05 Αυγούστου 2019

Κοζάνη: Ανασύρθηκε νεκρός ένας 55χρονος από τη λίμνη Πολυφύτου


 

Ένας 55χρονος ανασύρθηκε νεκρός  από την λίμνη Πολυφύτου. Τον άνδρα ανέσυρε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από σημείο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο 55χρονος κατάγεται από την Νάουσα και βρισκόταν με άλλους δύο φίλους του για ψάρεμα στην περιοχή της λίμνης.



Σπύρος Κουταβάς
ΑΠΕ

Βρέθηκε απαγχονισμένος 80χρονος άντρας στη Νέα Καρδιά Κοζάνης



Σύμφωνα με τις πληροφορίες του και όπως αναφέρει το KOZANILIFE.GR, απαγχονισμένος βρέθηκε τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 σε ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα στη Νέα Καρδιά Κοζάνης ηλικιωμένος άντρας ηλικίας 80 χρονών.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης οι οποίοι διεξήγαγαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται.
Ο άτυχος άντρας Γ.Δ. αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας.


N.A. για το KOZANILIFE.GR

Ένας πρώην κλέφτης μας δίνει 10 συμβουλές για να μην κλέψουν το αυτοκίνητο μας!






Ίσως να μην το γνωρίζατε, αλλά οι καλοί κλέφτες αυτοκινήτων μπορούν να κλέψουν τα πράγματα σας ή ακόμα και το αυτοκίνητο σας, σε μόλις 20 δευτερόλεπτα!
Σύμφωνα με έναν πρώην κλέφτη, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έπρεπε να ενεργούν πολύ γρήγορα, αφού είχαν κατά νου ότι από την στιγμή που θα έσπαγαν κάποιο παράθυρο, κάποιος είχε ήδη σηκώσει το ακουστικό για να καλέσει την αστυνομία. Δεν στόχευαν μόνο τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν σταματήσει κάπου με αλάρμ για λίγα λεπτά ή ακόμα και δευτερόλεπτα, για να αφήσουν ή να πάρουν κάτι. Ο ρυθμός τους ήταν τόσο γρήγορος που κανένα αυτοκίνητο δεν ήταν ασφαλές.
Έτσι λοιπόν, επειδή κάθε μέρα γίνονται αρκετές κλοπές αυτοκινήτων, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 συμβουλές από έναν πρώην κλέφτη αυτοκινήτων, οι οποίες ίσως σας βοηθήσουν να αποφύγετε την κλοπή ή το σπάσιμο του αυτοκινήτου σας.
1. Πάντα να αποθηκεύετε τα πολύτιμα σας αντικείμενα στο πορτμπαγκάζ
Οι κλέφτες έχουν ελάχιστο χρόνο να διαπράξουν μια κλοπή, και σχεδόν ποτέ δεν ανοίγουν το πορτμπαγκάζ. Θα κλέψουν ότι φαίνεται να έχει αξία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά ποτέ δεν θα μπουν στην διαδικασία να ανοίξουν το πορτμπαγκάζ. Γι ‘αυτό, καλό είναι να αποθηκεύετε τα πολύτιμα σας αντικείμενα εκεί, όπως τις βαλίτσες, το παλτό σας, ή ακόμα και την προσωπική σας τσάντα.
2. Πάντα να παρκάρετε εκεί όπου υπάρχουν φώτα τριγύρω
Είναι αρκετά προφανές ότι η στάθμεση του αυτοκινήτου σας σε ένα σκοτεινό σημείο είναι αρκετά επικίνδυνη. Ο πρώην κλέφτης ανέφερε ότι αυτός και οι συνεργάτες του ποτέ δεν έσπασαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε καλά φωτισμένα σημεία, αλλά μόνο εκείνα που ήταν σταθμευμένα στο σκοτάδι. Θα πρέπει πάντα να παρκάρετε σε ένα σημείο που να υπάρχει επαρκής φωτισμός, ώστε να αποτρέπει τυχόν ληστές να επιλέξουν το δικό σας αυτοκίνητο.
3. Πάντα να αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου
Υπάρχουν μερικοί κλέφτες που στοχεύουν αποκλειστικά στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας. Η αφαίρεση της πρόσοψης του ραδιοφώνου σας και η απόκρυψη της σε κάποιο άλλο σημείο μέσα στο αυτοκίνητο, θα τους απογοητεύσει. Θα δουν ότι λείπει και δεν θα διαρρήξουν το αυτοκίνητο σας ή θα το διαρρήξουν και δεν θα προλάβουν να πάρουν τίποτα, καθώς ο χρόνος τους είναι αρκετά περιορισμένος για να αρχίσουν να ψάχνουν.
4. Κρύψτε τα πολύτιμα σας πράγματα κάτω από το κάθισμα σας
Εάν δεν θέλετε να αφήσετε την προσωπική σας τσάντα ή κάποιο άλλο αντικείμενο σε ορατό σημείο, μπορείτε απλά να το τοποθετήσετε κάτω από το κάθισμα σας. Οι περισσότεροι κλέφτες θα ρίξουν μια ματιά στο αυτοκίνητο σας προτού το διαρρήξουν, και αν δεν δουν κάτι που να τους “γυαλίσει”, πιθανότατα θα προχωρήσουν στο επόμενο. Δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν να πιαστούν μόνο και μόνο για να δουν αν κρύβετε κάτι κάτω από το κάθισμα σας.
5. Τα φιμέ τζάμια βοηθούν αν οδηγείτε ένα καλό αυτοκίνητο
Τα φιμέ τζάμια έχουν συνδεθεί με τα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα, αλλά δεν λειτουργούν μόνο για να προσδώσουν κομψότητα, καθώς μπορούν να αποτρέψουν οποιονδήποτε επίδοξο ληστή να σπάσει το αυτοκίνητο σας, αφού δεν θα μπορεί να δει τι υπάρχει μέσα σε αυτό. Το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο κι απλά δεν έχει τον χρόνο.
6. Ελέγξτε αν υπάρχει εγκατεστημένο ένα GPS tracker στο αυτοκίνητο σας
Αυτή η συμβουλή απευθύνεται σε πολύ εύπορους ανθρώπους, οι οποίοι διαθέτουν ένα εξαιρετικά ακριβό αυτοκίνητο. Μπορεί να είναι υπερβολική, αλλά εμείς οφείλουμε να την αναφέρουμε. Μερικές φορές οι επαγγελματίες ληστές μπορεί να παρακολουθούν την καθημερινή σας ρουτίνα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να δουν πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κλέψουν το αυτοκίνητο σας. Μπορεί ακόμη να θελήσουν να μάθουν που ζείτε, για να μπουν και στα σπίτια σας. Έτσι, καλό είναι να γνωρίζετε ότι καλό θα είναι να ελέγχετε το αυτοκίνητο σας για ένα GPS tracker που και που.
7. Ποτέ μην αφήνετε έγγραφα με τα προσωπικά σας στοιχεία στο αυτοκίνητο
Αν κάποιος κλέφτης διαρρήξει το αυτοκίνητο σας και δεν βρει τίποτα παρά μόνο χαρτιά με το όνομα και τη διεύθυνσή σας, μπορεί να σκεφτεί να επισκεφτεί το σπίτι σας τώρα που γνωρίζει ότι δεν είστε μέσα σε αυτό.
8. Ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων προτιμούνται σε σχέση με άλλες
Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων που οι κλέφτες στοχεύουν περισσότερο. Αυτή είναι μια χρήσιμη πληροφορία, η οποία ίσως σας κάνει να εξετάσετε την λίστα με τα πιο περιζήτητα αυτοκίνητα, σε περίπτωση που σκοπεύετε να αγοράσετε κάποιο.
9. Ποτέ μην κρατάτε το εφεδρικό σας κλειδί μέσα στο αυτοκίνητο
Μερικοί άνθρωποι έχουν την κακή συνήθεια να αποθηκεύουν το εφεδρικό κλειδί του αυτοκινήτου τους ή του σπιτιού τους στο αυτοκίνητο τους. Ο πρώην κλέφτης ανέφερε ότι βρήκε εφεδρικά κλειδιά στο ντουλαπάκι ενός αυτοκινήτου και έφυγε οδηγώντας το σαν κύριος. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να αφήνετε τα εφεδρικά κλειδιά σας στο σπίτι σας, σε ένα ασφαλές σημείο που κανένας κλέφτης δεν θα μπορεί να εντοπίσει.
10. Μην αφήνετε χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο σας
Πολλοί άνθρωποι έχουν την συνήθεια να αφήνουν χρήματα στο αυτοκίνητο τους, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όταν τα χρήματα σας είναι ορατά, είναι σαν να καλείτε τους κλέφτες να σπάσουν το αυτοκίνητο σας. Αν επιμένετε να κρατάτε χρήματα μέσα στο αυτοκίνητο, απλά βρείτε ένα πιο ασφαλές και σκοτεινό μέρος για να τα κρύψετε.

Στηρίξτε το site μας κάνοντας like και κοινοποίηση αν σας άρεσε το άρθρο μας.

 By

Η συνέντευξη του Α.Τσίπρα στον ΣΚΑΪ που του «χάρισε» σχεδόν 32% στις εκλογές







Η συνέντευξη του Α.Τσίπρα στον ΣΚΑΪ που του «χάρισε» σχεδόν 32% στις εκλογές


Τελικά η εικόνα ακόμα παίζει καταλυτικό ρόλο στο μυαλό χιλιάδων ανρθώπων και όπως διαρρέεται στην πιάτσα από ανθρώπους που έχουν σχέση με τις μετρήσεις, η τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ έπεισε πάνω από διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόρους γιανα τον ψηφίσουν ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή όχι μόνο δεν ήταν αποφασισμένοι για κάτι τέτοιο αλλά μάλλον έτειναν προς το «μαύρισμα» δια της αποχής.

Σαν ποσοστό μιλάμε για δύο-δυόμιση τοις εκατό ίσως και κάτι παραπάνω.
Το γιατί «συγκινήθηκαν» από την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού είναι ένα ζήτημα. Ίσως επειδή «όρμησε» μέσα σε ένα «εχθρικό» για αυτόν ΜΜΕ (έτσι το χαρακτήριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ).

Αν η συνέντευξη είχε δοθεί αλλού πολύ αμφιβάλουμε εάν θα απέδιδε εκλογικό όφελος στον Α.Τσίπρα.

Εν τέλει οι κερδισμένοι ψήφοι είναι αυτοί που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το εξωπραγματικό σχεδόν 32% (31,53%) από εκεί που όλοι περίμεναν το πολύ 27%.

Το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι ακόμα συνεχίζουν να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις με συναισθηματικά κριτήρια και με οδηγό το θυμικό και ίσως για αυτό τον λόγο οι πολιτικοί στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη ουδέποτε παρουσίασαν ένα σαφές πολιτικό πρόγραμμα παρά μόνο μια λίστα από... ατάκες.

Η ατάκα κτυπάει πάντα στο υποσυνείδητο και πάντα κάνει ζημιές....


Biokott - Bioflorina

Η εικόνα ίσως περιέχει: ποτό, εσωτερικός χώρος και φαγητό

Μητσοτάκης: Προσωπικό στοίχημα η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας




MITSOTAKIS_MAXIMOU

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ποδοσφαίρου δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ποδοσφαίρου υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μια ημέρα μετά την επιστροφή τους από το Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου όπου συμμετείχαν στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά για την συνάντηση και ευχαριστώντας τα μέλη της ομάδας για την επίσκεψη τους συνεχάρη για ότι έχουν κάνει και για το γεγονός ότι, όπως είπε, δεν το βάζουν ποτέ κάτω. «Για εμάς είστε φάρος αισιοδοξίας και μας δείχνετε πως όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει κάποιος μπορεί με θέληση να τις ξεπεράσει. Πραγματικά χίλια μπράβο όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές διακρίσεις αλλά συνολικά για τη δουλειά σας» τόνισε προσθέτοντας πως η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί για τον ίδιο προσωπικά ένα μεγάλο στοίχημα, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς η οποία θα δίνει ευκαιρίες σε όλους.

«Σας εύχομαι να παίξετε την καλύτερη μπάλα για την επόμενη τετραετία», είπε από την πλευρά της Εθνικής Ομάδας Αστέγων ο Γιάννης, προσφέροντάς στον Πρωθυπουργό μια μπάλα με τις υπογραφές όλων των παικτών, μια φανέλα της ομάδας καθώς και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού δρόμου «Σχεδία». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως φροντίζει κάθε μήνα να αγοράζει το περιοδικό και θυμήθηκε την τελευταία φορά που είχε συναντήσει την Ομάδα Αστέγων στο γήπεδο. «Κάποιοι από σας θυμούνται ότι είχαμε παίξει μαζί τον Δεκέμβριο του 2016, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς. Θυμάμαι πολύ έντονα τη ζεστή ατμόσφαιρα εκείνου του αγώνα, παρότι ήταν μια πολύ κρύα χειμωνιάτικη ημέρα». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επαναλάβουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του 2016.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το νεαρότερο μέλος της ομάδας, η 16χρονη Αγγελική, η οποία αναδείχθηκε δύο φορές πολυτιμότερη παίκτρια αγώνα κατά τη διάρκεια του φετινού τουρνουά. Η Αγγελική χαρακτήρισε αξέχαστη εμπειρία τη συμμετοχή της σημειώνοντας ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού είναι και οι κανόνες της ζωής».

«Έδωσα τη ψυχή μου και είχα να το κάνω δέκα χρόνια αυτό» ήταν η επισήμανση του Γιώργου, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την εξαιρετική δουλειά της «Σχεδίας» και αποδέχθηκε την πρόσκληση της Ομάδας Αστέγων να επισκεφθεί ο ίδιος το φιλόξενο χώρο εστίασης που έχει ανοίξει τις πόρτες του εδώ και δύο μήνες.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, τέλος, πως η κυβέρνηση θα καταβάλει όποια προσπάθεια απαιτηθεί έτσι ώστε η χώρα μας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση ενός επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης. 
 protothema.gr




Biokott - Bioflorina

Επίδομα έως 720 ευρώ για όσους δεν εντάσσονται σε ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ

Επίδομα έως 720 ευρώ για όσους δεν εντάσσονται σε ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ


Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το τακτικό επίδομα ανεργίας και παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες μπορούν να διεκδικήσουν ειδικό βοήθημα του ΟΑΕΔ.
Το ειδικό βοήθημα, το οποίο αποκαλείται «Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων», χορηγείται σε ασφαλισμένους που είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, αρκεί να έχουν πραγματοποιήσει το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 60 ημέρες εργασίας.

Ισούται με 15 ημερομίσθια και έτσι ανέρχεται σε 240 ευρώ, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Το ποσό μπορεί να δοθεί έως και τρεις φορές τον χρόνο, δηλαδή ο άνεργος να πάρει συνολικά 720 ευρώ. Εκτός από τις 60 ημέρες εργασίας, οι άνεργοι για να δικαιούνται το επίδομα θα πρέπει:
Να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ).


Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2019 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.738,81 ευρώ
Τα δικαιολογητικά
1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
2) Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
3) Αριθμός Καταθετικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος
Πώς κάνετε αίτηση για το επίδομα

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τους εξής τρόπους: αυτοπροσώπως στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services.

Για την μετάβασή σας στο e-services μέσω των ΚΕΠ Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ, όπου υποβλήθη






απο το Dikaiologitika News
.

Biokott - Bioflorina