05 Απριλίου 2015

Τεράστιο το ποσοστό στήριξης των πολιτών προς την κυβέρνησης


Στηρίζει την κυβέρνηση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών
Την στήριξη των πολιτών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής».

Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 70% των πολιτών. Εν ολίγοις, επτά στους δέκα εκφράζουν ικανοποίηση από το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ ένα 50% δηλώνει ότι «ανακουφίστηκε» από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνεται ότι το 52% θεωρεί σωστή τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ, το 26% την επικρίνει.

Το 70% εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τα καταφέρει ως πρωθυπουργός, με ένα 23% να λέει «όχι», ενώ, το 67% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία της Public Issue, φαίνεται ότι το 63% των πολιτών εγκρίνει τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, ενώ, ο Αλέξης Τσίπρα φαίνεται πως υπερτερεί έναντι του Αντώνη Σαμαρά.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Αλ. Τσίπρας με 62% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 20%.




kontranews.gr

Εμπειρογνώμονας ΟΗΕ για χρέος: Η σύναψη δανειακής σύμβασης υπό οικονομική απειλή απαγορεύεται


Εμπειρογνώμονας ΟΗΕ για χρέος: Η σύναψη δανειακής σύμβασης υπό οικονομική απειλή απαγορεύεται - Media



Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, οι τοποθετήσεις για το δημόσιο χρέος, στο πλαίσιο της συγκρότησης της «Επιτροπής Αλήθειας» για τον λογιστικό και νομικό του έλεγχο.
Ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, πως η συγκρότηση της Επιτροπής, θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.
Η συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, ενισχύει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και «δίνει το μήνυμα της κόκκινης γραμμής. Η κόκκινη γραμμή είναι να φύγουνε απ' τον πολιτισμό της Ευρώπης οι παραβιάσεις των αρχών νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Κασιμάτης.
«Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και απ' αυτό, τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος, επονείδιστο, ή με όποιο άλλο επίθετο θέλετε να το ονομάσετε!» παρατήρησε ο νομικός Πέτρος Μηλιαράκης. Έχοντας εμπειρία από προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο κ. Μηλιαράκης πρότεινε «να δημιουργηθεί μια διαδικασία προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο του Λουξεμβούργου, προκειμένου να αποφανθεί αν θίγεται από το PSI ο πυρήνας του δικαιώματος των ασφαλιστικών ταμείων ως ΝΠΔΔ, και να κουρεύονται καταθέσεις που αποτελούν εγγύηση και ασφάλεια των ασφαλισμένων».
Ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Ολιβιέ ντε Σούτερ, πρότεινε για το έργο της Επιτροπής, τρεις βασικές κατευθύνσεις διερεύνησης: Το αν οι διαπραγματεύσεις των δύο Μνημονίων έγιναν υπό πίεση και άρα έλλειψη συγκατάθεσης από πλευρά της Ελλάδος, (καθώς η σύναψη σύμβασης υπό οικονομική απειλή και χωρίς συναίνεση και των δύο μερών, απαγορεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης), το κατά πόσον έχει αλλάξει η συγκυρία από το 2010 ή το 2012, ώστε να δικαιολογείται σήμερα η επανεξέταση των τότε συμφωνιών (έλλειψη συναίνεσης σήμερα), καθώς και το αν η εφαρμογή των Μνημονίων έχει οδηγήσει σε παραβίαση του Κοινωνικού Χάρτη της ΕΕ, και τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν ξεπεράσει τις αρμοδιότητες που τους χορηγούσε η Συνθήκη της Λισσαβώνας.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντε Σούτερ, προειδοποίησε πως «η ισχύς του εθνικού δικαίου μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για τη μη τήρηση μιας διεθνούς συμφωνίας, μόνον όταν είναι πρόδηλη η παραβίασή της και για θεμελιώδεις κανόνες».
Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστείδης Καζάκος, επισήμανε πως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες παραμέτρους για την πιστοποίηση της νομιμότητας ή της παρανομίας του δημοσίου χρέους, είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις ξένες κυβερνήσεις. «Δεν είναι για παράδειγμα, καθόλου συμπτωματικό, ότι κάποια στιγμή οι τράπεζες πχ της Γερμανίας πωλούν τα ελληνικά ομόλογα- και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι έχουμε μια οιονεί εκχώρηση χρέους από τις (γαλλικές και γερμανικές κυρίως), τράπεζες προς τις κυβερνήσεις» ανέφερε.
Στην πρωινή συνεδρίαση, τοποθετήθηκαν επίσης, ο καθ. Πολιτικής Οικονομίας, Σταύρος Τομπάζος, ο οποίος υποστήριξε πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν ήταν ενδημική αλλά εισαγόμενη, ο επικεφαλής της Αρχής ενάντια στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, Γιώργος Παντελής, που διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση της Αρχής στο έργο της Επιτροπής, ο διεθνολόγος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, και η καθ. εργατικού δυναμικού και οικονομικής ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, Οσλέμ Στόκχάμερ.
«Είναι ειλικρινά συγκινητικό το γεγονός ότι όλοι οι επιστήμονες και όλα τα μέλη της Επιτροπής -και μιλώ ειδικά για τους ορμώμενους από το εξωτερικό- αποδέχθηκαν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια χωρίς απολύτως καμία αμοιβή» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής σε σύντομη παρέμβασή της. «Αυτό έχει μια σημασία, γιατί η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων ποσών σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις, όπως στην περίπτωση της Ζήμενς» συμπλήρωσε.





Πηγή: topontiki.gr

Η Προσφορά απο τον Ρωσο Πρόεδρο στον Ελληνα Πρωθυπουργό θα είναι τέτοια που δεν θα μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να την αρνηθεί.


# ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΙΝ 15 ΛΕΠΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΡΩΣΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΙΣΧΥΟΥΝ,ΤΟΤΕ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ..
ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ..
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΕΙ..
ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΣΙΑ-ΚΙΝΑ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ,ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΩΣΣΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ..Κ.Α..
ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ..
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

"Βόμβες " Κ.Ησυχου για το πως Leopard 2 HEL και F- 16 Block 52+ εκτόξευσαν το χρέως

ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ... ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



 
 
«Βόμβες» έριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους που συνεδριάζει στη Βουλή. Υποστήριξε πώς το χρέος εκτοξεύτηκε γιατί οι προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων γινόταν «σπαστά» και ενδεικτικά αναφέρθηκε στην αγορά των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL που αποκτήθηκαν χωρίς συντήρηση και βλήματα και των μαχητικών F-16 Block 52 plus που τα πήραμε χωρίς κινητήρα και σύστημα αυτοπροστασίας.
 
Σε παρέμβασή του ο κ. Ήσυχος ανέφερε πως «κατά την περίοδο συσσώρευσης του ελληνικού δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι το 2010, υπήρξαν εισαγωγές όπλων στην Ελλάδα προερχόμενων κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία, συνολικής αξίας (χωρίς τους τόκους), ίσης σχεδόν με το μισό ετήσιο ΑΕΠ, της ίδιας περιόδου σε σταθερές τιμές του 1990».
 
Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε σε πιο ΑΕΠ αναφέρεται ο κ. Ήσυχος γιατί του 1990 ήταν κάτι περισσότερο από 43 δισ. ευρώ (αναλογία σε δραχμές) και το 2014 ήταν περί τα 188 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί πάντως μίας και αναφέρθηκε πώς το 1990 το χρέος ήταν κάπου στα 30 δισ., ενώ σήμερα ξεπερνά τα 312 δισ. ευρώ.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία του στο γεγονός ότι το 2006 αγοράστηκαν 170 γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard II, αξίας 1,7 δισ. ευρώ, «τα οποία αγοράστηκαν χωρίς συμβάσεις συντήρησης και χωρίς αγορά βλημάτων - εξαιρετικά αναγκαία τα τελευταία έξι χρόνια για παρελάσεις, αλλά όχι για την άμυνα της χώρας».
 
Άλλο παράδειγμα του αφορούσε την αγορά «λίγο πριν τις εκλογές του 2000», των 50 μαχητικών F-16 «χωρίς κινητήρα και σύστημα αυτοπροστασίας. Και αυτό γιατί μετά τις εκλογές, θα έπρεπε η χώρα να κάνει μια δεύτερη σύμβαση για να αγοράσει τους κινητήρες και τα συστήματα αυτοπροστασίας. Η δεύτερη αγορά μάλιστα, ισούται για τα επόμενα 19 χρόνια με την αγορά 120 τύπου F16. Απλά μαθηματικά». ανέφερε ο κ. Ήσυχος.
 
Πρόκειται για την πάγια τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που προμηθεύονταν οπλικά συστήματα χωρίς οι συμβάσεις να είναι ολόκληρες, να περιλαμβάνουν δηλαδή την αγορά του κυρίου συστήματος, των όπλων που θα χρησιμοποιεί και φυσικά τη συντήρηση τους. 
 
Μία εξ αυτών είναι η προμήθεια των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90, τα οποία πέραν των προβλημάτων που έχουν τα πληρώσαμε πανάκριβα χωρίς να υπάρχει σύμβαση για την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση τους για την οποία τώρα ζητούνται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ όταν από τα 11 τα 9 ελικόπτερα δεν πετούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πάνος Καμμένος έστειλε στον εισαγγελέα το σχετικό φάκελο. 
 
Το μέγα σκάνδαλο βέβαια είναι αυτό των υποβρυχίων, στο οποίο μάλιστα υπάρχουν και διαχρονικές ευθύνες πριν ακόμη από την υπογραφή του προγράμματος, επί Άκη Τσοχατζόπουλου μέχρι και τη σύμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο θέλησε να απαλλάξει για τις τεράστιες ευθύνες του ο Αντώνης Σαμαράς. 
 
Έτσι για να θυμόμαστε έχουν πληρωθεί 130 εκατομμύρια ευρώ για τη σύμβαση Βενιζέλου του 2010 και δεν έχει κοπεί ούτε μία λαμαρίνα. Όσον αφορά συνολικά στα υποβρύχια έχουν πληρωθεί περισσότερα από 2,6 δισ. ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνο το «Παπανικολής» και ευελπιστεί τους επόμενους μήνες να εντάξει στο Στόλο του το «Πιπίνος» και το «Ωκεανός».
 
Κι αυτά βέβαια χωρίς τορπίλες, αφού φρόντισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ορισμένοι από τη ΝΔ να μην προχωρήσουν το θέμα και να συμβεί ότι συνέβει σχεδόν με τα άρματα μάχης Leopard 2HEL. 
 
 defencenet.gr