20 Οκτωβρίου 2020

Κίνησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι Αντωνάκη

Ο κορονοτέντζερης και το κορονοκαπάκι για την ακρίβεια!!



Προβολή χορηγού

Biokott - Bioflorina Παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά -μαρμελάδες -λικέρ
Bioflorina   κλίκ  εδώ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - Σε ιδιωτικό νοσοκομείο τον έβγαλαν αρνητικό στον κορονοϊο και αμέσως μετά στο κρατικό τον έβγαλαν θετικό, ως κρούσμα - δείτε βίντεο


nosokomeio-arthrou

Τον κάλεσαν σε κρατικό νοσοκομείο για τεστ covid 19  λόγο επαγγέλματος έπρεπε να πάει, επειδή όμως (προφανώς) κάτι υποψιαζόταν,  όπως όλοι μας, θεώρησε χρήσιμο να πάει πριν,  για τεστ σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου το τεστ ήταν αρνητικό.. αμέσως μετά  πήγε στο κρατικό νοσοκομείο και εκεί έκπληκτος είδε να τον βγάζουν ως αποδεδειγμένο θετικό κρούσμα κορονοϊου (covid 19)

Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο που ακολουθεί, και ομιλεί ο παθών. (υπάρχει ο φόβος να το κατεβάσουν)


https://www.facebook.com/giorgos.../videos/3380921985289371/

Χρηματοδότηση από 10 ξένες πρεσβείες & έσοδα 1.200.000€ στο ΕΛΙΑΜΕΠ που τα μέλη του καλούν να υποταχθούμε στην Τουρκία


Χρηματοδότηση από 10 ξένες πρεσβείες & έσοδα 1.200.000€ στο ΕΛΙΑΜΕΠ που τα μέλη του καλούν να υποταχθούμε στην Τουρκία

Προβληματισμός επικρατεί σχετικά με τις στενές σχέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς το «think tank» εξωτερικής πολιτικής χρηματοδοτείται απευθείας από ξένα κράτη. 

Το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ίδρυμα ευρωπαϊκής κι εξωτερικής πολιτικής" έχει για χορηγούς του διάφορες ξένες πρεσβείες μεταξύ των οποίων και η γερμανική.

Συνολικά από τους 34 χορηγούς του ΕΛΙΑΜΕΠ οι 10(!) είναι ξένες πρεσβείες, παράλληλα υπάρχουν και ξένες εταιρείες κάποιες εκ των οποίων γερμανικών συμφερόντων, όπως αποκαλύπτει το ίδιο το ινστιτούτο.

Επιπλέον σύμφωνα με την ταμειακό απολογισμό του έτους 2019 που επισυνάπτουμε εδώ, τα έσοδα από χρηματοδοτήσεις έφτασαν τα 1.244.351 ευρώ! Από αυτά τα 344.000 ήταν από χορηγίες ενώ, τα 220.000 πήγαν σε διοικητικούς μισθούς μελών ινστιτούτου.

Συνολικά για τις «δράσεις» του, όπως η εκδήλωση: «Οικείες κληρονομιές: Η Αθήνα μέσω του φωτογραφικού φακού των προσφύγων», το ινστιτούτο ξόδεψε 634.346 ευρώ και του έμειναν καθαρό απόθεμα στα ταμεία του 233.790 ευρώ.

Σε φόρους πλήρωσε μόλις 2.274 ευρώ ως ΜΚΟ.

Όλα αυτά δεν θα είχαν τόση σημασία αν ο νυν Σύμβουλος και πρώην γενικός διευθυντής του ιδρύματος κ.Ντόκος δεν είχε τοποθετηθεί στην θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Δεν είναι αντιδεοντολογικό να βρίσκεται πλησίον του πρωθυπουργού κάποιος ο οποίος ήταν πρώην επικεφαλής και νυν μέλος οργανισμού ο οποίος χρηματοδοτείται από τουλάχιστον 10 ξένα κράτη;

Υπενθυμίζουμε πως τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά και ο ίδιος ο κ.Ντόκος έχουν εκφράσει κατά καιρούς ιδιαίτερα «συναινετικές» απόψεις σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το χθεσινό άρθρο του κ. Μαραντζίδη στο οποίο καλεί την Ελλάδα να «φιλανδοποιηθεί» οικειοθελώς και να παραδώσει βυθό, βραχονησίδες και κοιτάσματα στην Τουρκία.


 


 

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ κατά πολιτών στο facebook - Έριξαν ομάδα με 60.000 μέλη γονέων που είχαν προβληματιστεί με την μάσκα υποταγής.

 ΄Εριξαν  την ομάδα "Διαμαρτυρία γονέων κατά τις υποχρεωτικής μάσκας στα σχολεία " στο facebook  η οποία είχε 60.000 και πλέον μέλη. Ζούμε εποχές μαύρες της χειρότερης λογοκρισίας; 

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης βρίσκονται σε αναβρασμό δεδομένου ο,τι αυτό γίνεται σε μεγάλη έκταση τους τελευταίους 9 μήνες.

