Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

23 Σεπτεμβρίου 2019

Ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ γιά το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής (βίντεο)

 Προώθησε με τη σειρά του ως εντολοδόχος της Μέρκελ και άλλων κέντρων αποφάσεων και συμφερόντων το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής όπως έκανε στο θέμα αυτό και ο προκάτοχος του Α.Τσίπρας

Πριν διαβάσετε και ακούσετε την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη διαβάστε έγκυρα άρθρα και δηλώσεις επιστημόνων, ξένων και Ελλήνων.  για το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής και τα συμφέροντα που το "ανακάλυψαν".

Επιχειρηματικά συμφέροντα προωθούν την ιδέα της κλιματικής αλλαγής

Μια άβολη αλήθεια κρύβεται πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής. Επιχειρηματικά συμφέροντα και βιομηχανίες προωθούν εκστρατείες και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με αποκλειστικό στόχο να αποκομίσουν ίδια κέρδη.
Αλήθεια;
Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.
Οι εκστρατείες αποδόμησης των επιχειρημάτων υπέρ της κλιματικής αλλαγής έχουν ως σημείο εκκίνησης το 1989, λίγο μετά τη σύσταση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή, όταν το Ινστιτούτο Marshall δημοσίευσε την πρώτη αναφορά που αμφισβητούσε την κλιματική επιστήμη. Σήμερα, στις ΗΠΑ, στο ‘κίνημα’ αυτό συμμετέχουν περίπου 118 οργανισμοί, που προέρχονται από πολυεθνικές εταιρείες, τους αντίστοιχους συνδέσμους επιχειρήσεων, ιδρύματα και think tanks συντηρητικών πολιτικών τοποθετήσεων. Σχετική μελέτη που διερεύνησε τις πηγές χρηματοδότησης αυτών των οργανισμών κατέληξε σε ένα συνολικό ποσό πάνω από $7 δις το οποίο υποστήριξε τη λειτουργία 91 από τους 118 οργανισμούς (για τους υπόλοιπους δεν βρέθηκαν στοιχεία) κατά το διάστημα 2003–2010. Η πραγματική προέλευση του μεγαλύτερου μέρους αυτού του ποσού, $78 εκ., παραμένει άγνωστη. Οι χορηγοί του, τα ιδρύματα Donors Trust και Donors Capital Fund, βασίζουν τη λειτουργία τους στην ανωνυμία: ιδιώτες ή άλλοι οργανισμοί, δωρίζουν ένα ποσό, και τα 2 ιδρύματα αναλαμβάνουν τη διάθεση του στους επιλεγμένους σκοπούς, αποκρύβοντας την ταυτότητα του δωρητή. Στην κορυφή των χρηματοδοτών βρίσκεται επίσης το ίδρυμα Koch, του ομίλου επιχειρήσεων Koch Industries, Inc, ενός από τους μεγαλύτερους των ΗΠΑ, με ετήσια έσοδα που φτάνουν τα $115 δις από τη δραστηριοποίηση του στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, χημικών κλπ.
Η έρευνα για την προέλευση της χρηματοδότησης όσων αμφισβητούν τα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής έχει φέρει στην επιφάνεια και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Όπως την πολύ ‘στενή σχέση’ -αξίας $2,3 δις…- που διατηρεί η μεγαλύτερη διεθνώς εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ExxonMobile με μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ που αντιτίθενται στις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Ή την χρηματοδότηση ερευνών που αποσυνδέουν την κλιματική αλλαγή από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, ύψους $1,2 δις προερχόμενα από επιχειρήσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.
Η ιστορία αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς στη λίστα των χορηγών των αρνητών της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνονται και επιχειρήσεις που δημοσίως στηρίζουν τις καθαρές πηγές ενέργειας! Όπως η Google, η οποία στήριξε τον αμερικάνο γερουσιαστή Inhofe που θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως την «μεγαλύτερη απάτη εναντίον του αμερικάνικου λαού», ή την Ford Motor Company που στήριξε με $0,8 εκ. μέλη του αμερικάνικου κογκρέσου-αρνητών της κλιματικής αλλαγής, και την Microsoftπου, μαζί με την General Motors, στηρίζουν το Heartland Institute το οποίο σταθερά παράγει επιχειρήματα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Είναι προφανές πως το μέγεθος της χρηματοδότησης των ‘σκεπτικιστών’ επιστημόνων είναι τέτοιο ώστε να αποκομίζει κανείς την εντύπωση πως διεξάγεται μια έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Το 97% των επιστημόνων συμφωνούν πως η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι αποτέλεσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Κατά βάθος, αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι αρνητές του φαινομένου.
Διαβάστε περισσότερα:
  • Robert J. Brulle, Institutionalizing delay: foundation funding and the creation of U.S. climate change counter-movement organizations, Drexel University, 2013
  • Robert J. Antonio, The unbearable lightness of politics: Climate Change Denial and
  • Political Polarization, University of Kansas, 2012
  •  Και στην Ελλάδα οι σοβαροί επιστήμονες κι όχι οι σιτιζόμενοι πολυεθνικών λένε την αλήθεια, Ο Σταύρος Αλεξανδρής, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Υδάτινων Πόρων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τεκμηριώνει επιστημονικά… Κλιματική Αλλαγή: Το Κίβδηλο Άλλοθι της Πράσινης Ανάπτυξης.

     

    Ο Κάρλο Ρούμπια (Carlo Rubbia)*, Ιταλός πειραματικός φυσικός στοιχειωδών σωματίων (Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1984) αποδομεί περίτρανα μέσα στην ιταλική βουλή το μύθο, το ψέμα, το κατασκευασμένο παραμύθι περί “κλιματικής αλλαγής.


  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καθηγητής Φώσκολος: Μεγάλο παραμύθι η Κλιματική Αλλαγή!.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΘΑΤΣΕΡ ΤΟ 1978



Μητσοτάκης για κλιματική αλλαγή: Αναφορά στο Μάτι, εξαγγελία για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων | in.gr


Αναφορά στο Μάτι, εξαγγελία για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων


Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε Διάσκεψη Κορυφής για την κλιματική αλλαγή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, μίλησε για την τραγωδία στο Μάτι. Παράλληλα, προχώρησε στην εξαγγελία για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων και απαγόρευση πλαστικών μιας χρήσης.
 

Η τραγωδία στο Μάτι συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην περυσινή μεγάλη τραγωδία στο Μάτι όπου έχασαν την ζωή τους 102 άνθρωποι για να καταλήξει: «Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία.
»Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες. Πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα, καθώς οι επιπτώσεις της επηρεάζουν τις ζωές εκείνων που, μέχρι πρότινος, δεν ενδιαφέρονταν πολύ για το θέμα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής κεντρική συνιστώσα της πολιτικής της και εξήγησε: «Το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας συνδέεται με την ικανότητά της να προστατεύσει το μοναδικό φυσικό της περιβάλλον. Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλεί τις ακτές και τα νησιά μας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι καταιγίδες, οι πλημμύρες και τα κύματα καύσωνα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία μας. Η κλιματική αλλαγή θα λειτουργήσει επίσης ως τροχοπέδη στην οικονομική μας ανάπτυξη και στην ευημερία του ελληνικού λαού, καθώς θα επηρεάσει αρνητικά οικονομικούς τομείς όπως η γεωργία και ο τουρισμός.

Κατάργηση λιγνιτικών μονάδων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ελλάδας να συγκαλέσει Διάσκεψη Κορυφής το προσεχές έτος στην Αθήνα. Στόχος της Διάσκεψης Κορυφής θα είναι η υιοθέτηση δήλωσης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή για το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον. Επισήμανε ότι οι συνέπειες είναι ήδη εδώ και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα υιοθετήσει μέχρι το τέλος του 2019:
  • νέα Εθνική Πολιτική για την Ενέργεια και το Κλίμα που θα περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης σε ολόκληρη την χώρα από το 2021
  • το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028 και την αύξηση της ενέργειας από Ανανεώσιμε Πηγές στο 35% έως το 2030
»Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων και της Ατζέντας των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, με τους 17 στόχους της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs). Η κυβέρνησή μου υποστηρίζει σθεναρά το στρατηγικό μακροπρόθεσμο όραμα για μια οικονομία της ΕΕ που δεν θα επιβαρύνει το κλίμα έως το 2050» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα Εθνική Στρατηγική

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα η χώρα μας αλλά και στις δράσεις που θα αναλάβει: «Για εμάς δεν είναι απλώς μία υποχρέωση, αλλά μία ευκαιρία. Έχουμε ήδη εκπληρώσει τους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020. Παράγουμε το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας μας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σκοπεύουμε να φτάσουμε στο 35% έως το 2030.
Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να υιοθετήσει μία νέα, φιλόδοξη Εθνική Στρατηγική για την Ενέργεια και το Κλίμα πριν το τέλος του έτους. Στόχος μας είναι να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028. Και σχεδιάζουμε να απαγορεύσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης σε ολόκληρη τη χώρα από το 2021».

Προστασία του πολιτιστικού περιβάλλοντος

Η αλλαγή του κλίματος δεν επηρεάζει μόνο το παρόν και το μέλλον μας, επηρεάζει επίσης το παρελθόν μας μπορεί να βλάψει σημαντικά τις τοποθεσίες πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, αλλά και να διαταράξει τους παραδοσιακούς τρόπους ζωής.
«Η Ελλάδα ανησυχεί βαθύτατα για τις πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι πέρυσι τον Ιούνιο διοργάνωσε συνέδριο τα συμπεράσματα του οποίου περιελήφθησαν στην πρόταση της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε: «Η χώρα μου προτίθεται να συγκαλέσει σύνοδο υψηλού επιπέδου το προσεχές έτος στην Αθήνα, με στόχο την υιοθέτηση δήλωσης για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Το 2020 σηματοδοτεί 2.500 χρόνια από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η αθηναϊκή νίκη άνοιξε το δρόμο για τον χρυσό αιώνα της κλασικής ελληνικής Αθήνας. Υπό την σκιά της Ακρόπολης, ας υποσχεθούμε ότι ένα μνημείο που έχει επιβιώσει για 25 αιώνες θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο ομορφιάς και φυσικής ισορροπίας που θα εκτιμηθεί από τις γενιές που έρχονται».

Η κυβέρνησή μας υποστηρίζει σθεναρά το στρατηγικό μακροπρόθεσμο όραμα για μια οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα επιβαρύνει το κλίμα έως το 2050. Ζωντανά η ομιλία μου στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα. #UNGA #ClimateAction https://t.co/fkehhjsSaK



Με πληροφορία απο το  in.gr

Και άλλες πηγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου