Θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Ιωάννινα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Μύκονο και Λάρισα.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε το Άγιο Φως, προσγειώθηκε στις 20:00 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας όπου και πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή με τιμές Αρχηγού Κράτους για την υποδοχή του.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, το αεροπλάνο που μετέφερε το Αγιο Φως προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και όχι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Aν και αρχικά είχε γνωστοποιηθεί ότι θα φτάσει με ιδιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Αθηνών, αυτό άλλαξε.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο που είχε προγραμματιστεί να πετάξει από την Ελευσίνα προς το Ελ. Βενιζέλος δεν απογειώθηκε τελικά λόγω προχωρημένης ώρας καθώς καθυστέρησε η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους από το Τελ Αβίβ.
Το φως μεταφέρεται οδικώς στον Διεθνή αερολιμένα για να παραληφθεί από τα αεροσκάφη που θα το μεταφέρουν στην υπόλοιπη χώρα.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός.
Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.