09 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί κάποιοι γιατροί "αγαπούν τόσο πολύ τους λάθρο ;- Έβγαζαν λάθρο μετανάστες... κουφούς με ταρίφα 500 ευρώ





Κύκλωμα γιατρών και νοσηλευτών στο νοσοκομείο Σάμου θησαύρισε εκδίδοντας πλαστά πιστοποιητικά

Γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο της Σάμου, καθώς και ακόμη ένα άτομο, ιρακινής καταγωγής, που δρούσε ως μεσολαβητής, είχαν θησαυρίσει με πλαστές γνωματεύσεις που εξέδιδαν, με «ταρίφα» τα 500 ευρώ και χορηγούσαν σε χιλιάδες μετανάστες, προκειμένου να χαρακτηριστούν «ευάλωτοι» και να μεταφερθούν κατά προτεραιότητα στην ενδοχώρα. 

Τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που υπάρχουν στο hot spot της Σάμου αλλά και το ζεστό χρήμα που έχουν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν επτά γιατροί και δύο νοσηλευτές που εργάζονται στο νοσοκομείο του νησιού.
Με τη συνδρομή ενός ακόμη, που έπαιζε τον ρόλο του «συνδέσμου» με εύπορους πρόσφυγες και μετανάστες, είχαν στήσει ένα κύκλωμα, που εξέδιδε πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, με τις οποίες είχε καταφέρει να χαρακτηριστούν χιλιάδες παράτυποι μετανάστες -οι οποίοι βρίσκονταν στο κέντρο ταυτοποίησης της Σάμου- ως «ευάλωτοι» και να φύγουν από αυτό το νησί για την ηπειρωτική χώρα.

Όπως αποκάλυψε το Open TV στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου, η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκαλύψει πως πριν από περίπου έναν μήνα επτά γιατροί του νοσοκομείου του νησιού -δύο νοσηλευτές και ένας μεσολαβητής- είχαν καταφέρει να ανοίξουν τον δρόμο σε αλλοδαπούς για να προωθούνται στην ενδοχώρα.

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της Αστυνομίας συγκλονίζουν. «Τα χαρτιά που τους έβγαλε είναι για ευαλωτότητα άλφα. Είναι κουφός, τον βγάλανε κουφό, ότι δεν ακούει. Κατάλαβες; Και του βγάλαμε “Α” ευαλωτότητα…» καταγράφεται σε έναν από τους διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Η «ταρίφα» που έπρεπε να δώσει κάθε αλλοδαπός για να εξασφαλίσει το «πάσο» για την ηπειρωτική Ελλάδα ήταν 500 ευρώ. Από αυτά, τα 300 πήγαιναν στον γιατρό, ο οποίος έγραφε την ψεύτικη γνωμάτευση, 100 ευρώ έπαιρνε ο νοσηλευτής και 100 ευρώ ο Ιρακινός μεσολαβητής, που εντόπιζε τους ενδιαφερομένους στο κέντρο ταυτοποίησης της Σάμου.
Στο σπίτι του μεσολαβητή οι αστυνομικοί εντόπισαν μια ατζέντα, στην οποία είχε γράψει περίπου 80 ονόματα αλλοδαπών, και μάλιστα δίπλα στα 54 από αυτά υπήρχαν σημειωμένα ποσά σε ευρώ: 500, 480, 450.
Η τιμή, πάντως, άλλαζε αν η περίπτωση χαρακτηριζόταν πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Οι... κανόνες που ακολουθούσε το κύκλωμα έγιναν πιο αυστηροί όταν ενημερώθηκαν για την παρουσία της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο ταυτοποίησης.

Η Τουρκία αυξάνει τις ροές! 

Την ανιούσα έχουν πάρει οι ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Οι υπηρεσίες καταγραφής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Λιμενικού κατέγραψαν συνολικά 424 νέους αιτούντες άσυλο στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα μεσάνυχτα έως τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.
Στη Λέσβο έφτασαν 178 άτομα, στη Χίο 114 και στη Σάμο 132, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αφίξεις συνεχίζονται. Αντίστοιχα, την Παρασκευή στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 175 άτομα, 80 στη Λέσβο, 25 στη Χίο και 70 στη Σάμο.

Στο μεταξύ, οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν έναν 18χρονο αλλοδαπό διακινητή παράνομων μεταναστών, έπειτα από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών. Ο διακινητής μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 10 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού, περιπολικό σκάφος του Σώματος εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή ταχύπλοο σκάφος που κινείτο με μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο χειριστής του αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις στελεχών του Λιμενικού.

Αφού πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών από το Λιμενικό σε ασφαλή τομέα, το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 18χρονος χειριστής του.

dimokratianews.gr

"ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ " : Ορεστιάδα: Ήρθαν απ’τη Βουλγαρία, να παραλάβουν λαθρομετανάστες στα Μαράσια αλλά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν


Συνελήφθησαν Προχθες (6-9-2019), στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί.

Οι τέσσερις αυτοί, ηλικίας 56, 43, 33 και 28 ετών εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στον Έβρο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 43, 33 και 28 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε αποτελούν μέλη κυκλώματος και εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες, ηλικίας 43 και 33 ετών, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εισήλθαν στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού Ορμενίου – Αρδανίου, όπου στάθμευσαν το ένα από τα οχήματα και αποχώρησαν με το δεύτερο.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος, αφού παρέλαβε το σταθμευμένο όχημα, μετέβη σε αγροτική περιοχή των Μαρασίων και επιβίβασε σε αυτό δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους, άλλα μέλη του κυκλώματος, είχαν προηγουμένως περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με τη χρήση βάρκας.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην  επαρχιακή οδό Δερείου – Νέας Σάντας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή:eyros-news.gr
Τίτλος:fyllokaiftero1blogspot.com
fyllokaiftero@gmail.com                      

Δυτ. Μακεδονία: Συλλήψεις για παράνομη έξοδο των λάθρο αλλοδαπών...όχι για παράνομη είσοδο ;;




 Συνεχείς συλλήψεις πραγματοποιούνται για τη παράνομη έξοδο των παράνομων αλλοδαπών, και όχι για την παράνομη είσοδο τους  "εισβολή"στην χώρα μας, προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται και η FRODEX όπως έχει γραφτεί κατά κόρον σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και Μ.Μ.Ε, και αυτό φυσικά όχι με ευθύνη της αστυνομίας  η οποία εκτελεί απλά εντολές.

Δείτε μόνο τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν μόνο αυτές τις ημέρες της εβδομάδος.

Περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια 5 αλλοδαπών
Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα και 13 κάρτες sim
Συνελήφθη χθες (08-09-2019) τις βραδινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 30χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα πέντε (5) αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, πέντε (5) αλλοδαπούς, ηλικίας από 21 έως 30 ετών, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα, και 13 κάρτες SIM.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Περιοχή Φλώρινας 

Συνελήφθη χθες (06-09-2019) το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών, 22χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε ο 22χρονος να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναντι χρηματικής αμοιβής, δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς, ηλικίας από 18 έως 38 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο 22χρονος  είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε όχημα, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας αμφιβόλου γνησιότητας κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών.

Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Δείτε ημερομηνία έναρξης αιτήσεων - και δικαολογητικά που απαιτούνται




εποχικό επίδομα photo: eurokinissi
photo: eurokinissi

Τελικά στις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την καταβολή του εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News και όχι αύριο 10 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου που θα ορίζει την διαδικασία.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα, εφ’ όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και ασκούν ένα από τα πιο κάτω επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα αυτά του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.

Επίσης δικαιούχοι είναι και οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ), όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2019, που κατά το έτος 2018 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2019, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο από το ποσό των 495,75 ευρώ.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος, προκειμένου για οικοδόμους, ορίζεται στο 70% του 37πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.
Παράλληλα το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος σμυριδεργάτη ορίζεται στο 70% του 50πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη. Επίσης το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των δασεργατών – ρητινοσυλλεκτών, καπνεργατών, αγγειοπλαστών -κεραμοποιών-πλινθοποιών και μισθωτών ναυπηγ/κής ζώνης ορίζεται στο 70% του 35πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τα επαγγέλματα των μουσικών – τραγουδιστών, ηθοποιών, υποδηματεργατών, χειριστών - βοηθών χειριστών κιν/φου, ελεγκτών θεάτρου - κιν/φου, ταμιών κιν/φου – θεάτρου, τεχνικών κιν/φου και τηλεόρασης, ταξιθετών θεάτρου - κιν/φου, χειριστών εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικών κλπ μηχανημάτων και μισθωτών τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου ορίζεται στο 70% του 25πλασίου του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

 fyllokaiftero@gmail.com                      

ΣΥΡΙΖΑ: Η υποτιθέμενη "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη χωράει τελικά πολύ λίγους





Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

"Ανάπτυξη χωρίς κανόνες, για λίγους και ισχυρούς” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπογραμμίζει ότι αυτό είναι το "νεοφιλελεύθερο όραμα του κ. Μητσοτάκη".

Για μια Ελλάδα και μια ανάπτυξη δίχως κανόνες, “για τους λίγους και ισχυρούς” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι “ η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους. Αυτός είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού”.
Κάνει επίσης λόγο για το “νεοφιλελεύθερο όραμα του κ. Μητσοτάκη” το οποίο “διαγράφεται με σαφήνεια στην αναφορά του στα ζητήματα της εργασίας. Εκεί, με προκλητικό τρόπο, μας διαβεβαίωσε ότι είναι πρώτιστη έγνοια του η προστασία των εργαζομένων και, στη συνέχεια, κατήγγειλε τις ρυθμίσεις προστασίας της μισθωτής εργασίας ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του. Κατάφερε να μιλήσει για παρά πολλά θέματα, λέγοντας ελάχιστα πράγματα επί της ουσίας. Ένα είναι το σίγουρο. Ο πρωθυπουργός της χώρας μάς διαβεβαίωσε ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» στην πράξη μεταφράζεται σε «ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς». Στο έδαφος αυτό, για τη μεσαία επιχειρηματικότητα ακούσαμε μόνο ευχολόγια ενώ εκκωφαντική ήταν η σιωπή του για το ερώτημα της σχέσης μεγάλων επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα που σχεδιάζει η Ν.Δ. είναι μια χώρα δίχως κανόνες που η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους. Αυτός είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού.

Το νεοφιλελεύθερο όραμα του κ. Μητσοτάκη διαγράφεται με σαφήνεια στην αναφορά του στα ζητήματα της εργασίας. Εκεί, με προκλητικό τρόπο, μας διαβεβαίωσε ότι είναι πρώτιστη έγνοια του η προστασία των εργαζομένων και, στη συνέχεια, κατήγγειλε τις ρυθμίσεις προστασίας της μισθωτής εργασίας ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα.
Από εκεί και πέρα ο κύριος Μητσοτάκης ήταν εξαιρετικά επιμελής.
Φρόντισε να μην πει κουβέντα για τη μείωση των πλεονασμάτων που υποσχόταν, παραπέμποντάς την σε μία αόριστη "κατάλληλη συγκυρία"
Φρόντισε να μην πει κουβέντα για ποιο λόγο ετοιμάζεται να σαρώσει τους πολίτες και τη χώρα με μνημονιακές μεταρρυθμίσεις όταν η μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% έχει ήδη επιτευχθεί με τον καταπιστευτικό λογαριασμό και χωρίς "προαπαιτούμενα".
Φρόντισε να μην πει κουβέντα για την μέχρι πριν από λίγους μήνες "προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών", αν και γνωστός Μακεδονομάχος.

Αυτό που σίγουρα έκανε με επιτυχία είναι ότι επιβεβαίωσε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «τρώει από τα έτοιμα».
Είπε ότι αυτός μείωσε τον ΕΝΦΙΑ που μειώθηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του 2018.
Είπε ότι αυτός -ως άλλος ταχυδακτυλουργός- μείωσε την ανεργία τον Αύγουστο ενώ εδώ και τρία χρόνια η Εργάνη καταγράφει άνοδο της απασχόλησης και μείωση της αδήλωτης/υποδηλωμένης εργασίας.
Είπε ότι αυτός έκανε τις 120 δόσεις που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είπε ότι αυτός μειώνει τη φορολογία στις επιχειρήσεις που είχε ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από το 2019 κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο ως το 25%.
Την ίδια στιγμή, όμως, μέσα στον αναπτυξιακό του οίστρο, ακύρωσε όλα τα αναπτυξιακά μέτρα ελάφρυνσης που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το 2020:

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που θα ίσχυε από το ερχόμενο έτος και την οποία παρέπεμψε αόριστα στο μέλλον.
Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και υπηρεσίες από το 13% στο 11%.
Τη μείωση της προκαταβολής φόρου από 100% σε 50%.
Την αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%.

Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι, αγρότες  και πολλοί άλλοι που δεν άκουσαν τίποτα συγκεκριμένο που να τους αφορά, δεν χωρούν στην «ανάπτυξη για όλους» της Ν.Δ.".


 news247
fyllokaiftero@gmail.com                      

Τυφώνας Dorian: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του Σίντνεϊ Πουατιέ – Αγνοούνται 23 μέλη της

Τυφώνας Dorian: Ξεκληρίστηκε η οικογένεια του Σίντνεϊ Πουατιέ – Αγνοούνται 23 μέλη της

«Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν. Δε έχουμε νέα τους. Ακόμα τους ψάχνουμε και ελπίζουμε κάποια στιγμή να εμφανιστούν», είπε ο ανιψιός του διάσημου ηθοποιού Σίντνεϊ Πουατιέ.
Η οικογένεια του Σίντνεϊ Πουατιέ μετράει 500 άτομα. Ο ίδιος γεννήθηκε το 1927 στο Μαϊάμι από γονείς με καταγωγή από τις Μπαχάμες.
newsit.gr

ΠΟΕΔΗΝ : ΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟ ΕΚΑΒ- μετά τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα










Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ μετά τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Αφορμή για τις σοβαρές ελλείψεις στον στόλο του ΕΚΑΒ αποτέλεσε ο θάνατος του σπουδαίου τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Όπως αναφέρουν τα gikaiologitika.gr,  σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, που έγινε πριν από λίγο και με αφορμή την καθυστέρηση στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετά την κλήση της κόρης του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τα ξημερώματα της Δευτέρας «παραμένουν ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Μαγνησίας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Και χθες βράδυ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Αλμυρού Βόλου.».

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ «Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί.

Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό.

Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης.Υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες.

Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες.Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου».


Καστοριά: Και δευτέρη περίπτωση σύλληψης για καλλιέργεια κάνναβης- ενός 61χρονου.




Συνελήφθη χθες  το απόγευμα(08-09-2019) σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 61χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, κατελήφθη ο 61χρονος να καλλιεργεί σε αγρό πλησίον της οικίας του, σε περιοχή της Καστοριάς, οκτώ (8) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,60 μέτρων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν ακόμη δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,25 μέτρων, 61,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 106 κενές νάιλον συσκευασίες, προοριζόμενες για τη συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.


Καστοριά – συνελήφθησαν για καλλιέργεια κάνναβης δύο νέοι άντρες - Κατασχέθηκαν 49 δενδρύλλια κάνναβης



Συνελήφθησαν χθες (08-09-2019) τις απογευματινές ώρες σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δυο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες σε δασική περιοχή της Καστοριάς κατελήφθησαν οι δυο ημεδαποί να καλλιεργούν σε δύο φυτείες 33 και 8 δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους έως 2,5 μέτρα. Επίσης πλησίον της πρώτης φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 εκριζωμένα και αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14,1 γραμμάρια κάνναβης.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  • 41 δενδρύλλια κάνναβης,
  • 8 εκριζωμένα και αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης και
  • 14,1 γραμμάρια κάνναβης.
Ανωτέρω δενδρύλλια αφού εκριζώθηκαν κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.
Oι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς





Δείτε όλες τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ

Μητσοτάκης: Αυτές είναι όλες οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ
Οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνουν από τη διατήρηση του αφορολόγητου και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί, μέχρι μείωση φορολογικών συντελεστών.

Ανάμεσα στα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι επίσης η έκπτωση για όσους θέλουν ανακαινίσουν ή να αναβαθμίσουν το ακίνητό τους αλλά και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επιγραμματικά οι φοροελαφρύνσεις που έρχονται… φέτος και του χρόνου:
– Διατηρείται το αφορολόγητο
Μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.
– Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24% και στα μερίσματα, από 10% σε 5%.
Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.
– Δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργείται το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.
Μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί. Εξαίρεση όσοι ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
– Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
– Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

Newsit.gr
Παραδοσιακές μαρμελάδες "Bioflorina"


Bilden kan innehålla: dryck, mat och inomhus


Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα

Διαφημιστική καμπάνια επί ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ είναι η Ιθάκη σας - Iδανικός προορισμός για εκατ. αλλοδαπούς» (βίντεο)



Διαφημιστική καμπάνια επί ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ είναι η Ιθάκη σας - Iδανικός προορισμός για εκατ. αλλοδαπούς» (βίντεο)

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια παρουσιάζοντας την χώρα μας ως τον τον ιδανικό προορισμό προσφύγων.
Μάλιστα η διαφήμιση γινόταν στα Αραβικά, Φαρσί, Νταρί, Ουρντού, Μπάγκλα, Γαλλικά, Αγγλικά και έδειχνε τον υποδειγματικό τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα. 

Πιο αναλυτικά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα, η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επί ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε στο Διαδίκτυο ταινία κινουμένων σχεδίων για τον υποδειγματικό τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα. Το βίντεο δείχνει ένα μικρό προσφυγόπουλο να διαβάζει ανέμελο την «Οδύσσεια» σε ελληνικό σχολείο δίνοντας μια εικόνα ειδυλλιακή για το ποια είναι η Ιθάκη των εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων αλλοδαπών που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια.
«Είσαι στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην Ευρώπη. Η ηλικία σου είναι πολύ σημαντική. Στην Ελλάδα θεωρείσαι παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών... και τα παιδιά όπως και οι έφηβοι προστατεύονται. Σε παρακαλούμε να πεις την αλήθεια για την ηλικία σου.
Αν φοβάσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου, μπορείς να ζητήσεις από το ελληνικό κράτος να σε προστατεύσει κάνοντας αίτηση ασύλου. Ασυλο σημαίνει προστασία. Για όσο διάστημα οι ελληνικές αρχές εξετάζουν την αίτησή σου δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου».
Eτσι ξεκινά το βίντεο κινουμένων σχεδίων, με μια ανήλικη προσφυγοπούλα να περπατά σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας ανάμεσα σε πλήθος κόσμου και την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία υψωμένες στα μπαλκόνια των κτιρίων.
Η εναλλαγή των εικόνων στο βίντεο δείχνει αρχικά το "σκληρό πρόσωπο" με τις φουσκωτές βάρκες να διασχίζουν το Αιγαίο, τη λυτρωτική διάσωση των αλλοδαπών μπροστά από τους σωρούς με τα σωσίβια στην ελληνική πλευρά και τον μικρό πρόσφυγα που διαβάζει ένα βιβλίο κρατώντας στο χέρι του κερί έξω από τη σκηνή του, στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα «Ανοίξτε τα σύνορα».
Εξηγώντας τη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου το σκηνικό αλλάζει. Οι ανήλικοι πρόσφυγες προσέρχονται χωρίς ταλαιπωρία στην Υπηρεσία Ασύλου, δίνουν τα στοιχεία τους και λένε «την ιστορία τους» περνώντας από συνέντευξη, στην οποία αναφέρονται «στους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις ή δεν μπορείς να επιστρέψεις στη χώρα σου»....



.




 Απο το pronews.gr
Παραδοσιακές μαρμελάδες "Bioflorina"


Bilden kan innehålla: dryck, mat och inomhus


Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"
Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά
Αγοράστε τώρα