21 Μαρτίου 2022

Αδωνις: «Οι Έλληνες δεν βάζουν βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους και όχι λόγω ακρίβειας και φτώχειας- δεν υπάρχει ακρίβεια»



«Δεν κρυώνει ο κόσμος» λέει ο Α.Γεωργιάδης και ισχυρίζεται ότι μόνο ο πόλεμος φταίει για την ακρίβεια


Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε τους Έλληνες πολίτες, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν βάζουν βενζίνη και πετρέλαιο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ο Α.Γεωργιάδης αφού έκανε «μαθήματα οικονομίας» και ισχυρίστηκε ότι αυτό που λένε όλοι οι οικονομικοί αναλυτές ότι εάν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης θα αυξηθεί και η κατανάλωση είπε:

«Έχουμε πόλεμο». Και «όταν ακούς για πόλεμο ο καταναλωτής μαζεύεται», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε εάν ο πολίτης δεν βάζει πετρέλαιο θέρμανσης και δεν βάζει βενζίνη για ψυχολογικούς λόγους ή γιατί είναι ακριβό, ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε λέγοντας «η οικονομία είναι ψυχολογία». 

Σύμφωνα λοιπόν με τον καθ΄ύλην αρμόδιο υπουργό η μείωση της κατανάλωσης οφείλεται σε ψυχολογικούς λόγους και όχι στην ακρίβεια και την ανέχεια! 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:42

Ο υπουργός Επενδύσεων μιλώντας για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας ανέφερε ότι «και 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε κάθε Έλληνα να δίναμε, η αντιπολίτευση πάλι θα γκρίνιαζε. Ναι, υπάρχει πολλή πίεση και μεγάλη δυσκολία και βοηθάμε όσο μας επιτρέπεται».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε για την επιδότηση της βενζίνης ότι «με τις σημερινές τιμές, μετά την επιδότηση οι τιμές είναι εκείνες που ήταν προ κρίσης, προ του πολέμου, όχι το φθινόπωρο που ήταν ακόμη πιο χαμηλά».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης έχει τριπλασιαστεί φέτος, υποστηρίζοντας ότι «ο κόσμος δεν κρυώνει σήμερα» ενώ σημείωσε «ο κόσμος έχει μια κυβέρνηση που είναι στο πλάι του συνεχώς».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη πως «δεν είναι ώρα τώρα για το «Τσοβόλα, δώστα όλα». Δεν είναι αυτή η στιγμή. Την ημέρα που ανακοινώσαμε τα μέτρα, οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε την Ελλάδα και πλέον είμαστε μισό βήμα πριν από την επενδυτική βαθμίδα. Ξέρουμε σήμερα ότι όταν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάλουν «στο μάτι», δεν έχει ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Πρέπει να είμαστε σοβαροί», ενώ αργότερα υπογράμμισε πως «δεν θα τινάξουμε την χώρα στον αέρα για κανέναν».

Σχετικά με τις μειώσεις φόρων, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «ετέθη επιχείρημα στο τραπέζι γιατί μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Απευθύνομαι στους πολίτες. Όποιος από εσάς διαφωνεί με την μείωση του ΕΝΦΙΑ, να μην μας ψηφίσει και να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε να μην μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Επί 2,5 χρόνια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μόνο μειώνει φόρους, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί 5 χρόνια, μόνο αύξανε φόρους, δεν μείωσε ούτε έναν».

Σε ότι αφορά τις τιμές και τα κρούσματα αισχροκέρδειας, ο Υπ. Ανάπτυξης υποστήριξε πως «υπάρχουν έλεγχοι διαρκείς στην αγορά. Έχουν μπει μεγάλα πρόστιμα, τα μεγαλύτερα πρόστιμα για αισχροκέρδεια έχουν μπει επί Αδώνιδος Γεωργιάδη, δεν μπορεί να μου πει τίποτα η αντιπολίτευση».

«Τα άλευρα και το ηλιέλαιο, πλην της ενέργειας, είναι τα βασικά προϊόντα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έχω ζητήσει να γίνουν πλατφόρμες για τα προϊόντα αυτά, για να ξέρουμε τα αποθέματα που υπάρχουν. Σε ευρωπαϊκές χώρες έχει τεθεί και όριο στην πώληση τους από σούπερ μάρκετ», σημείωσε.

Προσέθεσε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως αυτά. Η Κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα, ενώ πιέζει την ΕΕ για να δοθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Τι να κάνω; Να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;», ενώ στην συνέχεια της συζήτησης είπε «ευτυχώς στην Ευρώπη έχουν κοινούς χάρακες και μας μετρούν όλους το ίδιο. Ο μέσος όρος πληθωρισμού στην Ευρώπη είναι 6,2% και στην Ελλάδα είναι 6,3%, άρα κάνουμε ότι και οι υπόλοιποι είναι η απάντηση».

«Ο κυριότερος λόγος που έχουμε υψηλή τιμή στην ενέργεια, είναι επειδή καθυστερήσαμε πολύ να πάμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γιατί υπήρχαν αντιδράσεις κάθε φορά που ήταν να γίνει ένα έργο για αιολικό πάρκο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «δίνουμε την μεγαλύτερη επιδότηση στο ρεύμα από όλη την Ευρώπη. Να μην ανησυχεί ο κόσμος, είμαστε «από πάνω» από το πρόβλημα».

 pronews.gr
Δείτε ακόμη:

Δεν θέλει ουδετερότητα ο Ζελένσκι – Ζητεί από το Ισραήλ να επιλέξει την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Χθές

Αμερικανός αναλυτής Τ.Μερσχάιμερ: «Η Δύση είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι»

Προηγούμενα άρθρα:

ΒΙΝΤΕΟ : Κλιματική αλλαγή και κουραφέξαλα -Η κλιματική προπαγάνδα είναι η πιο ξεδιάντροπη απάτη

Οι εταιρίες ηλεκτρισμού ενοχλούν επίμονα για αλλάγή παρόχου τους πολίτες -... και που να απευθυνθεί ο πολίτης σε ένα κράτος με δικαιοσύνη "ανύπαρκτη";

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί

 

Οι αυξήσεις στο ρεύμα οδηγούν σε χρεοκοπία τους Δήμους, με πρώτο εν δυνάμει τον δήμο Καστοριάς

power pexels
 
 
 

 – Φόβοι για μπλακ άουτ

 
 
Oι Δημοτικές Επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό ενεργειακό κόστος. 
Η ΔΕΥΑΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ είναι πρωτοπόρος!!

Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκονται οι δήμοι της χώρας και είναι ορατός ο κίνδυνος από τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, καθώς οι Δημοτικές Επιχειρήσεις αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο έως το τέλος της χρονιάς εκτιμάται ότι μπορεί να σκαρφαλώσει έως και στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Ο Δήμος Καστοριάς  χρωστάει τεράστια ποσά στην ΔΕΗ η δημοτική αρχή του Γ. Κορετσίδης δεν έχει κάνει τίποτε για την βελτίωση των χρεών προς την κατεύθυνση της μείωσης των οφειλών, ειδικά ο,τι αφορά την  ΔΕΥΑΚ Καστοριάς .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos, «Αρδεύσεις, κολυμβητήρια, καύσιμα, σχολικά κτίρια, οδοφωτισμός ανεβάζουν τα κόστη στα ύψη. Η kWh από 6,3 λεπτά, έφτασε την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και τα 55, για να μας κάνει τη χάρη να πέσει περίπου στα 25 αυτές τις ημέρες. Μιλάμε για 4πλάσιο κόστος. Οι δήμοι δίνουν το χρόνο 360 εκ. ευρώ σε ρεύμα, καύσιμα και θέρμανση. Ο πολλαπλασιασμός του ποσού αυτού Χ4, αν όλη η χρονιά πάει έτσι και δεν αποκλιμακωθούν οι τιμές, δείχνει αμέσως το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος. Μιλάμε για κόστος 1 δις ευρώ!» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στην έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δήμαρχοι της χώρας στην Αθήνα.

Το ζήτημα έθιξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, ενώ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητησε ρεαλιστικές αναθεωρήσεις στις τιμές των υλικών προειδοποιώντας πως «αλλιώς δε θα είναι μακριά η στιγμή που εργολάβοι θα αρχίσουν να κάνουν παύσεις εργασιών και εμείς να μένουμε με τα σκάμματα ανοιχτά».

Κίνδυνος για διακοπές ρεύματος

Αναφερόμενος στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ενίσχυσή τους μέσω μίας γενναίας επιδότησης της kWh – όπως ακριβώς έγινε με αρκετές κατηγορίες επαγγελματιών – «αλλιώς τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να σκάνε λογαριασμοί ρεύματος και διακοπές σε βασικές υποδομές» σημείωσε προσθέτοντας πως κανείς δε θέλει να μετακυληθεί το κόστος αυτός στους δημότες με διπλασιασμούς ή και τριπλασιασμούς των λογαριασμών ύδρευσης.

Λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η ενεργειακή αυτονόμηση δήμων και ΔΕΥΑ, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να συζητηθεί και η δημιουργία κοινής πλατφόρμας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στην οποία όλοι οι πάροχοι θα ανεβάζουν σε πραγματικό χρόνο λογαριασμούς και πληρωμές προκειμένου οι δήμοι να γνωρίζουν σε πρώτο χρόνο πόσα χρήματα τους οφείλονται από τους παρόχους, με βάση τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από τους δημότες τους.

Στέλιος Πέτσας: Η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους δήμους στα δύσκολα
Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι αναγνώρισε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χρηματοδοτικά προγράμματα των δήμων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο ίδιος δεσμεύθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν λύσεις, σε συνεργασία και με άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία σε όλα τα ζητήματα που έχουν θέσει οι δήμοι με προτεραιότητα στην επιμήκυνση στην 20ετία του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση των επιτοκίων των δανείων των δήμων στο ΤΠ&Δ, τη διασφάλιση της ένταξης έργων όλων των δήμων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την επιβολή και το ύψος του τέλους ταφής, τη χρηματοδότηση του προγράμματος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη αλλά και τις δράσεις για τα αδέσποτα.

Ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου είναι η ενίσχυση των δήμων με προσωπικό, καθώς και η επιτάχυνση των ρυθμών για την προώθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημάρχων της χώρας, παραβρέθηκε και μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν οι Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής, δήμαρχος Γαλατσίου, Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την ανικανότητα των Δημάρχων θα την πληρώνει και πάλι ο λαός.

ethnos/ photo pexels

 

 Δείτε ακόμη:

Δεν θέλει ουδετερότητα ο Ζελένσκι – Ζητεί από το Ισραήλ να επιλέξει την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Χθές

Αμερικανός αναλυτής Τ.Μερσχάιμερ: «Η Δύση είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι»

Προηγούμενα άρθρα:

ΒΙΝΤΕΟ : Κλιματική αλλαγή και κουραφέξαλα -Η κλιματική προπαγάνδα είναι η πιο ξεδιάντροπη απάτη

Οι εταιρίες ηλεκτρισμού ενοχλούν επίμονα για αλλάγή παρόχου τους πολίτες -... και που να απευθυνθεί ο πολίτης σε ένα κράτος με δικαιοσύνη "ανύπαρκτη";

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί

 

 

Γρεβενά: Iσχυρή έκρηξη στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών

 21 -3- 2022 10:02



Οπως αναφέρει το kazan.gr ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών. Στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να δουν που ακριβώς έχει σημειωθεί η έκρηξη. Nα σημειωθεί ότι στην περιοχή λειτουργεί εργοστάσιο εκρηκτικών

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο που συνέβη η έκρηξη στην ΙΤΕΑ Γρεβενών σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών υλών αλλά και από το σημείο που έχει αποκλείσει προληπτικά το δρόμο η αστυνομία, για λόγους ασφαλείας.

  Φωτογραφίες από  το kozan.gr

 

Δείτε ακόμη:

Δεν θέλει ουδετερότητα ο Ζελένσκι – Ζητεί από το Ισραήλ να επιλέξει την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Χθές

Αμερικανός αναλυτής Τ.Μερσχάιμερ: «Η Δύση είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι»

Προηγούμενα άρθρα:

ΒΙΝΤΕΟ : Κλιματική αλλαγή και κουραφέξαλα -Η κλιματική προπαγάνδα είναι η πιο ξεδιάντροπη απάτη

Οι εταιρίες ηλεκτρισμού ενοχλούν επίμονα για αλλάγή παρόχου τους πολίτες -... και που να απευθυνθεί ο πολίτης σε ένα κράτος με δικαιοσύνη "ανύπαρκτη";

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί

 


 

Ασφαλή στο Ντόνετσκ 19 παιδιά από το σανατόριο της Μαριούπολης: Μεταφέρθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις


Ασφαλή στο Ντόνετσκ 19 παιδιά από το σανατόριο της Μαριούπολης: Μεταφέρθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις
 

Εγκαταστάθηκαν σε νοσοκομείο – Παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας τους

Στο Ντόνετσκ μεταφέρθηκαν από τους Ρώσους τα ορφανά παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο της Μαριούπολης, καθώς η πόλη της Ουκρανίας συνεχίζει να είναι υπό πολιορκία.

Συνολικά 19 παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 4 έως 17 ετών, έζησαν για περίπου δύο εβδομάδες στα παγωμένα υπόγεια αυτού του σανατόριου, που ειδικεύεται στη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων.

Κατοικώντας στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, σε πόλεις που βρίσκονται όχι μακριά από τη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), τα παιδιά είχαν σταλεί σε αυτό το σανατόριο πριν αρχίσει η ρωσική επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Όλγα Λοπάτκινα, η κηδεμόνας έξι παιδιών μεταξύ αυτών, είχε ζητήσει την απομάκρυνσή τους από εκεί και τη μεταφορά τους στην Ευρώπη όπου έχει καταφύγει η ίδια αυτή τη στιγμή.

Όμως σήμερα, ένα από αυτά της τηλεφώνησε για να της πει ότι μεταφέρθηκαν στο Ντόνετσκ, διευκρινίζοντας ότι τα παιδιά έχουν εγκατασταθεί σε ένα νοσοκομείο εκεί.

Όπως δήλωσε, ένας τοπικός εκλεγμένος αξιωματούχος μετέβη εκεί για να μεταφέρει τα παιδιά με ασθενοφόρο μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, αλλά κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε σημείο ελέγχου στο Μπερντιάνσκ, οι Ρώσοι στρατιώτες αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά στο Ντόνετσκ επειδή κατάγονται από αυτήν την περιοχή.

Τα περισσότερα από τα παιδιά προέρχονταν από ορφανοτροφεία που βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, αλλά από το τμήμα της που διέφευγε από τον έλεγχο των αυτονομιστών της “Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ” (DNR).

 pronews.gr

 

 Δείτε ακόμη:

Δεν θέλει ουδετερότητα ο Ζελένσκι – Ζητεί από το Ισραήλ να επιλέξει την Ουκρανία έναντι της Ρωσίας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Χθές

Αμερικανός αναλυτής Τ.Μερσχάιμερ: «Η Δύση είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία – Αυτοί είναι οι λόγοι»

Προηγούμενα άρθρα:

ΒΙΝΤΕΟ : Κλιματική αλλαγή και κουραφέξαλα -Η κλιματική προπαγάνδα είναι η πιο ξεδιάντροπη απάτη

Οι εταιρίες ηλεκτρισμού ενοχλούν επίμονα για αλλάγή παρόχου τους πολίτες -... και που να απευθυνθεί ο πολίτης σε ένα κράτος με δικαιοσύνη "ανύπαρκτη";

Για καταγγελίες:fyllokaiftero@gmail.com        

             Τηλέφωνο: 6978276141

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        

 









Χορηγοί