09 Ιουλίου 2024

Σ.Κασσελάκης: «Σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ που να έχουν πάει σε τρολ» – Νέα «σπόντα» για Τσίπρα


Αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην όποια «στοχοποίηση» μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Σ.Κασσελάκης: «Σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ που να έχουν πάει σε τρολ» – Νέα «σπόντα» για Τσίπρα

Tην υπόνοια ότι στο παρελθόν υπήρχαν κονδύλια του κόμματος τα οποία πήγαιναν σε τρολ του διαδικτύου άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτώμενος σε συνέντευξή του στο Mega, αν έχει βρει χρήματα που πήγαιναν σε τρολ ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά «δεν έχω βρει χρήματα που να έχουν δοθεί σε τρολ. Στον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ, από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά σας εγγυώμαι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια που να έχουν πάει σε τρολ.

 

Με πληροφορία από το pronews,gr

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

                           

                                                                          Bioflorina - Biokott

Καστοριά : Η κηδεία του 62χρονου πολιτευτή Παναγιώτη Ουσταμπασίδη (Φραπές) θα γίνει αύριο Τετάρτη


Σε ηλικία μόλις 62 ετών ”έφυγε” ξαφνικά  από τη ζωή ο Παναγιώτης Ουσταμπασίδης (Φραπές) πολιτευτής με το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας».. Η κηδεία του, θα γίνει αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα 11:00, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μελάνθιο. 

Καλό παράδεισο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 

Σε αναστολή τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται στη σπείρα εκβιαστών


ΠΑΣΟΚ: Εκλογές στις 6 Οκτωβρίου με υποψήφιους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Δούκα, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλη Κατρίνη
Μπόνης/Eurokinissi

Η Χαριλάου Τρικούπη έθεσε σε αναστολή τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών, με δημοτικούς υπαλλήλους, το οποίο άρπαζε από καταστηματάρχες πάνω 700.000 τον χρόνο, προκειμένου να κάνει τα στραβά μάτια στις παρανομίες τους.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα των δύο στελεχών: «Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι και οι δύο είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων με απόφαση της Λίνας Μενδώνη. Πρόκειται για τους Ι. Π.  μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρώην πρόεδρο ΠΟΕ ΥΠΠΟ και τον Γ. Β. αναπληρωτή γραμματέα τομέα πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο ενιαίου συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής Στερεάς και Νήσων.


newsbreak.gr


 

Εκτοξευτηκαν οι τιμές στα ψάρια- Είδος πολυτελείας φέτος και τα φθηνά ψάρια γαύρος και σαρδέλα



ΣΑΡΔΕΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Μικρή, ζουμερή κι αφράτη

Στα ύψη η τιμή των λεγόμενων «φθηνών» ψαριών με τη σαρδέλα να φτάνει να πωλείται από 10 έως και 12 ευρώ το κιλό. Ενώ η τιμή στο γαύρο φτάνει στα 9 ευρω.

Η σαρδέλα το 2013  δεν ξεπερνούσε τα 6 ευρώ το κιλό στις λαϊκές αγορές και κάποια καταστήματα ο γαύρος ήταν σε τιμές 3,5 -5 ευρώ.Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η τιμή του γαύρου έχει ξεπεράσει την τιμή της τσιπούρας ιχθυοπωλείου, ενώ της σαρδέλας είναι ίδια με το φαγκρί ιχθυοτροφείου.

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

“Φωτιά” Οι τιμές στα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά – Σε απόγνωση καταναλωτές

 


Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές στα φρούτα, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε απόγνωση.

Αύξηση τιμών

Ένα ευρώ το κιλό έφτασε το καρπούζι, τιμή ρεκόρ για το καλοκαιρινό φρούτο που φέτος οι καταναλωτές το πληρώνουν «χρυσάφι».

«Είναι πανάκριβο. Δεν το συζητάμε»

Στο «ράλι» τιμών όλα φρούτα της εποχής: πεπόνια με 2 ευρώ, ροδάκινα με ενάμιση ευρώ, κεράσια με 4-6 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μέσα σε έναν μήνα, οι τιμές των φρούτων αυξήθηκαν κατά 28,8%.

«Αυτό που ανέβηκαν λίγο τα πράγματα, είναι γιατί καλλιεργούν πιο λίγοι παραγωγοί γιατί δεν τους συμφέρει», λένε έμποροι λαϊκών αγορών.

Τιμές στα ύψη
Σύμφωνα με το δελτίο χονδρικής πώλησης του οργανισμού κεντρικών αγορών και αλιείας, στους πάγκους της λαϊκής τα καρπούζια φτάνουν με μισό ευρώ το κιλό, από 24 λεπτά πέρσι, τα κεράσια με 4 ευρώ και 30 λεπτά από 1 και 80, τα βερίκοκα με τρεισήμισι ευρώ από 2 και τα πεπόνια με ένα ευρώ από πενήντα λεπτά πέρσι.

«Η τιμή είναι η μία η άλλη. Μεροκάματο δεν βγαίνει», λένε οι παραγωγοί.

Αντίστοιχα αυξημένες είναι και οι τιμές των λαχανικών. Ενδεικτικά, δύο αγγούρια φεύγουν προς τις λαϊκές με χονδρική τιμή 0,60€ από 0,35 πέρσι, τα κολοκυθάκια με 1 ευρώ και δέκα λεπτά από 60 λεπτά πέρσι και οι τομάτες με 1 ευρώ και 20 λεπτά από 1 ευρώ πέρυσι.

«Έχουμε μια αύξηση της τάξης 30 με 35% που οφείλεται και στις καιρικές συνθήκες αλλά και στους παραγωγούς που έχουν αυξήσει τις τιμές γιατί έχουν αυξηθεί και οι πρώτες ύλες», λένε οι έμποροι.

Στα χωράφια, οι παραγωγοί αγκομαχούν, μετρούν τα έξοδα και πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα.

«Η φετινή χρονιά για το καρπούζι ήταν πολύ δύσκολη και τα κοστολόγια έχουν αυξηθεί υπερβολικά. Το λίπασμα, τα εργατικά, το ρεύμα , το πετρέλαιο έχουν αυξηθεί πολύ».

Οι οικογένειες δίνουν τη δική τους μάχη με την ακρίβεια, καθώς παραδοσιακά φθηνά φρούτα και λαχανικά έχουν τώρα γίνει εδέσματα πολυτελείας και φαίνεται ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα θα είναι μια αργή διαδικασία.

 Με πληροφορία από το  directus.gr

Τι γράφουν οι επιτήδειοι για να αρπάζουν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς - Δεκάδες καταγγελίες

Σημειώματα απατεώνων στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων

Τι γράφουν οι επιτήδειοι για να αρπάζουν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς - Δεκάδες καταγγελίες και για μάρτυρες - «μαϊμού»

Οργανωμένη απάτη σε βάρος ανυποψίαστων οδηγών έχουν στήσει επιτήδειοι, με στόχο να αποκομίσουν χρηματικά οφέλη.

Με «όπλο» τους ένα απλό κομμάτι χαρτί, το οποίο εν είδει σημειώματος αφήνουν στα παρμπρίζ σταθμευμένων οχημάτων, τους ζητούν χρήματα, με το πρόσχημα ότι δήθεν οι οδηγοί προκάλεσαν νωρίτερα ζημιά στο δικό τους όχημα…

Η ευρηματικότητα πολλών απατεώνων δεν έχει τέλος, καθώς επινοούν συνεχώς νέους τρόπους προκειμένου να πιάνουν στα «δίχτυα» τους ανυποψίαστους οδηγούς για ίδιον όφελος.

Τι γράφουν οι επιτήδειοι για να αρπάζουν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς - Δεκάδες καταγγελίες

 

Αναφορές πολιτών στο διαδίκτυο

Ειδικότερα, σύμφωνα με αναφορές πολιτών στο διαδίκτυο, το τελευταίο διάστημα στους ελληνικούς δρόμους έχουν καταγραφεί απόπειρες παραπλάνησης οδηγών με σημειώματα στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων, στα οποία οι αετονύχηδες επισημαίνουν στα υποψήφια θύματά τους, ότι νωρίτερα είχαν προκαλέσει ζημιά στο δικό τους ΙΧ και ως εκ τούτου πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αποκατάστασή της.

Ένα τέτοιο περιστατικό αναρτήθηκε πρόσφατα στην ομάδα «Petrolheads» στο Facebook, με την οδηγό-στόχο να δημοσιεύει σχετική φωτογραφία, αλλά και το περιεχόμενο του σημειώματος, όπου αναγράφονταν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλησπέρα σας, Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο…… Χθες τρακάρατε το αμάξι μου, που ήταν μπροστά σας όταν κατέβηκα να το πάρω. Τα σχήματα στον σπασμένο προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μου φέρουν το ακριβές σχήμα του προφυλακτήρα του δικού σας. Παραταύτα δεν θελήσατε να λάβετε ευθύνη αυτού που προξενήσατε. Το μόνο που ζητάω είναι μία υπεύθυνη δήλωση σας ώστε η ασφάλεια σας να πληρώσει για τις φθορές».

Η δημοσίευση συγκέντρωσε πολλά σχόλια, με χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης να επισημαίνουν ότι οι απατεώνες αναζητούν στους δρόμους αυτοκίνητα που φέρουν ζημιά, η οποία ταιριάζει με αυτή που έχει το δικό τους όχημα και στη συνέχεια ζητούν από τον οδηγό-στόχο τους να επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε η ασφαλιστική του εταιρεία να την καλύψει.

Παράλληλα, προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους, πολλές φορές επιστρατεύουν και «μάρτυρες», οι οποίοι αναφέρουν ότι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την πρόκληση της ζημιάς.

Μετά απ’ ‘όλα αυτά, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην γνωστοποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων οδηγών έχουν καταγραφεί και στο εξωτερικό, με πολλούς να έχουν πέσει στην παγίδα των απατεώνων.

Πηγή:zougla.gr

Αλβανία: Μεγάλη φωτιά κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα


Φωτ. αρχείου (REUTERS/Chris Helgren)

Η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια του Αργυροκάστρου

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη νότια Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα

Πολλές εστίες φωτιάς τέθηκαν υπό έλεγχο χθες, Δευτέρα το βράδυ, ωστόσο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή της Δρόπολης και της Φινίκ Φοινίκης.

Η εστία της πυρκαγιάς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια του Αργυροκάστρου.

Στη μάχη και ο στρατός

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες και στρατιώτες.

Τα Βαλκάνια βρίσκονται από χθες αντιμέτωπα με κύμα καύσωνα και οι θερμοκρασίες στην Αλβανία ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