13 Ιανουαρίου 2020

Κατάρριψη ουκρανικού Boeing: Συγκλονιστικές φωτογραφίες των New York Times


boeing0


Η πιο καθαρή, μέχρι στιγμής, «εικόνα» για την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησε στη συντριβή του αεροσκάφους και τον θάνατο των 176 επιβαινόντων - Αναλυτικά όλα τα βίντεο-ντοκουμέντα και τα στοιχεία που «έδειξαν» την αλήθεια για το χτύπημα του πυραύλου

Την πιο καθαρή, μέχρι στιγμής, «εικόνα» για την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησε στη συντριβή του ουκρανικού Boeing και τον θάνατο των 176 επιβαινόντων τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου παρουσιάζει η ομάδα των New York Times, αξιοποιώντας δεδομένα πτήσης, σοκαριστικά βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής.

Το συγκλονιστικό βίντεο της εφημερίδας αποτελεί μια αναλυτική παρουσίαση των αποδεικτικών στοιχείων και ντοκουμέντων, λεπτό προς λεπτό, από την απογείωση του αεροσκάφους μέχρι τη στιγμή που καταρρίφθηκε από πύραυλο των Φρουρών της Επανάστασης. «Για να μάθουμε τι συνέβη στην πτήση 752 αφού αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου, συλλέξαμε δεδομένα πτήσης, αναλύσαμε βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες και φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής, ώστε να συνθέσουμε την καθαρότερη μέχρι στιγμής "εικόνα"  για την ολέθρια πτήση των επτά λεπτών», αναφέρεται στην εισαγωγή του βίντεο, προτού ξεκινήσει η παρουσίαση όλων των διαθέσιμων στοιχείων.

Όλα ξεκινούν τα ξημερώματα της Τετάρτης, 8 Ιανουαρίου, όταν το Ιράν εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ, ως μια πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ. Οι δυνάμεις Αμυνας του Ιράν τίθενται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής για μια πιθανή αμερικανική επίθεση.

Τέσσερις ώρες μετά, στον διεθνή αερολιμένα «Ιμάμ Χομεϊνί» η πτήση 752 των ουκρανικών διεθνών αερογραμμών ετοιμάζεται για απογείωση. Στις 06:12 το αεροσκάφος απογειώνεται. Ακολουθεί την προγραμματισμένη του πορεία και κατευθύνεται βορειοδυτικά, ανεβαίνοντας στα 2.500 μέτρα μέσα σε τρία λεπτά.





protothema.gr

Καστοριά: Εφυγε από την ζωή Ο Πάνος Κρίκης ο εξαίρετος δημοσιογράφος, συγγραφέας, και δικηγόρος



Πέθανε σε ηλικία 88 ετων

Ο Πάνος Κρίκης χαρακτηρίστηκε ένας αδέσμευτος  αρθρογράφος έγραφε στη Καστοριανή Εστία υπό τον εκδότη και αείμνηστο δημοσιογράφο Παντελή Ζάττα., καθώς και σε άλλα δημοσιογραφικά έντυπα.

Τον γνώρισα μια δεκαπενταετία τουλάχιστον  πριν, στις τότε ενιαίες  εγκαταστάσεις  των εφημερίδων "Καστοριανή Εστία"  και τους "Ορίζοντες" του  Παντελή Ζάττα  όπου μαζί εργαστήκαμε εκείνος ως αρθρογράφος, και εγώ ο Μανώλης Μάνου στο ελεύθερο ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις πολιτικών προσώπων της Καστοριάς και της  Δυτ. Μακεδονίας.

Άφησε εποχή στη δημοσιογραφία πράγματα του νομού, συχνά τα άρθρα του γινόταν θέμα στα τοπικά ραδιόφωνακαι απασχολούσαν τη κοινή γνώμη για ημέρες. Βεβαίως σε κάποιους  πολιτικούς δεν "άρεσαν ιδιαίτερα" τα ειλικρινή αδέσμευτα σχόλια του Πάνου Κρίκη .

Καλό ταξίδι.


Συντάκτης : Μανώλης Μάνου


Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ολο και νέα εμπόδια βάζει η κυβέρνηση-Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για κατασχέσεις & φορολόγηση


Tην τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα θα καταβάλλονται τα βοηθήματα και επιδόματα του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους. Αυτό προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, με τον εν λόγω νομοσχέδιο νόμου μπαίνει και πλαίσιο προστασίας από κατασχέσεις για ετήσιες ενισχύσεις (300 έως 600 ευρώ) των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ( έως 2.200 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα) οι οποίες διαβιούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει τη φορολογική απαλλαγή και την απαγόρευση της κατάσχεσης αυτών των ενισχύσεων, ως μέτρο διασφάλισης του εισοδήματος των δικαιούχων οικογενειών. 

Στο ίδιο πλαίσιο, εξαιρούνται από τη δυνατότητα συμψηφισμού τους με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο , λοιπούς φορείς μ του ευρύτερου δημοσίου τομέα και πιστωτικά ιδρύματα , ενώ προβλέπεται και ο μη συνυπολογισμός τους στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία.

ΟΠΕΚΑ: Τι ισχύει σήμερα για τη χορήγηση των επιδομάτων
 Μέχρι σήμερα για τα επιδόματα που χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής τους. Και κάθε μήνα οι δικαιούχοι αναμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις για να μάθουν πότε θα λάβουν τις ενισχύσεις τους.

Η φωτογραφία που είχε γίνει VIRAL στο διαδίκτυο την περασμένη 10ετία των μνημονίων