04 Ιουνίου 2024

Για ανατιμήσεις στα προϊόντα λόγω… ζέστης μίλησε ο Στουρνάρας - Λίγο καιρό πριν για τις ανατιμήσεις έφταιγε ο πόλεμος και πέρσυ ο Πούτιν

Τι βλέπει ο Στουρνάρας για επιτόκια, άλλα λέει η ΕΡΓΑΝΗ άλλα ο Μητσοτάκης,  η δωρεά της ΤΕΡΝΑ και η αναβάθμιση της Λοϊζου - Οικονομικός Ταχυδρόμος -  ot.gr

Λίγο καιρό πριν για τις ανατιμήσεις έφταιγε ο πόλεμος η εισαγόμενη ακρίβεια, και  πριν ένα χρόνο ο Πούτιν.

Όπως φαίνεται δεν έχουμε καμία σωτηρία από τις ανατιμήσεις στα προϊόντα με την κυβέρνηση αυτή , καθώς αν δεν φταίει ο πόλεμος, θα φταίει η ζέστη. Η μόνη σωτηρία είναι οι ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου  οι πολίτες  να αναδείξουν  μη μνημονιακά κόμματα, όπως την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Αυτό είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την "κλιματική αλλαγή".

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η υπερβολική άνοδος της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες, ασκεί ανοδικές πιέσεις στις τιμές των τροφίμων, ιδιαίτερα στις θερμότερες χώρες.

Και επεσήμανε ότι για αυτό τον λόγο η ΕΚΤ έχει αρχίσει να λαμβάνει υπόψη την "κλιματική αλλαγή" στις επανεπενδύσεις εταιρικών ομολόγων, επιδιώκοντας την αγορά τους από εκδότες που εμφανίζουν καλύτερες κλιματικές επιδόσεις.

Και η Τράπεζα της Ελλάδος ακολουθεί αυτό το πλαίσιο για την εφαρμογή αρχών βιώσιμων και υπεύθυνων επενδύσεων στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων.

Άφησε όμως και μια χαραμάδα… αισιοδοξίας, λέγοντας πως εκτός από τους κινδύνους που δημιουργεί η μεταβολή του κλίματος, οι δράσεις για την αντιμετώπιση και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, μπορούν να αποτελέσουν και ευκαιρίες. Και αυτό γιατί μπορούν να αντιμετωπιστούν ως επενδύσεις που θα φέρουν νέες, πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες μορφές ανάπτυξης, για μια πιο ανθεκτική και πράσινη οικονομία.

Με πληροφορία από το newsdreak,gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

 !

Νέο κύμα ακρίβειας από την 1η Ιουνίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ -Μόνιμη μείωση της τιμής… τέλος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου