15 Αυγούστου 2024

Λογαριασμοί ρεύματος: Έρχονται αυξήσεις τον Σεπτέμβριο


 
"Φωτιά" οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και τον Σεπτέμβριο

Οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά της Ελλάδας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες στη Δυτική Ευρώπη και η αστάθεια στην τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να δημιουργήσουν επιπλέον πιέσεις το επόμενο διάστημα. Αυτές οι συνθήκες προβλέπεται να επηρεάσουν αρνητικά τα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου.

Το φυσικό αέριο στον ολλανδικό κόμβο TTF διατηρείται γύρω από τα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με εκτιμήσεις ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε περίπτωση διακοπής των ρωσικών προμηθειών μέσω Ουκρανίας, γεγονός που θεωρείται πιθανό μετά την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ. Παρά τις μειωμένες ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου από την έναρξη του πολέμου το 2022, χώρες όπως η Σλοβακία, η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Ιταλία εξακολουθούν να εξαρτώνται από αυτές.

Ο καύσωνας στη Δυτική Ευρώπη έχει αυξήσει τη ζήτηση για ρεύμα, περιορίζοντας παράλληλα την πυρηνική παραγωγή στη Γαλλία. Η EDF έχει ήδη περικόψει έως 2,4 GW από τρεις αντιδραστήρες στη νότια Γαλλία, ενώ προβλέπονται νέες περικοπές. Εν τω μεταξύ, η ζήτηση καλύπτεται σήμερα κατά 41,7% από ΑΠΕ, 38,3% από φυσικό αέριο, 5,4% από υδροηλεκτρικά, 4,1% από λιγνίτες και 5,9% από εισαγωγές.

Η επίδραση του καύσωνα και της αυξημένης ζήτησης είναι εμφανής στις τιμές ρεύματος της Δυτικής Ευρώπης, όπου σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Γαλλία, η τιμή της μεγαβατώρας ανέρχεται στα 86,15 ευρώ, στη Γερμανία στα 108,01 ευρώ, ενώ στην Ιταλία έχει φτάσει τα 132,75 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή καταγράφεται στη Σερβία, με 145,07 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στην Ελλάδα, η τιμή διαμορφώθηκε στα 123,17 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με μείωση 15,6% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, παραμένοντας ωστόσο η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη για τον Αύγουστο.

πηγή: dnews.gr

 

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!! !

                                Επιγραφές ΡΕΚλΑΜΑ
                                                              Επιγραφές Παντός Τύπου | prismasigns.gr

Δεκαπενταύγουστος: Αυτός είναι ο τάφος της Παναγίας – Που βρίσκεται (φωτο)


Ο προσκυνητής κατεβαίνει 49 σκαλιά για τον Τάφο της Παναγίας


Δεκαπενταύγουστος: Αυτός είναι ο τάφος της Παναγίας – Που βρίσκεται (φωτο)

Η Παναγία ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ.

Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Παναγία κοιμήθηκε στα Ιεροσόλυμα και τάφηκε στην Γεσθημανή, δέκα χρόνια μετά τη Σταύρωση του Ιησού. Τρείς μέρες μετά το θάνατό Της, μετέστη στον ουρανό.

 Αρκετά χρόνια μετά την μετάσταση Της , διατυπώθηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το μέρος που είχε ταφεί η Παναγία μητέρα του Ιησού. Η επίσημη εκκλησιαστική ιστορία αποδέχθηκε το γεγονός ότι ο τάφος ήταν στη Γεσθημανή, ήδη από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αμφισβητώντας το γεγονός, προσπάθησε να μεταθέσει την τοποθεσία του τάφου, χρησιμοποιώντας ως τεκμήριο εκκλησιαστικά κείμενα που, κατα την Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν αποδείκνυαν την εγκυρότητα των όσων έγραφαν.

Οι περισσότεροι κληρικοί της Εκκλησίας μας υποστηρίζουν την παραδοσιακή εκδοχή, ότι δηλαδή η Παναγία πέθανε και τάφηκε στη Γεσθημανή, βασιζόμενοι στα κείμενα των υμνογράφων της Εκκλησίας.

Διάφοροι κανόνες γνωστών ποιητών, ύμνοι αφανών και επιφανών υμνογράφων και άλλα έργα της θρησκευτικής ιστορίας, αλλά και οι ευαγγελιστές Ματθαίος και Μάρκος αναφέρονται στον ίδιο τόπο.

Ο ναός έχει τριάντα μέτρα μήκος και οκτώ μέτρα πλάτος. Είναι λαξεμένος σε τετράγωνο βράχο, με κοίλωμα ενός μέτρου.


Η είσοδος στο κουβούκλιο γίνεται από τα μια μικρή είσοδο η οποία βρίσκεται δυτικά, ενώ η έξοδος από τα βόρεια.

Τα 49 σκαλιά που κατεβαίνει ο προσκυνητής για τον Τάφο της Παναγίας

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

Όταν εκοιμήθη, με ψαλμούς και ύμνους την τοποθέτησαν στο μνήμα της στη Γεσθημανή. Ο μοναδικός που δεν ήταν παρών στο γεγονός ήταν ο Απόστολος Θωμάς.

Λέει η παράδοση πως όταν η νεφέλη, το σύννεφο δηλαδή, μετέφερε τον Θωμά στη Γεσθημανή συνάντησε την Θεοτόκο την στιγμή της ανόδου Της στον ουρανό.

Εκείνη του χάρισε την ζώνη Της για να μπορεί να αποδείξει την συνάντησή τους.