19 Νοεμβρίου 2020

Κρήτη : Σε χωριο έβαλαν πρόστιμο 300ευρώ επειδή γυναίκα πήγε στο υπόγειο της χωρίς μάσκα


Πρώτη καταχώρηση:20/11/2020
Θεσσαλονίκη: Νεαροί χωρίς μάσκα λογομάχησαν με αστυνομικούς και κατέληξαν στο Τμήμα

Η Πρίνα είναι χωριό του νομού Λασιθίου Κρήτης που ανήκει στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Μια γυναίκα που που ζει στο χωριό κατέβηκε στο υπόγειό της για οικιακές εργασίες αλλά δεν φόρεσε μάσκα και είχε την ατυχία να πέσει σε αστυνομικό μπλόκο. 

Σύμφωνα με τον  ΑγροΤύπο  και όπως του αναφέρει ο κ. Μανώλης Καπαράκης, πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνα, επειδή το σπίτι δεν έχει εσωτερική σκάλα η γυναίκα αναγκάζεται να βγει στον δρόμο και να μπει από άλλη είσοδο στο υπόγειο. Κατά την επιστροφή της έπεσε σε αστυνομικούς και της έκαναν παρατήρηση για τη μη χρήση μάσκας.

 Αν και προσπάθησε να τους εξηγήσει την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του σπιτιού, κάτι που ισχύει και σε άλλα σπίτια του χωριού (με υπόγεια που έχουν αποθήκες αλλά δεν έχουν εσωτερική σκάλα) δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς και της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.  

Πάντως ο κ. Καπαράκης τονίζει ότι το χωριό του έχει 40 περίπου μόνιμους κατοίκους και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι δηλαδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οπότε λαμβάνουν όλα τα μέτρα. Ακόμη και τις ελιές τους προσπαθούν να τις συγκομίσουν μόνοι τους επειδή φοβούνται να πάρουν εργάτες γης για να μην κολλήσουν κορωνοϊό. 

Μακάρι η αστυνομία να έδειχνε τον ίδιο ζήλο και για την αντιμετώπιση των κλοπών που γίνεται στα χωριά όλης της ελληνικής υπαίθρου.

 
Παϊσιάδης Σταύρος


Για καταγγελίες fyllokaiftero@gmail.com

 

 

 

Χορηγοί





 


Τηλεκπαίδευση… σε κρεοπωλείο για 9χρονο μαθητή που δεν έχει ίντερνετ στο σπίτι! .(ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ντροπιαστικές εικόνες από μικρούς μαθητές που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να μην πάρουν απουσία, μια και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φαίνεται πως ξέχασε ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο ίντερνετ, σε υπολογιστές αλλά ακόμη και σε σταθερά τηλέφωνα από το σπίτι τους!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 9χρονου Βασίλη από την Πάτρα, ο οποίος πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς και του παππού του για να έχει ίντερνετ προκειμένου να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση.

Ο Βασίλης, μαθητής Δ’ δημοτικού, πηγαίνει στο κρεοπωλείο όπου υπάρχει ίντερνετ και παίρνει το κινητό τηλέφωνο της γιαγιάς και παρακολουθεί τα μαθήματά του.

«Δεν τα καταφέραμε. Ήμουν σπίτι, δεν είχα wifi, δεν μπορούσα να μπω. Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω το μάθημα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ. Η γιαγιά δεν ξέρει και δεν μπορεί να με βοηθήσει και πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η γιαγιά του μικρού μαθητή, η κυρία Σούλα, από την πλευρά της ανέφερε: «δεν μπορούμε να βάλουμε ίντερνετ, ο μικρός προσπαθεί εδώ από το μαγαζί», ενώ η ρεπόρτερ του Mega σημείωσε ότι στο σπίτι του 9χρονου Βασίλη, δεν υπάρχει καν σταθερό τηλέφωνο. Τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων για πολλούς μαθητές, για τους οποίους η υπουργός Παιδείας δεν προνόησε.

.

.

 από Ο Πολύγραφος

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

ΕΚΤΑΚΤΟ! Διορία στις ιδιωτικές κλινικές στην Θεσσαλονίκη, αλλιώς θα γίνει ΕΠΙΤΑΞΗ

Το Κράτος απαιτεί 200 κλίνες μέχρι τις 21.00

Στο στόχαστρο έχει μπει Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον κορωνοϊό.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, το Υπουργείο Υγείας επέδωσε τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης να διαθέσουν άμεσα 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid-19 μέχρι τις 9 το βράδυ απόψε, διαφορετικά θα υπάρξει επίταξη.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα είναι πλέον οριακή και η επίταξη ιδιωτικών κλινικών πιθανόν να βρίσκεται προ των πυλών.

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

 

PrevΠροηγούμενο Άρθρο

 

Κορονοϊός: Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή σε απόλυτη απομόνωση η Καστοριά Πρέσπες και Φλώρινα

Κοροναϊός: Νέα μέτρα για την Βόρεια Ελλάδα- Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Σήμερα μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως κλείνουν από αύριο στις 6:00 το πρωί τα χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή.

Έτσι μπαίνει σε απόλυτη απομόνωση η Καστοριά και η Φλώρινα, στο όνομα του κορονοιού,..  αυτό δεν είχε συμβεί ούτε στους πολέμους, ούτε επί τουρκοκρατίας.  

Ανοιχτά μένουν τα σύνορα της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ακόμη ...ώσπου να τα κλείσουν και αυτά.

Το βάρος η ενοχοποίηση ξανά στη πλάτη του πολίτη από την αυταρχική κυβέρνηση της σύγχυσης .

«Τα χτεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρ΄ ότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει πως η συμπεριφορά των πολιτών εκεί παραμένει χαλαρή», είπε χαρακτηριστικά ο Πέτσα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε μάλιστα πως όσοι εισέρχονται στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test, εκτός από τον μοριακό έλεγχο που ούτως ή άλλως υποχρεούνται να κάνουν 72 ώρες πριν φτάσουν στην Ελλάδα. 

 


 Φτερογράφος κείμενο και φωτογραφίες

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Βιταμίνη D: Η συμβολή της στην ανάσχεση του μεταστατικού καρκίνου



Βιταμίνη D: Η συμβολή της στην ανάσχεση του μεταστατικού καρκίνου

Έρευνες έχουν δείξει ότι έως το 60% των ενηλίκων έχουν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D, πράγμα που αυξάνει, μεταξύ άλλων, την πιθανότητα σοβαρής λοίμωξης Covid-19.

Η βιταμίνη D πιστεύεται ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, πρόσφατη μελέτη κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα, ότι δεν μειώνει τον κίνδυνο λοίμωξης στους ηλικιωμένους.

Η έλλειψη βιταμίνης D είναι συχνή και στους καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D3 μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο ενός ανθρώπου για επιθετικό μεταστατικό καρκίνο και πρόωρο θάνατο. Δεν μειώνει όμως τον κίνδυνο να προσβληθεί κάποιος από καρκίνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πολέτ Τσάντλερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Νοσοκομείου Brigham and Women's της Βοστώνης, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 26.000 ανθρώπους στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μελέτης VITAL (Vitamin D and Omega 3 Trial). Από αυτούς, περίπου οι μισοί έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης D3 καθημερινά, ενώ οι υπόλοιποι εικονική βιταμίνη (πλασίμπο).

Στη διάρκεια μίας πενταετίας περίπου, το 6% των συμμετεχόντων και στις δύο ομάδες εμφάνισαν κάποια μορφή καρκίνου, ιδίως προστάτη, μαστού και πνευμόνων, συνεπώς η λήψη βιταμίνης D3 δεν επηρέασε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου. Διαπιστώθηκαν, όμως, οφέλη της βιταμίνης D3 στη μείωση των μεταστάσεων σε άλλα όργανα του σώματος σε όλα τα είδη καρκίνων, ιδίως σε καρκινοπαθείς με φυσιολογικό βάρος.

Το 1,7% των συμμετεχόντων στην ομάδα της βιταμίνης εμφάνισε μεταστατικό καρκίνο ή πέθανε εξαιτίας του, έναντι ποσοστού 2,1% στην ομάδα του πλασίμπο.

Στα άτομα με φυσιολογικό βάρος (με δείκτη μάζας σώματος κάτω του 25) που έπαιρναν D3, η μείωση του κινδύνου για μεταστατικό ή θανατηφόρο καρκίνο έφθανε το 38%.

«Το πρωταρχικό μήνυμα της μελέτης μας είναι ότι η βιταμίνη D μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης μεταστατικού ή θανατηφόρου καρκίνου μεταξύ των ενηλίκων χωρίς διάγνωση καρκίνου. Επίσης, δείχνει ότι η παχυσαρκία μπορεί να δημιουργεί αντίσταση στα οφέλη της βιταμίνης D», ανέφερε η δρ Τσάντλερ.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open».

 

ΠΗΓΗ

                                                        Biokott βότανα  

Τζορτζ Σόρος προς Ουγγαρία και Πολωνία: «Ή θα δεχτείτε τους παράνομους μετανάστες ή δεν παίρνετε φράγκο»

 
19/11/2020 - 11:20 π.μ | Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2020 - 5:26μ.μ

Ο γνωστός κερδοσκόπος και λάτρης της Παγκοσμιοποίησης (η κομψή ονομασία ενός μελλοντικού ολοκληρωτικού παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης) Τζόρτζ Σόρος ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστρατηγήσει τους κανόνες της και να "ταπεινώσει" Ουγγαρία και Πολωνία απειλώντας τες ότι δεν θα ξαναδούν «φράγκο» αν δεν δεχτούν χωρίς αντιρρήσεις εκατομμύρια παράνομων μεταναστών στα εδάφη τους.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη σε διαδικτυακό τόπο ο Ουγγρο-εβραίος μεγιστάνας Τζώρτζ Σόρος ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να "αντισταθεί" σε Ουγγαρία και Πολωνία που έχουν θέσει "βέτο" στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες της κεντρικής Ευρώπης έθεσαν βέτο την Δευτέρα στην στην έγκριση του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021/27 και του Ταμείου Ανάκαμψης από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι ο νόμος για τον προϋπολογισμό περιέχει μια ρήτρα που εξαρτά την πρόσβαση στα κεφάλαια από την τήρηση ενός ψευδεπίγραφου "κράτους δικαίου".

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι εάν οι χώρες αυτές αρνηθούν να ενσωματώσουν διαφόρων ειδών "δικαιωματιστικές τρέλες" όπως η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ή αρνούνται να δεχθούν την μεταφορά παράνομων μεταναστών στα εδάφη τους, δεν θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ίδια στιγμή που αυτή θα εισπράττει κανονικά τους φόρους τους.

Το ίδιο ισχύει και για τα κονδύλια του περίφημου "Ταμείου Ανάκαμψης" που υποτίθεται ότι θα βοηθήσει τις χώρες να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τα απανωτά lockdown.

Πρόκειται για τον τρόπο που σκαρφίστηκαν οι διάφοροι "Σόρος" προκειμένου να επιβάλλουν μέσω της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών της αντεθνικής και αντι-παραδοσιακής ατζέντας τους, επιβεβαιώνοντας κάποιες "θεωρίες συνομωσίας".

Το γεγονός ότι Ουγγαρία και Πολωνία βάζουν εμπόδια στην εκπλήρωση αυτών των σχεδίων φαίνεται ότι εξόργισε τον Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να "ξεπεράσει" το βέτο, μη εγκρίνοντας νέο προϋπολογισμό, αλλά συνεχίζοντας με ετήσια ανανέωση του προηγούμενου προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. Σόρος γράφει ότι εάν δεν υπάρχει συμφωνία για το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε., ο παλιός προϋπολογισμός θα μπορούσε να παραταθεί σε ετήσια βάση. Εάν συμβεί αυτό, η Πολωνία και η Ουγγαρία θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην λάβουν πληρωμές υπό τις νέες συνθήκες για τους κανόνες δικαίου, όπως υποστήριξε ο επενδυτής και ο φιλάνθρωπος.

«Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις περί κράτους δικαίου», έγραψε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ουγγαρίας, τα ευρωπαϊκά κονδύλια πρέπει να κατευθυνθούν στις τοπικές αρχές.

Σημειώνεται ότι Ουγγαρία και Πολωνία άσκησαν βέτο τη Δευτέρα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για το διάστημα 2021-27 και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, για να σταματήσουν το σχέδιο της ΕΕ μέσω του οποίου θα στερούνται ευρωπαϊκούς πόρους οι χώρες εκείνες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα) και θα επιβάλλονταν έτσι η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, που στην ουσία ευνοεί την παράνομη μετανάστευση, τη μόνιμη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών και τα «ανοιχτά σύνορα».

Όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν:

«Αφού δεχθούμε την τρέχουσα πρόταση, δεν θα υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τη σύνδεση της αποδέσμευσης των πόρων προς τα κράτη μέλη με τη στήριξή τους στη μετανάστευση και τον εκβιασμό των κρατών που είναι αντίθετα στη μετανάστευση με οικονομικές κυρώσεις», επισήμανε σήμερα ο Όρμπαν σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Όρμπαν είναι από λίγους ηγέτες της ΕΕ που θέλει να προστατέψει την εθνική σύσταση της χώρας του και την ουγγρική εθνική ταυτότητα.
 
Με πληροφορία από το Pronews


Συνεχίζουν να μεταδίδουν για σοκαριστικά κρούσματα – Ο σημερινός αριθμός που παρουσίασαν

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώθηκαν 3227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες.

4725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Με πληροφορίες από το el.gr

Αυτοί είναι οι Τσιπροεπενδυτές που δεχθήκαμε ως «πρόφυγες»; Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. άλλος ένας μαχητής του ISIS!

Είχε έρθει στην Ελλάδα με την ιδιότητα του «πρόσφυγα».

Σήμερα το πρωί συνελήφθη 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού και κατά συρροή.

Πιο συγκεκριμένα ο συλληφθείς, ο οποίος εισήλθε στη χώρα μας την 28-03-2018, εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάλιστα μετά από εξονυχιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών βρέθηκαν τα κατάλληλα πειστήρια.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη τζιχαντιστή στη χώρα μας που είχε έρθει ως….«πρόφυγας» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές μόλις εβδομάδες, συνελήφθη στην Τρίπολη άλλος ένας 27χρονος , αυτή τη φορά υπήκοος Τατζικιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης (ερυθρά αγγελία), που είχε εκδοθεί από τη χώρα του με την κατηγορία ότι ήταν μέλος του ISIS.

Ο 27χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών είχε έρθει το 2017 στη Λέσβο ως παράνομος μετανάστης, του χορηγήθηκε άσυλο και τον τελευταίο καιρό διέμενε σε διαμέρισμα που νοικιάζει ΜΚΟ στην Τρίπολη.

(φωτο:eurokinissi)

Πηγή:el.gr 

Τίτλος Σχόλιο:  Φτερογράφος 

 

Εγκλεισμός. ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ στην Ελλάδα: Το πιο χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ που έχετε δει!


loyketo
Πικρή δικαίωση...

Πριν κάποιο καιρό κανείς δεν το φανταζόταν. Ο Λιακόπουλος όμως προειδοποιούσε για την Ατζέντα 2030, για την παγκόσμια δικτατορία που έρχεται, για τις περιοχές στις οποίες δεν θα κυκλοφορούν πολίτες, για το τέλος της κυριαρχίας των ανθρώπων, το κενό ανάμεσά μας που θα μεγαλώσει και για όλα όσα ζούμε και θα ζήσουμε.

Το επόμενο βίντεο συνιστά την κορωνίδα της μέχρι τώρα κατάστασης. Στην ομάδα Up Stories σε συνεργασία με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Φώτη Πάσσο παρουσιάζουν ένα βίντεο που δείχνει την Ελλάδα κλειδωμένη πέρα έως πέρα, με τεράστια λουκέτα, τα οποία συμβολίζουν το Lockdown, αλλά οι αλυσίδες θα μπορούσαν να συμβολίζουν και την σκλαβιά.

Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη και κάθε φορά που μας επιβάλλεται ένας νέος εγκλεισμός δεν μπορούμε να φανταστούμε την συνέχεια στην ζωή μας, όπως αναφέρει η ομάδα στην περιγραφή του βίντεο.

Χόμπι, αθλητικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και πολιτιστικές εκδηλώσεις φαντάζουν ως μια μακρινή γλυκιά ανάμνηση και ο εγκλεισμός μαζί με τον φόβο έχουν σκεπάσει τις ζωές μας.

Οι ανθρώπινες επαφές έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν ανατραπεί. Τα λουκέτα μάς ακολουθούν παντού και ως σύγχρονο χτικιό στοιχειώνουν τις ζωές μας. Οι αλυσίδες τυλίγουν τους πάντες και βαθύ σκοτάδι απλώνεται. Κάποιος όμως θα τις σπάσει. Απλά πριν την Ανάσταση προηγείται η Σταύρωση.

Δείτε:

.

 

 

 PrevΠροηγούμενο Άρθρο

Έρχονται νέα μέτρα απαγόρευσης: Οι «ειδικοί» εισηγούνται αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, - Μερικό άνοιγμα της εστίασης τα Χριστούγεννα



Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη νέα σύσκεψη με την συμμετοχή του Βασίλη Κικίλια, του Σωτήρη Τσιόδρα, και του Νίκου Χαρδαλιά όπου και θα αποφασιστούν τα νέα μέτρα.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές, εξετάζεται το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα περιοριστεί η διασπορά του ιού από τις μετακινήσεις!

 Επίσης, υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να είναι γνωστές ακόμη λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει αυτό.

Η βόρεια Ελλάδα μετά από, σχεδόν, τρεις εβδομάδες σε lockdown, είναι "case study" αποτυχίας σε ότι αφορά τις απαγορεύσεις: Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 905 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Η υστερία επιδημιολόγων και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ δεν αλλάζει την πραγματικότητα: Η ιός δεν μπορεί να περιοριστεί με μέτρα «καταστολής».

Το ίδιο ισχύει βέβαια και στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη που περιέργως δείχνουν να αγνοούν την βασική αρχή: Τέτοιοι ιοί μεταδίδονται όταν υπάρχει ακόμα και η ελάχιστη ανθρώπινη δραστηριότητα. Περισσότερα τεστ περισσότερα κρούσματα. Η ύφεση που αναμένουν μέσα Δεκεμβρίου θα έρθει, όχι γιατί έχουν επιβάλλει καραντίνα, αλλά γιατί η μεταδοτικότητα θα κάνει φυσιολογική καμπύλη.

Τονίζουμε και πάλι: Το 70-80% του πληθυσμού μίας χώρας θα μολυνθεί ότι και να συμβεί αν δεν υπάρξει εμβόλιο

Σε ότι αφορά την σταδιακή άρση των απαγορεύσεων στις 30 Νοεμβρίου όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου με το άνοιγμα των σχολείων να βρίσκεται πρώτο στη λίστα της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει το λιανικό εμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Αυτό που εξετάζεται αυτή την στιγμή είναι να ανοίξουν μόνο εστιατόρια με συγκεκριμένους περιορισμούς και υγειονομικά μέτρα και θεωρείται απίθανο το άνοιγμα μπαρ, κλαμπ και χώρων διασκέδασης.


Οπότε τα Χριστούγεννα το μόνο που θα επιτραπεί θα είναι το φαγητό και μένει να φανεί υπό ποιους όρους.

 

 Φωτογραφία: Φτερογράφος - fyllokaiftero1.

Με πληροφορία από το

Pronews

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα και ο πρωθυπουργός; Είχε συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο στις 14/11

Σχετικά με το αν υπάρχει λόγος να μπει σε καραντίνα ο Πρωθυπουργός λόγω της συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο στις 14 Νοεμβρίου τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Πέτσας.

Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα:

Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας.

photo eurokinissi και fterografos

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί