκόμενοι έως αδιάφοροι. 
Αφού «όλοι» τούς έχουν ΗΔΗ αναγνωρίσει ως Μακεδόνες και αφού αυτή η κατάσταση έχει παγιωθεί επί 25ετία, αφού δηλαδή «όλοι» έχουν ήδη δεχθεί το ψέμα, γιατί η εγχώρια ελίτ να χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα; 
Αφού δίνει τόση σημασία στους «όλους» και όχι στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αφού οι «όλοι» ξέρουν και ο λαός δεν ξέρει, γιατί δεν θεωρεί δεδομένη την αναγνώριση ψεύτικων Μακεδόνων και αναλώνεται στο να κάμψει τις αντιστάσεις του λαού επισείοντας τους «όλους»; 

Η επίκληση των «όλων» είναι μέσο πίεσης, εξαναγκασμού, εκβιασμού. Δεν είναι επιχείρημα. 

Επιχείρημα δεύτερο: «είναι αστείο να τους φοβόμαστε, είναι ανίσχυροι». 

Υπεκφυγή. Κατ’ αρχάς δεν φοβόμαστε.  Ο λαός μας δεν φοβάται άλλους λαούς.  Η εγχώρια ελίτ είναι που φοβάται.  Την υπερεθνική ελίτ. 

Ακόμη: οι υποτιθέμενοι «ανίσχυροι» είναι πολύ επικίνδυνοι, επειδή είναι θρασείς και έχουν πολύ επικίνδυνους προστάτες. Οι προστάτες τους είναι φονιάδες, κανονικοί και οικονομικοί. Νταβατζήδες και νονοί. 
Όταν μεγαλώσουν οι «ανίσχυροι», θα τους χρησιμοποιήσουν ως μπράβους. Ως γνωστόν ο μπράβος είναι εργαζόμενος και πρέπει να αμείβεται. Όταν ο μπράβος είναι φασίστας, η αμοιβή εκτός από οικονομική είναι και «εθνική». Όταν ο μπράβος-φασίστας δεν έχει έθνος θα πρέπει να πάρει από άλλους. Μαντέψτε ποιοι είναι οι άλλοι. 

Οι Σκοπιανοί μεσο-μακροπρόθεσμα θα εγείρουν αξιώσεις. Τελεία. Οι προστάτες τους είναι αυτοί στους οποίους χρωστάμε 320 δις. Να γιατί το επιχείρημα είναι γελοίο: ο νονός που μας στραγγαλίζει, μέσω της εγχώριας ελίτ μάς προτρέπει να μην φοβόμαστε τον εκκολαπτόμενο μπράβο. Τελεία και παύλα. 

Επιχείρημα τρίτο: «δεν είναι το όνομα το θέμα, είναι ο αλυτρωτισμός». 



Σόφισμα. Κεφαλαιώδους σημασίας η απάτη που στήνεται πάνω του. Το όνομα είναι ο αλυτρωτισμός και ο αλυτρωτισμός το όνομα. Ταυτίζονται. Θα έγραφα «στο όνομα κρύβεται ο αλυτρωτισμός», αλλά εδώ είναι φανερός, δεν κρύβεται. 



Επιχειρηματολογούν οι «γνώστες» ότι ένα όνομα (κάτι άυλο τάχα και αφηρημένο) δεν μπορεί να έχει σημασία. Όπως κι αν λέγονται οι γείτονες πρέπει να εστιάσουμε σε πρακτικά-πραγματικά-ρεαλιστικά θέματα: να ζητήσουμε να αποκηρύξουν την αλυτρωτική ρητορική, να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, να απαλείψουν τα προκλητικά σύμβολα κτλ. 

Να έχουμε δηλαδή εγγυήσεις, ρητές και γραπτές για το ότι δεν έχουν βλέψεις.  

Ζητούν, συνεπώς, να παραχωρήσουμε ιδιοκτησία μας έναντι υποσχέσεων. Τμήμα υπαρκτής Ιστορίας μας έναντι κενών λόγων και αναξιόπιστων υπογραφών σε μια «συμφωνία». 

Και ποια, παρακαλώ, συμφωνία μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας φασίστας θα καθίσει φρόνιμος;  Μα … καμία! 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε εις τας αιωνίους μονάς, σε κάποιον σύμμαχο ονόματι Τσάμπερλεν, που ως πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας περιέφερε περιχαρής την υπογεγραμμένη από τον Χίτλερ συμφωνία «εντίμου ειρήνης» λίγο πριν ο Αδόλφος καταπιεί την Ευρώπη. 

Και ποιες, παρακαλώ, εγγυήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν ότι ο ιμπεριαλιστής δεν θα εισβάλλει; Μα … δεν υπάρχουν! 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε και πάλι εις τας αιωνίους μονάς, σε κάποιον άλλον σύμμαχο ονόματι Ετσεβίτ (σοσιαλιστικών αρχών άτομο), ο οποίος ως πρωθυπουργός μιας εγγυήτριας δύναμης (η άλλη εγγυήτρια δύναμη ήταν η χώρα τού προηγουμένου συμμάχου), μας κληροδότησε μερικές χιλιάδες νεκρούς και αγνοουμένους, μια διαιρεμένη πρωτεύουσα και ένα ψευδοκράτος. 

Ας γίνει σαφές: ο αλυτρωτισμός είναι ενσωματωμένος στον σφετερισμό. Είναι στο όνομα. Το όνομα δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι απλώς γραφειοκρατικό-διεκπεραιωτικό εργαλείο. Είναι ο πρώτος και κύριος καθοριστής της ταυτότητας. Αυτό διατυμπανίζουν και οι Σκοπιανοί με κάθε ευκαιρία (μόνο που η δική τους η ταυτότητα είναι πλαστή και μάλιστα κακέκτυπη). Το όνομα έχει πίσω του βιογραφικό, έχει ατομικό και οικογενειακό ιστορικό. Συνδέει το υποκείμενο με το παρελθόν, με δεσμούς αίματος, με καταγωγή, με παράδοση. Με προγόνους, ιστορία και πολιτισμό. 

Το όνομα που κατοχυρώθηκε με ιστορία αιώνων δεν ανταλλάσσεται με αέρα. 



Για να γίνει αντιληπτό και από τον πιο αδαή το απαράδεκτο του τρίτου επιχειρήματος, αντιστρέψτε τους «όρους» που υποτίθεται ότι η ελίτ μας διαπραγματεύεται με τους Σκοπιανούς. Θεωρήστε ότι απαιτούμε μόνο την αλλαγή του ονόματος (καθόλου Μακεδονία) και τίποτε άλλο. 



Ας μην λέγονται Μακεδόνες κι ας ονομάζουν τους δρόμους και τις πλατείες τους με Μακεδονικά ονόματα. Ας μην λέγονται Μακεδόνες κι ας σκούζουν σε όλα τα διεθνή φόρα ότι είναι απόγονοι του Αλέξανδρου. Ας μην λέγονται Μακεδόνες κι ας προβλέπει το Σύνταγμά τους την «απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης! Θα έχει κανείς μας αντίρρηση; Φυσικά όχι! Διότι έχουμε πλέον συνηθίσει. 



Έχουμε χορτάσει από «φίλους», «γείτονες» και «συμμάχους» που στο όνομα της σταθερότητας γυρεύουν Τσαμουριές καταπιέζοντας Ηπειρώτες. Έχουμε μπαϊλντίσει από «φίλους», «γείτονες» και «συμμάχους» που στο όνομα της φιλίας ξεριζώνουν μειονότητες, χαρακτηρίζουν casus belli νόμιμα δικαιώματά μας και γκριζάρουν νησιά. Έχουμε μπουχτίσει από «φίλους», «εταίρους» και «συμμάχους» που στο όνομα της ειρήνης μάς αφήνουν έρμαιο στις επιδιώξεις κάθε ιμπεριαλιστή. 



Στο όνομα λοιπόν, δικαίως κολλάμε. 
Το όνομα δεν το παραχωρούμε. 
Το όνομα το υπερασπιζόμαστε. 
ΑΥΤΟ είναι η ουσία τού αλυτρωτισμού. 


Δεν έχει η εγχώρια ελίτ επιχειρήματα. 
Έχει μόνο δικαιολογίες. 
Εκείνες του κομπλεξικού, του χέστη και του δωσίλογου. 

"Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ" ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι τελευταίες λέξεις που φώναξε ο καπετάν Κώττας (Κώστας Χρήστου) προτού κλωτσήσει μόνος του το υποπόδιο στην πλατεία Ατ Παζάρ του Μοναστηρίου το 1905 και απαγχονιζόμενος περάσει στο πάνθεον των ηρώων. Ο εμβληματικότερος εκπρόσωπος εκείνης της μερίδας των γηγενών Μακεδόνων που παρότι ως σλαβόφωνοι ταίριαζαν γλωσσικά με τους Βουλγάρους τούς πολέμησαν λυσσαλέα για να διαφυλάξουν την Μακεδονία και να ενωθεί με την μητέρα Ελλάδα.


.


Δίνουν 150 ευρω προπληρωμένη κάρτα ανά λαθροεισβολέα"πρόσφυγα" οι προπληρωμένες κάρτες που ξεκινούν να δίδονται στην Θεσσαλία





















Ξεκίνησε η παράδοση προπληρωμένων καρτών για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων οι οποίες και σταδιακά θα διανεμηθούν σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν υποβάλλει αίτηση για άσυλο.

Με στόχο τη διαχείριση της ζωής τους οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κάνει αίτηση για άσυλο, παραλαμβάνουν σταδιακά στα χέρια τους τις προπληρωμένες κάρτες κάθε μήνα για την αυτονόμησή τους ως προς κάλυψη των βασικών εξόδων τους.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχοντας υπό την εποπτεία του τις δομές σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία ξεκίνησε μέσω των κλιμακίων την ενημέρωση για τις προπληρωμένες κάρτες αρχίζοντας από το Κουτσόχερο.

Οι κάρτες αφορούν στην κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης των προσφύγων, όπως τρόφιμα, ρουχισμό, μετακινήσεις, φάρμακα, ιατρικά έξοδα, επικοινωνία και είδη προσωπικής υγιεινής. Λειτουργεί όπως μια χρεωστική κάρτα τραπέζης και δεν δεσμεύει τους πρόσφυγες να τη χρησιμοποιούν σε συγκεκριμένα καταστήματα.

Οι κάρτες είναι μηνιαίες και το χρηματικό ποσό που περιέχουν οι κάρτες διαβαθμίζεται ανάλογα με τα άτομα που περιλαμβάνει η οικογένεια. Για ένα άτομο το ποσό ανέρχεται στα 150 ευρώ το μήνα και φτάνει μέχρι και τα 550 ευρώ για μια οικογένεια με επτά μέλη.




Τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ απασχολούν τον γερμανικό Τύπο: - Spiegel: «Θησαυρός στα χέρια της Κύπρου αλλά…»


 Τα κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ απασχολούν τον γερμανικό Τύπο: - Spiegel: «Θησαυρός στα χέρια της Κύπρου αλλά…»
Η ένταση που επικρατεί στην κυπριακή ΑΟΖ με την επέμβαση τη Τουρκίας απαγορεύοντας στο πλωτό γεωτρύπανο της ENI να πραγματοποιήσει έρευνες στο τεμάχιο 3 συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της Γερμανίας.

Το γερμανικό περιοδικό der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση δημοσιεύει άρθρο για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου με τίτλο «Κυνήγι για τον θησαυρό της Μεσογείου» και υπότιτλο «Γεωστρατηγικό powerplay».

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «στη Μεσόγειο υπάρχουν τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και πολλοί θέλουν να εξορύξουν την πρώτη ύλη. Τώρα κλιμακώνεται η διένεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Λίβανο, αλλά κι ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο».

«Ο πόλεμος στη Συρία, η πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα, η διένεξη Ιράν και Ισραήλ, η διαμάχη για τα νησιά της νότιας κινεζικής θάλασσας - όλες οι παγκόσμιες εστίες κρίσης συζητούνται στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου. Είναι πολύ πιθανό όμως ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται και στη Μεσόγειο. Κι ο λόγος είναι, το φυσικό αέριο.
Πολλά παραμεσόγεια κράτη τσακώνονται αυτόν τον καιρό για το ποιος επιτρέπεται και πού να αναζητήσει και να εξορύξει την πρώτη ύλη. Η Τουρκία με την Κύπρο και την Ελλάδα, το Ισραήλ με το Λίβανο. Από τις αρχές του μήνα η κατάσταση έχει κλιμακωθεί» σημειώνει το Der Spiegel και προσθέτει:
Νότια του κυπριακού λιμανιού της Λάρνακας βρίσκεται ένας θησαυρός αερίου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λευκωσίας, τουρκικά πολεμικά πλοία εμποδίζουν από την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας τον ιταλικό ενεργειακό όμιλο ΕΝΙ να φτάσει με το πλοίο-γεωτρύπανο "Saipem 12000" την περιοχή προς εξερεύνηση.
Το υπόβαθρο αυτής της επιχείρησης μπλοκαρίσματος είναι η εδώ και δεκαετίες διαρκούσα διένεξη στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Το 1974 ο τουρκικός Στρατός κατέλαβε το βόρειο τμήμα, αφού οι Ελληνοκύπριοι είχαν διαπράξει πραξικόπημα για να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα. Έκτοτε η χώρα είναι διαιρεμένη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, η κυβέρνηση της οποίας κυβερνά το νότιο τμήμα από τη Λευκωσία, είναι μέλος της ΕΕ από το 2004. Δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία. Τώρα η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει τη γνώμη ότι η αναζήτηση πρώτων υλών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τουρκοκυπρίων περιφρονεί τα δικαιώματά τους και μαζί τα δικά της.
Η ΕΕ επικρίνει το μπλοκάρισμα του πλοίου και προειδοποιεί ότι η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την εδαφική κυριαρχία της χώρας μέλους της ΕΕ. Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής για την καταπολέμηση του ΙΚ στο Κουβέιτ αυτή τη βδομάδα, οι ΥΠΕΞ της Τουρκίας και της Ιταλίας συζήτησαν επίσης για το θέμα αυτό.
Το ιταλικό ΥΠΕΞ – σύμφωνα με το Dpa – δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι αναμένει να βρεθεί μια «κοινή λύση, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τα συμφέροντα τόσο της ΕΝΙ, των χωρών της περιοχής όσο και των δύο κυπριακών κοινοτήτων».
Προς το παρόν όμως δεν διαφαίνεται συμβιβασμός. Το μπλόκο στην ανατολική Μεσόγειο καλά κρατεί.
Έτσι, σε πρώτη φάση, στην οικονομικά πληγείσα από την ευρωκρίση Κυπριακή Δημοκρατία απομένει μόνο η ελπίδα για τα άλλα, αδιαφιλονίκητα κοιτάσματα αερίου, μεταξύ των οποίων και το Block 12, το επονομαζόμενο «Αφροδίτη». Κι αυτό συνορεύει με τις συμφωνημένες πριν μερικά χρόνια θαλάσσιες οικονομικές ζώνες της Αιγύπτου, του Ισραήλ και του Λιβάνου. Στο βυθό της Μεσογείου στένεψαν τα πράγματα.

Και τα δυο εχθρικά κράτη της Μέσης Ανατολής, Ισραήλ και Λίβανος, ‘τρώγονται’ λόγω του φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση της Ιερουσαλήμ προωθεί εντατικά την αναζήτηση αερίου.
Εδώ και πέντε χρόνια γίνεται εκμετάλλευση των 282 δισ. κυβικών μέτρων κοιτάσματος "Tamar", το οποίο απέχει περίπου 80 χλμ. περίπου από το λιμάνι της Χάιφα. Του χρόνου αναμένεται να έχει εξερευνηθεί το πολύ μεγαλύτερο κοίτασμα «Λεβιάθαν», 621 δισ. κυβικών μέτρων.
Τώρα έχει ξεσπάσει διαμάχη για μια μεγάλη περιοχή έκτασης 1.742 τ.χλμ., το οποίο διεκδικούν οι δύο χώρες. Ο ισραηλινός ΥΠΕΞ Α Λίμπερμαν προειδοποίησε, στα τέλη Ιανουαρίου, τις διεθνείς εταιρείες να μη συμμετάσχουν στην έρευνα και εκμετάλλευση, γιατί – όπως είπε – θα ήταν «λάθος». Υπονοούσε την ΕΝΙ, τη γαλλική Total και τη ρωσική Novatek.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου εμφανίζεται απτόητη. Την περασμένη Παρασκευή ο υπ. Ενέργειας Σεζάρ Αμπί Χαλίλ υπέγραψε συμφωνίες με την κοινοπραξία. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον , σε επίσκεψή του την Πέμπτη στη Βηρυτό, προσπάθησε να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στη λιβανέζικη και στην ισραηλινή θέση, αλλά αποχώρησε χωρίς αποτέλεσμα.

Κι έπειτα τίθεται και το ερώτημα πώς η Κύπρος και το Ισραήλ θα μπορέσουν στο μέλλον να εξάγουν εν γένει το φυσικό αέριο. Υπό συζήτηση βρίσκεται ένας αγωγός από το Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας να το μεταφέρει στην Ιταλία.

Οι υπ. Ενέργειας των τεσσάρων χωρών υπέγραψαν στα τέλη του περασμένου χρόνου σχετική δήλωση προθέσεων. Το έργο όμως θεωρείται μάλλον μη ρεαλιστικό, λόγω του υψηλού κόστους, της γεωπολιτικής κατάστασης και των τεχνικών προκλήσεων.

Αντ’ αυτού υπάρχουν σκέψεις να διοχετεύουν το Ισραήλ και η Κύπρος το υγροποιημένο αέριό τους (LNG) στην Αίγυπτο. Η χώρα διαθέτει ήδη εργοστάσια LNG και είναι το μοναδικό παραμεσόγειο κράτος, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα αερίου του χωρίς πολιτικές διενέξεις.

Το 2015 η ΕΝΙ βρήκε έξω από την παραθαλάσσια πόλη Port Said, σε βάθος 1500 μέτρων κοίτασμα φυσικού αερίου έκτασης περίπου 100.000 τ.χλμ. – το "Zohr". Θεωρείται το μεγαλύτερο εύρημα που ανακαλύφτηκε ποτέ στη Μεσόγειο και αναμένεται να καλύπτει τις ανάγκες της Αιγύπτου σε αέριο για τις επόμενες δεκαετίες. Ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εγκαινίασε πανηγυρικά το κοίτασμα πριν από δύο εβδομάδες.




Pronews
νεα

Τεράστιο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Ντίσελντορ

  



Συλλαλητήριο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για να μην συμπεριληφθεί ο όρος "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων, πραγματοποίησαν οι Έλληνες που μένουν στην περιοχή.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του
Ελληνισμού της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, κι όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και στο βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, η συμμετοχή ήταν μεγάλη και οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό που έγραφαν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:














enikos.gr

«Μαγικό» διάλυμα με φυσικό τρόπο για τα δόντια - Δείτε «λευκά» αποτελέσματα σε 3 λεπτά!

Eίναι γνωστό ότι αποτελεί υλικό με πολλές εφαρμογές και διαφορετικές χρήσεις, ενώ είναι φτηνό και υπάρχει σίγουρα σε κάθε σπίτι.
Υπάρχουν έρευνες που πιστοποιούν την συμβολή του στην περιποίηση του δέρματος και των
μαλλιών, αλλά αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι μπορεί να κάνει “θαύματα” και για τα δόντια σας.




Ο λόγος γίνεται για το μηλόξυδο. Φτιαγμένο από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση, και πλούσιο σε πηκτίνη και βασικά μέταλλα, το μηλόξυδο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες γενικότερα.
Μία από τις εφαρμογές του (πέραν της γαστριμαργικής) είναι και η λεύκανση των δοντιών.

Γιατί είναι το μηλόξυδο επωφελές για τη λεύκανση των δοντιών;

Πρώτα απ' όλα, το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό καθαριστικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση του όξινου pΗ.
Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την αφαίρεση των λεκέδων και την λεύκανση των δοντιών σας, καθώς και για τη θεραπεία της ασθένειας των ούλων, που προκαλείται από βακτήρια του στόματος.

Πώς να λευκάνετε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας μηλόξυδο

-Αραιώστε μηλόξυδο με νερό σε αναλογία μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο σε ένα φλιτζάνι νερό.

-Αποθηκεύστε το διάλυμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

-Κάντε ένα μπούκωμα με αυτό το πρωί πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα.

-Στη συέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας κανονικά.

-Επαναλάβετε τακτικά για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα δόντια σας και να τα λευκάνετε την ίδια στιγμή.

Χρήσιμες συμβουλές

-Πάντα να ανακινείτε το μπουκαλάκι με το διάλυμα πριν τη χρήση, επειδή τα βασικά συστατικά πέφτουν στο κάτω μέρος.

-Ποτέ μην ξεπερνάτε την αναλογία μηλόξυδου/νερού, επειδή αν βάλετε περισσότερο ξύδι, ελπίζοντας σε “πιο γρήγορα αποτελέσματα”, η αυξημένη οξύτητα του διαλύματος μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.

-Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη θεραπεία πολύ συχνά, τουλάχιστον όχι περισσότερο από μία φορά την ημέρα, προκειμένου να προστατεύσετε το σμάλτο των δοντιών σας.

Πηγή: iatropedia

     ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE στην σελίδα μας στο facebook   

Η Ελλάδα της εξαθλίωσης (του ΣΥΡΙΖΑ) : 1 εκατ. άνθρωποι ζουν με λιγότερα των 500€ το μήνα


Η Ελλάδα «μετράει» 457.602 μισθωτούς οι οποίοι αμείβονται με κάτω από 500 ευρώ τον μήνα και 696 χιλιάδες συνταξιούχους που εισπράττουν επίσης κάτω από 500 ευρώ.


H πορεία της ανάκαμψης στην οποία «ποντάρει» η σημερινή κυβέρνηση για να φτάσει στις κάλπες με όσο το δυνατόν περισσότερες ελπίδες, ξεκινάει από εξαιρετικά χαμηλά. Η Ελλάδα «μετράει» 457.602 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι αμείβονται με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα ενώ σε αυτούς προστίθενται και 696 χιλιάδες συνταξιούχοι οι οποίοι επίσης εισπράττουν λιγότερα από 500 ευρώ. Δηλαδή, ο ένας στους τέσσερις μισθωτούς όπως επίσης και ο ένας στους τέσσερις συνταξιούχους, ζει με λιγότερα από 500 ευρώ τον μήνα μεικτά. Αν αφαιρεθούν ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις, μένουν «σκάρτα» 13-15 ευρώ την ημέρα στην καλύτερη περίπτωση για το ένα τέταρτο του πληθυσμού που έχει δικό του εισόδημα.
Το «φαινόμενο» έχει πολλαπλές συνέπειες και αναγνώσεις. Με τον μέσο μισθό στον ιδιωτικό τομέα να υποχωρεί σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα, καθίσταται εξαιρετικά δεσχερής και η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Μπορεί η ανεργία να μειώνεται –κάτι εξαριετικά θετικό για τα οικονομικά του ΕΦΚΑ δεδομένου ότι μια πρόσληψη εξασφαλίζει ασφαλιστικές εισφορές από το πρώτο ευρώ- ωστόσο το δημόσιο στερείται νέων φορολογικών εσόδων καθώς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των 500 ευρώ –οι οποίοι γίνονται ολοένα και περισσότεροι- δεν πληρώνουν τίποτα στην εφορία ούτε θα πληρώνουν ακόμη και μετά τη μείωση του αφορολογήτου.
Ακόμη και ανεβάζει κάποιος τον πήχη των αποδοχών στα 1000 ευρώ, τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου αποκαρδιωτικά. Έτσι:
1.       Το 59,86% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με λιγότερα από 1000 ευρώ μεικτά. Σε αυτό το επίπεδο επιβάλλεται και φόρος και ασφαλιστικές εισφορές κάτι που σημαίνει ότι τα καθαρά περιορίζονται περίπου στα 800 ευρώ. Στις τάξεις των συνταξιούχων, το ποσοστό αυτών που έχουν συνολικές αποδοχές κάτω των 1000 ευρώ διαμορφώνεται στο 64%.
2.       Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι υψηλόμισθοι ενώ στις τάξεις των συνταξιούχων, οι έχοντες υψηλές αμοιβές είναι ακόμη λιγότεροι (αναλογικά με το σύνολο του πληθυσμού). Έτσι, αν υποτεθεί ότι ως υψηλόμισθος ορίζεται αυτός που έχει μεικτές αποδοχές άνω των 2500 ευρώ τον μήνα, τότε: στους μισθωτούς θα βρει ένα ποσοστό της τάξεως του 6,4% ενώ στους συνταξιούχους θα εντοπίσει μόλις 18000 άτομα σε σύνολο 2,6 εκατομμυρίων ατόμων.
Η κατάταξη των μισθωτών και των συνταξιούχων με βάση τις αποδοχές τους αποτυπώνεται στους πίνακες που ακολουθούν:

Η κατανομή των συνταξιούχων με βάση το συνολικό μικτό εισόδημά τους έχει ως εξής:

i-ellada-tis-eksathliwsis-1-ekat-anthrwpoi-zoun-me-500-to-mina