27 Ιουνίου 2019

Τσίπρας: Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με την Αριστερά



Την εκτίμηση ότι οι αντίπαλοί του δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα με τη Αριστερά, εξέφρασε  σε ομιλία του στη Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας.
«Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντης, είναι για μας οι γειτονιές της περηφάνειας μας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται, και προχωρά μπροστά, στις πιο δύσκολες συνθήκες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δραπετσώνα. «Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη», είπε.
Από τα «Λιπάσματα» επισήμανε ότι αυτόν τον χώρο «με τους αγώνες σας, της δημοτικής αρχής, και την επιμονή μας, καταφέραμε τελικά να διασώσαμε από τους κερδοσκόπους του μπετόν και τον παραδώσαμε εκεί όπου ανήκει, στον λαό του Πειραιά».

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για ανησυχία των αντιπάλων του που παρότι μετά τις ευρωεκλογές πανηγύριζαν τη «βέβαιη νίκη τους» στις εθνικές, «τώρα τους έχουν ζώσει τα φίδια», «αρχίζουν και τα γυρνάνε», γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική η λογική της ψήφου των πολιτών στις εθνικές κάλπες, «όπου αποφασίζουμε για τη ζωή μας».
«Γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη προθυμία στην κοινωνία να παραδώσει τη ζωή της στα πολιτική τζάκια, και στις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο γκρεμό. Γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν αρκεί για να κερδίσεις εθνικές εκλογές μόνο φτιάχνοντας αρνητικό αφήγημα για τον αντίπαλο, αν δε μπορείς να φτιάξεις θετικό αφήγημα για σένα», είπε. Και διότι, πρόσθεσε, γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά των 500.000 που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές και να κάνει μια μεγάλη εκλογική και πολιτική ανατροπή».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης ανησυχεί και γι' αυτό έσπευσε να ανασύρει «από τα συρτάρια του άλλο έναν εκβιασμό, ένα παραμύθι με Δράκο, μπας και εκβιάσει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν», δηλαδή ότι αν δεν λάβει, όχι τη νίκη, αλλά τη «λευκή επιταγή», θα έχουμε και άλλες εκλογές, με απλή αναλογική, μέσα στο Δεκαπενταύγουστο. «Η Παναγιά μαζί μας, δηλαδή», σχολίασε ο πρωθυπουργός.
Μίλησε για παραμύθι με «πέτσινο Δράκο», σχολιάζοντας ότι «θέλει να μας πει, ότι αν δεν του δώσει ο λαός λευκή επιταγή τότε αυτός θα προτιμήσει, ακόμη κι αν νικήσει να δώσει πίσω τις 50 έδρες που δίνει ο παρόντας εκλογικός νόμος, γιατί είναι τόσο γενναιόδωρος».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πει δυο πράγματα: Πρώτον ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα κερδίσει. Πράγμα στο οποίο συμφωνούμε απολύτως». Το δεύτερο, είπε, «είναι ότι έχει γραμμένο στα παλιότερα των υποδημάτων του όλο το προηγούμενο αφήγημά του προς τις υπόλοιπες δυνάμεις του λεγόμενου αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Τα περίφημα όμορφα λόγια περί ενότητας και συνεργασίας και ομοψυχίας, αντικαταστάθηκαν τώρα από λόγια αλαζονείας και βουλιμίας. Καμία ενότητα, καμία συνεργασία». «Κυρία Γεννηματά λυπάμαι, όσο απλόχερα κι αν σπεύσατε να τον στηρίξετε, αποτύχατε», σχολίασε.

Πρόσθεσε ότι ενώ ο ίδιος προκήρυξε πρόωρες εκλογές βάζοντας πάνω από τους κομματικούς σχεδιασμούς, το συμφέρον της χώρας, να μην έχουμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αλλά να έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή να συνεχίσει η χώρα την πορεία της προς τη κανονικότητα, «αυτός αποδεικνύει ότι μόνο που τον απασχολεί είναι η πάρτη του και εκβιάζει με τζούφιους Δράκους στο όνομα δήθεν της ομαλότητας και της σταθερότητας, για την οποία όμως δε του καίγεται καρφάκι».
Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα ποια ομαλότητα μπορεί να εγγυηθεί ο κ. Μητσοτάκης, «αυτή που εγγυήθηκε μαζί με τους συνεταίρους του, τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Βενιζέλο, στα μαύρα χρόνια της διακυβέρνησής τους;».
Τόνισε ότι «η ομαλότητα, και η σταθερότητα μπορεί να έχει ως θεμέλιο, μονάχα μια πολιτική δημοκρατίας από την αρχή ως το τέλος, μια πολιτική κοινωνικής δικαιοσύνης, μια πολιτική ανάπτυξης με σεβασμό στη ζωή των ανθρώπων και στο περιβάλλον». «Η ομαλότητα, με δυο λόγια, έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση της κοινωνίας στην πολιτική που εφαρμόζεται. Όχι τις λευκές επιταγές», είπε και πρόσθεσε ότι «μια τέτοια αντίληψη, και μια τέτοια πολιτική, είναι ξένη και εχθρική για τη ΝΔ», η οποία «το μόνο που φρόντισε ήταν η ομαλή επιβολή των μνημονίων και των κάθε μορφής αντιλαϊκών μέτρων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
Δείτε περισσότερα

Παράταση στις πληρωμές των 100 ευρώ για τα γυαλιά οράσεως, έως τέλος Σεπτεμβρίου

Παράταση στις πληρωμές των 100 ευρώ για τα γυαλιά οράσεως, έως τέλος Σεπτεμβρίου

Η παράταση στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τη δαπάνη που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι για τα γυαλιά οράσεως για ένα τρίμηνο, αποφασίστηκε με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εισπράττουν απρόσκοπτα τα χρήματα που δικαιούνται από τον Οργανισμό.
Δείτε τη συνέχεια στο Iatropedia.gr

Μετακομίζει η Εφορία Καστοριάς εν μέσω ζέστης, και "καυτών εκλογών " ...πριν απο αυτές!!


Εντός των ημερών και, μόλις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές μετακομίζει η ΔΟΥ Καστοριάς σε δημόσιο κτήριο προκειμένου να μην πληρώνει το Δημόσιο ενοίκιο όπως δήλωσε στη προσωπική της σελίδα στο facebook η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου  και υποψηφία εκ νέου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. 

Αυτό όμως γίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fyllokaiftero,  οι εργαζόμενοι στην εφορία Καστοριάς είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι εν μέσω αυτών των ζεστών ημερών του Ιουνίου να αναγκάζονται, άρον άρον, σε εργασίες που απαιτεί  η μετακόμιση.








Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
Δείτε περισσότερα

WSJ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπόσχεται μείωση της φορολογίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, επισημαίνει το ρεπορτάζ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας





kyriakos-mitsotakis-pic

Ο υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται μείωση της φορολογίας και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, επισημαίνει το ρεπορτάζ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας

Η Ελλάδα αναμένεται να εκλέξει έναν συντηρητικό ηγέτη στις εκλογές του Ιουλίου και να γίνει έτσι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα περάσει από τον λαϊκισμό στη μετριοπάθεια, επισημαίνει η αμερικανική οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal σε εκτενές άρθρο της για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ο 51 ετών Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γόνος πολιτικής δυναστείας της Ελλάδας και ηγείται της Νέας Δημοκρατίας, που όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θα είναι νικήτρια των εκλογών με τουλάχιστον οκτώ μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, γράφει η WSJ, παραθέτοντας τις βασικές θέσεις του προγράμματος της ΝΔ για μείωση των φόρων και της γραφειοκρατίας, ώστε να γίνει η Ελλάδα ελκυστική προς τους επενδυτές. «Θα έρθουμε σαν οδοστρωτήρας και θα γκρεμίσουμε όλα τα εμπόδια που κρατούν αιχμάλωτη την επιχειρηματικότητα», είχε δηλώσει προ ημερών στην Κω ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και την δήλωση αυτή φιλοξενεί το ρεπορτάζ.



greece-wsj-kyriakos


Η αμερικανική εφημερίδα πάντως επισημαίνει πως στο έργο του θα συναντήσει σημαντικές προκλήσεις. Πρώτα από όλα, την αντίδραση της Γερμανίας και των άλλων δανειστών της Ελλάδας στην πρότασή του πως οι μειώσεις στην φορολογία θα φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη, αλλά και το ίδιο του το κόμμα πως σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι απαραίτητες.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ευνόησε τον ΣΥΡΙΖΑ, που ανέλαβε την εξουσία το 2015, αναφέρει το ρεπορτάζ, προσθέτοντας πως μετά την στροφή του Τσίπρα στον πραγματισμό και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου με την υπέρογκη φορολογία, οι ψηφοφόροι τον εγκατέλειψαν και η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο του 2016, που εκλέχθηκε στην αρχηγία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει διάφορα βιογραφικά στοιχεία του αρχηγού της ΝΔ, επισημαίνοντας πως όσο ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το 2013 έως το 2015, χαρακτηριζόταν από την διάθεσή του να επιβάλει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αντίθετα με άλλος υπουργούς που αντιστέκονταν σε κάθε μεταβολή. «Ο κύριος Μητσοτάκης δεν καταγράφει μόνο επιτυχίες. Οι επικριτές του, μεταξύ αυτών και μέλη της παλιάς φρουράς της ΝΔ αναφέρουν πως του λείπει το χάρισμα και πως είναι πολύ νεοφιλελεύθερος ή προσανατολισμένος στην ελεύθερη αγορά», γράφει η WSJ, κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του αρχηγού της ΝΔ να ανανεώσει το κόμμα του, προτείνοντας νέους ανθρώπους στους ψηφοφόρους.

Αυτοί δεν ανταποκρίνονται πάντα ένθερμα, καθώς την ώρα της ψήφου, προτιμούν δοκιμασμένα πρόσωπα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, λέει ο άρθρο, που επισημαίνει πως οι εκλογές είναι η μεγάλη ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση.

Όσον αφορά στις σχέσεις του με την διεθνή κοινότητα, η WSJ επισημαίνει πως πολλοί κατέκριναν την στάση του στην «Συμφωνία των Πρεσπών», μια συνθήκη που στήριξαν τόσο η Γερμανία όσο και οι ΗΠΑ και που η ΝΔ καταψήφισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γράφει το ρεπορτάζ, υποσχέθηκε μείωση των φόρων σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησής του, αν και η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ήδη απορρίψει στο παρελθόν.



Με πληροφορία απο το :protothema.gr

120 δόσεις: Στη ρύθμιση και οι επιχειρήσεις με χρέη στην Εφορία - Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ

  Newsroom
120 δόσεις: Στη ρύθμιση και οι επιχειρήσεις με χρέη στην Εφορία - Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ
Επεκτείνεται και για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ακαθάριστα έσοδα έως 2 εκατομμύρια ευρώ, η δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις των οφειλών τους προς την εφορία, συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση.

Αυτό προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το περιεχόμενο της οποίας ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Πρωθυπουργού. Σημειώνεται ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε 24 δόσεις για τις τακτικές οφειλές των επιχειρήσεων και 36 για τις έκτακτες οφειλές. Με το μέτρο αυτό επεκτείνεται ο αριθμός των δόσεων στις 120, για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που έχουν οφειλές προς την εφορία.

Στην Πράξη προβλέπεται ακόμη, ότι ο Κανονισμός Παιγνίων για τη ρύθμιση θεμάτων διεξαγωγής και ελέγχου τυχερών παιγνίων, θα εκδίδεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Παράλληλα, μέχρι να εκδοθεί ο κανονισμός με υπουργική απόφαση, και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες, ορίζεται οτι εξακολουθεί να ισχύει σχετική απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, βάσει της οποίας έχουν ήδη δοθεί άδειες λειτουργίας τέτοιων παιγνίων που αποφέρουν σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο.

 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ....ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ CAPITAL CONTROLS



Τον Αύγουστο του 2018 η οριστική άρση των capital controls – Ο οδικός χάρτης
Σαν σήμερα 4 χρόνια… με κάπιταλ κοντρόλ. . Ηταν 28η Ιουνιου 2015 όταν οι τραπεζες κατέβασαν ρολά. Και ποιος δεν θυμάται εκείνον τον εφιάλτη. Την αγωνία που τότε ζούσαμε. Ακόμη και σήμερα τα προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας αποτελούν γάγγραινα για τις επιχειρήσεις. Παρά  την χαλάρωση των capital controls το προβλημμα παραμένει.






Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 70% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
Δείτε περισσότερα