Θυμίζουμε ο,τι η λογοκρισία είναι ποινικό αδίκημα....Έγινε με "παραγγελία" της κυβέρνησης ; της υπουργού ;



Κοζάνη: ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Α.Δραγατσίκας (Προεδος Ε.Σ) Τίθεται θέμα επιβίωσης με την Καραντίνα για τους πολίτες του νομού

 Σε συνέντευξη  σήμερα 20/10/2020 στον  έγκριτο δημοσιογράφο Γ. Τράγκα και στον ElladaFM 94,3,  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης  Αθανάσιος Δραγατσίκας   μεταξύ άλλων είπε με έμφαση και αγωνία ότι "Τίθεται θέμα επιβίωσης των καταστηματαρχών και των πολιτών του νομού Κοζάνης  γενικά, τώρα και  με την Καραντίνα μετά τα τόσα που περάσαμε .

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου αν μετά τις δεκαπέντε ημέρες έχετε επανάληψη της καραντίνας τι θα γίνει; ο κ. Δραγατσίκας τόνισε με δραματικό τρόπο ότι ηδη υπάρχει θέμα επιβίωσης και λόγο της απολιγνιτοποίησης πρόσφατα, και  των προηγούμενων μνημονίων,  άφησε να εννοηθεί  ο.τι δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται..  Ζήτησε δε να δοθεί βοήθημα άμεσα 2.0000 σε κάθε οικογένεια.



 

Ανακοίνωση του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς

Νεστόριο, 20 Οκτωβρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
 
«Η Π.Ε. Καστοριάς αδικήθηκε επί δεκαετίες κατά τη λιγνιτική περίοδο. Τα κόστη πολλαπλά και ποικίλα, ενώ τα οφέλη ανύπαρκτα. Ενδεικτικά σταχυολογώ.
Η Π.Ε. Καστοριάς δεν έλαβε ποτέ έστω μία δραχμή, ένα ευρώ από τον λεγόμενο Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης.
Η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων δεν συνέβαλε καθόλου στη μείωση της μεγάλης ανεργίας στην Καστοριά.
Η τηλεθέρμανση με το χαμηλό κόστος συγκριτικά με τις άλλες μορφές θέρμανσης, δεν έφθασε ποτέ στην Π.Ε. Καστοριάς που εξίσου πλήττεται από πολύμηνους και βαρείς χειμώνες, με τους κατοίκους της να μην ελαφρύνονται ούτε κατ’ ελάχιστο από τις υπέρογκες δαπάνες για τη θέρμανση των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους.
 
Η στρεβλή διόγκωση του Α.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας λόγω της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η. στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, οδηγούσε σε μειωμένα κονδύλια της Ε.Ε. στα Κ.Π.Σ. και στο ΕΣΠΑ για όλη τη Δυτική Μακεδονία με μεγάλες χαμένες τις Π.Ε. Καστοριάς και Γρεβενών που έχαναν σε πόρους, έργα και θέσεις εργασίας. Όπως επίσης για τον ίδιο λόγο, οι επιχειρήσεις στην Π.Ε. Καστοριάς λάμβαναν μικρότερα ποσοστά επιδότησης στους αναπτυξιακούς - επενδυτικούς νόμους. Αλλά και σήμερα ακόμη, για παράδειγμα με το χαμηλότερο ποσοστό επιδότησης στο Πρόγραμμα Εξοικονομώ. Και όλα αυτά την ώρα που η Π.Ε. Καστοριάς και οι κάτοικοι σε αυτή, υφίσταντο επί δεκαετίες όλες τις αρνητικές συνέπειες από τα εργοστάσια και τα φουγάρα της Δ.Ε.Η. στην υγεία, δημόσια, οικογενειακή και ατομική, στην ατμόσφαιρα και στο περιβάλλον.
 
Δυστυχώς, η Π.Ε. Καστοριάς κινδυνεύει να αδικηθεί και κατά τη μεταλιγνιτική περίοδο. Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι στο υπό δημόσια διαβούλευση Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο η Π.Ε. Καστοριάς σχεδόν απουσιάζει. Ελάχιστες οι αναφορές και μηδαμινά τα οφέλη.
 
Εμπρός σε αυτό τον κίνδυνο οφείλουμε όλοι να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε. Ο καθένας από τη θεσμική του ιδιότητα και όλοι μαζί συντεταγμένα και σε πνεύμα συνεργασίας. Θέτουμε τις προτεραιότητές και τις προτάσεις μας. Διεκδικούμε τη συμπερίληψή τους στο Σχέδιο Μετάβασης. Δίνουμε τέλος στη διαχρονική αδικία εις βάρος της Π.Ε. Καστοριάς.»
 


 
Γραφείο Τύπου

 fyllokaiftero@gmail.com

Επίσημο: Με εντολή Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

20/10/2020 11:00


Επίσημο: Με εντολή Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Ανακαλείται η απόφαση για μερική επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα.Όπως αναφέρει  το Newsbomb.gr


Αλλαγές στα ΚΤΕΟ: Τα παλαιότερα οχήματα θα περνούν έλεγχο κάθε χρόνο! - Νέα «χαράτσια» στους φτωχούς


Αλλαγές στα ΚΤΕΟ: Τα παλαιότερα οχήματα θα περνούν έλεγχο κάθε χρόνο! - Νέα «χαράτσια» στους φτωχούς

Nα αλλάξει τα πάντα στον έλεγχο των αυτοκινήτων από τα ΚΤΕΟ προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και του Περιβάλλοντος ώστε τα παλαιά οχήματα να περνούν από έλεγχο κάθε χρόνο!

Η ακριβής ηλικία των οχημάτων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει καθώς οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι δύο και η μία αφορά σε οχήματα με ηλικίες πάνω από 10 έτη (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2010) και η δεύτερη αφορά σε οχήματα με ηλικία άνω των 15 ετών (δηλαδή οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν το 2005).

Φυσικά αυτό που επιδιώκουν στην κυβέρνηση είναι να αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων να τα... παρατήσουν καθώς θα φορτωθούν άλλο ένα «χαράτσι» για να τους πιέσουν να αγοράσουν καινούριο.

Και πως θα πάρουν καινούριο με μισθό 500 ευρώ; Θα μας το εξηγήσουν; Ή μήπως σκέφτονται στην κυβέρνηση πως ο μέσος Έλληνας έχει τριάντα χιλιαρικάκια στην άκρη για να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο;


 

Pronews

 

Κοζάνη: Έχουν δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα στον κόσμο... Ηλικιωμένος γλύτωσε από το να τον βγάλουν κρούσμα και επιστρέφοντας απο το νοσοκομείο τράκαρε

 

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, άνδρας, ηλικίας 70 ετών περίπου, αφού νοσηλεύτηκε με κορονοϊό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το απόγευμα της Δευτέρας, πήρε εξιτήριο και στη διαδρομή της επιστροφής στο χωριό του με το όχημα του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στην άκρη του δρόμου.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον ηλικιωμένο άνδρα  στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάνουν λόγο για τον ελαφρύ τραυματισμό του ηλικιωμένου άνδρα, αλλά για την πολύ βεβαρημένη ψυχολογία του.

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Τίτλος : Ομάδα ΕΔΟ

Μέλι & κανέλα: Ένας συνδυασμός με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες (εικόνες)


Μέλι & κανέλα: Ένας συνδυασμός με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες (εικόνες)

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ροφήματα, γλυκά ή όπου αλλού επιθυμείτε για να απολαύσετε τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι και να μην το βράζετε μαζί με άλλα υλικά, ούτε να το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύετε με ζεστό νερό.

Καλό είναι επίσης να επιλέγετε κανέλα Κεϋλάνης, η οποία περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης, ουσία που μπορεί να αποδειχθεί τοξική για το συκώτι σε μεγάλες δόσεις.

Δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση μελιού και κανέλας στις εικόνες που ακολουθούν:


 

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα έχουν πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ροφήματα, γλυκά ή όπου αλλού επιθυμείτε για να απολαύσετε τις μοναδικές θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι και να μην το βράζετε μαζί με άλλα υλικά, ούτε να το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το μέλι δεν χάνει όμως τη θρεπτική του αξία όταν το ανακατεύετε με ζεστό νερό.

Καλό είναι επίσης να επιλέγετε κανέλα Κεϋλάνης, η οποία περιέχει σημαντικά χαμηλότερες ποσότητες κουμαρίνης, ουσία που μπορεί να αποδειχθεί τοξική για το συκώτι σε μεγάλες δόσεις.

Δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση μελιού και κανέλας στις εικόνες που ακολουθούν:

Πηγή: w

 


 

To “παιδί του λαού” Νίκος Χαρδαλιάς με ΤΖΑΚΟΥΖΙ άνω των 50.000 ευρώ!

To “παιδί του λαού” Νίκος Χαρδαλιάς με ΤΖΑΚΟΥΖΙ άνω των 50.000 ευρώ!

Τo “παιδί του λαού” Νίκος Χαρδαλιάς με ΤΖΑΚΟΥΖΙ άνω των 50.000 ευρώ!, ΙΧ 150.000, φρουρές στο δάσος, μεζονέτες άνω των 500.000 και η “δεύτερη Μαρινέλλα” της Τατιάνας που έκανε τα προξενιά. Ο συγκούμπαρος του Αντώνη Σροϊτερ, Νίκος Χαρδαλιάς, πλούτισε ξαφνικά, όπως γράφει σε πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα…

makeleio 01 17-10-2020 (2)

 

 

 

 

.

 Πηγή: makeleio.gr