07 Ιανουαρίου 2018

Δροσερό επιδόρπιο με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα της "Biokott- Bioflorina" απλο και πεντανοστιμο...


Τσιζκέικ Δροσερό επιδόρπιο με γιαούρτι  και μαρμελάδα φράουλα απλο και πεντανοστιμο...

λικά για 12 μερίδες:
250γρ. μπισκότα digestive με 35% λιγότερα λιπαρά
100γρ. βούτυρο
250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250γρ. τυρί κρέμα
350γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
3-4 σταγόνες εσάνς λεμονιού ή χυμό λεμονιού
100γρ. ζάχαρη άχνη
10γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Γαρνιτούρα: μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα βύσσινο ή σάλτσα φράουλας

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη, αδειάστε τα σε ένα μπολ και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά να βουτυρωθούν, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους όταν κρυώσουν. Απλώστε τα στον πάτο μιας αντικολλητικής λυόμενης φόρμας (τσέρκι 25 εκατοστών διάμετρο) και πιέστε τα με ένα κυπελλάκι επίπεδο ώστε να μην υπάρχουν κενά. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο, για 25 λεπτά, για να παγώσει η βάση.
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Όταν μαλακώσουν, ρίξτε τα σε ένα μπρίκι με πολύ λίγο νερό και ζεστάνετέ τα να λιώσουν. Αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί με την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και μετά προσθέστε το γιαούρτι, το εσάνς λεμονιού και τη ζάχαρη. Ενώ το μείγμα χτυπιέται σε γρήγορη ταχύτητα ρίξτε τη λιωμένη ζελατίνα.
Ρίξτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και βάλτε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Για να σερβίρετε, απλά αφαιρέστε το στεφάνι, αφού πρώτα περάσετε ένα μαχαίρι με λεπτή λάμα γύρω γύρω και γαρνίρεται με φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα βύσσινο ή σάλτσα φράουλας.
Καλή σας όρεξη!!!
" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου