04 Αυγούστου 2017

Οι δικοί μου μάγκες είναι εκείνοι που έχουν γεμίσει εμπειρίες από νωρίς…

Οι δικοί μου μάγκες είναι εκείνοι που έχουν γεμίσει εμπειρίες από νωρίς…




Είναι οι άνθρωποι που κάνουν λάθη και τα μετατρέπουν σε εμπειρίες ζωής και συμβουλές για τους επόμενους. 


Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να διαχειριστούν σχεδόν ό,τι και αν προκύψει και αυτομάτως, σου δημιουργούν ένα αίσθημα πως  μπορείς να στηριχθείς πάνω τους εάν χρειαστεί, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.





Της Λίνας Δημακοπούλου.


Μπορεί να τα έχεις ακούσει και ως αγρίμια, ή αλήτες. 

Μπορεί να τα έχεις αποφύγει με προτροπές των γύρω σου, νομίζοντας πως σίγουρα θα αποτελέσουν κακή επιρροή. 


Μπορεί  να έχεις κάνει παρέα μαζί τους και να έχεις θαυμάσει το ατρόμητο φλερτ τους με τον κίνδυνο και την παράδοξη δίψα τους για ζωή.

Μπορεί να έχεις σαγηνευτεί από τα λόγια τους, που χωρίς να έχουν βγάλει ενδεχομένως κάποιο μεγάλο πανεπιστήμιο, εκφράζουν με γλαφυρότητα μια μαγεία για την ζωή. Την δική τους ζωή, την ζωή γενικά, την ζωή που ίσως να ήθελες να ζήσεις και εσύ.


Τα συγκεκριμένα παιδιά, μπορεί να δουλεύουν νύχτα, μπορεί και όχι.
Δε θα μιλήσω για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που τους έχεις κολλήσει μια ταμπέλα στο νου απλά επειδή έτυχε να εργάζονται το βράδυ.

Όχι όχι δεν είναι αυτά τα παιδιά της νύχτας.

Τα αγρίμια που σου αναφέρω εγώ, είναι καθαροί άνθρωποι που πέρασαν πολλά. 
Που την νύχτα μπορεί να ανεβαίνουν σε μια μηχανή και να νιώθουν ελεύθεροι με τις σκέψεις τους. Μπορεί να ζουν ανάμεσά σου την ημέρα, μα μόνο η νύχτα να έχει δει το πραγματικό τους πρόσωπο.


Είναι οι άνθρωποι που κάνουν λάθη και τα μετατρέπουν σε εμπειρίες ζωής και συμβουλές για τους επόμενους. 
Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να διαχειριστούν σχεδόν ό,τι και αν προκύψει και αυτομάτως, σου δημιουργούν ένα αίσθημα πως  μπορείς να στηριχθείς πάνω τους εάν χρειαστεί, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Οι δικοί μου μάγκες είναι εκείνοι που έχουν γεμίσει εμπειρίες από νωρίς και δεν επαναπαύονται νωχελικά στον καναπέ τους με ανεκπλήρωτα σχέδια και πλάνα. 
Έχουν δει τον έξω κόσμο και ξέρουν να τον διαχειριστούν, αλλά και να αντέξουν τα χαστούκια του. 


Μπορεί να την έχουν δουλέψει κιόλας την νύχτα, ή απλά μπορεί να την έχουν αντέξει.

Μπορεί το τσιγάρο που σιγοσβήνει στα δάχτυλα,  να είναι πλέον προέκταση του χεριού τους και αυτό να αποτυπώνεται στο δικό σου μυαλό ως κακή συνήθεια.

Η ψυχή τους όμως να ξέρεις,  θα είναι τόσο καθαρή και απαλλαγμένη από καθωσπρεπισμούς που ανταγωνίζεται μονάχα την ψυχή ενός μικρού παιδιού.


Σαφώς και τα αγρίμια κάνουν λάθη και μάλιστα σημαντικά.
Σαφώς και τα αγρίμια ζουν την ζωή τους στα άκρα με πλήρη συναίσθηση πως κάθε αμαρτία πληρώνεται.

Μα όταν σε επιλέξει ένας τέτοιος άνθρωπος μην φοβηθείς. 
Μην τρέξεις να φύγεις μακριά από την φαινομενικά κακή επιρροή. 
Εάν ξέρεις τα όρια σου και τα θέλω σου, τότε μείνε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους. 
Εάν μπορείς να διαχειριστείς το σκοτάδι τους, τότε είναι τιμή σου που σε διάλεξαν. 
Γιατί μόνο για εκείνους τους ανθρώπους είσαι πραγματική επιλογή. 

Δεν βολεύονται μαζί σου σε έναν προκαθορισμένο μικρόκοσμο, πολύ απλά γιατί δεν το έχουν ανάγκη.  

Έχουν φάει την ζωή με το κουτάλι και είναι πλέον σε θέση να ξεχωρίσουν συνειδητά το επιδόρπιό τους.


Εάν τους έχεις για φίλους, να ξέρεις πως θα σε στηρίζουν στα δύσκολα και θα είναι πάντα η ψυχή της παρέας.

Εάν τους έχεις οικογένεια, να ξέρεις πως θα έχουν μια ζωή τις ανάγκες σου πάνω από τις δικές τους και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να γκριζάρει τον γαλανό σου ουρανό που θα πασχίσουν τόσο για να χτίσουν.

Εάν τους έχεις για συντρόφους, κάθε σου στιγμή μαζί τους θα είναι μάθημα και συνάμα απόλαυση.

Η ανάγκη να βρίσκεσαι κοντά στα αγρίμια σου θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, μαζί με την περηφάνια σου που στέκονται αντάξια και συνειδητά στο πλευρό σου.


Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα κοιτάξεις κατάματα ένα αγρίμι, ένα παιδί της νύχτας, ψάξε λίγο καλύτερα μέσα στα μάτια του. 

Κοίτα το παιδί που κρύβει η αθώα του ψυχή και αγκάλιασέ το. 
Στάσου δίπλα του σωστά και προσπάθησε να πάρεις λίγη πείρα για την ζωή, μόνο όση θέλει να σου δώσει εκείνο όμως.
 

Σεβάσου τα όριά του και εάν το αντέχεις, μείνε στο πλευρό του.


Πηγή: Μεσω: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ


Πηγή

Καταργούν και με τη βούλα την αριστεία -Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία

ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Καταργούν και με τη βούλα την αριστεία -Με κλήρωση οι σημαιοφόροι στα δημοτικά σχολεία
Το υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στην αριστεία και με τη βούλα, αφού στα δημοτικά σχολεία οι σημαιοφόροι θα βγαίνουν μετά από κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας τους.
Με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017) ορίζεται ότι από δω και πέρα σημαιοφόρος στην Στ' τάξη του Δημοτικού μπορεί να είναι ο καθένας, ανεξαρτήτως βαθμολογίας, καθώς η επιλογή του θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, οι χαρακτηριστικές παράγραφοι του διατάγματος αναφέρουν:
«Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης.
 

Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων.
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο τρόπος επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και των υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου, εφόσον στη ΣΤ΄ τάξη λειτουργούν περισσότερα του ενός (1) τμήματα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου».




Πηγή: | iefimerida.gr

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ; ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ; ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ !!

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ :Αναπαράγει  το διχαστικό μίσος του εμφυλίου ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: «για τα δημοσιεύματα που συνοδεύουν τα θυρανοίξια της Παναγίας της Γράμμουστας»



Τα θυρανοίξια του ναού της Παναγίας της Γράμμουστας, συνοδεύτηκαν από ανεπίτρεπτες ανακοινώσεις, ιδιαίτερα από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, που αναφέρονταν στον  εμφύλιο πόλεμο, με όρους που θυμίζουν τη μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Τα πολιτικά στερεότυπα της δεκαετίας του ’50,  δεν εξυπηρετούν την Ελλάδα του σήμερα, παρά μόνο,  αναπαράγουν το διχαστικό μίσος του εμφυλίου. Θυμίζουμε ότι επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους, ήδη από το 1989, είναι η εθνική συμφιλίωση και η απαγόρευση χρήσης όρων όπως «συμμορίτες» και «συμμοριτοπόλεμος» σε επίσημα έγγραφα. Στο πλαίσιο αυτό με ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής ιδρύθηκε το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Θεωρούμε ότι, ο ρόλος της εκκλησίας πρέπει να είναι καθαρά ενωτικός και όχι διχαστικός.
Θεωρούμε πλέον, ότι ο ελληνικός λαός στέκεται  με κριτικό πνεύμα και χωρίς προκαταλήψεις απέναντι στα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του ‘40. Στόχος μας, θα πρέπει να είναι η κατανόηση αυτής της τραυματικής περιόδου. Η χρήση ανιστόρητων και μεροληπτικών πληροφοριών το μόνο που καταφέρνουν, είναι να καλλιεργούν διχαστικό μίσος  και να ενισχύουν ακροδεξιά αντανακλαστικά.
Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα και ο λαός μας, πρέπει να βρούμε τα σημεία εκείνα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΒΟΜΒΑ!!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!

ΚΟΣΜΟ!!!ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!

ΒΟΜΒΑ!!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!




-Είναι γνωστό ότι το ονομαζόμενο "κοίτασμα χρυσού" στις "Σκουριές" είναι αμελητέας ποσότητας και δύσκολα εκμεταλλεύσιμο. Αντίθετα το κοίτασμα είναι πλούσιο σε χαλκό. Η οξείδωσή του άλλωστε έδωσε και το όνομα στη περιοχή. Η τιμή του χαλκού στα ύψη, η εκμετάλλευση του εύκολη. Χαλκό θέλει κύρια να εκμεταλευτεί η Eldorado, όμως υπάρχει μια άλλη εταιρεία, που βρίσκει έτοιμους πολλούς τόνους χαλκού, που τους αφαιρεί από τις εγκαταστάσεις του (πρώην) ΟΤΕ και τους μεταφέρει στη Γερμανία.

Τεράστιες ποσότητες χαλκού, ο οποίος στο παρελθόν εξυπηρετούσε τις επικοινωνίες του ΟΤΕ, ανακαλείται από το φρεάτια του ΟΤΕ και στο Βόλο – Ν. Ιωνία και σε όλη τη χώρα, και σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) ΟΤΕ, φορτώνεται σε φορτηγά και εξάγεται στη Γερμανία στο πλαίσιο των …επενδύσεων της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ.

Τα καλώδια με το χαλκό, κόβονται από συνεργεία εργολάβου σε συγκεκριμένο μήκος και φορτώνονται σε φορτηγά, ζυγίζονται και μεταφέρονται για αξιοποίηση εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές που αναφέρουν πως κάθε φορτηγό αγωγού χαλκού έχει μεγάλη αξία.

Εργασίες ανάκλησης αγωγών πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε Βόλο και Ν. Ιωνία με τους αγωγούς να εξάγονται από το υπέδαφος δίχως τομές στο οδόστρωμα αλλά από τα φρεάτια του ΟΤΕ, ο οποίος έχει αχρηστεύσει τους συγκεκριμένους αγωγούς μετά την τοποθέτηση οπτικών ινών.

Ωστόσο συνδικαλιστές τονίζουν πως η συγκεκριμένη περιουσία του ΟΤΕ, δηλαδή χρήματα που δαπανήθηκαν στο παρελθόν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη φορολόγηση των Ελλήνων στην ουσία για να αναπτυχθούν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να …αξιοποιούνται εκεί σαν να πρόκειται για αφαίρεση πολύτιμων στοιχείων από κάποια αποικία.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΣΕ – ΟΤΕ, με την έναρξη προ ετών της αφαίρεσης των αγωγών χαλκού, είχε επισημάνει και τα εξής:

Οι επενδύσεις της Deutsche Telekom συνεχίζονται!

Τα γεγονότα δυστυχώς είναι πεισματάρικα. 
Οι επενδύσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την D.T μιλούν από μόνες τους:

·                     Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom για 190 εκ. ευρώ.
·                     Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ.
·                     Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ.
·                     Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas–sat για 208 εκ. ευρώ.
·                     Σύνολο…… επενδύσεων 1,5 δις!
Χωρίς να υπολογίσουμε τις 4.000 θέσεις εργασίας που μειώθηκαν, τα 300 και πλέον καταστήματα του ΟΤΕ που έκλεισε στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια που κερδίζει στέλνοντας τα νεκρά υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ από χαλκό και μολύβι στη Γερμανία κ.λ.π.

Άμα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, να είναι βέβαιος και ο πρωθυπουργός και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και η μέση οικογένεια που χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες της D.T ότι οι επενδύσεις του ΟΤΕ μπορεί να φτάσουν μέχρι την εξάχνωση της περιουσίας ενός ακμαίου οργανισμού που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με το μόχθο και των ιδρώτα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού…»

Εικόνες από Ιωλκού στο Βόλο και Μαγνησίας στη Ν. Ιωνία.

myvolos.net   πηγη

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ: «ΕΝΑΣ ΒΟΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» -ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΔΕΛΦΕ ΠΑΥΛΕ ;;;























«Μύδρους» κατά πολιτικών και αυτοδιοικητικών εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Ιεράς Παράκλησης στην Ι. Μονή Ζιδανίου την Τρίτη 1 Αυγούστου 2017 ενώπιον περιορισμένου ακροατηρίου προσκυνητών, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας στο μοναστήρι.

Επικαλούμενος ότι «νομοθετούνε όλη την αθλιότητα» και την πληροφορία για την κατάργηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία, ο σεβασμιώτατος -μεταξύ άλλων- κατακεραύνωσε:
«…Η Παναγία να βοηθήσει τους άρχοντες. Ποιους άρχοντες; Να ξεκινήσω από τη Βουλή; Εκεί είναι όλη η σαπίλα. Ένας βόθρος είναι η Βουλή των Ελλήνων, παρεκτός εξαιρέσεων στα πέντε δάκτυλα της χειρός, από όλους τους συνδυασμούς… Ποια Τοπική Αυτοδιοίκηση; Το ίδιο. Ελάχιστοι είναι σοβαροί άνθρωποι, αλλά δεν ακούγονται. Κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας υπεύθυνος Έλληνας, δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι να κάνω εκεί πέρα, μου λένε, πώς να τα βγάλεις πέρα με την Κόπρο του Αυγείου, πώς να τα βάλεις με τη Λερναία Ύδρα

 …Με ενημέρωσαν ότι κυκλοφόρησε εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία καταργείται η προσευχή από τα σχολεία. Και είναι η ίδια στάση από όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Δεν μιλάει κανείς, γιατί όλοι εκμαυλίζουν για ψήφους, αυτό είναι το μέλημά τους… Όπως προείπα, είναι κάποιοι που αγωνιούν και αγωνίζονται, αλλά χάνονται μέσα στη λάσπη, μέσα στην Κόπρο του Αυγείου…» .
vimaorthodoxias.gr
ΠΗΓΗ

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΔΕΛΦΕ ΠΑΥΛΕ  ;;;

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, επειδή καθαρίζετε το απ' έξω μέρος του ποτηριού και του πιάτου, από μέσα είναι όμως γεμάτα αρπαγή και ακράτεια. Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε»

Ιησούς Χριστός


 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ από μέσα είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια.  26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισε πρώτα το εντός του ποτηριού, για να γίνει και το έξω του καθαρό.  27 Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία.  28 Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία. 



fyllokaiftero1.blogspot.com
.




ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ;;; ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ…ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!!



Συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που ψήφισε η πλειοψηφία της χώρας μας στις τελευταίες προδοτικές εκλογές πριν απο 2 χρόνια…Ψήφισες Ελευθερία και σου έφεραν νέα Δεσμά…Ψήφισες απαλλαγή και σπάσιμο των δεσμών σου και σου επέβαλαν 4 μνημόνια…Οτι και αν ψήφισες, οι αντίχρηστοι στα βγάζουν ανάποδα..τα βγάζουν όλα σε καθρέφτη με ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα…

Οι έλληνες, ένας λαός σοκαρισμένος μετά από την προδοσία του Πασοκατζή ΓΑΠ…του εβραίου Οικονομικού Εκτελεστή και Πράκτορα της Σιών…φαίνονται τελειωμένοι και δεν πρόκειται να σηκώσουν κεφάλι απο τα απανωτά ηλεκτροσόκ που έχουν επιβληθεί.

Το νέο σοκ είναι η απαγόρευση της έπαρσης της ελληνικής σημαίας και η απαγόρευση του εθνικού μας Ύμνου στα σχολεία!!!
Όταν ένα τέτοιο μέτρο επιβληθεί σε έναν λαό που η μοναδική του ταυτότητα και σύμβολα της εθνικής συνείδησης απαγορευτούν, σημαίνει την κατάλυση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ!!!

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ εφόσον βαλλόμαστε εθνικά στην συνείδηση μας;;;

…Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ…ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΙΤΑΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΩΝ..ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΑΣ…ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ…ή δεν σας ενδιαφέρει ούτε αυτό;;;

ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ…ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!!

Ο Πολάκης "ξαναχτυπά": "Εσείς κλάψτε για τη σημαία, εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα"



Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, γνωστός για τις προκλήσεις του, 
μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εξαπέλυσε ειρωνείες κατά της αντιπολίτευσης για το θέμα της σημαίας στα δημοτικά σχολεία και έγραψε: «Εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα, εσείς κλάψτε για την κλήρωση της σημαίας στα παιδάκια της έκτης δημοτικού».
Αργότερα συνέχισε με δεύτερη ανάρτηση αφιερώνοντας το τραγούδι «το λεβεντόπαιδο» του Γιαννη Καλατζη, στους «άριστους της αντιπολίτευσης απ τα Lidl».


el.gr

Κόψτε ..και άλλο όλες τις συντάξεις-Προκλητική συνέντευξη, και εγκληματικό αίτημα Στουρνάρα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ

Κόψτε ..και άλλο τις συντάξεις-Προκλητική συνέντευξη

Προκλητική συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ  Γιάννη Στουρνάρα σε μεγαλοστέλεχος συμβουλευτικής

 
Απίστευτο αίτημα από Στουρνάρα, που με πρόφαση την Παιδεία βάζει πάλι στο στόχαστρο τους απόμαχους της εργασίας

Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις, προκειμένου οι πόροι που θα εξοικονομηθούν από το Ασφαλιστικό να διατεθούν για την Παιδεία και την αγορά εργασίας, ζητεί ουσιαστικά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, μέσω μαραθώνιας συνέντευξης που παραχώρησε όχι σε κάποιον δημοσιογράφο, αλλά σε μεγαλοστέλεχος συμβουλευτικής εταιρίας!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κεντρικός τραπεζίτης υποστηρίζει ότι το κοινωνικό κράτος θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους ηλικιωμένους και να διοχετεύσει «στην πρώτη και τη δεύτερη ηλικία» μεγάλο μέρος των δαπανών για το Ασφαλιστικό. «Εδώ το κοινωνικό κράτος εστιάζεται περισσότερο στην τρίτη ηλικία και πολύ λιγότερο στην πρώτη και τη δεύτερη. Αλλά το μέλλον μας είναι τα παιδιά» δηλώνει ο κ. Στουρνάρας στην 50λεπτη βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Accenture Greece Κυριάκο Σαμπατακάκη.
Επιπλέον, αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη» και επιτίθεται ευθέως σε όσους αντιδρούν στην αξιολόγηση και στα ωράρια… ζούγκλας, υποστηρίζοντας ότι «κερδίζουμε από ανοιχτά ωράρια λειτουργίας γιατί είμαστε τουριστική χώρα».
Ο διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος μόλις τον περασμένο Μάρτιο τάχθηκε ευθέως υπέρ της αύξησης των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης και της ενίσχυσης των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης, ζητάει να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για συντάξεις, προβάλλοντας το εξής «πονηρό» επιχείρημα: «Χρειαζόμαστε επιδόματα για να σπουδάσουν τα παιδιά. Χρειαζόμαστε επιδόματα για να γίνει η μετάβαση από ένα εργασιακό πρότυπο σε ένα άλλο. Αυτό θέλει επιμόρφωση. Χρειάζονται πόροι. Αν τους πόρους όλους τους πηγαίνεις μόνο σε συντάξεις, δεν μένουν πόροι για την αγορά εργασίας».
Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά δρώμενα, ο κ. Στουρνάρας «θυμήθηκε» να επιτεθεί στη Γερμανία για τα μεγάλα πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της: «Υπάρχουν σήμερα χώρες που έχουν 7% του ΑΕΠ πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών επί αρκετά χρόνια και δεν λαμβάνουν μέτρα για να το περιορίσουν. Αυτό κάνει δυσκολότερη τη ζωή των χωρών-μελών που είχαν έλλειμμα και προσπαθήσαμε, βάζω και την Ελλάδα μέσα κυρίως, να το μειώσουμε. Γιατί; Διότι και στις χώρες αυτές υπάρχει λαϊκισμός και τους λένε “σας τρώνε τα λεφτά σας οι άνθρωποι στον ευρωπαϊκό Νότο”. Είναι ψέματα αυτό. Δάνεια έχουμε πάρει, δεν έχουμε πάρει χάρισμα».
Η (αν μη τι άλλο πρωτότυπη) συνέντευξη έχει έντονο «αυτοβιογραφικό» χαρακτήρα και σε πολλά σημεία φτάνει στα όρια της «αγιογραφίας», καθώς ο διοικητής της ΤτΕ καλείται να παρουσιάσει τα μυστικά της επιτυχίας του, ενώ εξομολογείται ότι θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος ύστερα από 25 χρόνια σαν κάποιον που προσπάθησε να βοηθήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
«Δεκάρικος» για θεσμούς, Δικαιοσύνη, αξιολόγηση
Στη συνέντευξή του ο κ. Στουρνάρας παρεμβαίνει, εμμέσως πλην σαφώς, στην κόντρα κυβέρνησης – δικαστών και υποστηρίζει ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα «παρά τη μεγάλη πρόοδο, υστερούν».
«Οι Ελληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν, διότι οι θεσμοί τούς βοηθούν. Βέβαια, υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Ακόμα, όμως, υπάρχουν οχυρά κατά της αριστείας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος» σχολιάζει ο διοικητής της ΤτΕ και αφήνει αιχμές προς την κυβέρνηση, δηλώνοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, για παράδειγμα. Αυτό είναι σημαντικό λάθος. Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Τα σχολεία ακόμα. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που θέλουν κλειστά επαγγέλματα, που θέλουν πολύ περιορισμένα ωράρια λειτουργίας. Είμαστε μια τουριστική χώρα, κερδίζουμε από ανοιχτά ωράρια λειτουργίας, δεν χάνουμε».
Ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει τον λαϊκισμό το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη και σημειώνει: «Για να επιβιώσει το ευρώ, θα πρέπει να γίνουν μερικές αλλαγές. Μερικές αλλαγές που μας φέρνουν πιο κοντά»


Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Φίλης ξαναχτυπά! Ζητάει ξανά ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των παρελάσεων…







Αιχμές κατά της κυβέρνησης αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφήνει ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με δήλωσή του…
…προκειμένου να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το Προεδρικό Διάταγμα για την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση.
Ο κ. Φίλης ζητά εμμέσως την κατάργηση των παρελάσεων αναφέροντας στη δήλωσή του ότι «θα περίμενε κανείς ότι το βασικό αντικείμενο κριτικής θα ήταν αυτός καθαυτός ο μεταξικής εμπνεύσεως θεσμός των παρελάσεων, που η κυβέρνηση καλώς ή κακώς έκρινε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες να καταργηθεί».
Παράλληλα επικρίνει τους ΑΝΕΛ για τη στάση τους κάνοντας λόγο για «ακροδεξιές κραυγές και οι ιδεοληψίες με δήθεν ευρωπαϊκό πρόσημο που αναπαράγουν αρχαϊσμούς και καθυστερημένες αντιλήψεις» μετά και τη διαφοροποίηση του βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καμμένου στο θέμα των σημαιοφόρων.
Η δήλωση του πρώην υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:
«Χέρι-χέρι ο ακροδεξιός λαϊκισμός, ο βαθύς συντηρητισμός και οι δήθεν εκσυγχρονιστικές εμμονές περί αριστείας, βάλλουν εναντίον της πρόβλεψης του νέου ΠΔ για την επιλογή σημαιοφόρου χωρίς αποκλεισμούς. Συναντιούνται έτσι και σε αυτό το ζήτημα ρεύματα και τάσεις της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής που συγκροτούν σε όλα σχεδόν τα πεδία την “ιερή συμμαχία” που μάχεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των πολλών για να εξυπηρετηθούν τα προνόμια των λίγων. Για να γίνει το καθεστώς των ποικίλων διακρίσεων και ανισοτήτων βίωμα και “κανονικότητα” από την τρυφερή ηλικία του Δημοτικού.













Πρόκειται για μια βαθιά ταξική αντίληψη και μάλιστα με τρόπο εντελώς αντιπαιδαγωγικό, αφού σε πάμπολλες περιπτώσεις, αν λάβουμε υπόψη την βαθμολογική κατανομή, έχουμε το φαινόμενο να αποκλείονται χιλιάδες παιδιά με άριστα, που δεν έχουν όμως 10 σε όλα τα μαθήματα, από την κλήρωση για τη σημαία και έτσι να βιώνουν ενός είδους αρνητική διάκριση που μπορεί να αποβεί καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή τους. Το αντιπαιδαγωγικό κλίμα ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την πίεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί από τους γονείς για καλύτερη βαθμολογία των μαθητών-υποψήφιων σημαιοφόρων και παραστατών, γεγονός που ξεγυμνώνει την ψευδή αντίληψη περί αριστείας και αξιοκρατίας.
Θα περίμενε κανείς ότι το βασικό αντικείμενο κριτικής θα ήταν αυτός καθαυτός ο μεταξικής εμπνεύσεως θεσμός των παρελάσεων, που η κυβέρνηση καλώς ή κακώς έκρινε ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες να καταργηθεί. Μια τέτοια αντίθεση θα ήταν κατανοητή και εντός μιας συζήτησης που πρέπει να διεξάγουμε για την μεταρρύθμιση των θεσμών και της σχολικής ζωής προς μια δημοκρατική και σύγχρονη κατεύθυνση.
Όμως, οι ακροδεξιές κραυγές και οι ιδεοληψίες με δήθεν ευρωπαϊκό πρόσημο που αναπαράγουν αρχαϊσμούς και καθυστερημένες αντιλήψεις, αναιρούν και εμποδίζουν μια τέτοια προοπτική. Βρίσκονται στον αντίποδα των σύγχρονων παιδαγωγικών αντιλήψεων και ως τέτοιες απορρίπτονται από τη μεγάλη πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας».
 
protothema.gr



ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ -Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να ΞΑΝΑ διαβάσουν

30-07-2016
Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα, δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω. Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη, μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ποιος ή τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά, χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Ή μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική... Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ. Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν, όχι στο πως πραγματικά είναι! Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου, της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό. Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους.

Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή, συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι! Πάρτε για παράδειγμα ... Βλέπεις όλα τα σημερινά παιδιά σαν "μαζικοποιημένα zombie" να ακολουθούν την κάθε ανόητη και ανούσια μόδα (ξέρουν τι κάνουν αυτοί που τις πλασάρουν), προσπαθώντας να το παίξουν κάποιοι που στα αλήθεια δεν είναι! Δεν το φιλτράρουν από τον εγκέφαλο τους και δεν σκέφτονται, αν πράγματι αυτή η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης για αυτούς. Την ακολουθούν επειδή το ίδιο πράττει και η μάζα, και έτσι γνωρίζουν ότι θα λάβουν κοινωνική αποδοχή από τους πολλούς. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί μεγάλη αδυναμία και σοβαρό πλήγμα για την προσωπικότητας τους, σε μια ηλικία όπου μπαίνουν οι βάσεις για την διαμόρφωση της.

(εύκολη επιρροή = μια κυβέρνηση αθλίων με πολίτες πρόβατα και έχω και χίλια αλλα παραδείγματα). Όχι πως τώρα δεν είμαστε πρόβατα, αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα. Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από αυτήν την κατάσταση, απλά επισκεφτείτε τον δημοφιλή ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης,Facebook. Γιατί ΔΕΝ νοείται σημερινό παιδί χωρίς να κατέχει λογαριασμό στο Facebook. Ποζεριά, Καγκουριά, check - in όπου στο γ@μημένο κόσμο βρίσκονται, με την μόνη τους αγωνία να είναι για τον αριθμό των likes που θα λάβουν. Δεν προβληματίζονται για τίποτα στη ζωή τους, και η διανοητική τους κατάσταση έχει φτάσει να είναι ισάξια ενός κούτσουρου.

"Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση " όπως είπε και ο Αϊνστάιν. Τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συναισθανθούν αληθινά,αφού η ανθρωπιά τους έχει χαθεί. Δυστυχώς η μέρα που ανέφερε ο Αϊνστάιν έχει φτάσει: "Ο κόσμος θα έχει μία γενιά από ηλίθιους"

Ίσως οι σκέψεις μου για την "ευλογημένη" αυτή γενιά σας φαίνονται σκληρές και απαισιόδοξες. Προσπαθώ απλά να είμαι ρεαλιστής. Μην ξεχνάτε πως εγώ τα ζω καθημερινά. Αλλά όποιο και αν είναι το πρόβλημα μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι μαζί, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Καλώ και τα ίδια τα παιδιά που έχουν λίγο μυαλό, να σκεφτούν και προβληματιστούν για όλη αυτή τη κατάσταση. Μπορεί τώρα να εκφράζω τα παράπονα μου κατ' αυτόν το τρόπο, αλλά θα προσπαθήσω όπως μπορώ να βοηθήσω και να αφυπνίσω τους συνομήλικους μου (τους φίλους μου τουλάχιστον). Το ίδιο να πράξετε και εσείς!

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της γενιάς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αναφέρομαι στη μάζα, δηλαδή στους πιο πολλούς. Και ούτε εγώ το παίζω πιο έξυπνος από αυτούς.Ίσως να είμαι λίγο πιο αφυπνισμένος!

Υ.Γ.2 Δεν είμαι ΚΑΤΑ του Facebook. Και εγώ ο ίδιος κατέχω λογαριασμό, αλίμονο. Είμαι κατά όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί εκεί.


Φοβάμαι τη μέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη επαφή... Ο κόσμος θα αποκτήσει μια ολόκληρη γενιά ηλιθίων...
Αϊνστάιν

Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν
Πηγή: aetos-apokalypsis.com

2017 Κρατική χρηματοδότηση ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ 3.114.000 ευρώ στα κόμματα: Δείτε πόσα παίρνει το καθένα

Η γ΄ δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης του 2017

Κρατική χρηματοδότηση ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ 3.114.000 ευρώ στα κόμματα: Δείτε πόσα παίρνει το καθένα

Κρατική χρηματοδότηση 3.114.000 ευρώ στα κόμματα: Δείτε πόσα παίρνει το καθένα


  • Τα κόμματα μοιράζονται 6, 500 εκατ

Τι εισπράττουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - Ενωση Κεντρώων - Δημοκρατική Συμπαράταξη με απόφαση Σκουρλέτη 

Μπορεί οι αρχηγοί των κομμάτων και οι βουλευτές να τσακώνονται και να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή, αλλά πάντα ομονοούν και όλα είναι «μέλι γάλα», όταν γίνεται λόγος για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
         
Έτσι, στο πλαίσιο αυτής της πάγιας τακτικής ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης με την  υπ΄  αριθμ. 26242/2017 απόφασή του κατανέμει την γ΄ δόση  της  κρατικής οικονομικής ενίσχυσης του  έτους 2017  στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων.
         
Το συνολικό ποσό της γ΄ δόσης που κατανέμεται ανέρχεται στα  3.114.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών, του οικονομικού έτους 2017.
         
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ακόμη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός -ΛΑ.Ο.Σ.) ο οποίος είναι πλέον εκτός Βουλής θα λάβει κρατική  οικονομική ενίσχυση  18.317,65 ευρώ.
         
Αναλυτικότερα, η γ΄ δόση του 2017 της κρατικής  οικονομικής ενίσχυσης ανά κόμμα έχει ως εξής:

Ο υπεύθυνος για 10000 "δολοφονημένους αυτόχειρες" Γεωργίου : Θα ξανάκανα τα ίδια δίχως κανένα δισταγμό




Γεωργίου : «Θα ξανάκανα τα ίδια δίχως κανένα δισταγμό»



Έχοντας πλέον την πλήρη κάλυψη των Βρυξελλών, ο Ανδρέας Γεωργίου, αποφάσισε να «απασφαλίσει» κατά πάντων, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε την Τετάρτη (02/08/2017) στους Financial Times.

Χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς την παραμικρή συστολή, ο κ. Γεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε σε  (αστεία)  φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, δήλωσε στην εφημερίδα: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας Στατιστικής Αρχής». Και συνέχισε: «Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ». Εξάλλου, δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Προφανώς, ο κ. Γεωργίου δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα: Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον καταδίκασε, επειδή δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.

Είναι εξίσου προφανές ότι η Κομισιόν επιχειρεί να αποσιωπήσει τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη, η οποία συμπίπτει χρονικά με την προετοιμασία και την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο Μνημόνιο.

Μόνο που η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τέτοιου είδους τακτικές που παραπέμπουν σε εκφοβισμό. Και ευτυχώς που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το έκανε πολλές φορές μέχρι τώρα η Επιτροπή, εκβιάζοντας ακόμα και με… τεχνητές καθυστερήσεις ως προς την καταβολή των δόσεων στην Ελλάδα, όπως αυτές προβλέπονται στο «αμαρτωλό» Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση του Εφετείου, εκκρεμεί και η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει από τις 19/07/2017 η Εισαγγελέας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Η κυρία Δημητρίου άσκησε την αναίρεση, έχοντας εντοπίσει στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «νομικούς λόγους», όπως έχει αναφέρει στο σκεπτικό της.

Γερμανικό Διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη με μολυσμένα Γερμανικά αυγά ΠΡΟΣΟΧΗ στίς Γερμανικές αλυσίδες


Διατροφικό σκάνδαλο στην Ευρώπη με μολυσμένα αυγά

Μεγάλες ποσότητες αυγών ανακαλούνται από τα καταστήματα και τις αποθήκες σε  Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα επικίνδυνου εντομοκτόνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερδίας «The Guardian».
Στην Ολλανδία 180 αγροκτήματα ανέστειλαν προσωρινά τις εργασίες τους, ενώ ένα εκατομμύριο αυγά με προορισμό την Γερμανία ανακλήθηκαν στα σύνορα.
Στα κόπρανα των κοτόπουλων που πέρασαν από έλεγχο εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες του εντομοκτόνου fipronil, το οποίο είναι μια κοινή ουσία που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για την καταπολέμηση των ψύλλων, των τσιμπουριών και άλλων παρόμοιων ζωυφίων στα ζώα. Ωστόσο η κατανάλωση του προϊόντος απαγορεύεται από τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η ουσία που περιέχεται στο εντομοκτόνο μπορεί να βλάψει σοβαρά το συκώτι, τον θυρεοειδή αδένα και τα νεφρά εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Στο Βέλγιο οι αρχές μελετούν ένα κατάλογο πελατών δύο εταιρειών στη Φλαμανδία που ειδικεύονται στην παραγωγή και την πώληση εντομοκτόνων κατά των ψύλλων.
Στη συνέχεια, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους πως το εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται για την προστασία των κοτόπουλων συνδέεται παράνομα με την βλαβερή ουσία για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του. Η ολλανδική εφημερίδα, Trouw, αναφέρει πως είναι πιθανόν οι εταιρείες αυτές να έχουν πελάτες στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πολωνία αν και δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις πως τα αυγά έχουν διοχετευτεί σε αυτές τις χώρες.
Η ολλανδική εφημερίδα, De Volkskrant έγραψε ότι το παράνομο μείγμα έχει χρησιμοποιηθεί σε καλλιέργειες στην Ολλανδία για περισσότερο από ένα χρόνο.
Ο Ολλανδικός Οργανισμός για την Ασφάλεια των Τροφίμων και Προϊόντων, NVWA την περασμένη Δευτέρα, η NVWA προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι μία παρτίδα αυγών «περιείχε αυξημένα επίπεδα fipronil και ότι η κατανάλωσή τους θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Τόνισε παράλληλα πως τα αυγά δεν πρέπει να καταναλώνονται από παιδιά. Από τη Δευτέρα, το σκάνδαλο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις παγκοσμίως. «Προς το παρόν περιμένουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων από 600 δείγματα που μελετώνται», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της NWVA.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα το όλο θέμα ξεκίνησε όταν πτηνοτροφικές μονάδες στην Ολλανδία κάλεσαν την εταιρεία που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση της κόκκινης ψείρας.
Η εταιρεία αυτή χρησιμοποίησε μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται σε κτηνιατρικά προϊόντα κατά των ψύλλων, των ακάρεων, των τσιμπουριών αλλά απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε ζώα που προορίζονται για την διατροφική αλυσίδα, όπως τα κοτόπουλα.
Newsroom Αθήνα 9.84

H απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου, είναι "παραδοχή" ωμης παρέμβασης της φασιστικής γερμανικής ΕΕ στην δικαιοσύνη της Ελλάδος

 H απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου, είναι "παραδοχή" ωμης παρέμβασης της φασιστικής γερμανικής ΕΕ στην δικαιοσύνη της Ελλάδος

«Κόλαφος» η απάντηση της Ένωσης Δικαστών στην Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου
Την έντονη και άμεση αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσαν οι ωμές παρεμβάσεις ευρωπαίων αξιωματούχων και της Κομισιόν για την υπόθεση καταδίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, οι δικαστικοί λειτουργοί υπενθυμίζουν πως από το 2016 κιόλας είχαν κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ» και διαμηνύουν ότι η κρίση τους «δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές».
Απαντώντας, δε, στις δηλώσεις της Κομισιόν ότι η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη-μέλη «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης», η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στέλνει σαφές μήνυμα ότι «η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:
«Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων. Μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις». Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Συνεχίζονται οι ωμές παρεμβάσεις

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Financial Times» συνεχίζει στο ίδιο μήκος κύματος, υπερασπιζόμενος τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στέλνοντας μήνυμα προς τους Έλληνες δικαστές ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών «δεν πρέπει επ’ ουδενί να τίθεται προς αμφισβήτηση».
Ο κ. Ντομπρόβσκις, με αφορμή την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, χαρακτηρίζει ως «κεντρικό πυλώνα της ορθής λειτουργίας του ευρώ την ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών», σημειώνοντας ότι αυτή συνιστά ένα από τα κύρια σημεία διαμόρφωσης της εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ευρωζώνης και «γι’ αυτό προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Στην ίδια εφημερίδα, φιλοξενούνται δηλώσεις και στελέχους της Eurostat, που εκφράζει την έντονη ανησυχία των ευρωπαϊκών αρχών για την αίσθηση δικαίου. Ο ίδιος, αναφερόμενος στη δίκη του Ανδρέα Γεωργίου υποστηρίζει πως «ήταν σαφές πως κανένας δεν άκουσε τα όσα ισχυριστήκαμε» και χαρακτηρίζει την ατμόσφαιρα στο δικαστήριο ως «τρομακτικά εχθρική», καθώς υπήρχε μία «συμπεριφορά “ανοιχτών” απειλών». «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πραγματοποιούνταν τέτοιες δίκες σε μία δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα» καταλήγει.
Υπενθυμίζεται, πως την Τρίτη (2/8) η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης θα συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία την προστασία των στατιστικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Γεωργίου μιλώντας χθες στους «Financial Times» και έχοντας την πλήρη κάλυψη των Βρυξελλών, αποφάσισε να «απασφαλίσει» κατά πάντων.
Χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς την παραμικρή συστολή, δήλωσε στην εφημερίδα: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας Στατιστικής Αρχής».

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι: «καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ», ανακοινώνοντας ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.