Υλικά συνταγής
- 2 ποτήρια αλεύρι (350γρ)
- 1/4 ποτήρι ζάχαρη (60γρ)
- 20γρ φρέσκια μαγιά
- 50γρ Βιτάμ Soft
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλκοόλ
- μαρμελάδα
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε τη μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1/2 ποτήρι γάλα. Την αφήνουμε στην άκρη σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να έχουμε ένα αφράτο μείγμα . Λιώνουμε το Βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο Βιτάμ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το χέρι ή με το μίξερ.
- Καλύπτουμε την ζύμη με ένα πανί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη και πάλι και τη κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Ισιώνουμε το καθένα από αυτά, βάζουμε λίγη μαρμελάδα και τα κολλάμε μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ντόνατς σε παρτίδες και τα τηγανίζουμε γυρίζοντας τα περιστασιακά προς την άλλη πλευρά, έτσι ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε όσο είναι ζεστά με κρυσταλλική ζάχαρη ή όταν μισοκρυώσουν με ζάχαρη άχνη.
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€‼Αγοράστε Σήμερα
... Δείτε περισσότερα
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ με παραγγελίες άνω των 20€‼Αγοράστε Σήμερα
... Δείτε περισσότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου