Σελίδες

Σελίδες

Σελίδες

21 Δεκεμβρίου 2020

Το HOAX περνάει σε άλλο επίπεδο!!! Έρχεται η «ΠΡΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ»

prologokrisia
Βαφτίζω ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ό,τι γουστάρω fake news και διώκω όποιον θέλω;;;

Αποκλείεται δεν συμβαίνει αυτό!!!

Ωστόσο, προβληματίζει η… «ανακάλυψη» που έκαναν ερευνητές στην Βρετανία, σε μία είδηση, στην οποία δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία από τα ΜΜΕ και ως εκ τούτου επανερχόμαστε.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα αλγόριθμο που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και μπορεί να προβλέψει με αρκετή ακρίβεια ποιοι χρήστες του Twitter είναι πιθανότερο να διαμοιράσουν και να εξαπλώσουν αναξιόπιστες ειδήσεις και εν γένει να παραπληροφορήσουν, προτού καν το κάνουν στην πραγματικότητα.

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό;;; «Τύφλα» να έχουν ο Χίτλερ, ο Στάλιν ή ακόμα και το STASI της Ανατολικής Γερμανίας. Θα σταμπάρονται χρήστες, οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται HOAX πριν καν δημοσιεύσουν κάτι. ΘΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ Ή ΓΡΑΨΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ Ή ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ… ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ!!!!!!!!! ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟ-ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!

Ποιός είναι θρησκευόμενος, ποιός διαβάζει ποιο μέσο, ποιός μιλάει με συγκεκριμένο τρόπο; ποιός έχει την α, β, γ άποψη, όλα θα «φακελώνονται» και αν ΔΕΝ αρέσουν στο σύστημα, θα πέφτει… εκ προοιμίου «φίμωτρο».

Το machine learning, η τεχνητή νοημοσύνη τίθενται στην υπηρεσία της αστυνόμευσης της σκέψης.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PeerJ”, ανέπτυξαν μια «έξυπνη» μέθοδο που προβλέπει πόσο πιθανό είναι ένας χρήστης του Twitter να κάνει συστηματική αναξιόπιστη πληροφόρηση μέσω των μηνυμάτων του (tweets). Η ακρίβεια πρόβλεψης, όπως ισχυρίζονται, φθάνει κατά μέσο όρο το 80%.

Οι Βρετανοί, με επικεφαλής Έλληνα, ανέλυσαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο tweets από περίπου 6.200 χρήστες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες:

  • όσους προωθούσαν αναξιόπιστες ειδήσεις
  • και όσους μοιράζονταν πληροφορίες μόνο από… αξιόπιστες πηγές ειδήσεων (συστημικά ΜΜΕ).

Τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν για να εκπαιδευθεί ένας νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης, ώστε να διακρίνει έναν χρήστη ανάλογα με το βαθμό αξιοπιστίας των πληροφοριών που διακινεί.

Διαπιστώθηκε ότι οι χρήστες που ρέπουν στην… «παραπληροφόρηση», είναι πιθανότερο να στέλνουν μηνύματα σχετικά με την πολιτική ή τη θρησκεία, καθώς επίσης να χρησιμοποιούν αγενή γλώσσα. Τα μηνύματά τους συχνά αναφέρονται στην «κυβέρνηση», στα «μέσα ενημέρωσης», στο «Ισλάμ» ή στο «Ισραήλ». Αντίθετα, όσοι προσέχουν να εξαπλώνουν μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μόνο… αξιόπιστες πληροφορίες, «τιτιβίζουν» συχνότερα για την προσωπική ζωή τους, τα συναισθήματα τους, τις σχέσεις με τους φίλους τους κλπ.

ΟΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Τα ευρήματα, όπως σχολιάζεται, μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook να αναπτύξουν νέους «έξυπνους» τρόπους να βάλουν φρένο σε όσους μεταδίδουν ειδήσεις, οι οποίες δεν συμφωνούν με την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, τσουβαλιάζοντάς τους ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι, ενώ η κρατική παραπληροφόρηση θα μένει φυσικά στο απυρόβλητο!!!

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου