10 Φεβρουαρίου 2019

Κάτι φοβούνται (Απο τον λαό) – Δημιουργούν επειγόντως πέντε νέες διμοιρίες ΜΑΤ


Σε ενίσχυση των ΜΑΤ προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με διαταγή που εκδόθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις 7 Φεβρουαρίου.
Η διαταγή προβλέπει την ενίσχυση των ΜΑΤ με 100 αστυνομικούς από άλλες υπηρεσίες που τυπικά σημαίνει τη δημιουργία νέων 5 διμοιριών.
«Από εκεί που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ, καταργούν άλλες υπηρεσίες για να ενισχύσουν τα ΜΑΤ» σχολιάζουν συνδικαλιστές αστυνομικοί στον Ελεύθερο Τύπο οι οποίοι καταγγέλλουν τον «εκβιαστικό» τρόπο απόσπασης των 100 αστυνομικών που θα γίνει με το προνόμιο επιλογής του διοικητή κάθε υπηρεσίας και ανεξαρτήτως του αν το επιθυμεί ή όχι ο προς μετακίνηση αστυνομικός.
Οι συνδικαλιστές τονίζουν, ακόμα, ότι με την απόφαση αυτή οι διμοιρίες των ΜΑΤ ενισχύονται πρόχειρα με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς άνω των 25-27 ετών ενώ πρόκειται για μια υπηρεσία με ειδικές δυσκολίες και κινδύνους.

Σύμφωνα με τη διαταγή η ενίσχυση ανά αστυνομική διεύθυνση κατανέμεται ως εξής:
– Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών 14 άτομα
– Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς 11 άτομα
– Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής 14 άτομα
– Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής 11 άτομα
– Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής 11 άτομα
– Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής 15 άτομα
– Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής 13 άτομα
– Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής 11 άτομα
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους εξαιρεθέντες από την επιλογή αστυνομικούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όσοι υπηρετούν στη φρούρηση ευπαθών στόχων και υψηλών προσώπων, όπως υπουργών και βουλευτών.

hellasnow.com

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ



σχόλιο Γ.Θ : Όταν εμείς, ο απλός λαός, αποδεχτούμε το κρατίδιο με τον όρο Μακεδονία, τότε θα την χάσουμε την ταυτότητά μας.
Για αυτό ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έως τέλους!
Βλέπουμε κάποια ΜΜΕ τα οποία ήδη ξεκίνησαν να ονομάζουν τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία».

Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ αυτή την ονομασία. Δεν αποδεχόμαστε την ονομασία που επέβαλλε ο Τσίπρας, ο Σόρος, ο Νίμτις και όσοι εγκάθετοι υιοθέτησαν το σχέδιο των Στάλιν και Τίτο!

Καλούμε όλα τα ιστολόγια, τους δημοσιογράφους-εκδότες και γενικά όλα τα ΜΜΕ να μην χρησιμοποιήσουν αυτό τον όρο.

Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει, να παραποιείται η Ιστορία και να δίνεται η ονομασία και η εθνότητα «Μακεδόνας»¨σε ένα έθνος που δεν έχει καμία σχέση με τους Μακεδόνες.

Διότι μπορεί η Κορέα να είναι χωρισμένη σε Νότια και Βόρεια Κορέα αλλά όλοι είναι κορεάτες.

Εδώ οι Μακεδόνες είμαστε ΜΟΝΟ εμείς. Τώρα είναι η ώρα να δούμε και κάποιους μιντιάρχες τύπου Σαββίδη για το πως θα διαχειριστούν μέσα από τα Μ.Μ.Ε. τους το ζήτημα…

πηγη

 

Καστοριά: Νεκρή γυναίκα μέσα στη λίμνη



Νεκρή γυναίκα, εντοπίστηκε, μέσα στη λίμνη της Καστοριάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια.
πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/175825


Νέα παρέμβαση είχαμε από την Μόσχα για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. Μόλις λίγα 24ωρα μετά την βόμβα από το Κρεμλίνο για το ΣΑ του ΟΗΕ, σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου, σήμερα σε μία συνέντευξη καταπέλτης, ο κ. Μάσλοβ, πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, στέλνει νέα προειδοποίηση, τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Σκόπια.

Οι ΗΠΑ όπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, προσπαθούν να απομακρύνουν τους υπόλοιπους γεωστρατηγικούς παίκτες από τη διεκδίκηση των Βαλκανίων.
Οι μικρές βαλκανικές χώρες δεν είναι, προφανώς, αμυντικές υπερδυνάμεις. Ομως η περσινή ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ ήταν μια κίνηση σε στόχο να φέρει τα Δυτικά Βαλκάνια ακόμα πιο κοντά στην αμερικανική σφαίρα επιρροής. Αντίστοιχη κίνηση προς την πλευρά των Σκοπίων περνάει μέσα από την επίλυση του ονόματος. Από την αμερικανική πλευρά, επομένως, όσο πιο γρήγορα Αθήνα και Σκόπια συμφωνήσουν στο ζήτημα τόσο πιο γρήγορα η ΠΓΔΜ θα μπει σε ενταξιακή τροχιά για το ΝΑΤΟ απομακρυνόμενη από τη Ρωσία.
Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν δύο βασικούς στόχους στα Βαλκάνια: να διατηρήσουν τη σταθερότητα στο δυτικό μέρος της περιοχής και να ελαχιστοποιήσουν τη ρωσική επιρροή.
Για τον σκοπό αυτό, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπλέκονται στην εσωτερική πολιτική των Βαλκανίων από τότε που το ΝΑΤΟ έστειλε στρατιώτες μετά τον πόλεμο της Βοσνίας και τις συγκρούσεις στο Κόσοβο τη δεκαετία του 1990. Δυτικοί στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν στο Κόσοβο, για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει χρησιμοποιήσει αξιοσημείωτους πόρους και πολιτικό κεφάλαιο για να φέρει τη μεταρρύθμιση και την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, με ανάμικτα όμως αποτελέσματα
.
H Μόσχα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Στόχος της Ρωσίας στα Βαλκάνια είναι να αποτρέψει τη διεύρυνση της παρουσίας δυτικών στρατιωτικών δυνάμεων και στρατιωτικών υποδομών στην περιοχή, διατηρώντας παράλληλα αρκετές δυνάμεις ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει στρατηγικά projects ενεργειακών υποδομών.
Αν και η Δύση έχει περισσότερους πόρους για να επενδύσει στα Βαλκάνια, η Ρωσία κατέχει αρκετά ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή, ενώ έχει χορηγήσει δάνεια σε κυβερνήσεις των Βαλκανίων.
Μην ξεχνάμε, πως τον περασμένο Μάρτιο η ρωσική πλευρά κατέστησε σαφές πως «τα σχέδια προσέλκυσης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΣΛΟΒ

Ερώτηση δημοσιογράφου: Μιλώντας για το ΝΑΤΟ, πιστεύετε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που συνεπάγεται την εισδοχή της πΓΔΜ στη Συμμαχία, συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας στα Βαλκάνια όπως υπογραμμίζεται από πολλές πλευρές;
Απάντηση: Αυτό που αναμφίβολα δεν μπορεί να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια είναι η ένταξη μιας ακόμη χώρας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε σε συνέντευξή του στο sputniknews.gr
Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών το ζήτημα του ονόματος ήταν ανοιχτό περισσότερο από το ένα τέταρτο του αιώνα. Αυτές τις ημέρες, όπως βλέπουμε, ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης του νέου ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι δυο πλευρές — η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ — κατέληξαν σε συμφωνία, βρήκαν ένα νέο όνομα. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τις δυο πλευρές, φαίνεται σαν να μην υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η διαδικασία επισημοποίησης της συμφωνίας έγινε με σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού δικαίου μιας από τις χώρες. Το δημοψήφισμα για το όνομα εκεί απέτυχε. Παρόλα αυτά, η διαδικασία επικύρωσης αγνόησε τη βούληση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της χώρας.
Η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ — και το ονοματολογικό βρίσκεται στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας από το 1993 — επισημαίνει το γεγονός ότι παραβιάστηκε η νομική καθαρότητα των διαδικασιών έγκρισης της συμφωνίας.
Και βεβαίως, όπως είπα, μια τόσο επιταχυνόμενη, πυρετώδης εισδοχή μιας βαλκανικής χώρας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα μπορούσε ο επόμενος υποψήφιος «στόχος» να είναι η Σερβία;
Απάντηση:  Το γεγονός ότι οι χώρες της Δύσης έχουν έναν τέτοιο σκοπό είναι γνωστό σε όλους εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν το κρύβουν. Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε επέκταση του ΝΑΤΟ αποτελεί σοβαρή παραβίαση της σταθερότητας. Ένας απλός λόγος: εάν μια χώρα γίνει μέλος της Συμμαχίας, η στρατιωτική υποδομή του μπλοκ μπορεί να εμφανιστεί στην επικράτειά της, πράγμα που σημαίνει ότι αναπόφευκτα θα λάβουμε και ορισμένα μέτρα, προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δική μας ασφάλεια. Το ένα συνεπάγεται το άλλο. Με όλα αυτά, βήμα προς βήμα, υπονομεύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.
Ερώτηση δημοσιογράφου: Μπορεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με τη σημερινή της μορφή, να ικανοποιήσει τις δύο πλευρές;
Απάντηση: Πρόκειται για τα εσωτερικά των δυο χωρών, δεν θέλουμε να παρέμβουμε ή να δώσουμε συμβουλές σε αυτές τις πτυχές της συμφωνίας. Οι δύο χώρες διαπραγματεύτηκαν, κατέληξαν στη συγκεκριμένη συμφωνία, συμφώνησαν για ένα όνομα. Καλή ή κακή, αυτή είναι — δεν εναπόκειται σε εμάς να το κρίνουμε αυτό. Αλλά ο τρόπος, με τον οποίο επιτεύχθηκε η συμφωνία και πώς υπαγορεύτηκαν όλα αυτά — και υπαγορεύτηκαν από την επιθυμία να μπει γρήγορα μια χώρα στο ΝΑΤΟ, όπως αποφασίστηκε στην Ουάσινγκτον, αυτό είναι που προκαλεί ανησυχία, διότι υπονομεύει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.
Μόλις χθες, όπως πρώτο ανέφερε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, η Ρωσία πιστεύει ότι το θέμα της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια απασφάλισε και προειδοποίησε για επικίνδυνη διαίρεση της κοινωνίας στο κρατίδιο, μεταφέροντας φυσικά και τη θέση του Κρεμλίνου.
«Ξεκινάμε από το γεγονός, ότι το ψήφισμα 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1993, περιέχει απευθείας αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να υποβάλλει έκθεση στο Συμβούλιο σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM. Όταν συμβεί αυτό, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και οργανωτικών», εξήγησε.
Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ‘Μακεδονίας’ μποϊκόταραν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου 2018.
«Αυτό δείχνει ότι η διαίρεση της κοινωνίας σε αυτήν τη χώρα έχει ενταθεί. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να μην δεν έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες σε μια τόσο εκρηκτική περιοχή όπως είναι τα Βαλκάνια.
«Η Ρωσία, ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να την κατηγορήσουν, σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη ‘Μακεδονία’ ή στα Βαλκάνια», δήλωσε ο πρέσβης.
«Ωστόσο, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει με μια σοβαρή παραβίαση του εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, δηλαδή εκτός του νομικού πλαισίου, όπως υπογράμμισε επανειλημμένα ο πρόεδρος της ‘Μακεδονίας’, Γκιόργκε Ιβάνοφ, αντί να λύσει ένα παλιό πρόβλημα, η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να δημιουργήσει πολλά νέα», είπε χαρακτηριστικά ο Μπαζντνίκιν.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοζάνη -Κ.Μητσοτάκης για Α.Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός εξόφλησε γραμμάτια με την συμφωνία στις Πρέσπες»

.



Κ.Μητσοτάκης για Α.Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός εξόφλησε γραμμάτια με την συμφωνία στις Πρέσπες»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε από την Κοζάνη όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συμφωνία στις Πρέσπες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας αναφερόμενος στη συμφωνία με τα Σκόπια είπε:
«Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό , απέναντι σε όλους τους Έλληνες.
Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες.

Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική.
Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει.
Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ.Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο».
Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό ότι πούλησε κανονικά τη Μακεδονία έναντι «γραμματίων», όπως είπε .
Αυτή τη φορά ο Α.Τσίπρας πρέπει να απαντήσει εάν τελικά η συμφωνία με τα Σκόπια ήταν αποτέλεσμα συνδιαλλαγής ή όχι, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ το εννόησε ευθαρσώς.
Για τον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:
«Από την πρώτη στιγμή θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο» και πρόσθεσε:
«Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη.
Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Επίσης την φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ξανά ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε σίγουρα εκλογές, ευρωπαϊκές και περιφερειακές, προσθέτοντας με νόημα πως εκτιμά ότι θα διεξαχθούν και εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα ζήτησε την συστράτευση όλων των στελεχών της ΝΔ.
Pronews

Έφτασε στην Κοζάνη, στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης – Γεμάτο το αμφιθέατρο (Φωτογραφίες )


Έφτασε στην Κοζάνη στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου κι είναι προγραμματισμένη ομιλία του. Δείτε φωτογραφίες.




.
 kozan.gr