Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

06 Δεκεμβρίου 2020

Απόφαση της κυβέρνησης: «Κλειδωμένοι» ; όλοι οι Έλληνες μέχρι να κάνουν το εμβόλιο


Απόφαση της κυβέρνησης: «Κλειδωμένοι» οι Έλληνες μέχρι να κάνουν το εμβόλιο

Το 70% των Ελλήνων σύμφωνα με στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων που έχει διενεργήσει η κυβέρνηση, απορρίπτουν τα εμβόλια και ειδικότερα της Pfizer για τις παρενέργειες που μπορεί αυτά να έχουν.

Για το θέμα σχετική δήλωση έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Ε.Μακρόν ο οποίος για το εμβόλιο ανέφερε: «Ιδιαίτερα προσεκτικοί  για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τεχνολογίας mRNA. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για αυτό τον ιό, αλλά και φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δρ. Sucharit Bhakdi, Γερμανός επιστήμονας ταϊλανδικής καταγωγής ο οποίος δήλωσε σχετικά με τα εμβόλια: «Νομίζω ότι είναι απόλυτα επικίνδυνο. Και σας προειδοποιώ: Εάν συνταχθείτε με την άποψη ότι είναι απαραίτητο τότε θα οδηγηθείτε στην καταστροφή σας».

Βέβαια και στην κυβέρνηση τα γνωρίζουν και γι αυτό με σκοπό να καμφθεί η «αντίσταση» των όσων έχουν δισταγμούς πέραν των διοικητικών προστίμων  και μέτρων.

Ήδη έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά της προσχολικής/σχολικής ηλικίας με ποινή διαγραφής, ώστε να γίνει και ουσιαστικά υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αποφάσισε να «κλειδώσει» την χώρα μέχρι το Πάσχα ανεξαρτήτως της πορείας της πανδημίας.

Όπως επίσης για το θέμα έχει σημειώσει ο καθηγητής Ι. Ιωαννίδης για την πανδημία και το εμβόλιο: «Δεν ξέρω πόσο ακριβώς αν θα μπορεί να προσφέρει πλέον ένα εμβόλιο, αν φτάσουμε σε αυτή τη φάση. Μπορεί να είναι αργά. Το απεύχομαι, φυσικά».

«Το να κλείνεις τους ανθρώπους για περισσότερο χρόνο κάθε μέρα σε κλειστό χώρο για μια λοίμωξη που διαδίδεται κυρίως σε κλειστό χώρο είναι παράλογο!» τονίζει στην συνέντευξή του ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης. αναφορικά με το lockdown.

Αν σκεφθούμε ότι ο κύκλος της μόλυνσης και της εμφάνισης της νόσου (όπου έχει ενδείξεις, δηλαδή στο 1-2% περίπου) είναι 30 ημέρες, σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο σχεδόν, χωρίς καμία βελτίωσης με τέσσερις «σειρές» να έχουν νοσήσει παρά το lockdown.

Άρα το lockdown έχει αποτύχει πανηγυρικά, όπως άλλωστε έχει αποτύχει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε άρση των lockdown.

Έτσι στην κυβέρνηση αποφασίστηκε η λήψη σειράς μέτρων μέχρι το Πάσχα (μέτρα που θα ανακοινώνονται σταδιακά) με κυρίαρχο το ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) αλλά και επιπλέον με βάση τα σημερινά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες και τις εισηγήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι:

-Το άνοιγμα του λιανεμπορίου εκτιμάται πως θα είναι πιο ασφαλές να γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου. Για τα πολυκαταστήματα τα ρολά θα παραμείνουν για επιπλέον διάστημα κατεβασμένα.

-Για την εστίαση (καφέ και εστιατόρια)  οι εκτιμήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου είναι να μετατεθεί το άνοιγμα τους για τον Μάρτιο, όποτε και θα έχει πιεστεί να εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος της κοινότητας.

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ούτε λόγος…

-Τα μπαρ ακόμη πιο μετά, και πάντως τα κέντρα διασκέδασης δύσκολα ανοίγουν πριν από το Πάσχα.

-Όσο για τα σχολεία; Ο σχεδιασμός είναι νηπιαγωγεία και δημοτικά να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως τα μικρά παιδιά είναι σχετικά πειθαρχημένα στα μέτρα προστασίας

.-Αντίθετα οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξουν στοιχεία για περιορισμένη κυκλοφορία του κορωνοϊού μεταξύ των εφήβων. Ίσως και προς τα μέσα της άνοιξης.-Επιπλέον, καμία εκτίμηση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για το πότε θα μπορέσει να επιτραπεί η μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό.

Να σημειώσουμε ότι το pronews.gr σας είχε ενημερώσει ότι τα μέτρα θα έφταναν μέχρι το Πάσχα γιατί μέχρι τότε στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διατηρώντας την χώρα κλειστή θα έχουν οδηγήσει στον εμβολιασμό γύρω στα 2,5 εκατομμύρια πολίτες.


Σε περίπτωση που γίνει νωρίτερα η άρση των μέτρων δεν θα ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύρια πολίτες που θα έκαναν το εμβόλιο. Άλλωστε το μη υποχρεωτικό επίσης αλλά και χωρίς την πίεση της πανδημίας εμβόλιο της γρίπης για φέτος το έκαναν 1 εκατομμύριο πολίτες όταν πέρυσι και χωρίς τον κορωνοϊό το είχαν κάνει περίπου 800.000. 

 

 

 

Pronews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου