09 Ιουνίου 2018

Τζανακόπουλος: «Μεγάλη τιμή και συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» στο Athens Pride

Το παρόν έδωσε και μερίδα του πολιτικού κόσμου στο Athens Pride. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κ.ά.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απευθύνθηκε στον κόσμο από την εξέδρα του Pride.
«Είναι μεγάλη χαρά, μεγάλη τιμή, μεγάλη η συγκίνηση που για πρώτη φορά η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει «παρούσα» στο Athens Pride. Σε αυτή την γιορτή που καταφάσκει την ισότητα την ελευθερία, την αγάπη, τον έρωτα. Σε αυτή την γιορτή που ταυτόχρονα είναι και κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης, όλων εκείνων, οι οποίοι κι οι οποίες έχουν βιώσει τις διακρίσεις στο σχολείο , στη γειτονιά, στο στρατό , στην καθημερινή τους επαφή με το κράτος για όλους εκείνους κι εκείνες, που καθημερινά αγωνίζονται για έναν κόσμο ελευθερίας κι ισότητας» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την διάρκεια ομιλιών πριν την πορεία.

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για να δικαιωθούν οι αγώνες οι δικοί σας αλλά κι οι δικοί μας, να δικαιωθεί αυτό το πανανθρώπινο αίτημα για ελευθερία κι ισότητα. Το σύμφωνο συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής από LGBTQI ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η κατάργηση παλαιολιθωμένων νόμων που υπήρχαν στον κώδικα και πάνω απ όλα το νομοσχέδιο που είναι πλέον νόμος του κράτους που επιτρέπει στον καθένα και στην καθεμιά να αυτοπροσδιορίζεται όπως νιώθει, ο νόμος του κράτους για την ταυτότητα φύλου. Νομίζω έχουμε κάνει αρκετά βήματα αλλά μένουν κι άλλα που πρέπει να γίνει. Έχει έρθει η ώρα κι οφείλουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο των LGBTQI ζευγαριών», δήλωσε.

Τσίπρας για πισωγλέντες και δονιτολεβέντισες του Athens Pride: «Για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόepilekta.comδου και ευημερίας»



Ανάρτηση για το Athens Pride που διοργανώνεται το Σάββατο στην πρωτεύουσα έκανε στον πρωθυπουργικό λογαριασμό ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ο κ. Τσίπρας που συνοδεύει και με βίντεο.
 
Σε αυτό το βίντεο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μίας κοινωνίας προόδου, μίας κοινωνίας αλληλεγγύης, μίας κοινωνίας αξιοπρέπειας.
Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο:


 epilekta.com

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΕ…, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ; ΜΑΛΙΣΤΑ! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;


Τελεσίδικη καταδίκη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος

 Απέρριψε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Εφετείο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

 

Επιτέλους και μια δικαίωση, για την Ζωή Γεωργαντά και τον Νίκο Λογοθέτη, μετά από πολυετείς δικαστικούς αγώνες, εναντίον του Γεωργίου.

Από τις σπάνιες φορές που η δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της.


Καλλιόπη Σουφλή







Απέρριψε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου την αναίρεση που είχε ασκήσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών από το Εφετείο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.



Η κατηγορία αφορά τη μη ενημέρωση από μέρους του, του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής πριν αποστείλει τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 στην Eurostat.

Ο κ. Γεωργίου πρωτοδίκως είχε αθωωθεί ενώ και η εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου προς το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ήταν να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Ο πρώην επικεφαλής της Αρχής πλην της παραπάνω υπόθεσης θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, κατηγορία που αφορά την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, προκειμένου η χώρα να υπαχθεί σε Μνημόνια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτό το αίτημα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.



Πηγή

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε : Και το τελευταίο το 5% του ΟΤΕ μεταβιβάστηκε στο Γερμανικό Δημόσιο





Όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώθηκε μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών το έγκλημα της μεταβίβασης και του τελευταίου 5% του ΟΤΕ, ενός οργανισμού κορυφαίας στρατηγικής σημασίας για την  άμυνα και την ασφάλεια της χώρας στην κρατική Deutsche Telekom AG.  Το ύψος της συναλλαγής που ονομάστηκε …”ιδιωτικοποίηση”, διαμορφώθηκε σε 284.051.959,81 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι στις 20/03/2018 η κρατική Deutsche Telekom άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του ΟΤΕ, όπως προβλέπεται σχετικά στην απαράδεκτη συμφωνία μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG, στην οποία προσχώρησε και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Τράπεζα Πειραιώς και η Credit Suisse International, τσεπώνοντας αξιοσέβαστα ποσά, ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα και η Δικηγορική Εταιρεία Λαμπαδάριος και Συνεργάτες ως νομικός σύμβουλος με τον ίδιο προσανατολισμό.

Το ελληνικό δημόσιο δεν θα έχει πλέον την ελάχιστη δυνατότητα ελέγχου του κεντρικού συστήματος τηλεπικοινωνιών της χώρας μας, οι οποίες περνάνε στον απόλυτο έλεγχο του 4ου Ράίχ που με σταθερά άλματα προωθεί την κατάλψη στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας και ολόκληρης της χώρας. Το τραγικό είναι ότι, και το έγκλημα αυτό, όπως και άλλα παρόμοια, περνάνε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ, τα οποία βομβαρδίζουν τον κόσμο με ψέμματα και θεάματα τύπου survivor, όλα στοχευμένα στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την επιχείριση υφαρπαγής, κλοπής, και καταστροφής της χώρας μας, μέσω της βελούδινης οικονομικής κατοχής.

 πηγή

Ποια υποψήφια ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δηλώνε: «έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Σώρρας…» (βίντεο)




Aναδημοσίευση απο το apostagma.gr της  Δημοσίευσης: 9 Ιανουαρίου 2017, 11:11 μμ | 



Συνεχίζεται έντονος ο απόηχος της υπόθεσης Σώρρα. Εκτός όμως α
Συνεχίζεται έντονος ο απόηχος της υπόθεσης Σώρρα. Εκτός όμως από τους επικριτές του, εμφανίζονται και δημόσια πρόσωπα που δηλώνουν ότι «έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Σώρρας» τουλάχιστον για το θέμα της Τράπεζας της Ανατολής.

Αυτό τουλάχιστον είπε μιλώντας στην τηλεόραση η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα η οποία υπήρξε υποψήφια βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τους ΑΝΕΛ και προηγουμένως με το ΠΑΣΟΚ. Για τα 600 δις, η κ. Μαρούπα είπε σε ανάλογο κλίμα ότι «πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν αυτά τα λεφτά…»

Τις αναφορές αυτές επικαλούνται μάλιστα υποστηρικτές του Σώρρα οι οποίοι τις αναπαράγουν στις σελίδες τους:
Ε. ΜΑΡΟΥΠΑ ( Δικηγόρος ) : » … Το πρώτο θέμα που είναι η Τράπεζα της Ανατολής , πρέπει να σας πω ότι έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Σώρρας …» … » … είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά , έχει δίκιο…» … «… έχει μετοχές , να σας πω πως αποδεικνύεται…» … «… ο Σώρρας ή κάποιος ανθρωπός του , δεν είμαι πρόχειρη να σας πω επακριβώς παρουσίασε δύο μετοχές το 2010 και ο κ. Προβόπουλος για λογαριασμό της ΤτΕ υπέγραψε έγγραφο με το οποίο πρόσφερε 1,5 δις για τις δύο αυτές μετοχές , προκειμένου όμως αυτός ο κάτοχος ο οποίος παρουσιαζόταν ως Γάλλος υπήκοος , δεν έπρεπε ποτέ να αναφερθεί στις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής… Κι αυτό έπρεπε να γίνει μέσω Βρεττανικής εταιρείας … το γνωρίζω γιατί παρέστην στο δικαστήριο στην Κω που τα είδα τα χαρτιά μπροστά μου…»

Την ίδια ώρα εκδηλώνονται όμως και δηκτικές αντιδράσεις για τις δηλώσεις της κ. Μαρούπα αλλά και τους ΑΝΕΛ:

Η πρώην πολιτεύτρια του ΠΑΣΟΚ και των ΑΝΕΛ, δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα που για χάρη της διαλύθηκε η οργάνωση των ΑΝΕΛ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 στη Β’ Πειραιά, πριν από λίγα λεπτά ανέλαβε την πολιτική στήριξη του Αρτέμη Σώρρα .

Ας μην σπεύδουν λοιπόν οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ να καταγγέλουν και να καταχεριάζουν τους οπαδούς του Σώρρα μια και αυτοί με τις πολιτικές τους συνέβαλαν στη δημιουργία τους.

Δειτε το βίντεο στο pentapostagma.gr