29 Οκτωβρίου 2020

Ακούτε καθημερινά στο Kastoria Fm 91.5 την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα


Ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας

Καστοριά Fm 91.5 - Καστοριά

 Ακούτε καθημερινά στο Kastoria Fm 91.5  την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στις 10:00 

Ο έγκριτος δημοσιογράφος σχολιάζει την επικαιρότητα με αφοπλιστική ειλικρείνια και χωρίς την μάσκα της επιτίδευσης.

Σύντομα και η  Καστοριανή ηλεκτρονική εφημερίδα μας, θα αναμεταδίδει όπως ο Καστοριανός ραδιοφωνικός σταθμός Kastoria fm 91.5 την εκπομπή του απο το ellada fm 94.3



Ellada FM 94.3 - Live24

Ellada FM 94.3

Zίτσης 54 Ίλιον Αττικής
http://www.elladafm.gr
Phones: 2114076715-2102205943 Fax 2107773777
Program Director: Ελένη Ζώη


 

 

 

Χορηγοί




Οι Αθηναίοι καταγγέλουν τους Δημοσιογράφους που δεν φορούν μάσκα!!!




Και καλά κάνουν…Ολοι αυτοί δεν μας λένε οτι σε περιοχές επιπέδου 3 και 4 Μέσα και εξω πρέπει να φοράμε Μάσκα??

Ολοι αυτοί που μας κουνάνε το δάκτυλο και φωνάζουν οτι δεν φοράμε μάσκα είναι οι Πρώτοι που δεν το εφαρμόζουν!!! Ο Νόμος δεν κάνει διαχωρισμό..Τα πληρωμένα και εξαρτημένα Μέσα εξαπάτησης απο την Κυβέρνηση θα νοιώσουν λιγο τι σημαίνει στην εργασία τους να φοράνε μάσκα οι πολίτες. Ετσι για να μάθουν να παίζουν το παιχνίδι των Παρανοικών και Ψυχοπαθών της Νέας Τάξης για ΥΠΟΤΑΓΗ και ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

Οι Αθηναίοι ξεκινησαν καθημερνές καταγγελίες και η Αστυνομία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ εφόσον το αδίκημα τελείται εκείνη τη στιγμή της καταγγελίας  να πηγαίνει με περιπολικό στα στούντιο των  Τηλεοπτικών σταθμών και να επιβάλει πρόστιμο για μάσκα σε οσους παρουσιαστές και Δημοσιογράφους δεν τηρούν τον Νόμο!!

επίσης ΠΡΟΣΤΙΜΟ πέφτει και σε κάθε Κανάλι ανάλογα με τα τετραγωνικά εως 30.000 ευρώ και διακοπή λειτουργείας του για 15 μερες….βάσει του ΦΕΚ 4709 της 23/10/20

Τώρα να σας ΔΟΥΜΕ ολους εσάς που στηρίζεται την ΑΠΑΤΗ της Πανδημίας και Φωνάζετε να φοράνε ολοι μάσκες και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ στα σχολεία….

Αν οι Δημοσιογράφοι – Παρουσιαστές αρνηθούν να φορέσουν μάσκα τότε θα ισχύει  ο Νόμος περι άρνησης συμμόρφωσης με τα μέτρα και θα οδηγούνται στο ΑΥΤΟΦΩΡΟ ως αρνητές και η η κατηγορία φθάνει μέχρι σε Κακούργημα με ποινή εως 10 χρόνια Φυλάκιση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ!!

ΕΔΩ ΟΛΗ  Η ΛΙΣΤΑ  ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ και ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ…Με την λίστα αυτή στα χέρια τους οι πολίτες τους καταγγέλουν στην Αστυνομία και τους ΧΤΥΠΟΥΝ με τους δικούς τους Νόμους..

Κανάλια και εκπομπές όπου οι Δημοσιογράφοι/παρουσιαστές ΔΕΝ φορούν μάσκα:

ΕΡΤ1:

=====

ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΟΛΑ)

ΑΝΤ1

======

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΟΛΑ)

ALPHA

======

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ

HAPPY DAY ΣΤΟΝ ALPHA

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΟΛΑ)

STAR

======

ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥ ΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΟΛΑ)

ΣΚΑΙ

=====

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (ΟΛΑ)

OPEN

=====

Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ OPEN

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΥΤΥΧΕΊΤΕ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

MEGA

=======

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE

LIVE NEWS

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και συγκεκριμένα και κατά επανάληψη σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε και είναι στην διάθεση των αρχών όποτε αυτό ζητηθεί, οι παρακάτω δημοσιογράφοι/παρουσιαστές στις εκπομπές που προανέφερα δεν φορούν μάσκα

ΕΡΤ 1

Στην ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Γιάννης Σκάλκος, Κώστας Λασκαράτος

Συνδέσεις: Κώστας Παπαχλιμίντζος, Αλεξάνδρα Καϋμένου

Ειδήσεις: Νίνα Κασιμάτη, Σοφία Πατραμάνη, Μαριάννα Πετράκη

ΑΝΤ!

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ: Φαίη Σκορδά, και όλοι οι συμπαρουσιαστές της (και με επιφύλαξη εκτός της κεντρικής παρουσιάστριας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού) τα ονόματα τους είναι: Δημήτρης Ουγγαρέζος, Δημήτρης Μοθωναίος, Κόνι Μεταξά 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ: Γιώργος Παπαδάκης, Χρύσα Φώσκολου

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ: Νίκος Ρογκάκος, Στάθης Παναγιώτης

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Νικόλας Βαφειάδης, Ρίτσα Μπιζόγλη, Μαρία Σαράφογλου, Λευτέρης Πράσινος, Νίκος Χατζηνικολάου.

ALPHA

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ: Ελεονώρα Μελέτη, και όλοι οι συμπαρουσιαστές της (και με επιφύλαξη εκτός της κεντρικής παρουσιάστριας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού) τα ονόματα τους είναι: Τάσος Τεργιάκης, Γιώργος Γρηγοριάδης

HAPPY DAY ΣΤΟΝ ALPHA: Σταματίνα Τσιμτσιλή, και όλοι οι συμπαρουσιαστές της (και με επιφύλαξη εκτός της κεντρικής παρουσιάστριας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού) τα ονόματα τους είναι: Δ. Παπανώτας, Κ. Φραγκολιάς, Τίνα Μεσσαροπούλου..

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΕΣΗ: Νίκος Μάνεσης και όλοι οι συνεργάτες του που εμφανίζονται μαζί (4-5 άτομα δεν γνωρίζω τα ονόματα)

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Μαρία Νικόλτσιου, Νίκος Μάνεσης, Παναγιώτης Σουρελής, Αντώνης Σρόιτερ.

STAR

ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥ ΚΟΥ: Κατερίνα Καραβάτου, Κρατερός Κατσούλης, και 4-5 ακόμα άτομα όλοι οι συμπαρουσιαστές τους (και με επιφύλαξη εκτός της κεντρικής παρουσιάστριας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καναλιού) τα ονόματα τους είναι: Λάμπρος Βακιάρος, Στέφανος Κωνσταντινίδης, Μαριλού Ρεπαπή, Γιώργος Κρικοριάν, Τζώρτζια Γεωργίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Κατερίνα Τσαμούρη, Σπύρος Λάμπρου, Μάρα Ζαχαρέα, Κάτια Μακρή, Ιωάννα Βάσσου.

ΣΚΑΙ

ΑΤΑΊΡΙΑΣΤΟΙ: Γιάννης Ντσούνος, Χρήστος Κούτρας.

ΣΗΜΕΡΑ: Δημήτρης Οικονόμου, Μαρία Αναστασοπούλου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ: Γιώργος Αυτιάς

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΑ: Δημήτρης Καμπουράκης, Λένα Φλυτζάνη

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Νίκος Στραβελάκης, Σία Κοσιώνη, Εύα Αντωνοπούλου

OPEN

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Άκης Παυλόπουλος, Ντόρα Κουτροκόη

ΔΙΚΗ ΣΤΟ OPEN: Κυριάκος Θωμαίδης

MEGA

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA: Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Ανθή Βούλγαρη

LIVE NEWS: Νίκος Ευαγγελάτος

ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΑΛΑ LIVE: Παύλος Παπαδημητρίου, Αντώνης Κατσαρός

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Νικήτας Κορωνάκης, Ράνια Τζίμα, Κουλαρμάνη Ηλιάνα, Δώρα Αναγνωστοπούλου, Μαριλένα Γεραντώνη, Κατερίνα Παναγοπούλου.

 

 

 

 


 

ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΑΓΑΜΙΑΣ ΜΑΣ ... ΠΑΓΩΝΗ-: Να φοράτε την μάσκα μέχρι να φάτε στο τραπέζι (vid)


Χωρίς σχόλια:

.

 

 

 

Ντοκουμέντο: Οι έγγραφες κυβερνητικές οδηγίες στα καλοταϊσμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για το πως θα καλύπτουν την πανδημία


Ντοκουμέντο: Οι έγγραφες κυβερνητικές οδηγίες στα καλοταϊσμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για το πως θα καλύπτουν την πανδημία

«Γκάφα» γνωστής φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας αποδεικνύει τον τρόπο που η κυβέρνηση δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να γράψουν  τα «καλοταϊσμένα» φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ από τα 20 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής διαφήμισης για τον κορωνοϊό! 

 Αυτό αποκαλύπτεται από τη δημοσιοποίηση του σημειώματος του Μαξίμου σε γνωστό ειδησεογραφικό όμιλο, που συνόδευε την εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο.

«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα. Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο», ανέφερε το «σκονάκι» του Μαξίμου προς τους αρμόδιους συντάκτες το non paper που έλαβαν τα ΜΜΕ.

Δυστυχώς όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του, αυτοί κατά λάθος το δημοσίευσαν, αποκαλύπτοντας έτσι τη στενή τους σχέση και δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης στην Ελλάδα.


Μάλιστα αυτό συμβαίνει τη στιγμή που ετοιμάζεται νέα «λίστα Πέτσα» με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προς τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ! 


 

 Με πληροφορία από το pronews

Άδωνις: “Πρόδωσαν την πατρίδα όσοι έκαναν παρέλαση”


What

«Ξέρω ότι κάποιοι συνελήφθησαν. Είναι πολύ λυπηρό ότι την ημέρα της εθνικής επετείου κάποιοι να νομίζουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις μια εθνική επέτειο είναι το να συμμετέχεις σε μια εθνική μάχη. Αν χάσουμε αυτή τη μάχη και πάμε στο lockdown, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα από την οικονομική κρίση. Για να το αποφύγουμε πρέπει να δουλέψουμε. Όποιος δεν το κάνει προδίδει την πατρίδα»


«Οι ώρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες. Σπάσαμε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων, βλέπουμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες. Το δεύτερο κύμα έχει πέσει πάνω στην Ευρώπη. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να αποφύγουμε το lockdown γνωρίζοντας ότι οι επιπτώσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις θα είναι τρομακτικές και για πολλές επιχειρήσεις οριστικά μη αναστρέψιμες. Μια δεύτερη καραντίνα θα ήταν μοιραία για χιλιάδες θέσεις εργασίας, για χιλιάδες επιχειρήσεις», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο MEGA.

«Το αν θα αποφύγουμε την καταστροφή, εξαρτάται απόλυτα από τη συμπεριφορά μας. Όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, αυτοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να φοράνε πάντα μάσκες και να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας με θρησκευτική ευλάβεια», συνέχισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «Χώρες με τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα έχουν 15-20 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Είμαστε σε δύσκολη στιγμή. Τώρα ξεχνάμε συνωμοσίες, τσακωμούς για μάσκα και λέμε για το καλό όλων μας πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα. Αν τα τηρούμε, θα τη γλιτώσουμε».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο στα επόμενα μέτρα να συμπεριληφθεί και το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «Δεν είναι της παρούσης αυτό το μέτρο. Η εξέλιξη της πανδημίας θα ορίσει και τα μέτρα. Σήμερα δεν είναι το επόμενο μέτρο η μείωση του ωραρίου στην εστίαση».

«Σήμερα η Ελλάδα παραμένει η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη. Σε επίσημους πίνακες της ΕΕ η μόνη ”πράσινη” χώρα είναι η Ελλάδα. Ο ιός εξαπλώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Το μάσκες παντού αν τηρηθεί θα δουλέψει. Το θέμα είναι να το κάνουμε, όχι πότε το πήραμε ως μέτρο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, σχολιάζοντας όσους έκαναν παρελάσεις παρά την απαγόρευση, αλλά και τις εικόνες συνωστισμού για κατάθεση στεφάνων, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «Ξέρω ότι κάποιοι συνελήφθησαν. Είναι πολύ λυπηρό ότι την ημέρα της εθνικής επετείου κάποιοι να νομίζουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες από άλλους. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις μια εθνική επέτειο είναι το να συμμετέχεις σε μια εθνική μάχη. Αν χάσουμε αυτή τη μάχη και πάμε στο lockdown, θα θρηνήσουμε πολλά θύματα από την οικονομική κρίση. Για να το αποφύγουμε πρέπει να δουλέψουμε. Όποιος δεν το κάνει προδίδει την πατρίδα».

ΠΗΓΗ

 

 

 

Καστοριά 14 κρούσματα Κοζάνη 30 ...Και σταθερά βγάζουν την Φώρινα 1 έως 3 κρούσματα τα Γρεβενά "με τον καθαρό αέρα" μηδέν (0)τα κρούσματα΄.


 


30 στην Κοζάνη, 14 στην Καστοριά, 3 στη Φλώρινα Γρεβένα κρούσματα 0.

 1211 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 12 νέοι θάνατοι σε πληθυσμό 12 εκατομμυρίων....με "κατάργηση" όλων των ασθενειών.

 Η Φλώρινα των δημοσίων υπαλλήλων παραμένει σταθερά μήνες τώρα από ένα έως 3 κρούσματα.!!! ...το 78% των δημοσίων υπαλλήλων έχει την αγάπη του κορονοϊου !!! 

Τα δε Γρεβενά έχουν επίσης σταθερά και μόνιμα εδώ, μηδέν 0 κρούσματα.

<<Έίναι ο καθαρός αέρας που έχουμε στα Γρεβενά >> απάντησε γελώντας, σε αντίστοιχη ερώτηση του δημοσιογράφου  Χρήστου Νατσούλη  στo

Antennes 93.6 FM ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης.

 



 

 

 

Η Τουρκία εισβάλει με αλιευτικά εντός των 6 ν.μ στην Λέσβο - Πολιορκεί Θάσο, Σαμοθράκη και θρακικές ακτές

Η Τουρκία εισβάλει με αλιευτικά εντός των 6 ν.μ στην Λέσβο - Πολιορκεί Θάσο, Σαμοθράκη και θρακικές ακτές

Τα «τουρκικά αλιευτικά» συνεχίζουν να πολιορκούν την Σαμοθράκη, τις ελληνικές ακτές της Θράκης και τώρα έφτασαν στην Λέσβο σε αποστάσεις που κάτω των έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες γίνεται εισβολή εντός των εθνικών χωρικών υδάτων σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων.

Ειδικότερα, Τούρκοι αλιείς, φαίνεται πως ψαρεύουν ακόμα και σε τρία με τέσσερα μίλια από την Λέσβο. Δηλαδή όχι στα «δυνητικά» εθνικά χωρικά ύδατα των 12 ν.μ. όπως τα αναφέρει η κυβέρνηση αλλά κάτω από τα «αναγνωρισμένα» 6 ν.μ.

Το ωραίο είναι ότι οι Τούρκοι κάνουν παρατηρήσεις στους Έλληνες, ακόμα και όταν οι τελευταίοι, επιχειρούν σε ελληνικά νησιά!

Ο καπετάνιος, Στρατής Καραντώνης, μίλησε για το γεγονός στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Ήρθε και ένα πλωτό του Λιμενικού, αλλά είναι ένα σκάφος 10-15 μέτρα. Τα τουρκικά, είναι σιδερένια σκάφη, 40 μέτρων. Τι να τους κάνει το Λιμενικό; Δεν έχουν φόβο, δεν τους πειράζει κανένας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν πάμε να ψαρέψουμε εμείς εκεί, στα ελληνικά νερά, μας λένε πηγαίνετε πιο γυαλό, γιατί θα μας χαλάσετε τα ψάρια» τόνισε. 

«Αν μπούμε εμείς δέκα μέτρα μέσα στα τουρκικά νερά να ψαρέψουμε αμέσως έρχεται η τουρκική ακταιωρός και οι συνέπειες είναι μεγάλες. Δεν έχει αστεία με τους Τούρκους» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι τα τουρκικά μεγάλα σκάφη δεν φοβούνται το ελληνικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με τον κ. Καραντώνη, οι Τούρκοι, ψαρεύουν εντός ελληνικών υδάτων, και στη συνέχεια, πουλάνε τα ψάρια αυτά στην… Ελλάδα.

«Βγάζουν τα ψάρια οι Τούρκοι, και το πρωί, τα ψάρια αυτά, είναι στην ελληνική ιχθυόσκαλα»

«Εμείς ψαρεύουμε τρία μίλια από την ακτή μας, και οι τούρκοι δύο μίλια από την ακτή μας. Εκεί φτάσαμε. Είναι ένας “πόλεμος” που γίνεται κάθε μέρα» ανέφερε ο έλληνας ψαράς.

Παρόμοια είναι η κατάσταση φυσικά και στην Σαμοθράκη, στην Θάσο και στις ακτές της Θράκης όπως αναφέρει ο «Χρόνος».

«Οι Τούρκοι αλιείς βρίσκονται ανατολικά της Θάσου στα 6 ναυτικά μίλια, στην Μαρώνεια και στη Σαμοθράκη στα 6 ναυτικά μίλια…», είπε χαρακτηριστικά μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο γραμματέας του συλλόγου αλιέων Αλεξανδρούπολης Παναγιώτης Καραβέτης, ο οποίος πάντως επιβεβαίωσε ότι «από τη στιγμή που στην περιοχή μας έχουμε διεθνή ύδατα, έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν και τα τουρκικά αλιευτικά, το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα αλιευτικά που κάνουν την παράνομη αλιεία».

Ο αλιέας, όμως, ζητάει από την ελληνική Πολιτεία να βρει καλύτερη λύση στο θέμα και προτείνει: «το ελληνικό κράτος να διατηρήσει τα δικαιώματά του και να κάνει αυτό που επιβάλει το Σύνταγμα, να προστατεύσει τα θαλάσσια σύνορά του. Διαχρονικά υπάρχει επιδερμική αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει γιγαντώσει την παράνομη αλιεία».

Παρατηρεί, μάλιστα, πως ο στόλος των τουρκικών αλιευτικών αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Οι Τούρκοι αλιείς, ακόμη κι όταν δεν «εισβάλλουν» εντός των 6 ναυτικών μιλίων, ασκούν την αλιεία με τέτοιες πρακτικές, που δεν επιτρέπουν στο ιχθυαπόθεμα της περιοχής να ανακάμψει, επιφέροντας και περιβαλλοντικές βλάβες στο Θρακικό Πέλαγος.

Να προσθέσουμε πως έχει γίνει επένδυση από την Τουρκία -προφανώς με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό και βοήθεια- για την αγορά μεγάλων, σύγχρονων και ακριβών αλιευτικών σκαφών από τους Τούρκους ψαράδες.

Αυτόν τον υπερσύγχρονο στόλο αλιευτικών είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Ερντογάν και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμα ένα όπλο στα χέρια του. 

Είναι επίσης γνωστό ότι κάποια απ΄ αυτά τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη δεν ψαρεύουν μόνο ψάρια. Κάποια απ΄ αυτά χρησιμοποιούνται από τη τουρκική ΜΙΤ για άλλες δουλειές και γι αυτό άλλωστε έχουν κόστος που μπορεί να αγγίζουν το 1, 2 και 3 εκατομμύρια ευρώ που σημαίνει ότι η επιδότηση μάλλον δεν είναι για να ψαρεύουν σαρδέλες αλλά και να μπορούν να δεχθούν και πολλά άλλα συστήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ψαρεύουν έξω από τις ελληνικές ακτές καθώς επιχειρούν να δημιουργήσουν «τετελεσμένα».

 

pronews.gr

 

 

 

To ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πλοίο Maersk Launceston ΕΜΒΌΛΙΣΕ το Ν/θ Καλλιστώ του Πολεμικού μας Ναυτικού

To ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πλοίο Maersk Launceston ΕΜΒΌΛΙΣΕ το Ν/θ Καλλιστώ του Πολεμικού μας Ναυτικού

To ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ πλοίο Maersk Launceston ΕΜΒΌΛΙΣΕ το Ν/θ Καλλιστώ του Πολεμικού μας Ναυτικού


απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΛΗΣ

To πλοίο Maersk Launceston, που τσάκισε το Ν/θ του Πολεμικού μας Ναυτικού, “Καλλιστώ”, ανήκει στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ εφοπλιστική εταιρία ΕSSBERGER με έδρα το Αμβούργο που τα γραφεία της είναι στον ποταμό Έλβα στην οδό Palmaille 45 !!! 

Πότε σκοπεύει να βγάλει ανακοίνωση η Γερμανική Πρεσβεία και να μας πει τι συνέβη σήμερα; Ή μήπως περιμένουν να βγάλει ανακοίνωση η Πρεσβεία της … Μονρόβια?
ΥΓ.
Παιδιά, εσείς οι διαμορφωτές κοινής γνώμης, αφήστε τα κόλπα με “το πλοίο υπό Πορτογαλική σημαία” και ζητήστε από την Γερμανική Πρεσβεία να βγάλει ανακοίνωση!!!  Άϊντε γιατί σας βαρεθήκαμε ΟΛΟΥΣ !!!
 
απο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 

Στα δύο κόπηκε σήμερα στις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού έπειτα από ΕΜΒΟΛΙΣΜΟ ΑΠΟ μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk που «πέρασε απο πάνω» του!

Δύο μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού έχουν τραυματιστεί

Υπό σημαία Πορτογαλίας το μεγάλο ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ φορτηγο-πλοίο της Maersk που «πέρασε από πάνω του» – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ. ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ESSBERGER
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ  ΠΟΥΛΑΕΙ   ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ   ΕΧΕΙ 70-80 ΔΙΣ € ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για τη ρυμούλκηση του πλοίου στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να αποφευχθεί η βύθισή του.

Νωρίτερα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα δύο μέλη του πληρώματος που τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Συνολικά το «Καλλιστώ» είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Είναι απίστευτη η καταστροφή στην πρύμνη του Καλλιστώ. Το
«Καλλιστώ», χτισμένο στα ναυπηγεία της Vosper Thornycroft στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας είναι κατασκευασμένo από πλαστικό ενισχυμένο με υαλονήματα και θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί αποκατάσταση των βλαβών του πλοίου.
ΑΠΟ Δημήτριος Ζαφείρης Φρυκτωρός: Τα συμφέροντα δεν έχουν πατρίδα! Ποιός είναι ο πλοιοκτήτης στον οποίον ανήκει το φορτηγό που χτύπησε το πολεμικό μας, σε σχεδόν πολεμική περίοδο; Τι ήταν; Καμμιά σχεδία που δεν την είδε ούτε ο αξιωματικός γέφυρας ούτε ο πλοηγός, ούτε τα όργανα και το ραντάρ του πλοίου; Το πολεμικό ήταν αρόδου και δεν εκινείτο! Ναρκαλιευτικό είναι! Όχι φρεγάτα ή ταχύπλοο.
Αν ο καπετάνιος έχει σταθερό σημείο, ή εμπόδιο στην ρότα του, δεν το αποφεύγει; Πάει και προσκρούει επάνω του; Μέχρι τώρα, οι αξιωματικοί της ναυσιπλοΐας μας, έχουν επιδείξει υψηλότατο επίπεδο ικανοτήτων! Δεν πείθομαι ότι αυτό ήταν ατύχημα και όχι σαμποτάζ!  Δεν ζούμε σε αγνούς καιρούς…
https://youtu.be/7VrWyjVBjBA
ΑΠΟ ΘΑΝ.ΑΛ.

Ο Αισχύλος, στο έργο του “Αγαμέμνων” αναπτύσσει μια εκπληκτική ετυμηγορία των ονομάτων, συμπλέοντας έτσι με τη ρήση του Πλαύτου στο έργο του “Πέρσης”, “nomen est omen” ( = Το όνομα είναι οιωνός πεπρωμένου).

2. Το θηριώδες πλοίο  μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “MAERSK LAUNCESTON”, με σημαία Πορτογαλίας, που είχε ξεκινήσει στις 07:11 από την Ψυττάλεια για το Τσανάκαλε της Τουρκίας, εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό πλοίο “Καλλιστώ” του Πολεμικού Ναυτικού που μόλις είχε αποπλεύσει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το εμπορικό πλοίο να χτυπήσει στη πρύμνη το “Καλλιστώ”.

Όταν τα δύο πλοία διασταυρώθηκαν, το αποτέλεσμα ήταν το θηριώδες πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) της εταιρείας Maersk να περάσει κυριολεκτικά πάνω από το «Καλλιστώ», στο σημείο της πρύμνης του πολεμικού πλοίου, και να το κόψει στα δύο!

Το εμπορικό ουσιαστικά έκοψε στη μέση το πολεμικό πλοίο, αποκόβοντάς του την πρύμνη η οποία κατέληξε στον πάτο της θάλασσας. Η τεράστια αυτή ζημιά οφείλεται εν μέρει και στα υλικά κατασκευής του πολεμικού πλοίου. Είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο στις συγκρούσεις.

Το «Καλλιστώ», κομμένο στα δύο, είχε πάρει επικίνδυνη κλίση και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση πως θα βυθιζόταν. Ωστόσο η άμεση επέμβαση του Λιμενικού, σκαφών και πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ρυμουλκών, ήταν καθοριστική. Ετσι το πλοίο ρυμουλκήθηκε στον ναύσταθμο Σαλαμίνας προκειμένου να γίνει επιθεώρηση των ζημιών που έχει υποστεί και να δοθούν απαντήσεις στα αίτια του ατυχήματος. Θεωρείται ουσιαστικά αδύνατο οι ζημιές να επιδιορθωθούν, ώστε το «Καλλιστώ» να ανακτήσει το αξιόπλοό του.

Δύο άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, τραυματισμένα ελαφρά και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην Ελληνική Μυθολογία η Καλλιστώ φέρεται ως κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα. Το όνομά της προήλθε από την ελληνική λέξη κάλλος, που σημαίνει ομορφιά, ωραιότητα. Καλλίστη = ωραιοτάτη, η ομορφότερη.

 

 

 e-synews.gr

 

 

 

Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»

Κορονοϊός: Δήλωση «βόμβα» Μπιλ Γκέιτς - «Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, εκτιμά ότι τα πρώτα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού θα είναι διαθέσιμα στις αρχές του 2021.

Tο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση αρκετών φαρμακοβιομηχανιών προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος μέχρι την παραγωγή εμβολίου. Μιλώντας στον αρχισυντάκτη της Yahoo Finance, o Γκέιτς εκτίμησε ότι θα υπάρχει εμβόλιο «νωρίτερα από ό,τι νομίζουμε, στις αρχές του νέου έτους».

«Με λίγη τύχη θα έχουμε δύο ή τρία από τα έξι εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών αυτήν τη στιγμή. Το εμβόλιο της Pfizer είναι πιθανό να είναι το πρώτο – πρόκειται για έμπειρη εταιρεία εμβολίων και έχουν σχεδιάσει τη μελέτη τους πολύ καλά».

Ο Γκέιτς εκτιμά επίσης ότι η AstraZeneca, βρετανική φαρμακοβιομηχανία που πιθανότατα θα παρέχει στην Αυστραλία εμβόλια κατά της Covid-19 -σε περίπτωση που κριθούν επιτυχείς οι δοκιμές- καθώς και οι Johnson και Johnson, Novavax, Moderna και Sanofi- θα προχωρήσουν στην παραγωγή εμβολίων στις αρχές του 2021.

«Δεν θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό»

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της Microsoft, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού «προκειμένου να μειωθούν οι αριθμοί (σ.σ. των κρουσμάτων), ενώ όσο υφίσταται η νόσος «ο κίνδυνος επανεμφάνισης και επαναμόλυνσης θα είναι παρών».

Όπως εξήγησε, ο μαζικός εμβολιασμός θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολος καθώς «πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να διακινούν επιβλαβείς θεωρίες συνωμοσίας για τα πιθανά εμβόλια».

«Το κύμα των θεωριών συνωμοσίας για το εμβόλιο που συχνά αναφέρονται σε μένα ή τον Άντονι Φάουτσι (σ.σ. κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ), βασίζεται σε κακές προθέσεις, γεγονός που δεν περίμενα», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι υπάρχει ένα 30% που καταλαβαίνει ότι το εμβόλιο είναι προς όφελος και των υπολοίπων ανθρώπων».

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστούν εμβόλια και για τις φτωχότερες χώρες.

  

 

πηγή

 

 

Γ.Πετράκος: «Πώς γίνεται να έχουμε λιγότερους θανάτους στην χώρα από πέρσι όταν δεν είχαμε κορωνοϊό;» (βίντεο)


Γ.Πετράκος: «Πώς γίνεται να έχουμε λιγότερους θανάτους στην χώρα από πέρσι όταν δεν είχαμε κορωνοϊό;» (βίντεο)



Mε ένα 25λεπτο βίντεο που έχει αναρτήσει ο Γρηγόρης Πετράκος στο προφίλ του στο Facebook, o τραγουδιστής αναλύει τους λόγους για τους οποίους κάτι δεν πάει καλά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα επιχειρήματά του είναι απολύτως λογικά και τα έχουν στο μυαλό τους εκατομμύρια πολιτών.

Έτσι λοιπόν ο τραγουδιστής πραγματοποίησε μια ενδελεχή έρευνα στηριζόμενη στα επίσημα κρατικά στοιχεία. 

Ετσι λοιπόν εύλογα διερωτάται γιατί τις πρώτες 26 εβδομάδες του 2020 οι θάνατοι στην Ελλάδα, επί Covid-19, ανήλθαν στις 64.469 ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα το 2019 οι θάνατοι έφτασαν τους 65.496.

Είχαμε δηλαδή λιγότερους θανάτους φέτος που είναι χρονιά πανδημίας.

Ο τραγουδιστής διερωτάται: «Αν στην Ελλάδα δεν μας είχαν πληροφορήσει για την ύπαρξη πανδημίας δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα».

Επίσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπήρξε ποτέ δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά αύξηση των κρουσμάτων λόγω της αύξησης των τεστ».

Ο Γ.Πετράκος δεν ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός, όπως και κανείς από εμάς, αλλά άλλο αυτό και άλλο να καταπατούμε τους κανόνες της Λογικής.

Και η Λογική δεν είναι προνόμιο των επιστημόνων ούτε των κυβερνήσεων. Μπορεί να την διαθέτει ή να μην την διαθέτει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, ασχέτως αν έχει πτυχίο ή αν έχει βγάλει το Δημοτικό. 

Αξίζει όμως να δείτε ολόκληρο το βίντεο:

 ΕΔΩ