28 Δεκεμβρίου 2019

Διαλυμένη χώρα: Έρχονται αποβιβάζονται και τους «διασώζουν» από την στεριά! - Εκατοντάδες και σήμερα οι αλλοδαποί





Διαλυμένη χώρα: Έρχονται αποβιβάζονται και τους «διασώζουν» από την στεριά! - Εκατοντάδες και σήμερα οι αλλοδαποί

Χωρίς τέλος συνεχίζεται η καθημερινή εισβολή αλλοδαπών στη χώρα, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί τα όποια σύνορα έχει ορθάνοικτα παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια κρίση εθνικού  μεγέθους, ως να φαίνεται και να είναι αποφασισμένη να αυτοκτονήσει.

Το ΛΣ περιορίζεται στο να «εντοπίζει» τους αλλοδαπούς αφότου έχουν αποβιβαστεί στις ακτές, όπως έγινε σε Αλεξανδρούπολη και Σάμο με συνολικά 136 παράνομους μετανάστες.
Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμανιού της Μαρώνειας, μια πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με συνολικά 39 επιβαίνοντες.

Το σκάφος του ΛΣ αμέσως συνόδευσε το φουσκωτό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στη Σάμο εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις 97 άτομα.

Οι 46 εξ αυτών εντοπίστηκαν από πλήρωμα «ναυγοσωστικού» σκάφους του Λιμενικού στη… στεριά, στην περιοχή Τσαμαδού όπου και τους «διάσωσαν» από την… ξηρά.
Οι υπόλοιποι 51 εντοπίστηκαν μέσα σε βάρκα σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού να τους συνοδεύει με ασφάλεια στην περιοχή ''Γαλάζιο'', για τα περαιτέρω.



ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ
27-28/12/2019

Συνολικά 362 λάθρο αποβιβάστηκαν απο 10 βάρκες

ΛΕΣΒΟΣ
1. Σκάλα Συκαμιάς, 44 άτομα
2. Αεροδρόμιο, 47 άτομα
3. Αγριλιά Κρατήγου, 6 άτομα
4. Αεροδρόμιο, 34 άτομα

ΣΑΜΟΣ
1. Τσαμαδού, 46 άτομα
2. Γαλάζιο, 51 άτομα

ΧΙΟΣ
Καρφάς, 27 άτομα





pronews.gr




Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος.



Απεβίωσε ο Θάνος Μικρούτσικος

 

Έφυγε από τη ζωή ο Θάνος Μικρούτσικος.
Ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας εδώ και καιρό.
Ο μεγάλος μουσικός κατέληξε, σε ηλικία 72 ετών, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες όπου έδινε μάχη με τον με τον καρκίνο.

Εμβληματική μορφή της μουσικής συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του.

Στο τελευταίο του δημόσιο μήνυμα στο Facebook είχε γράψει τα εξής συγκινητικά λόγια: 
«Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες...»
«Ενάμιση μήνα τώρα βρίσκομαι σ’ ένα δωμάτιο του νοσοκομείου παλεύοντας μ’ ένα ανόητο πυρετό που επιμένει» είχε γράψει σε παλαιότερη ανάρτησή του στο Facebook την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο αγαπημένος καλλιτέχνης, δίνοντας το στίγμα του αγώνα του για την υγεία του.
«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου» έγραψε στην ίδια ανάρτηση.
«Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ» είχε ολοκληρώσει το μήνυμά του ο Θάνος Μικρούτσικος.

Ο μαραθώνιος του μουσικού ξεκίνησε πριν από δύο σχεδόν χρόνια, το 2017, με εξετάσεις και επεμβάσεις στην Ελλάδα και τη Βρετανία.



 Με πληροφορία από το pronews.gr

Εφυγαν από τον Εβρο για ψώνια στην Τουρκία και για το γιορτινό τραπέζι


Η κατάσταση, έχει ξεφύγει, όπως αναφέρουν επαγγελματίες του Έβρου, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν γαλακτοκομικά, κρέατα, λαχανικά ακόμη και ψωμί




 thetoc.gr

ΠΗΓΗ evrosonline.gr

Δυτική Μακεδονία- Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης




Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 28-12-2019 με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θυελλώδεις άνεμους,ασθενείς χιονοπτώσεις πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους της Περιφέρειας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων

Παράλληλα συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων , θυελλωδών ανέμων και χιονοπτώσεων
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
•Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
•Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζή :
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για μέτρα αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pdm.gov.gr/politiki-prostasia/

Ως πρόβατα επί σφαγήν στη Χάγη για τον εθνικό ακρωτηριασμό μας...




28/12/2019

Της Κρινιώς Καλογερίδου


Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά το μακρινό και ταυτόχρονα κοντινό σε μας 1995, ο όρος ''casus belli'' που πρωτοεμφανίστηκε τότε (κατόπιν απόφασης της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης) με την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αναθερμαίνεται εκ μέρους της επιθετικής Τουρκίας και του νεο-Οθωμανού Προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο λόγος της αναθέρμανσης είναι το ενδεχόμενο εφαρμογής του εθιμικού δικαιώματος της Ελλάδας να επεκτείνει στα 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά της ύδατα. Κάτι που είχε δημιουργήσει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το καλοκαίρι του 2018, όταν εκφράσθηκε σαν ελληνική βούληση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Τσίπρα Πάνο Καμμένο.

Τότε είχε επανέλθει στην επικαιρότητα ο όρος ''αιτία πολέμου'' δια στόματος του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή τη δήλωση πρόθεσης εκ μέρους της χώρας μας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Αιγαίο από 6 σε 12 ναυτικά μίλια, βάσει του διεθνούς δικαίου.
Τώρα δεν έχει διατυπωθεί τέτοια πρόθεση εκ μέρους μας για να τους δώσει αυτήν την αφορμή, αλλά αυτοί την παίρνουν από μόνοι τους εκλαμβάνοντας ως αδυναμία τη διαχρονικά φοβική στάση μας, που οφείλεται στο γεγονός ότι θέλουμε να προλάβουμε τα χειρότερα της ελληνοτουρκικής κρίσης ενόψει και της οριοθέτησης της ΑΟΖ μας.

Με δεδομένα αυτά και καθώς το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο έχει ανάψει από την προσδοκία της μετεξέλιξής της σε πηγή προμήθειας υδρογονανθράκων και κυρίως φυσικού αερίου, η Τουρκία έγινε ανταγωνιστικότερη και επιθετικότερη από ποτέ.
Ορμώμενη απ' τον μεγαλοϊδεατισμό της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' και με την αίσθηση της κυρίαρχης περιφερειακής δύναμης στη Μεσόγειο (που απέκτησε λόγω της στρατηγικής συμμαχία της με τη Ρωσία και της επίτευξης των σχεδίων αναθεωρητισμού της με την εισβολή στη Συρία), λίγο τη νοιάζει η συνέχιση της συζήτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Ελλάδα για εκτόνωση της μεταξύ μας κρίσης.

Εμείς, από τη μεριά μας - αν και ξυπνήσαμε έστω κι αργά - κινηθήκαμε έξυπνα διπλωματικά πετυχαίνοντας την απομόνωση της Τουρκίας μετά τη σύναψη συμφωνίας με τη Λιβύη. Ωστόσο συνεχίζουμε να πορευόμαστε με βάρκα την ελπίδα της μη σύγκρουσης, κι ας μας βεβαιώνουν οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, δεδομένων των χονδροειδών προκλήσεων του Ερντογάν που μπορεί να προκαλέσουν ''ατύχημα''.
Λέω ότι πορευόμαστε με βάρκα την ελπίδα όχι τυχαία ούτε μικροπολιτικά, αλλά γιατί δεν έχουμε διαμορφώσει ακόμα σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής ούτε έχουμε συγκροτήσει Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Δεν είδα να κάθονται να συζητήσουν ποτέ τα κόμματα που εκπροσωπούνται αυτήν τη στιγμή στο ελληνικό Κοινοβούλιο για θέματα που μας καίνε, όπως η ΑΟΖ.
Ούτε να εξετάζουν από κοινού το πρόβλημα της εξοπλιστικής αδυναμίας μας και τον ρόλο που καλούμαστε να παίξουμε στη σκακιέρα των διεκδικήσεων εν μέσω των ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μας.

Και είναι θλιβερό, πράγματι, να εξακολουθούμε να αντιδρούμε και να κινούμαστε φοβικά έναντι της Τουρκίας, απ' τη στιγμή που δεν το κάνει η Κύπρος (που έχει τον Αττίλα στο έδαφός της), η οποία απαντά στις προκλήσεις της θέτοντας σε κατάσταση συναγερμού το πολιτικό της προσωπικό, ζητώντας την άποψη ειδικών για θέματα ΑΟΖ, καταφεύγοντας στους Παγκόσμιους Οργανισμούς και συνάπτοντας νέες συμμαχίες ή ανανεώνοντας τις παλιές.

Πέρα από θλιβερό όμως, είναι κι ένα τεράστιο λάθος όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής. Είναι τεράστιο λάθος γιατί μας αποδυναμώνει σε κρίσιμες στιγμές, τη στιγμή που θα έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά έναντι του δηλωμένου εχθρού μας, ο οποίος αμφισβητεί θρασύτατα την εθνική κυριαρχία μας και διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να μας ακρωτηριάσει...

Η Ελλάδα θα είχε απεριόριστες δυνατότητες να παίξει σαν σοβαρός παίχτης στο ενεργειακό παιχνίδι της περιοχής, αν δεν είχε ηττοπαθείς, φοβικές κυβερνήσεις, αλλά αντίθετα εμφορούμενες από φιλόδοξο όραμα και πίστη στις δυνατότητές της.

Γιατί, σ' αυτήν την περίπτωση, δε θα προσευχόταν να μην αλλάξουν οι διαθέσεις του Χαφτάρ και του κάθε Χαφτάρ. Να μην ξαναφτιάξουν τις σχέσεις τους η Τουρκία με το Ισραήλ και να μην αλλάξει απόφαση η Αίγυπτος για τη ''συμφωνία'' Τουρκίας-Λιβύης, που τώρα τη χαρακτηρίζει ''παράνομη και μη δεσμευτική''.

Δε θα έφτανε στο σημείο να ζητά ο υπουργός των Εξωτερικών μας κ. Δένδιας (με τη σύμφωνη γνώμη της π. ΥΠΕΞ Ντόρας Μπακογιάννη) κοινή προσφυγή Ελλάδας-Τουρκίας στη Χάγη, ενώ ξέρει ότι αυτή ευνοεί κυρίως την Άγκυρα. Γιατί το θέμα της Χάγης μάς είχε απασχολήσει και στα χρόνια του Κώστα Καραμανλή. Και τότε εμπειρότεροι ιθύνοντες απ' την τότε αρμόδια υπουργό ήταν αρνητικοί στην προσφυγή μας στη Χάγης.

Και ήταν αρνητικοί γιατί θεωρούσαν πως, θα βλάπταμε τα εθνικά μας συμφέροντα αν προσφεύγαμε σε αυτήν για απευθείας διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία (όπως ζητάμε να κάνουμε τώρα υπό τον φόβο ενός ή περισσοτέρων θερμών επεισοδίων στο Καστελόριζο και την Κρήτη, με αφορμή την οριοθέτηση της ΑΟΖ μας και την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου του Αιγαίου).
Το βέβαιο είναι, αν κάνουμε το μοιραίο λάθος να πάμε στη Χάγη, πως η Τουρκία θα βάλει στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που έχει θέσει σε βάρος μας τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των θαλασσίων ζωνών, των ''γκρίζων'' νήσων και βραχονησίδων, των ''δικαιωμάτων'' της επί της ΑΟΖ του Καστελορίζου και της υφαλοκρηπίδας της Κρήτης, μετά τη ''συμφωνία'' της με τη Λιβύη.
Θα εγείρει, δηλαδή, τις συνολικές αξιώσεις της επί των ελληνικών κεκτημένων στο Αιγαίο!!!.. Για τον λόγο αυτό η πρόταση Δένδια για κοινή προσφυγή στη Χάγη είναι ατυχέστατη, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι την Τουρκία την έχουν ''βολέψει'' πολλές αποφάσεις του συγκεκριμένου Δικαστηρίου κατά το παρελθόν.
Με βάση αυτές, στις διμερείς συμφωνίες της με την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε η αρχή της ίσης απόστασης (απ' τα απέναντι παράλια) για τα νησιά, όπως ήθελαν Ελλάδα και Κύπρος, αλλά η αρχή της ίσης κατανομής, που συμφέρει στην Τουρκία.

Όπως ισχυρίζεται έκθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ, τα νησιά - στην περίπτωση που βρίσκονται στη λάθος πλευρά της μέσης γραμμής των δύο ηπειρωτικών και έχουν μικρό μετωπικό μήκος, κόβουν την υφαλοκρηπίδα των ηπειρωτικών χωρών και μπορούν να έχουν μόνο χωρικά ύδατα.
Σαν παράδειγμα μάλιστα αναφέρει τις αποφάσεις (που συνοδεύονται από χάρτες) του Διεθνούς Δικαστηρίου το 1977-78 για την Βρετανία και τη Γαλλία. Σημειωτέον ότι σε κάποια από τις εκθέσεις του Δικαστηρίου της Χάγης οι θαλάσσιες διεκδικήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου χαρακτηρίζονται μαξιμαλιστικές και αντίθετες προς το ''Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας'', όπως αναφέρει η εφημερίδα ''Πολίτης'' της Κύπρου.
Ενώ στην έκθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ της 20ης Δεκεμβρίου παρουσιάζονται απ' τον αναπληρωτή ναυτιλίας και αεροπορίας του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες ''τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα της Ελλάδας και της Κύπρου σε αντιδιαστολή με εκείνα της Τουρκίας''.
Λαμβάνοντας υπόψη τα τουρκικά επιχειρήματα, λοιπόν, ''στα ελληνικά νησιά και στο δυτικό μέτωπο της Κύπρου δεν πρέπει να δοθεί υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, παρά μόνο χωρικά ύδατα'', με βάση το διεθνές δίκαιο, βασικός όρος του οποίου είναι η αρχή της ίσης κατανομής και όχι της ίσης απόστασης.

Με δεδομένη αυτήν την αρχή, όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ και μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ''συγκρίνοντας τα νησιά με το ηπειρωτικό έδαφος μπορεί να τους δοθεί λιγότερη υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Και μάλιστα τα νησιά μπορεί να περικυκλωθούν εντελώς. .. Μπορεί να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως το μέγεθος, το μήκος της πρόσοψής και η θέση των νησιών και πόσο μακριά είναι από το ηπειρωτικό έδαφος...''
Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, και στην περίπτωση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης για την οριοθέτηση των θαλασσίων αρμοδιοτήτων, προβλήθηκε η αρχή της ίσης κατανομής κι όχι της ίσης απόστασης. Κι αυτό γεμίζει με ελπίδες την Τουρκία, που ευελπιστεί ότι με τη στήριξη των δικών της νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων θα περάσει από τη Χάγη τις θέσεις της για τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, τα νησιά και τις βραχονησίδες του.
Και μετά απ' αυτά ακούμε τον Δένδια να επιμένει ανοήτως στη Χάγη, επηρεασμένος πολύ πιθανόν απ' την ''επιτυχημένη'' στο πόστο του πρωθυπουργική αδελφή, που αφού τα έκανε ρόιδο στο Σκοπιανό το 2008, θέλει να μεταγγίσει τα φώτα της συναίνεσης-ενδοτικότητας στον υπουργό Εξωτερικών και για την περίπτωση του Αιγαίου...

Το περίεργο μάλιστα είναι ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς που ξεχύνονται σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση υπέρ της επιλογής της Χάγης για επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, είναι γνωστοί ''Ανανιστές'', που ζητούσαν ''προσαρμογή (υποταγή) στους καιρούς και τις συνθήκες που άλλαξαν'', πριν υπερισχύσει πανηγυρικά το περήφανο ''ΟΧΙ'' στην Κύπρο του Τάσου Παπαδόπουλου.
Οι ίδιοι τώρα προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου προσπαθώντας να μας πείσουν να πάμε χεράκι με τον Τούρκο (από κοινού προσφυγή) στη Χάγη, για να επιλύσουμε τα θέματά μας. Μας ζητούν πάλι να προσαρμοστούμε, να συμβιβαστούμε, να υποταχτούμε. Να ρισκάρουμε ότι μπορεί να χάσουμε κάποια προνόμιά μας, γιατί οι αποφάσεις της θα είναι δεσμευτικές για μας.
Είστε έτοιμοι, λοιπόν - κύριοι της κυβέρνησης, κύριε υπουργέ των Εξωτερικών, κύριε πρωθυπουργέ - να παίξετε από την αρχή κορώνα γράμματα τα κεκτημένα μας στο Αιγαίο, κεκτημένα που αποκτήσαμε με σκληρούς αγώνες στα πεδία των μαχών και σε διπλωματικές αίθουσες, με διαπραγματεύσεις και Διεθνείς Συνθήκες;

Είστε έτοιμοι να παίξετε το παιχνίδι του αναθεωρητισμού του Ερντογάν διακυβεύοντας το μέλλον κι άλλων περιοχών της Ελλάδας, όπως η Θράκη; Είστε έτοιμοι να θυσιάσετε ενεργειακούς πόρους που μας ανήκουν, προς χάριν της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' του Ερντογάν, ο οποίος βάλθηκε να ακρωτηριάσει εδαφικά τη δική μας πατρίδα;

Είστε έτοιμοι για δεύτερες Πρέσπες, μετά την προθέρμανση των πρώτων από τον Τσίπρα; Είστε έτοιμοι για δεύτερη εθνική προδοσία; Μιλήστε καθαρά, για να βεβαιωθούμε αν σ' αυτήν τη γη περισσεύουν πλέον οι προδότες από τους ήρωες. Μιλήστε, για να βεβαιωθούμε αν οι ''Ανανιστές'' είναι η πλειοψηφία στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας και είναι έτοιμοι να μετατρέψουν σε πεδίο ελευθέρας βολής το Αιγαίο.

Αν είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν μέσω της Χάγης τα εθνικά μας συμφέροντα, για να απαλλαγούμε μια και καλή ''αναίμακτα'' και χωρίς δυνατότητα επιστροφής απ' τα νησιά που μας περισσεύουν, μαζί με τους βράχους που τα συντροφεύουν προαιώνια...
Έτσι θα πάψει να 'ναι νευρική η Τουρκία και να ταράζει τον ύπνο σας, κ. Δένδια, αν και εφόσον κλείσει με επιτυχία την ''επιχείρηση Αιγαίο'', όπως τις πρόσφατες στρατιωτικές της επιτυχίες: τον ''Κλάδο ελαίας'' ή την ''Επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης'' στην ΒΑ Συρία...

Και κάτι τελευταίο, για να δείτε έστω κι αργά πως η Χάγη των ''Ανανιστών'' που σας την εισηγούνται είναι δίκοπο μαχαίρι για τα εθνικά μας συμφέροντα, γιατί ''θα υπογράψουμε συνυποσχετικό με την Άγκυρα για τα διμερή θέματα που θα θέσουμε στην κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου και τη νομική βάση που θα ζητήσουμε να κριθούν αυτά.''
Ως εκ τούτου, η Άγκυρα μπορεί να θέσει όποιο ζήτημα θέλει προς εξέταση, αλλιώς θα αρνηθεί να υπογράψει συνυποσχετικό. Από 'κει κι ύστερα μπορεί να επικαλεστεί όποια νομική βάση θέλει ή να ζητήσει να εφαρμοστούν εξαιρέσεις για όποια από τις αρχές δεν τη συμφέρει προσαρμόζοντας κατά το δοκούν το Δίκαιο της Θάλασσας.

- Αδέλφια Συνέλληνες, μας σπρώχνουν στη Χάγη ντόπιοι και ξένοι για να χάσουμε!!!... Θέλουν να επαναλάβουμε αυτό που έγινε στις Πρέσπες εις στον κύβο, γιατί με την υπογραφή μας θα χάσουμε γρηγορότερα απ' την Μακεδονία τον Αιγαιακό Ελληνισμό. ‟
”Αρκετά όμως οι ενδοτισμοί, αλλά Πρέσπες. Ως εδώ!!!.. Θα πρέπει να καταλάβει το πολιτικό κατεστημένο, οι ''Ανανιστές'' του παρελθόντος που ήταν πρόθυμοι να εκτελέσουν με δεύτερη προδοσία την Κύπρο, ότι αναίμακτα δεν είμαστε διατεθειμένοι οι Έλληνες να παραχωρήσουμε τίποτα και γι' αυτό αρνούμαστε να ρισκάρουμε κεκτημένα αιώνων, που αποκτήθηκαν με κρουνούς αίματος των προγόνων μας.‟

”Αρνούμαστε να ποδηγετηθούμε και να οδηγηθούμε ως πρόβατα επί σφαγήν, για να συνυπογράψουμε με τον ''λύκο'' της απέναντι όχθης τη συνδιαχείριση ή συνεκμετάλλευση του πλουτοπαραγωγικού Αιγαίου μας!!!..
Είναι ξεκάθαρο πλέον, κυρίες και κύριοι, τι επιδιώκουν οι ανθέλληνες εντός και εκτός της πατρίδας μας. Επιδιώκουν τον εθνικό ακρωτηριασμό μας γνωρίζοντας ότι στη Χάγη θα χάσουμε, αφού στα διεθνή δικαστήρια το τελευταίο που λαμβάνεται υπόψη είναι το δίκιο του αδύναμου και το πρώτο το δίκιο του ισχυρού!!!.

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Γι' αυτό, το ''τυρί' της φάκας του Τσαβούσογλου δεν πρέπει επουδενί να το πάρουμε, γιατί θα μας σύρει στο τραπέζι της διμερούς διαπραγμάτευσης που θα οριστεί απ' την Χάγη, για να χάσουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε στο Αιγαίο διπλωματικά.
Το είπα και το ξαναλέω για να το ακούσουν καλά ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών του, που άγονται και φέρονται απ' τις υποδείξεις της εθνικά επικίνδυνης πρωθυπουργικής αδελφής, ότι ''για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο απαιτείται συνυποσχετικό, επειδή η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του, όπως έχει κάνει η Ελλάδα, με εξαίρεση τον εξοπλισμό των νησιών του ανατολικού Αιγαίου''.

Αν όμως υπογράψουμε το συνυποσχετικό, αυτόματα υιοθετούμε την τουρκική πρόταση που ζητά ''να παραπεμφθούν στη Χάγη όχι μόνο η νομική διαφορά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ, αλλά το σύνολο των τουρκικών μονομερών επεκτατικών διεκδικήσεων'', που εντάσσονται μάλιστα στον κυοφορούντα τις εθνικές μας απώλειες όρο: ''παρεμπίπτοντα ζητήματα.''
Αποτέλεσμα αυτής της προδοτικής μας υπογραφής θα είναι να δώσουμε στεγνά στους Τούρκους το μισό Αιγαίο με προαιώνια κατοικημένα από Έλληνες νησιά στα ακρότατα ανατολικά σύνορά μας (Οινούσες, Φούρνοι κλπ.) και μέγα πλήθος ελληνικών βραχονησίδων.

Ε, αν γίνει αυτό, ο δρόμος θα είναι ορθάνοιχτος για την Τουρκία, για να κατακτήσει τους μεγαλεπήβολους στόχους της. Η συμφωνία με τη Λιβύη ήταν ο αντιπερισπασμός, για να οδηγηθούμε στο ''τυράκι'' της φάκας. Κι εφόσον επιτευχθεί αυτό, δια της Χάγης, θα κάνει το άλμα ο Ερντογάν για τον θρίαμβο της ''Γαλάζιας Πατρίδας'' του.

Θα κάνει καμιά προβοκάτσια, όπως το συνηθίζει, για να του δώσει την αφορμή των επιχειρήσεών του νότια της Κρήτης και ανατολικά της Ρόδου (όπου κρύβεται υποθαλάσσια το ''χρυσάφι'' των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου του Αιγαίου) βυθίζοντας δική του φρεγάτα, πολύ πιθανόν, για να αποδώσει την καταβύθισή της στους Έλληνες - αλά Μουσολίνι - και μετά να έχει το ''okay'' απ' τους Μεγάλους για τις καταδρομικές επιχειρήσεις των γεωτρυπάνων του στο Καστελόριζο και την Κρήτη...

Ο Ταγίπ Ερντογάν, γνωρίζοντας από χρόνια την ενδοτικότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, θα πετύχει τελικά να μας χτυπήσει εκεί που πονάμε. Μας περίμενε αρκετά χρόνια - είναι αλήθεια - υπομονετικά, σαν το φίδι που περιμένει το θύμα του να πλησιάσει. Και τώρα ήρθε η στιγμή, με τη συνέργεια και των δικών μας συμμάχων του, να ακρωτηριάσει εδαφικά την Ελλάδα με τη γνωστή βουλιμία που έχει ο Τούρκος στο αίμα του.



 antinews.gr
''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)

LNA: «Έφυγε ''τρέχοντας'' ο Σαράτζ για Λονδίνο - Φτάσαμε έξω από την πόρτα του» (upd)


LNA: «Έφυγε ''τρέχοντας'' ο Σαράτζ για Λονδίνο - Φτάσαμε έξω από την πόρτα του» (upd)

(upd11:30) Όπως φαίνεται, οι πληροφορίες που ήθελαν τον  Φάγιεζ αλ Σαράτζ να «δραπετεύει» για το Λονδίνο μετά την επέλαση του LNA επιβεβαιώνονται.

Ο Στρατηγός του LNA Καλίντ Μαχτζούμπ, ανέφερε σήμερα σε αιγυπτιακό κανάλι ότι πράγματι χθες ο Σαράτζ διέφυγε προς Λονδίνο . Μάλιστα είπε πως πριν δραπετεύσει για το Λονδίνο, οι δυνάμεις του Χαφτάρ έφτασαν πολύ κοντά στην κατοικία του.

«Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και τα ''μάτια μας'' στο αεροδρόμιο επιβεβαιώνουν την είσοδο ενός προεξέχοντος προσώπου από μια ειδική πόρτα στο αεροπλάνο και στη συνέχεια κατέστη σαφές ότι ήταν ο Σαράτζ, αφού άκουσε τους πυροβολισμούς κοντά στην κατοικία του και το μη αναγνωρισμένο κυβερνητικό αρχηγείο» δήλωσε ο Μαχτζούμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη χθεσινή νέα προώθηση των στρατευμάτων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, τα οποία πλέον βρίσκονται «μία ανάσα» από το κέντρο της Τρίπολης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης των ισλαμιστών Φάγιεζ αλ Σαράτζ εγκατέλειψε τη χώρα και πέταξε για Λονδίνο.

Μάλιστα, φήμες έχουν «οργιάσει» στα social media τις τελευταίες ώρες.
Αυτό άλλωστε αναφέρει σε tweet το LibyaReview αναφέροντας και τον αριθμό της πτήσης του Σαράτζ.

Βέβαια θα μπορούσε ο Σαράτζ να μετέβη «incognito» στο Λονδίνο για διπλωματικές επαφές, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται πως με τις δυνάμεις του Χαφτάρ να βρίσκονται 10χλμ από το κέντρο της Τρίπολης, τώρα θα ήταν η ευκαιρία για τον Σαράτζ να εγκαταλείψει τη Λιβύη... τώρα που ακόμα μπορεί.

Οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ γνωστοποίησαν την Παρασκευή ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης κυβέρνησης, που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.

Σήμερα, το κέντρο ενημέρωσης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέλαβαν θέσεις κλειδιά στα νότια περίχωρα της Τρίπολης περιλαμβανομένου του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης, που δεν λειτουργεί από το 2014 και ενός στρατοπέδου.

Οι δυνάμεις του LNA πήραν, επίσης, τον έλεγχο του δρόμου του αεροδρομίου, αφού ανάγκασαν σε οπισθοχώρηση τους ισλαμιστές που στηρίζουν την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, πρόσθεσε το κέντρο στη σελίδα του στο Facebook, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Προς το παρόν, η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Βάσει της προόδου που ισχυρίζονται ότι έχουν καταγράψει, οι δυνάμεις του Χάφταρ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Τρίπολης,ενώ η Αεροπορία του Χαφτάρ βομβαρδίζει τις θέσεις των Ισλαμιστών.

Την ώρα που οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ προελαύνουν, οι Ευρωπαίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν το καθεστώς των ισλαμιστών της Τρίπολης.
Ο ύπατος εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, σκοπεύει να μεταβεί στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη, στις 7 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας, ανακοίνωσε το «υπουργείο Εξωτερικών» της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών Ταχίρ Σιγιάλα είχε αργά την Παρασκευή το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπορέλ με θέμα συζήτησης την κατάσταση στη Λιβύη.
«Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφτεί την Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου, μαζί με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας για να έχουν συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ», υπογράμμισε η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες η Τρίπολη
Ταυτόχρονα και η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στρατεύματα. 

Όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στις επόμενες δύο εβδομάδες. Αν καταφέρει ο Χαφτάρ και «τελειώσει» την κυβέρνηση της Τρίπολης, τότε ανατρέπονται τα τουρκικά και τα ευρωπαϊκά σχέδια για κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ και η Ελλάδα πιθανόν να γλιτώσει από τη τουρκολιβική συμφωνία για την ΑΟΖ.




pronews.gr

Άκης Τσελέντης: Μεσα στην ιδια μας την Πατρίδα είμαστε ξένοι και παρείσακτοι

Πέθανε πριν μέρες ΕΛΛΗΝΙΔΑ άστεγη του κέντρου της Αθήνας.
Δεν το ανέφερε κανένα ΜΜΕ.
Δεν της δόθηκε ούτε hotspot, ούτε δωρεάν διαμέρισμα, ούτε ρεύμα, θέρμανση, νερό, γιατρό , ούτε χρήματα ούτε τρόφιμα .
Μόνον πρόστιμο 10.000 ευρώ, για παράνομη κατάληψη εγκαταλελειμμένου ακινήτου.
Οι λαθρο 400 ο καθένας στο χέρι κάθε μήνα, σπιτι ,φαγητό ,θέρμανση , ίντερνετ …. κλπ ,
Μεσα στην ιδια μας την Πατρίδα είμαστε ξένοι και παρείσακτοι



Από το fb του Akis Tselenti


Με πληροφορία από το kefaloniamagazine.gr

Παράνομος μετανάστης ζητά 100.000 από το Δημόσιο - Κατηγορεί το ΛΣ ότι τον τραυμάτισε όταν επιχείρησε να μπει παράνομα



Παράνομος μετανάστης ζητά 100.000 από το Δημόσιο - Κατηγορεί το ΛΣ ότι τον τραυμάτισε όταν επιχείρησε να μπει παράνομα


Η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο «διάτρησης» που πλέον οι παράνομα εισελθόντες στη χώρα αλλοδαποί απαιτούν χρήματα επειδή τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους... να εισέλθουν παράνομα.

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού Δημοσίου, προσέφυγε ένας 68χρονος Σύρος παράνομος μετανάστης, που διαμένει πλέον στην Σουηδία.

Ο αλλοδαπός ζητεί με την αγωγή του να καταδικαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για βλάβη που υπέστη από παράνομο και αναίτιο πυροβολισμό του από λιμενικούς υπαλλήλους του Λιμεναρχείου Καλύμνου κατά την διάρκεια επιχείρησης καταδίωξης σκάφους στο οποίο επέβαινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2014, κοντά στη νήσο Ψέριμο και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του και την μόνιμη αναπηρία του.

Πιο συγκεκριμένα, με τον τραυματισμό δύο μεταναστών και ενός λιμενικού έληξε τότε η επιχείρηση καταδίωξης σκάφους που μετέφερε παράνομους μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου – Ψερίμου. Στο σκάφος επέβαιναν 12 μετανάστες και δύο διακινητές, Τούρκοι κατά δήλωσή τους, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Όπως είχε ανακοινώσει το Λιμενικό «εντοπίστηκε ύποπτο ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος 7 μέτρων, να εισέρχεται σε όρμο της Ψερίμου και μετά από λίγα λεπτά να εξέρχεται με κατεύθυνση τα απέναντι τουρκικά παράλια. Τα στελέχη του Λιμενικού, κατευθύνθηκαν κοντά του, σπεύδοντας να ακινητοποιήσουν το σκάφος με συνεχείς προειδοποιήσεις και συριγμούς προς τον χειριστή του, που αποτελούσε και τον μόνο ορατό επιβαίνοντα.
Ο διακινητής, αγνόησε τις οδηγίες και τράπηκε σε φυγή, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη. Οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν άμεσα την καταδίωξή του, με το διακινητή να αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις και να επιχειρεί επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια ενός ελιγμού, μάλιστα, ο διακινητής βρέθηκε στη δεξιά πλευρά του σκάφους του Λιμενικού, επιχειρώντας από το σημείο εκείνο και μετά διαρκείς προσπάθειες εμβολισμού και βύθισής του, με συνέπεια τον τραυματισμό ενός εκ των δύο στελεχών και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του δεύτερου.
Τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνέχισαν την καταδίωξη του διακινητή, προσπαθώντας αυτή τη φορά να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος με προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, όπως επιτάσσουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις. Στη συνέχεια και καθώς το καταδιωκόμενο σκάφος συνέχιζε τις προσπάθειες βύθισης του φουσκωτού του Λιμενικού, τα δύο στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έρριψαν στοχευμένες βολές προς τη μηχανή του Τ/Χ με σκοπό την ακινητοποίησή του.
Μόλις το σκάφος του διακινητή ακινητοποιήθηκε, οι άνδρες του Λιμενικού επιβιβάστηκαν και συνέλαβαν το διακινητή του.
Μετά από έρευνα σε όλους τους χώρους του, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε επιπλέον 13 άτομα(ένας εκ των οποίων συνεργός του), που τους είχε κρύψει σε μη ορατά σημεία, ορισμένους στην καμπίνα και άλλους ξαπλωμένους στο κατάστρωμα, καλυπτόμενους από την υπερκατασκευή του ταχυπλόου».
Οι τραυματίες διακομίστηκαν με σκάφος του Λιμενικού στο νοσοκομείο της Καλύμνου για παροχή πρώτων βοηθειών.
Στο στέλεχος του Λιμενικού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου, ενώ από τους δύο πιο βαριά τραυματισμένους μετανάστες, ο ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και ο άλλος με C-130 στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Με λίγα λόγια οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν για την διάσωση και την περίθαλψη ενός ανθρώπου που δεν σεβάστηκε τους νόμους και την κυριαρχία της Ελλάδας κι αυτός όχι μόνο δεν το εκτίμησε αλλά επέλεξε να κάνει και μήνυση.

Δυστυχώς αυτές οι συμπεριφορές φαίνεται να είναι ο κανόνας στους παράνομους μετανάστες οι οποίοι θεωρούν πως η Ελλάδα υποχρεούται όχι μόνο να τους αφήσει να μπουν αλλά να τους περιθάλπει και να τους ταΐζει. Όλα αυτά φυσικά υπό την καθοδήγηση των ΜΚΟ.
Άλλωστε ποιος θα ξεχάσει όταν αλλοδαποί, αρνήθηκαν να διαμείνουν σε κατάλυμα επειδή δεν ήταν «των στάνταρ τους».

Από αυτές τις συμπεριφορές γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτοί οι άνθρωποι όταν μείνουν για λίγο καιρό εδώ θα προσπαθήσουν με το έτσι θέλω να επιβάλλουν τα δικά τους ήθη και κανόνες συμπεριφοράς στους Έλληνες αφού είναι φανερό πως δεν τρέφουν κανέναν σεβασμό για την χώρα που τους έσωσε, τους περιέθαλψε και τους στέγασε.





pronews.gr