30 Οκτωβρίου 2019

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου : Πείτε ΟΧΙ και στην εισβολή των μεταναστών! (Video)


Κώστας Μουτζούρης: Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σάμου είναι απολύτως δικαιολογημένες και αναγκάζουν τον κρατικό μηχανισμό να δώσει άμεση λύση  
Την ίδια ώρα που οι πολιτικοί πρώτης γραμμής κυβέρνησης αλλά και αντιπολίτευσης παίζουν με την λογική μας, πετώντας πατάτες σχετικά με το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου, είχαμε μια λαμπρή εξαίρεση. Και αναφερόμαστε στο μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη για την επέτειο του ΟΧΙ του 1940:
“Το μήνυμά μου είναι ότι σήμερα πρέπει να είναι η απαρχή του νέου ΟΧΙ στη νέα εισβολή στη χώρα μας”

Φυσικά η αριστερά και Τσιπρο -ψευτοαριστερά ήδη “λύσσαξε” και κάνει επιθέσεις στον Περιφερειάρχη. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων όμως είναι μαζί του και περιμένει το ίδιο από την κυβέρνηση!

ΕΛΑΣ: Για τα επεισόδια- γιατί δεν μπήκαμε στην ΑΣΟΕΕ


asoe_main

Την ώρα που ξέσπασαν τα επεισόδια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία, αναφέρει η Αστυνομία - Ανάληψη ευθύνης  από αναρχικούς που προκάλεσαν τα επεισόδια «σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής»

«Εξηγήσεις» για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να μην μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου στη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν  το μεσημέρι αναρχικοί στην Πατησίων, δίνει η Αστυνομία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνεται ότι την ώρα που περίπου σαράντα άτομα προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, το πανεπιστήμιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία με εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να βρίσκονται στους χώρους του. Συνεπώς, μια επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που θα καταδίωκαν τους ταραξίες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσης που θα έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, γίνεται έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για τα επεισόδια και τα γεγονότα περιγράφονται ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.
Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Ανάληψη ευθύνης από αναρχικούς 

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στο λαό της Χιλής προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια το μεσημέρι της Τετάρτης στην ΑΣΟΕΕ ομάδες αναρχικών. Οι ίδιοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα επεισόδια, σε κείμενό τους σε αντιεξουσιαστικό σάιτ υπογράφουν ως «αναρχικοί- αναρχικές».

Περιγράφουν πως προκάλεσαν τα επεισόδια, έσπασαν τις προσόψεις ενός καταστήματος των ΕΛΤΑ, μιας τράπεζας και ενός καταστήματος με αρτοσκευάσματα και ακολούθως γράφουν ότι: «Κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. Η συμπλοκή με τα κρατικά σκουπίδια κράτησε για αρκετή ώρα κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους ματ και κάποιοι ταχύτατοι στο τρέξιμο διάδες. Το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα. Ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη ΓΑΔΑ με ροζ στολή.

Χρησιμοποιήσαμε το πανεπιστημιακό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ σαν ορμητήριο, με τον ίδιο τρόπο που έχουν επιλέξει πολλές φορές οι Χιλιανοί σύντροφοι να ξεκινήσουν τις επιθέσεις τους προς αστυνομικές δυνάμεις. Αντιλαμβανόμαστε τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όχι σαν ακαδημαϊκά άσυλα αλλά σαν καταφύγια κάθε λογής καταπιεσμένων, πεδίο οργάνωσης εξεγερμένων και ορμητήριο επιθετικών ενεργειών. Ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η αλληλεγγύη είναι η πραγματοποίηση επιθετικών δράσεων. Δεν θέλουμε να αναλωθούμε σε μακροσκελείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Έτσι κι αλλιώς ακούμε τους συντρόφους μας από μακριά να οργανώνονται και να επιτίθενται. Δεν θα πούμε λέξη παραπάνω. Αφήνουμε αυτούς και τις φωτιές τους να μιλήσουν και για μας». Κλείνουν το κείμενό τους με απειλές εναντίον των αστυνομικών.




protothema.gr

Σκύδρα - Εκρηκτικό το κλίμα μεταξύ των κατοίκων για τις μετακινήσεις αλλοδαπών στην περιοχή τους: «Θα πάρουμε τα όπλα»


Σκύδρα - Εκρηκτικό το κλίμα μεταξύ των κατοίκων για τις μετακινήσεις αλλοδαπών στην περιοχή τους: «Θα πάρουμε τα όπλα»
Απειλούν να εμποδίσουν την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους, οι κάτοικοι της Σκύδρας, σε μια ακόμη περίπτωση «αποσυμφόρησης» των νησιών με αθρόες μετακινήσεις πληθυσμών αλλοδαπών στην περίφημη "ενδοχώρα".

Μάλιστα ένας ιερέας μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο στη Σκύδρα, απεικόνισε με την ομιλία του με τον πιο γλαφυρό τρόπο το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους, με τις αυθαίρετες μετακινήσεις πληθυσμών αλλοδαπών σε οποιοδήποτε μέρος θεωρούν οι Αρχές ως κατάλληλο στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει:
«Αν διαβάσει κανείς το κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί για να με βλέπει έτσι πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο».
Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το ανώτερο πράγμα στον μουσουλμανισμό είναι αυτός που θα σκοτωθεί για να σκοτώσει κι άλλους μαζί του.
Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να έχουμε κακία απέναντί τους, έχουν μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία, όσο και αν είναι ήσυχοι γιατί έτσι είναι οι περιστάσεις, έλθουν δίπλα μας, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι εκείνο...».
Ο ιερέας  ανέφερε επίσης πως «πρέπει να σκεφτούμε τα πάντα. Αυτός που πεινάει θα κλέψει.
Κι όταν θα μπει στο χωράφι του γείτονα να κλέψει, αυτός που θα κλέψει (σσ ο ιδιοκτήτης) θα πάει να τον δείρει.
Αλλά το θέμα είναι πως θα φταίει αυτός που έδειρε τον κλέφτη... Δεν μπορούμε να δεχτούμε ανθρώπους δίπλα μας αλλά γιατί πρώτον δεν μπορούμε να τους φροντίσουμε...».
Ο ιερέας είπε ότι προτεραιότητα έχουν οι Έλληνες που πεινούν ενώ τόνισε ότι δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες αλλά μετανάστες που έχουν μπει λαθραία στη χώρα.
Στη συνέχεια ένας πολίτης πήρε το λόγο και είπε:
«Ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε πάτερ σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες...».
Ο πάτερ Αντώνιος του απάντησε: «Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω..»

,

Ξανά προκαλεί το "ερπετό" ο Σόρος: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τους εχθρούς που έχω» – Προμηνύει νίκη για την παγκοσμιοποίηση το 2020


Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Τζόρτζ Σόρος πιστεύει ότι η παγκόσμια αύξηση του εθνικισμού – από το Brexit μέχρι τον Trump – είναι μια εκτροπή και ότι η παγκοσμιοποίηση θα αναζωπυρωθεί μετά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και δήλωσε «πολύ υπερήφανος για τους εχθρούς του»!


Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στους New York Times (στην οποία επίσης ενέκρινε την Elizabeth Warren για νέα πρόεδρο των ΗΠΑ), ο 89χρονος επενδυτής αναφέρθηκε «Στην Άμυνα της Ανοιχτής Κοινωνίας» ως σήμα του παγκόσμιου χαρακτήρα και δήλωσε υπέρ της σε αντίθεση με την προσέγγιση της φιλοσοφίας «First America» ​​του Trump, τις συζητήσεις για το Brexit και τους εμπορικούς πολέμους.
Ειδικότερα, ο κ. Σόρος είναι πεπεισμένος ότι το τόξο της ιστορίας μπορεί σύντομα να γυρίσει πίσω , ότι η εκλογή του κ. Trump και το Brexit ήταν το Κορύφωμα της αντι-παγκοσμιοποίησης και ότι έρχεται μια αντίδραση σε αυτόν τον εθνικισμό.
«Ο Trump κάνει ακόμα μια τεράστια ζημιά», είπε. «Θέλω να πω, μόλις την περασμένη εβδομάδα, αυτό που έκανε στη Μέση Ανατολή ήταν καταστροφικό για την επιρροή της Αμερικής στον κόσμο», ανέφερε, αναφερόμενος στην απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.
Ο Σόρος λέει ότι το φαινόμενο «Trump» είναι μια εκτροπή και σαφώς θέτει τα προσωπικά του συμφέροντα μπροστά από τα εθνικά συμφέροντα «, προσθέτοντας: » Αυτό είναι γεγονός «.

«Νομίζω ότι θα συμβάλλω στην κατάργησή του το επόμενο έτος, οπότε προβλέπω ελαφρώς ότι τα πράγματα θα αλλάξουν».










pentapostagma.gr

Αμετανόητες οι «μαθήτριες» που αμαύρωσαν την επέτειο του «Όχι»: «Είμαστε κατά του στρατού, ήρθαμε από άλλες πατρίδες!»


Αμετανόητα τα κορίτσια, που πριν δύο ημέρες με την κίνησή τους προσπάθησαν να αμαυρώσουν την εθνική μας επέτειο! 

Σε κείμενό τους που απέστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζουν μεταξύ άλλων:
«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά».
Οι ίδιες εξηγούν τους λόγους που επέλεξαν τη συγκεκριμένη περιοχή για την υλοποίηση της ιδέας τους και απαντούν στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή τους τονίζοντας πως «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων».
Αναλυτικά το κείμενο των 10 κοριτσιών:
 


Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;
Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.
Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.
Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.
Τι κοινό μπορεί να’χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να’χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.
Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.
Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.
Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για «προβληματικά παιδιά». Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.
Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.
Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.
10 «στρατιωτάκια» της υπο-κριτικής τέχνης».


pentapostagma.gr


Θα τιμωρηθούν; Θα τις πάει κάποιος στα δικαστήρια;



Απο την σημερινή παρέλαση στην Νεα Φιλαδελφεια.@nkerameus περιμένω την τιμωρία του "εκπαιδευτικου" που ηταν υπεύθυνος για αυτή την ομάδα για προσβολή Εθνικού Συμβόλου και χλευασμό Αμεα.



Embedded video
 

Εξευτελίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αποκαλούν «Βόρεια Μακεδονία» τα Σκόπια & ξεκινούν εκπαίδευση «επ’ωφελεία της»



Εξευτελίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αποκαλούν «Βόρεια Μακεδονία» τα Σκόπια & ξεκινούν εκπαίδευση «επ’ωφελεία της»

Ανακοίνωση τύπου με θέμα "Διοργάνωση Εκπαίδευσης Τυποποίησης ΝΑΤΟ επ’ ωφελεία της Βόρειας Μακεδονίας" εξέδωσε πριν από λίγο το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Το χρονικό διάστημα από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, εκπαίδευση τυποποίησης ΝΑΤΟ επ’ ωφελεία της Βόρειας Μακεδονίας, σε 2 φάσεις ως ακολούθως:
α. Από 21 έως 22 Οκτωβρίου 2019
Διεξαγωγή διήμερης εκπαίδευσης στο NRDC-GR (Θεσσαλονίκη) κυρίως επί θεμάτων χερσαίας τυποποίησης NATO, καθώς και ενημερωτικής επίσκεψης στο υπόψη Στρατηγείο.
β. Από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2019
Συνέχιση της εκπαίδευσης σε στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο στα Σκόπια, κυρίως επί θεμάτων που άπτονται των συμμαχικών διαδικασιών τυποποίησης.

Η εν λόγω εκπαίδευση εντάσσεται σε σειρά δράσεων, που σκοπό έχουν την
συνδρομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ένταξη της εν λόγω χώρας στις διαδικασίες της Συμμαχίας. Σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί 2 συναφείς εκπαιδεύσεις, ενώ επίκειται ακόμη 1 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.





Η ανακοίνωση εκδόθηκε την επομένη των δηλώσεων του Ζ.Ζάεφ που επί της ουσίας καταγγέλλει την Συμφωνία των Πρεσπών ότι δεν ισχύει επειδή τρεις χώρες της ΕΕ, οι Γαλλία, Ολλανδία και Δανία, άσκησαν βέτο για την μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια.

Πρόκειται για μονομερή καταγγελία και με αυτή την κίνηση ο Ζ.Ζάεφ επιδιώκει να αποδεσμευτεί ως προς το εσωτερικό της χώρας του σε ότι αφορά την Συμφωνία.

Δηλαδή θέλει να επαναφέρει την «σκέτη» ονομασία «Μακεδονία» και φυσικά να μην ξανατοποθετηθούν πινακίδες στα αγάλματα των Μ.Αλέξανδρου και Φίλιππου που να αναφέρουν ότι ήταν Έλληνες.





pronews.gr