18 Ιουνίου 2024

Χωρίς χειροπέδες μεταφέρθηκε χθες στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας και προσποιήθηκε ότι τις φορούσε

 
Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετά τον ξυλοδαρμό της

Χωρίς χειροπέδες μεταφέρθηκε χθες στον ανακριτή ο Απόστολος Λύτρας. Ο γνωστός δικηγόρος μεταφέρθηκε χθες νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί στον ανακριτή. Καθώς περπατούσε στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων είχε τα χέρια του μπροστά και καλυμένα με ένα σακάκι όπως συνηθίζουν να κάνουν συλληφθέντες προκειμένου να κρύβουν τις χειροπέδες. Ωστόσο, με το που μπήκε στο κτίριο κατέβασε με μιας το χέρι του, κίνηση που δείχνει ότι δεν μπορούσε να φορά χειροπέδες. 

Πέραν του γεγονότος ο,τι αφέθηκε ελεύθερος μετά την δίκη με περιοριστικούς όρους. 

Ακολούθησε παρέμβαση του Αρείου Πάγου που ζητά να γίνει πειθαρχικός έλεγχος του εισαγγελέα και του ανακριτή που έλαβαν αυτή την απόφαση ενώ με σημερινή του παρέμβαση ο Αρειος Πάγος ζητά επίσπευση της ανακριτικής διαδικασίας αλλά και της δίκης.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) διαφωνεί με το γεγονός ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, παρά τα γεγονός ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις τιμωρούμενες με την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης.

Παράλληλα, η ΕΕΕ με μια ανακοίνωση «ναι μεν αλλά», η οποία όμως στο «δια ταύτα» κλίνει προς την πλευρά της ηγεσίας του Αρείου Πάγου που διέταξε τον πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκομένων δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν τις ενέργειες μετά την απολογία του Απόστολου Λύτρα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου