22 Νοεμβρίου 2019

Τι είναι η ασθένεια του ύπνου; - Πώς να ξεπεράσεις αυτήν την πάθηση;



Τι είναι η ασθένεια του ύπνου; - Πώς να ξεπεράσεις αυτήν την πάθηση;
H ασθένεια του ύπνου, μία σοβαρή πάθηση, άγνωστη ωστόσο σε αρκετό κόσμο, που εντάσσεται στις σπάνιες παθήσεις και εμφανίζεται εξίσου σε άνδρες και γυναίκες.

Θεωρείται ότι επηρεάζει περίπου 1 στα 2.000 άτομα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμάται ότι 135.000 έως 200.000 άτομα έχουν ναρκοληψία. Ο επιπολασμός της ναρκοληψίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περίπου 4 άτομα στα 10.000 άτομα, δηλαδή περίπου 205.000 περιπτώσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη ωστόσο. Υπολογίζεται ότι έχουμε περίπου 5.000 ασθενείς, όμως μόνο 400 έχουν διαγνωσθεί και βρίσκονται κάτω από θεραπευτική αγωγή, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας, Αναστάσιος Μπονάκης, με αφορμή το 1ο συμπόσιο ναρκοληψίας.
Πρόκειται για μια πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική υπνηλία και, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπνολογίας, Δημήτρης Δικαίος, η ναρκοληψία είναι μια χρόνια νευρολογική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία του ύπνου και της εγρήγορσης.

Τα κύρια συμπτώματα της νακροληψίας
Το κύριο χαρακτηριστικό της ναρκοληψίας είναι η ανεξέλεγκτη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμη και μετά από πολλές ώρες ύπνου. Αυτές οι απότομες «επιθέσεις» ύπνου συμβαίνουν κυρίως σε στιγμές χαμηλής δραστηριότητας, π.χ. παρακολούθηση στο μάθημα, σε διαλέξεις, στο σινεμά, στο θέατρο, σε μια χαλαρή συζήτηση, αλλά ακόμη και σε στιγμές που κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε πλήρη εγρήγορση, όπως για παράδειγμα στην οδήγηση.
Ο ανήσυχος ύπνος με συχνές εγέρσεις και έντονα όνειρα, επίσης αποτελεί συχνό εύρημα στην ναρκοληψία. Άλλο κύριο χαρακτηριστικό της ναρκοληψίας είναι η καταπληξία, η οποία σε αντίθεση με την υπνηλία, εμφανίζεται σε στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η απώλεια του μυϊκού τόνου σε στιγμές γέλιου ή φόβου, δηλώνουν καταπληξία, η οποία μπορεί να γίνει αντιληπτή, είτε σαν λύγισμα των γονάτων, πτώση της κεφαλής, άνοιγμα του στόματος και αιφνίδια, παροδική αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου, είτε και με πτώση του ατόμου, το οποίο αισθάνεται πλήρη αδυναμία κίνησης για ποικίλη διάρκεια. Σπανιότερα συμπτώματα αποτελούν οι ακουστικές ή οι οπτικές ψευδαισθήσεις.
Τα συμπτώματα της πάθησης εμφανίζονται στην παιδική ηλικία ή στην εφηβεία. «Δυστυχώς όμως» όπως ανέφερε ο καθηγητής, «η υπνηλία σχεδόν πάντα εκλαμβάνεται ως 'τεμπελιά', με συνέπεια τα παιδιά και οι έφηβοι, πέρα από το οργανικό τους πρόβλημα, να αντιμετωπίζουν και την απαξίωση του σχολικού και κοινωνικού περίγυρου». Όταν αναζητηθεί ιατρική βοήθεια, η ανεπαρκής ενημέρωση του ιατρικού κόσμου σε ένα σπάνιο νόσημα, οδηγεί τις περισσότερες φορές σε λάθος εκτίμηση και διάγνωση. Συνεπεία αυτού, πολλοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα ναρκοληψίας για χρόνια πριν λάβουν μια σωστή διάγνωση. Συνήθως η διάγνωση γίνεται μεταξύ των 20 και 40 ετών.

Πώς γίνεται η διάγνωση της ναρκοληψίας
Η διάγνωση της ναρκοληψίας γίνεται μόνο σε εξειδικευμένα Κέντρα Ύπνου, όπου οι ειδικοί γιατροί μπορούν να διενεργήσουν ιδιαίτερες μελέτες ύπνου. Σύμφωνα με τους ομιλητές, σε όλη την ελληνική επικράτεια, διαθέτουμε 22 ιατρεία ύπνου, τα οποία εντάσσονται μέσα σε δημόσια νοσοκομεία. Τα ιατρεία ύπνου είναι εξοπλισμένα, ωστόσο το σημαντικότερο σύμφωνα με τους ομιλητές, είναι η εκπαίδευση, τόσο του ιατρικού, όσο και του τεχνικού προσωπικού, στην επιτέλεση των δοκιμασιών διάγνωσης της ναρκοληψίας.

Προς το παρόν, μόνιμη θεραπεία της ναρκοληψίας δεν υπάρχει. Υπάρχουν φάρμακα για την βελτίωση της εγρήγορσης, την βελτίωση του ύπνου και την αντιμετώπιση της καταπληξίας.


  pronews.gr

"Εντολές" έλαβε ο Ιερώνυμος από τον Αμερικανό Πάιατ για το "μεταναστευτικό (και το ουκρανικό ζήτημα)

Στην  Αρχιεπισκοπή Αθηνών πήγε σήμερα το πρωί ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

 

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την σημερινή συνάντηση, τονίζοντας ότι είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά να συνομιλεί μαζί του. (!!!!)

Τον πρέσβη υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου, ο νέος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στη συνέχεια ο κ. Πάιατ έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την σημερινή συνάντηση, τονίζοντας ότι είναι πάντα ιδιαίτερη χαρά να συνομιλεί μαζί του.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αμερικανός πρέσβης σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την σοφία με την οποία κινήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Πάιατ του επέδωσε επιστολή του Σαμ Μπραουμπακ υπουργού Θρησκευτικών Ελευθεριών των ΗΠΑ με τον οποίο συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος στις 6 Μαίου και συνεχάρη τον ίδιο και την Εκκλησία της Ελλάδος και του εξέφρασε την εκτίμηση για την αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.






4959986


Ο Αρχιεπίσκοπος για το ίδιο θέμα το χαρακτήρισε υψηλού καθήκοντος το οποίο όφειλε και ο ίδιος και η Εκκλησία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο γιατί αυτή είναι η Μητέρα Εκκλησία και χορηγεί το αυτοκέφαλο. Ο κ. Πάιατ είπε οτι η Εκκκλησία της Ελλάδος άνοιξε τον δρόμο και μετά το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Ορθόδοξε Εκκλησίες.

Για το θέμα της σύναξης του Λιβάνου ο Αρχιεπίσκοπος προτίθεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πανορθόδοξη πρωτοβουλία και σύναξη μόνο αν την πρωτοβουλία για την σύγκλιση πάρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είναι αρμόδιο να συγκαλέσει τέτοια σύναξη.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Πάιατ οτι η Εκκλησία πρέπει να κινείται με εκκλησιαστικό κριτήριο και όχι με πολιτικές αποφάσεις. Επίσης, οτι πρέπει με κάθε θυσία να αποτραπεί ο τριχασμός σε ελληνόφωνους σλαβόφωνους και αραβόφωνους. Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στον ρόλο της ελλαδικής Εκκλησίας ενόψει του 2021 , και στους αγώνες της Εκκλησίας για την ανεξαρτησία και τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας.






4960175


Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, στη συζήτηση και στο μεταναστευτικό θέμα, λέγοντας οτι σύνορα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο η Μακεδονία και η Θράκη αλλά κυρίως τα θαλάσσια σύνορα τα οποία θεωρούνται ως τα πλέον δύσκολα να φυλαχθούν και ζήτησε ουσιαστική βοήθεια και από τους Ευρωπαίους εταίρους και από τους Αμερικανούς . Εστίασε επίσης στο γεγονός οτι πρέπει να γίνει δικαιότερη κατανομή εντός ευρωπαικού χώρου και οι Ευρωπαίου αν δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Η Τουρκία, όπως σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον κ. Πάιατ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν μπορεί να συνεχίζει να εκβιάζει της Ελλάδα με το μεταναστευτικό, έχοντας την στρόφιγγα στην δίοδο για ανεξέλεγκτους μετανάστες.

Η Εκκλησία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ για την διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά τα χρήματα, όπως ειπώθηκε στην συνάντηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα έχουν πάρει ΜΚΟ που τα διαχειρίζονται με αδιαφανείς διαδικασίες.

Στις δομές τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να υπάρχει ένταξη με ηλικιακά δεδομένα.

 Με πληροφορία από το ptotothema.gr
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου 

Νέος διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς είναι ο Γρηγόρης Χάτσιος

 Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, σήμερα,  το υπουργείο Υγείας οι νέοι επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων επελέγησαν από τον κ.Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τους 111 νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές για ισάριθμα νοσοκομεία, για το νοσοκομείο Καστοριάς τοποθετείται ο Γρηγόρης Χάτσιος

Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς,  έχει σημαντικές γνώσεις μάρκετινγκ,  και εμπειρία διοίκησης επιχειρήσεων και ως επαγγελματίας  επί σειρά ετών. 

Και είναι μια καλή επιλογή.












Δείτε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ - Όλα τα ονόματα


Υπουργείο Υγείας: Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ - Όλα τα ονόματα





entatikoi_ar




Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τους 111 νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές για ισάριθμα νοσοκομεία

Στην τοποθέτηση 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ προχώρησε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας οι νέοι επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων επελέγησαν από τον κ.Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί.

Η Επιτροπή είχε παραλάβει 1.661 αιτήσεις για 112 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ – το τεράστιο ενδιαφέρον όπως αποτυπώθηκε στις αιτήσεις αλλά και οι πιέσεις που φέρεται να ασκήθηκαν προς την Αριστοτέλους και το Μαξίμου από κομματικά στελέχη προκειμένου να αξιολογηθούν θετικά υποψήφιοι εξηγούν και την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των ονομάτων. Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε πως θα είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους το αργότερο μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή Συμβολαίου Αποδοτικότητας με τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Η δε αθέτηση των υποχρεώσεών τους θα θεωρείται «σπουδαίος λόγος, ικανός να επιφέρει την πρόωρη λήξη της θητείας τους, αζημίως για το Δημόσιο».

Το έργο των διοικητών ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες: οικονομική διαχείριση, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εφαρμογή εργαλείων μάνατζμεντ.

Δείτε αναλυτικά τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές





01
02
03
04
05
06
07



protothema.gr


Δείτε επίσης :

Νέος διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς είναι ο Γρηγόρης Χάτσιος



















Παραδοσιακή μαρμελάδα Bioflorina              Εδώ!!
Μαρμελάδα Φλώρινας "BIOFLORINA"

Χειροποιήτη με παραδοσιακη συνταγή 75% φρούτο
Χωρίς συντηρητικά...
 ΠΩΛΗΣΗ : ΧΟΝΤΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ 
 Παραγγελίες στο τηλ: 697 8276141

«Live your dream in Greece»: Δίνουν στους αλλοδαπούς επίδομα ενοικίου & εφάπαξ ποσό 1490 ευρώ


. Καλύτερα να είσαι αλλοδαπός παράνομος μετανάστης παρά Έλληνας πολίτης...
«Live your dream in Greece»: Καταβάλλουν επίδομα ενοικίου για 12 μήνες & εφάπαξ ποσό 1490 ευρώ στους αλλοδαπούς
Καταβολή επιδόματος ενοικίου έως 12 μήνες και έως 630 ευρώ και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ προβλέπει το πρόγραμμα, που υλοποιείται με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους παρανόμως εισελθόντες αλλοδαπούς οι οποίοι έτσι θα διευκολυνθούν για να ενταχθούν στην χώρα μας!


Πρόκειται για το πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για την ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία.
Πλέον, επωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι πρόσφυγες, στους οποίους γνωστοποιήθηκε μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 ότι τους χορηγήθηκε διεθνής προστασία και είναι επίσημα εγγεγραμμένοι και διαμένουν σε κάποια ανοιχτή δομή φιλοξενίας, κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, τοπικό συντονιστικό κέντρο διαχείρισης προσφυγικής κρίσης ή σε ξενοδοχείο του προγράμματος FILOXENIA.
Το HELIOS προωθεί την αυτόνομη διαβίωση των προσφύγων στην Ελλάδα μέσω: α) υποστήριξης για εύρεση αυτόνομης κατοικίας β) μαθημάτων ένταξης γ) δραστηριοτήτων σχετικά με την εργασιακή απασχόληση με σκοπό την ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Στους δικαιούχους του προγράμματος προσφέρεται υποστήριξη για να βρουν ένα διαμέρισμα και να υπογράψουν στο όνομά τους ένα μισθωτήριο συμβόλαιο απευθείας με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Με την υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου στο όνομά τους, οι δικαιούχοι λαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίου που καταβάλλονται στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Οι επιδοτήσεις ενοικίου αποτελούνται από: α)Συνεισφορά στην έναρξη ανεξάρτητης διαβίωσης, ένα καθορισμένο ποσό, το οποίο καταβάλλεται άπαξ και προβλέπεται να συμβάλει στην πληρωμή της εγγύησης ενοικίασης και τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης (π.χ. αγορά οικιακού εξοπλισμού, έπιπλα) και β)Συνεισφορά στα έξοδα μίσθωσης, ένα καθορισμένο ποσό (βλέπε παρακάτω πίνακα) το οποίο καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους μίσθωσης ενός σπιτιού και των δαπανών που συνδέονται με τα βασικά έξοδα κοινής ωφέλειας.
Τα παραπάνω ποσά διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας.

Φυσικά όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα: Καλύτερα να είσαι αλλοδαπός παράνομος μετανάστης παρά Έλληνας πολίτης...


Κοινοποιήστε το, δεν σας κοστίζει τίποτε !!






pronews.gr