26 Απριλίου 2015

Η «πισίνα του Θεού»: Χτίστηκε στην ταράτσα της Αρχιεπισκοπής Κύπρου για να τη βλέπει καλύτερα ο Μεγαλοδύναμος (δείτε σκίτσο)…



Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος πριν λίγες ημέρες είχε συγκεντρώσει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα των εκκλησιών της Λευκωσίας γιατί όπως υποστήριξε η Αρχιεπισκοπή αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας. Είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις όταν απείλησε να πετάξει εκτός εκκλησίας την εκκλησιαστική επιτροπή της εκκλησίας της Παναγίας Τράχωνα η οποία είχε αρνηθεί να διαθέσει τα 450.000 ευρώ που διατηρούσε σε λογαριασμό. Τότε ο Αρχιεπίσκοπος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικό κανάλι πως ο ίδιος είναι διαχειριστής των χρημάτων της Εκκλησίας και μπορεί αν θέλει να σπάσει τη πόρτα τα μεσάνυχτα κάθε ναού και να πάρει ότι θέλει, ενώ αν πάρουν οτιδήποτε οι εκκλησιαστικές επιτροπές είναι κλέφτες.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα Κυριακή η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», στο κτίριο της Αρχιεπισκοπής ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες πισίνα που φτιάχτηκε στη ταράτσα και σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή. Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτηρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.
Πηγές της Αρχιεπισκοπή αναφέρουν ότι η πισίνα έγινε για ιατρικούς λόγους καθώς ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και οι γιατροί έχουν προτείνει να κάνει υδροθεραπεία. Προσφάτως έκανε εγχείρηση στη Γερμανία αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Παλαιότερα όταν ήταν Μητροπολίτης Πάφου πήγαινε σε παραλίες για το μπάνιο του.
Το σκίτσο είναι από την εφημερίδα "Πολίτης":
Xρυσόστομος


Πηγή: koytithspandoras

theodorakis.jpg

Γενίτσαροι! Υπάλληλοι και εκλεγμένοι ευρωβολευτές συκοφαντούν την Ελλάδα, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ!



Φοβερή η αποκάλυψη του Β. Κορκίδη στο σημερινό «Παρόν». Μιλάμε για καθάρματα που αντί να σεβαστούν το ψωμάκι (παντεσπάνι) που τρώνε για να υπηρετούν την Ελλάδα, την προδίδουν βάναυσα.
Εφιάλτες που ανοίγουν τις κερκόπορτες πιστεύοντας πως αν η Ελλάδα καταστραφεί, αυτοί θα γυρίσουν να παραστήσουν τους σωτήρες. ΓΟΥΔΗ.

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης σε τηλεοπτική εκπομπή για ελληνες εκπρόσωπους μας στην ΕΕ υπάλληλους και άλλους που δεν κάνουν το καθήκον τους….
αλλά αντίθετα σαμποτάρουν την κυβέρνηση και την χώρα. Υπάρχουν ελληνες που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ και περιφέρονται δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση τρομοκρατών, Βομβιστών και κομμουνιστών.


  olympiada

Δηλωση-σοκ από τον Κρούγκμαν: Μη φοβάστε τη χρεοκοπία – «Αν κάποιοι πρέπει να τρέμουν το Grexit αυτοί σίγουρα δεν είναι οι Έλληνες»

Δηλωση-σοκ από τον Κρούγκμαν: Μη φοβάστε τη χρεοκοπία – «Αν κάποιοι πρέπει να τρέμουν το Grexit αυτοί σίγουρα δεν είναι οι Έλληνες» 

 



Το ξεκάθαρο μήνυμα πως η αυστηρή λιτότητα που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια σωτήρια θεραπεία αλλά αντιθέτως οδηγεί στον απόλυτο θάνατο την οικονομία της χώρας, έστειλε για μια ακόμη φορά ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μια ημέρα μετά από την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής.
Απόλυτη καταστροφή η λιτότητα-πείτε επιτέλους «όχι»
«Δεν υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη από την εγκατάλειψη του δρόμου της αυστηρής λιτότητας που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια», τόνισε συγκεκριμένα, «αδειάζοντας» κυριολεκτικά όλες εκείνες τις επιστημοφανείς απόψεις που οδήγησαν την ελληνική οικονομία στην απόλυτη ασφυξία, ένα τεράστιο τμήμα των δυνάμεων της εργασίας στην απόλυτη εξαθλίωση και μετέτρεψαν την ίδια τη χώρα σε παγκόσμιο πρωταθλητή της ανεργίας περιλαμβανομένων και των λεγόμενων «υπό ανάπτυξη» αφρικανικών χωρών.
«Η Ελλάδα θα πρέπει να πει επιτέλους «όχι» σε επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αρκεί αυτές να μην είναι νέα μέτρα λιτότητας με άλλο όνομα» πρόσθεσε, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για ένα μέρος της κυβέρνησης που «βλέπει» προς μια τελείως διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη των προεκλογικών εξαγγελιών, θεωρώντας πως μια ευφυής αλλαγή των όρων και των λέξεων θα μπορούσε να κάνει πιο «διαχειρίσιμη» μια «kolotoymba», όρος ο οποίος έφτασε να γίνει γνωστός και στα διεθνή ΜΜΕ.
Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της και ενόψει της σημερινής του συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Κρούγκμαν τόνισε ότι η χώρα μας θα πρέπει να ζητήσει επιπλέον χρόνο προκειμένου να μπει τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί και να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.
Εκτίμησε, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη.
«Η Ελλάδα πρέπει να πείσει την Ευρωζώνη ότι η στρατηγική που είχε επιλέξει τα προηγούμενα χρόνια έχει φτάσει στα όρια της. Όποιος πίστευε ότι μια τέτοια διαπραγμάτευση θα διαρκούσε μερικές ημέρες έκανε μεγάλο λάθος», σημείωσε προσθέτοντας ότι η Γερμανία δύσκολα θα παραδεχτεί ότι η πολιτική που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Ο Σόιμπλε άλλα βλέπει και άλλα καταλαβαίνει
O κ. Κρούγκμαν σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία θα πρέπει να σταματήσει να ηθικολογεί και να δει ότι τα νούμερα δεν «βγαίνουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που έχουν χτυπηθεί από τη κρίση.
«To πιο στενάχωρο είναι ότι ο κ. Σόιμπλε βλέπει τα οικονομικά στοιχεία που είναι χειρότερα από τη δεκαετία του 30’ και θεωρεί για παράδειγμα τη Πορτογαλία ιστορία επιτυχίας», τόνισε, αφήνοντας σαφώς υπονοούμενα για εμμονές οι οποίες, στο μυαλό του γερμανού υπ. Οικονομικών έχουν πάρει τη θέση της διαυγούς και ρεαλιστικής ανάλυσης και αντιμετώπισης κατάστασης και δεδομένων.
Ωστόσο εκτίμησε πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν συμφέρει καμία από τις δύο πλευρές, λέγοντας μάλιστα πως, αν κάποιοι πρέπει να να τρέμουν για μια χρεοκοπία της Ελλάδας αυτοί είναι οι Ευρωπαίοι και όχι οι Έλληνες.
Άλλοι πρέπει να τρέμουν από μια χρεοκοπία της Ελλάδας και όχι οι Έλληνες
«Αν ήμουν αξιωματούχος στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο η μεγαλύτερη μου ανησυχία θα ήταν ένα σενάριο Αργεντινής για την Ελλάδα. Δηλαδή η χώρα να χρεοκοπούσε και μετά από ένα δύο χρόνια να σημείωνε δυνατή οικονομική ανάπτυξη. Ένα τέτοιο σενάριο θα οδηγούσε και άλλες χώρες εκτός της Ευρωζώνης».
Ερωτώμενος σχετικά με τη πιθανότητα διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους ο κ. Κρούγκμαν δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά «κούρεμα». «Σίγουρα θα βρεθούν τα κατάλληλα εργαλεία για μια τέτοια διαδικασία όταν αυτό χρειαστεί να γίνει», σημείωσε.
Σχετικά με την θέση που τηρούν οι ΗΠΑ στο θέμα της Ελλάδας, ο κ. Κρούγκμαν σημείωσε ότι αν και σε θεσμικό επίπεδο πολλοί θεωρούν ότι η οικονομική πολιτική της Γερμανίας είναι επικίνδυνη, οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να υποδείξουν σε μια υπερδύναμη όπως η Ευρώπη το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει και εκτίμησε ότι στην απίθανη περίπτωση σύγκρουσης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, η Ουάσιγκτον δεν θα πάρει μέρος.
Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που θα πρέπει να προσελκύσει η Ελλάδα, τόνισε ότι αν και η χώρα μας χαρακτηρίζεται από υψηλό ρίσκο οι τιμές έχουν πέσει τόσο πολύ τη τελευταία πενταετία με αποτέλεσμα οι πιθανές αποδόσεις να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, ειδικά άμα κλείσει η συμφωνία με τους πιστωτές.


Πηγή: REPORTAZ

Ποιοί είναι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης " ακόλουθοι " του Σόιμπλε που σαμποτάρουν την Ελλάδα και γιατί θα αποτύχουν

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ "ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ" ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ - ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



Με μία ομάδα "ακολούθων" υπουργών Οικονομικών, βασικά πρώην κομουνιστικών ή φιλοκομμουνιστικών χωρών, επιχειρούν οι κύκλοι της ευρωζώνης που θυμίζουν περισσότερο την προεπαναστατική "Ιερά Συμμαχία" να μην αντιλαμβάνονται το τι θα συμβεί στις χώρες τους αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών στο εσωτερικό της ευρωζώνης -γιατί το να αποχωρήσει από την ευρωζώνη έχει αποκλειστεί και μάλιστα έχει βρεθεί και ο τρόπος να συμβεί αυτό και το ξέρουν πολύ καλά.
Πρωταγωνιστές της "ομάδας ακολούθων Σόιμπλε", οι "λαγοί" της Γερμανίας, είναι ο Σλοβάκος υπουργός ΥΠΟΙΚ Πίτερ Κάζιμιρ και ο Μαλτέζος συνάδελφός του Έντουαρντ Σικλούνα.
Οι ΥΠΟΙΚ αυτών των απίθανων χωρών (η μία πρώην κομμουνιστική, κομμάτι της πρώην Τσεχοσλοβακίας και η δεύτερη φιλοκομμουνιστική και επίνειο του σοβιετικού στόλου της Μεσογείου επί Μίντοφ), έχουν αναλάβει την "βρώμικη" δουλειά για λογριασμό του Σόϊμπλε και λειτουργούν ως διαλυτικά στοιχεία σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει προσέγγιση και διαφαίνεται λύση στην "Ομάδα Βρυξελλών".
Ολοιι ξέρουν ότι πρόκειται για αυλικούς της Γερμανίας, αλλά αξιοποιούνται από τα ξένα ΜΜΕ για δημιουργία εντυπώσεων.
Βέβαια, μια ελληνική στάση πληρωμών προς τους δανειστές της ευρωζώνης θα τίναζε στον αέρα ολόκληρη την ευρωζώνη και ας υποκρίνονται κάποιοι ότι "Είναι προετοιμασμένοι στην ευρωζώνη για το ενδεχόμενο αυτό". Η πτώχευση της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ήταν μία από τις βασικές αιτίες που έσπρωξε το δολάριο σε τόσο χαμηλά επίπεδα έναντι του ευρώ και βέβαια εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να διαλυθεί η νομισματική ένωση των ΗΠΑ!
Εν πάση περιπτώσει φαίνεται ότι η κυβέρνηση "δεν μασά".
Στις δημοσκοπήσεις σαρώνει και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν γίνουν πάλι εκλογές ο μεν ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ περί τις 15 μονάδες, οι δε ΑΝΕΛ θα περάσουν το 5,5%. Ακόμα και ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή που συμπληρώνει το μπλοκ των αντιμνημονιακών διατηρεί το ποσοστό του.
Από εκεί και πέρα αν υπάρξει ρήξη (πιθανότερη είναι η συμφωνία παρά η ρήξη) τότε αυτή θα αφορά μία στάση πληρωμών προς τους δανειστές αλλά παραμονή της χώρας την ευρωζώνη με όσα χρήματα υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας και οικονομικές συμφωνίες από Ρωσία και Κίνα.
Το βέβαιο είναι δύο πράγματα δεν μπορεί να συμβούν: Εκλογές και οικουμενική κυβέρνηση κατά το πρότυπο της "μαύρης" κυβέρνησης Παπαδήμου.
Αντίθετα, το δημοψήφισμα δεν αποκλείεται. Δεν είναι καθόλου κακό-το αντίθετο-να υπάρχουν δημοψηφίσματα για θέματα ήσσονος εθνικής σημασίας. Οπως έπρεπε να είχε υπάρξει δημοψήφισμα και για την είσοδο στην τότε ΕΟΚ το 1980, όταν αρκετές χώρες το είχαν κάνει, όπως κάνει και η Ελβετία για ήσσονος σημασίας θέματα.

Στον απόηχο των όσων συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, την Κυριακή υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και μεταξύ του προέδρου του ΣΟΕ Ν.Χουλιαράκη και του αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντ.Κοστέλο, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη η συνεδρίαση θα επαναληφθεί δια ζώσης.
Στόχος των δύο πλευρών είναι η άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες και η επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 30 Ιουνίου.
Εν όψει της συνεδρίασης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του Α.Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιηθηκε αποτίμηση των αποτελεσμάτων τής μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε  στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με όλες τιε ενδείξεις η κυβέρνηση δέχεται ή ζητεί:
  • Το πάγωμα των εργασιακών για τον Ιούνιο ή και αργότερα
  • Μέτρα για φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις
  • Μείωση των υψηλών επικουρικών συντάξεων
  • Επιβολή ειδικού φόρου για διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, αντί της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
  • Προώθηση μέρους των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις στη στήριξη του ασφαλιστικού.


 defencenet.gr

Μάθε πώς να συλλέγεις σπόρους

Η συλλογή σπόρων είναι μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία αρκεί να ξέρεις πώς να το κάνεις!


συλλογή σπόρων συντήρηση αποθήκευση ομαδα Πελίτι σπόροι ελευθερίας
Της Κορίνας Καφετζοπούλου
Όσοι ασχολούνται με τη γη έχουν μάθει να συλλέγουν σπόρους. Οι πρωτάρηδες που τώρα ασχολούνται, αναρωτιούνται πως θα τους συλλέξουν, διότι στη γεωργία πολλά πράγματα δεν είναι αυτονόητα.
Η ομάδα Πελίτι Ηράκλειου που ενεργά πλέον ασχολείται με τη διάδοση  και την προσφορά των ντόπιων ποικιλιών ετοίμασε και ένα εγχειρίδιο συλλογής σπόρων διότι τα ερωτήματα ... πέφτουν βροχή!
Τα "φώτα" της έδωσε η ομάδα και στο MadeinCreta.
Βασική αρχή συλλογής σπόρων
Συλλέγουμε σπόρο από τα πιο αντιπροσωπευτικά φυτά της ποικιλίας, τα πιο καλαίσθητα, υγιή και πιο παραγωγικά τα οποία είναι καλό να τα σημαδεύουμε με μια κορδέλα.
Προσπαθούμε να συλλέγουμε σπόρο από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φυτών μιας ποικιλίας τουλάχιστον (6-12) και περισσότερα στάδια παραγωγής (αρχή, μέση, τέλος καρποφορίας).
Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρήσουμε όλα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.συλλογή σπόρων συντήρηση αποθήκευση ομαδα Πελίτι σπόροι ελευθερίας
Βασικό είναι όταν σπέρνουμε μια ποικιλία να φυλάμε μια μικρή ποσότητα από το σπόρο για την περίπτωση που η καλλιέργεια μας καταστραφεί για οποιοδήποτε λόγο
Ντομάτα
Συλλέγουμε τις ντομάτες όταν είναι πολύ ώριμες. Τις κόβουμε οριζόντια και τις στύβουμε στο σουρωτήρι για να πέσουν οι σπόροι. Τους πλένουμε με άφθονο νερό  ανακατεύοντας με το χέρι μας.
Βάζουμε τους σπόρους μαζί με τη ζελατίνα σε ένα γυάλινο βάζο με νερό και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος, 16-24° κελσίου, για περίπου 3-4 ημέρες.
Ανακατεύουμε μια φορά την ημέρα. Ένα στρώμα μύκητα σαν μούχλα θα αρχίσει να εμφανίζεται στην κορυφή του μίγματος μετά από τις μερικές ημέρες. Αυτός ο μύκητας όχι μόνο τρώει το ζελατινούχο πολτό που περιβάλλει κάθε σπόρο και αποτρέπει τη βλάστηση, παράγει επίσης τα αντιβιοτικά που βοηθούν για να ελέγξουν τις ασθένειες των σπόρων.
Μετά από 3-4 ημέρες γεμίζουμε το δοχείο με τους σπόρους με νερό και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το περιεχόμενο να ηρεμήσει. Ό,τι επιπλέει το απομακρύνουμε. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 2-3 φορές Οι υγιείς σπόροι βρίσκονται στον πάτο.
Στραγγίζουμε τους καθαρούς σπόρους και τους απλώνουμε σε λαδόκολλα, δροσερή θέση για 1-2 εβδομάδες έως ότου ο σπόρος είναι αρκετά ξηρός και σπάει όταν τον τσακίζουμε.
Κολοκύθάκι, αγγούρι
Διαλέγουμε τα υγιή φυτά και τα σημαδεύουμε χαράζοντας ελαφρά ένα Χ με μαχαίρι τον 2ο ή 3ο καρπό. Φροντίζουμε να κόβουμε τους επόμενους καρπούς όταν είναι μικροί.
Όταν ο καρπός γίνει κίτρινος και σκληρός και σταματήσει να μεγαλώνει, τον αφήνουμε άλλες δέκα ημέρες πάνω στο φυτό και μετά τον κόβουμε, κατά μήκος και χαράζουμε προσεκτικά για να μην τραυματιστούν οι σπόροι.
Κάτω από μια βρύση πιέζουμε τους σπόρους με τα δάκτυλά μας για να ξεκολλήσουν από τη σάρκα και να πέσουν στο σουρωτήρι. Τους πλένουμε καλά τους στραγγίζουμε και τους απλώνουμε σε λαδόκολλα.
Προσοχή: Για τις μεγάλες κολοκύθες δεν ισχύουν τα παραπάνω.
Τις αφήνουμε να ωριμάσουν όλες πάνω στο  φυτό και όταν τις κόψουμε για το φαγητό τότε μπορούμε να κρατήσουμε το σπόρο.
Καρπούζι,  πεπόνι
Όταν το πεπόνι ωριμάσει αποκολλάται εύκολα από τον καρπό. Το καρπούζι είναι ώριμο όταν ξεραθεί το φύλλο και ο έλικας του. Αφαιρούμε τους σπόρους, τους πλένουμε καλά τους στραγγίζουμε και τους απλώνουμε σε λαδόκολλα.
Πιπεριά
συλλογή σπόρων συντήρηση αποθήκευση ομαδα Πελίτι σπόροι ελευθερίας
Με την πιπεριά κάνουμε ό,τι και με το κολοκύθι και το αγγούρι στην αρχή. Στη συνέχεια αφήνουμε τους καρπούς να ωριμάσουν και να ζαρώσουν. Ανοίγουμε τους καρπούς και ξεχωρίζουμε τους σπόρους με τα δάκτυλα. Τους αφήνουμε σε λαδόκολλα για να στεγνώσουν.
Tips. Για να πιάσουμε τους σπόρους της καυτερής πιπεριάς φοράμε  πάντα γάντια.
Φασόλι, αρακάς, κουκί
Διαλέγουμε τα πιο εύρωστα φυτά και αφήνουμε τον 2ο ή 3ο καρπό αμάζευτο σε κάθε φυτό.
Αφήνουμε το φυτό να ξεραθεί εντελώς. Παίρνουμε τους ξερούς καρπούς και αφαιρούμε το σπόρο τους.
Μαρούλι, ραδίκι, αντίδι, καρότο, άνηθο, μαϊντανό, σέλινο, ρόκα , λάχανο , μπρόκολο, κουνουπίδι, ρεπάνι
Αφήνουμε τα φυτά που επιλέξαμε για σπόρο να ανθίσουν και να σποριάσουν. Σε περιοχές με βαρύ χειμώνα όταν πρόκειται για λαχανικά που δίνουν σπόρο το δεύτερο χρόνο μπορούμε να μεταφυτεύσουμε τα φυτά και να τα αποθηκεύσουμε για να «ξεχειμωνιάσουν».
συλλογή σπόρων συντήρηση αποθήκευση ομαδα Πελίτι σπόροι ελευθερίας
Αφού τα βάλουμε σε ένα τελάρο και τα καλύψουμε με άμμο τα τοποθετούμε σε μέρος ασφαλές από το παγετό. Νωρίς την άνοιξη τα φυτεύουμε στις νέες τους θέσεις για να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.
Όταν οι περισσότεροι σπόροι είναι ώριμοι κόβουμε τις κορυφές των φυτών και τις κρεμάμε ανάποδα σε ξηρό μέρος με ένα ταψί από κάτω για να πέφτουν οι σπόροι.
Αργότερα τινάζουμε τους υπόλοιπους σπόρους, που δεν έχουν πέσει μόνοι τους και κοσκινίζουμε για να μείνει ο σπόρος καθαρός.
Αποθήκευση συντήρηση σπόρων
Όλοι οι σπόροι ξεραίνονται σε σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Τους μεγαλύτερους τους ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι σπόροι αποθηκεύονται με ασφάλεια μόνο εάν είναι εντελώς ξεροί.
Προσοχή: Ξεροί, οι σπόροι οι μικροί και  οι μακρόστενοι  είναι όταν σπάνε με το λύγισμα και οι μεγάλοι όταν θρυμματίζονται με το χτύπημα του σφυριού και όχι όταν λιώνουν.
Τους φυλάμε σε χάρτινα, υφασμάτινα και γυάλινα βαζάκια.
Σε κάθε περίπτωση τους προσέχουμε για να μην έρθουν σε επαφή με τρωκτικά ή  έντομα. Κρατάμε τα στοιχεία του κάθε φυτού με επαρκείς πληροφορίες. Όνομα ποικιλίας, ημερομηνία συγκομιδής κ.α
Οι σπόροι διατηρούνται σε καθαρό και σκιερό, δροσερό και ξηρό μέρος για 3-5 χρόνια κατά μέσο όρο. Ορισμένα είδη έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής όπως π.χ ο μαιντανός.


Η Τροφή ασπίδα κατά της κατάθλιψης - Τι δείχνουν νέες επιστημονικές έρευνες


 


Tα προβιοτικά είναι μη παθογόνοι, μικροοργανισμοί, συνήθως βακτήρια, που μοιάζουν με τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί επιβιώνουν κατά την παραμονή και τη διάβασή τους από τη γαστρεντερική οδό, διότι δεν επηρεάζονται από το όξινο περιβάλλον του στομάχου και από τη χολή.
Τα προβιοτικά βακτήρια, όπως αυτά που περιέχονται στο γιαούρτι, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων εναλλαγών στη διάθεση, όπως συμβαίνει σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Leiden στην Ολλανδία βρήκαν, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν προβιοτικά συμπληρώματα έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κακή διάθεση.
Στο πλαίσιο των πειραμάτων με εικονικά φάρμακα που διεξήγαγαν, 20 υγιείς συμμετέχοντες, χωρίς διαταραχές στη διάθεση, έλαβαν για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων προβιοτικά συμπληρώματα, ενώ 20 άλλοι ένα placebo για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Σε σχέση με τους συμμετέχοντες που έλαβαν το placebo, οι συμμετέχοντες που πήραν τα προβιοτικά εμφάνισαν σημαντική μείωση στις αρνητικές και επιθετικές σκέψεις.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό
Brain, Behaviour and






ΠΗΓΗ: onmed.gr
 defencenet.gr

Λαπαβίτσας: Να μη φοβηθούμε τη ρήξη, ούτε ο λαός ούτε η πολιτική ηγέσία.


Λαπαβίτσας: Να μη φοβηθούμε τη ρήξη
Ρήξη με τους εταίρους σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί «έντιμος» συμβιβασμός  καλεί την κυβέρνηση και τον λαό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μέσα από άρθρο στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λαπαβίτσα, τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε οριακό σημείο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης επιλογής».
Ολόκληρο το άρθρο του κ. Λαπαβίτσα:
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επερχόμενες επιλογές
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά αποθέματα πολλών δημοσίων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας ήταν μια δύσκολη κίνηση που θα ήταν δικαιολογημένη μόνο σε έκτακτες συνθήκες. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφιβολία για το ότι οι συνθήκες είναι έκτακτες, όπως και ότι μας τις κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Στις 26 Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών παρέδωσε στη νέα κυβέρνηση ταμειακά διαθέσιμα 1,634 δις ευρώ. Επαίρονται πολλοί της κυβέρνησης Σαμαρά για το πλεόνασμα αυτό και το παρουσιάζουν ως απόδειξη του αλήστου μνήμης ‘σαξές στόρι’. Μόνο που η πρόβλεψη εσόδων-εξόδων που επίσης παρέδωσε το υπουργείο Οικονομικών εμφάνιζε ταμειακό έλλειμμα 429 εκ ευρώ για τις 24 Φεβρουαρίου, το οποίο μάλιστα θα ανέβαινε σε πάνω από 700 εκ ευρώ τις επόμενες δύο μέρες. Δηλαδή όταν θα πληρώνονταν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αυτή ήταν η ‘επιτυχία’ της κυβέρνησης Σαμαρά.
Αλλά μήπως η κατάσταση θα γινόταν καλύτερη τον Μάρτιο; Θα στενοχωρήσω τους ζηλωτές των Μνημονίων, αλλά ακριβώς η ίδια πρόβλεψη έδινε αρνητικό πρόσημο για όλες τις μέρες του Μαρτίου. Προβλέπονταν ταμειακά ελλείμματα για όλο το μήνα, που μάλιστα θα έφταναν σε εφιαλτικά ύψη 3, 4, ακόμη και σχεδόν 5 δις ευρώ μετά τις 20 Μαρτίου. Το κράτος που παρέδωσε ο κ. Σαμαράς ήταν απολύτως χρεοκοπημένο.
Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει η νέα κυβέρνηση;
Μήπως να ομολογήσει ανοιχτά την κατάσταση και να ρίξει την ευθύνη στους προηγούμενους, όπως σας θυμίζω ότι είχαν κάνει και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου στο παρελθόν; Όχι βέβαια. Οι κουτόφραγκοι βλέπετε, δεν διαχωρίζουν ανάμεσα σε ‘καλούς’ και ‘κακούς’ Έλληνες όπως μερικοί στη χώρα μας δυστυχώς πιστεύουν. Ακόμη περισσότερο, πως θα μπορούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μπει σε σκληρή διαπραγμάτευση, αν ομολογούσε στους δανειστές ότι οι προηγούμενοι είχαν αφήσει πίσω τους κυριολεκτικά άδεια ταμεία;
Η νέα κυβέρνηση, πολύ λογικά, σιώπησε κι έτρεξε να μαζέψει το χάος. Κι επειδή δεν υπάρχουν μαγικές μέθοδοι στην οικονομία, αναγκάστηκε να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στις δαπάνες και να μεταθέσει πληρωμές του Δημοσίου. Το ποσό των πληρωμών που μετατέθηκαν όλο αυτό το διάστημα πλησιάζει σωρευτικά τα 2 δις. Είναι αναμφίβολα σοβαρό, έχει προκαλέσει σημαντική στενότητα στην αγορά και έχει επιτείνει την επενδυτική δυστοκία, αλλά δεν είναι τεράστιο, ούτε και εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας από αυτό. Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το χάος που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς.
Τα κατάφερε λοιπόν η νέα κυβέρνηση να μετατραπούν τα ελλείμματα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου σε πλεονάσματα, ώστε να γίνουν τακτικά οι πληρωμές μισθών και συντάξεων. Αλλά επειδή στην οικονομία δεν υπάρχουν ούτε μαγικά αλλά ούτε και θαύματα, ο Απρίλιος αποδείχθηκε δυσκολότατος. Ο λόγος είναι ότι πληρώνουμε τακτικά τα χρέη μας προς το ΔΝΤ, χωρίς να λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης από ΕΕ/ΔΝΤ, καθώς μάλιστα η ΕΚΤ έχει περιορίσει την τραπεζική ρευστότητα με τρόπο εχθρικό προς τη χώρα μας. Όσο και να μεταθέτει το κράτος τις πληρωμές και να κάνει οικονομίες το ταμείο θα γίνει κάποια στιγμή αρνητικό.
Η πρόβλεψη για τον Απρίλιο ήταν ότι θα εμφανιζόταν ξανά ταμειακό έλλειμμα από τις 24 και μετά. Για να υπάρξει ασφάλεια λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέφερε τα αποθεματικά των δημοσίων φορέων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ας είμαστε ξεκάθαροι: πρόκειται για μια αναγκαστική κίνηση που έγινε υπό τεράστια πίεση.
Την πίεση μας την κληροδότησε η κυβέρνηση Σαμαρά και την έκανε απείρως χειρότερη η πολεμική συμπεριφορά των δανειστών και εταίρων μας, οι οποίοι απλώς δεν αποδέχονται εύλογα επιχειρήματα. Ο στόχος τους είναι να ακυρωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και να παραδοθεί άνευ όρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα γεγονότα του Γιούρογκρουπ της 24ης Απριλίου με την προσπάθεια διασυρμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μια ΕΕ που κυριαρχείται από τις φιλοδοξίες και τους στόχους της Γερμανίας θέλει να εξευτελίσει την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας και ότι αυτή αντιπροσωπεύει.
Οι επιδιώξεις των δανειστών συμπίπτουν με αυτές της ‘Τρόικας Εσωτερικού’ που απαρτίζεται από τα μεγάλα εγχώρια συμφέροντα και εκφράζεται πολιτικά από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και βρίσκει άπλετη στήριξη από τα μεγάλα ΜΜΕ. Το σύνθημά της είναι ‘ευρώ πάση θυσία’ και άρα συμφωνία της Ελλάδας με τους ‘θεσμούς’ γρήγορα και με οποιουσδήποτε όρους. Στην πράξη επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων που προκάλεσε τεράστια καταστροφή την τελευταία πενταετία και απορρίφθηκε αποφασιστικά στις 25 Ιανουαρίου από τον λαό. Αν επικρατήσουν οι δανειστές και η Τρόικα Εσωτερικού, η Ελλάδα θα καταδικαστεί οριστικά ως κοινωνία, ως χώρα και ως έθνος.   
Τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε οριακό σημείο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και πλησιάζει η ώρα της κρίσιμης επιλογής. Οι εκροές του Δημοσίου για τον Μάιο προβλέπονται περί τα 4δις, με μια πληρωμή άνω των 700 εκ στο ΔΝΤ στις 12 του μηνός. Η πρόβλεψη συνεπώς είναι για μεγάλα ταμειακά ελλείμματα και όσο και να νοικοκυρέψει το Γενικό Λογιστήριο τις δαπάνες, υπάρχουν αξεπέραστα όρια.
Τι πρέπει να γίνει;
Το τελευταίο διάστημα έχει εμφανιστεί πλημμύρα πρόθυμων ερμηνευτών της ψήφου του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Η Τρόικα Εσωτερικού μας βομβαρδίζει συστηματικά με την άποψη ότι ο λαός δεν ψήφισε για ρήξη, ότι θέλει συμβιβασμό, ότι πάνω απ’ όλα θέλει να μείνει στο ευρώ και ούτω καθεξής. Ας μου επιτραπεί λοιπόν κι εμένα μια ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, αφού στο κάτω-κάτω επιδίωξα τη λαϊκή ψήφο και η Ημαθία με τίμησε με τη δική της. Ένα πράγμα είναι απολύτως βέβαιο: ο λαός δεν ψήφισε για να επιστρέψει στα Μνημόνια, να υποταχθεί άνευ όρων στους δανειστές και να έχει ξανά την Τρόικα Εσωτερικού στο κεφάλι του.
Είναι εμφανές ότι η μόνη μεγάλη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε πορεία προόδου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνησή μας έχει τεράστια κοινωνική και εθνική ευθύνη. Από την απόφασή της θα εξαρτηθεί η ευημερία, αλλά και η ανεξαρτησία του έθνους. Αν διαπιστώσει – όπως ήδη διαφαίνεται – ότι δεν υπάρχει ‘έντιμος συμβιβασμός’, οφείλει καταρχήν να ενημερώσει το λαό. Οφείλει επίσης να αντιταχθεί στους δανειστές διαλέγοντας το δρόμο της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και στηριζόμενη στη λαϊκή συσπείρωση. Δεν υπάρχει καμία επιλογή που δεν είναι διαχειρίσιμη. Αν ο δρόμος της κοινωνικής και εθνικής ανασυγκρότησης περνάει από τη ρήξη, ούτε ο λαός, ούτε η πολιτική του ηγεσία πρέπει να τη φοβηθουμε.


kontranews.gr

Απο τον φοβο του για την Εξεταστική γράφει " Αστεία αρθρα " ο Σημίτης - ( ο Αρχιεραίας της απάτης του ευρω και της διαπλοκής)

Ο φόβος της Eξεταστικής και τα «αστεία» άρθρα του Σημίτη

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕ ΤΑ SWAPS ΤΩΝ «ΓΕΡΑΚΙΩΝ» ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εύλογο το ερώτημα της «πρεμούρας» του Κώστα Σημίτη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και της πορείας της χώρας. Όλως τυχαίως αποφάσισε με άρθρο του στην Καθημερινή να δηλώσει ότι η σύσταση της εξεταστικής για τα μνημόνια οδηγεί σε αντιπαλότητες.
Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ χωρίς καμία απολύτως ασφαλιστική δικλείδα, μαγειρεύοντας τα νούμερα της Εθνικής Οικονομίας μέσω swaps από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, έχει το θράσος και γράφει μακροσκελέστατες αναλύσεις επιχειρώντας να καλλωπίσει την περίοδο της δικής του θητείας και να δώσει μαθήματα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από τις αλυσίδες των μνημονίων και του στρεβλού οικονομικού μοντέλου που υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Στο άρθρο του στην Καθημερινή, χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής ο κ Σημίτης. ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι «η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε αυθαίρετη. Πραγματοποιήθηκε με τη θέληση του ελληνικού λαού…».
Λησμονεί βέβαια να μας πει με ποιους όρους έγινε και πόσο ζημίωσε το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού που είδε τα εγχώρια προϊόντα να χάνουν την αγοραστική τους αξία έναντι των εισαγομένων. Επίσης ξέχασε να μας πει πόσο μειώθηκε η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα αφού οι τιμές των προϊόντων έφτασαν - από τη μια μέρα στην άλλη - σε δυσθεώρητα ύψη.
Έχοντας ασθενή μνήμη, ο κ. Σημίτης ξεχνά να μας πει ότι το στρεβλό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που υπηρέτησε ο ίδιος και οι θιασώτες του εκσυγχρονισμού βασίστηκε στην εικονική πραγματικότητα και στην επίπλαστη ευημερία μέσω της έκρηξης της καταναλωτικής πίστης. Ο κ. Σημίτης και η παρέα του πέτυχαν την αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας και την μετατροπή της σε «καταναλωτική χαβούζα» της Ευρώπης.
Σε άλλο σημείο του άρθρου του δηλώνει ξεκάθαρα το φόβο του για τη διενέργεια της Εξεταστικής και το ενδεχόμενο να προκύψουν ακόμα και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα και ενδεχομένως και για τον ίδιο, γράφοντας: «Τι κέρδισε η χώρα από την αντιπαλότητα αυτή;».
Ο κ. Σημίτης ξέρει. Και ξέρει πολύ καλά - τόσο ο ίδιος, όσο και αρκετοί από το τότε περιβάλλον του που ακόμα και σήμερα κατέχουν θέσεις κλειδιά στο σύστημα εξουσίας - τι θα προκύψει από την Εξεταστική Επιτροπή.
Δυστυχώς για τον ίδιο τέτοια άρθρα και παρεμβάσεις δεν αρκούν προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοια της σημερινής κυβέρνησης.
Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απαίτηση του λαού και όπως λέει το ρηθέν: Φωνή λαού, οργή θεού!
Καλό βέβαια θα ήταν κάποιος από τους συμβούλους του να του πει ότι ορισμένες φορές η σιωπή είναι χρυσός!

Ο Μητσοτάκης." ο Κούλης " ετοιμάζει το έδαφος για κοινή κάθοδο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι


Ο Κυριάκος προλειαίνει το έδαφος για κοινή κάθοδο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

6του μπλοκ που διαμορφώνουν οι μνημονιακές δυνάμεις τάσσεται με συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι διαφορές που έχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μπορούν να γεφυρωθούν.
«Αν για οποιονδήποτε λόγο, η χώρα πάει σε εκλογές, οπότε και θα υπάρξει πραγματικό διακύβευμα ρήξης με την Ευρώπη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν πεδίο συνεννόησης, που θα συσπειρώσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» σημειώνει στη Real News ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επιπλέον, προσθέτει ότι οι διαφορές της ΝΔ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να γεφυρωθούν, εάν υπάρξει τέτοιος κίνδυνος.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καταστροφή για τη χώρα» το ενδεχόμενο μη συμφωνίας στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας πως «αν η κυβέρνηση «δεν ανακρούσει πρύμναν», θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε οδυνηρή, άτακτη χρεοκοπία».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «θα έχει τεράστιες ευθύνες αν, παρότι διαθέτει σημαντική πλειοψηφία, μας σύρει σε εκλογικές διαδικασίες».
Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του Σάββα Ξηρού ισχυρίζεται πως «τα γραμμάτια της κυβέρνησης προς τους τρομοκράτες και τους αντιεξουσιαστές εξοφλούνται με θαυμαστή ταχύτητα τοις μετρητοίς, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της διεθνούς εικόνας της χώρας».




Ένας, δύο, τρεις, χίλιοι δεκατρείς Μπόμπολες



Αν τη δεις από την αμιγώς οικονομική πλευρά, η σύλληψη του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα ήταν άκρως αποδοτική. Μέσα σε δύο ώρες, το Δημόσιο έβαλε στα ταμεία του 1,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήμα φρέσκο και αχνιστό, να το απλώνεις στο στρώμα και να γιομίζει το μάτι σου πεντακοσάευρα. Αν ήμουν ο Μπεϊζάνης, ο Θανάσης Βέγγος του «Θα σε κάνω βασίλισσα», θα σκεφτόμουν ως εξής: Από τον ένα Μπόμπολα βγάλαμε -ως δημόσιο ταμείο- 1,8 εκατομμύρια. Αν είχαμε εκατό Μπόμπολες, θα βγάζαμε 180 εκατομμύρια, ποσό γενναίο και σεβαστό. Πού να τους βρούμε, κύριε Μπεϊζάνη μου, τους εκατό Μπόμπολες; Ο ζητών ευρήσεται. Αν ψάξετε, θα τους βρείτε απαξάπαντος, καλή διάθεση να υπάρχει.
Ιδού λοιπόν το ερώτημα που καίει από προχθές τα χείλη του πανηλλήνιου. Αφού ο κ. Μπόμπολας μπορούσε να βρει μέσα σε δύο ώρες 1,8 εκατομμύρια, γιατί περίμενε πρώτα να τον συλλάβουν; Γιατί δεν τα έδινε από πριν; Δεν τα έδινε από πριν, γιατί δεν περίμενε ότι θα τον συλλάβουν, ήταν σίγουρος ότι θα την γλιτώσει και τώρα, όπως τη είχε γλιτώσει και στο παρελθόν. Ο κ. Μπόμπολας έκανε κακούς υπολογισμούς, υποτίμησε το γεγονός ότι έφυγαν από την κυβέρνηση οι φίλοι και οι προστάτες τους και ήρθαν κάτι περίεργοι τύποι, που δεν έχουν ιερό και όσιο. Τον ίδιο κακό υπολογισμό έχουν κάνει, νομίζω, και οι άλλοι εκατό Μπόμπολες. Έχετε δίκιο, κύριε Μπεϊζάνη, αν υπάρχει καλή διάθεση, είναι εύκολο να βρεθούν και εκατό, και διακόσιοι.
Πληρώνοντας το 1,8 εκατομμύρια, ο κ. Μπόμπολας αποδέχθηκε εμπράκτως όλες τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονταν. Αλλιώς θα διερρήγνυε τα ιμάτιά του, σαν τον Καϊάφα μπροστά στον Ιησού. Θα φώναζε ότι είναι αθώος, θα καλούσε δικηγόρους και δικολάβους, θα κραύγαζε ότι «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά». Μπορεί να γλίτωσε το κελί ο κ. Μπόμπολας, δεν γλίτωσε ωστόσο από την απαξία των εμπράκτως ομολογημένων πράξεων του. Απαξία ηθική, απαξία πολιτική, διότι, πώς να το κάνουμε, το μέλος μιας οικογένειας που ελέγχει μεγάλο μέρος των δημοσίων έργων και το ΜΜΕ έχει ρόλο πρωτίστως πολιτικό.
Εκτός των άλλων, ο κ. Μπόμπολας είναι και μεγαλομέτοχος του Mega, του καναλιού - δικαστή, που μας κουνάει κάθε βράδυ το δάχτυλο επειδή είμαστε φοροφυγάδες, επειδή είμαστε ακαμάτηδες, επειδή όλοι μαζί τα φάγαμε. Από την Τετάρτη το δάχτυλο αυτό θα έπρεπε να είχε παγώσει, να είχε κρυφτεί κάτω από το τραπέζι, μη σου πω ότι θα έπρεπε να είχε στραφεί προς τους οφθαλμούς των κηνσόρων. Αμ δε. Αυτό που κατάλαβε το Mega από την υπόθεση Μπόμπολα ήταν ότι «επιχειρήθηκε να σπιλωθεί η προσωπική και επιχειρηματική του εικόνα» και ότι «δημιουργείται ανησυχία και δυσπιστία στον επιχειρηματικό κόσμο».
Δεν πειράζει, η ανησυχία είναι ενίοτε άκρως παραγωγική. Μεγάλη αναταραχή, πολύ ωραία κατάσταση, που έλεγε και ένας παλαιός.
Γιώργος Ανανδρανιστάκης





avgi.gr

Καμμένος για Σόιμπλε: Δεν μπορεί να διατάζει την Ε.Ε.


Καμμένος για Σόιμπλε: Δεν μπορεί να διατάζει την Ε.Ε. (Βίντεο)
«Κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν και να υποτάξουν την Ελλάδα»
Την εκτίμηση ότι οι εκλογές δεν συμφέρουν αυτή τη στιγμή τη χώρα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «κάποιοι θέλουν να υποτάξουν την Ελλάδα» και δεν έχουν την πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και προέχει «να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε μία διαπραγμάτευση».
Ωστόσο, ανέφερε ότι «σε περίπτωση που προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν παράτυπα έξοδο» θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα.
Σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα πράγματα πάνε καλά» και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει «όπως επιθυμεί μία ομάδα».
Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, για τον οποίο είπε πως «έχει μια εχθρική στάση απέναντι στη χώρα" και πως "δυναμιτίζει τη δήλωση που έκανε η κ. Μέρκελ» ότι θα γίνουν τα πάντα για να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ.
«Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση», επισήμανε.
Πρόσθεσε δε ότι «η συμφωνία θα εξαρτηθεί εάν πράγματι οι εταίροι στην Ε.Ε. κατανοήσουν ότι επιβλήθηκε μία πολιτική η οποία απέτυχε και ο ελληνικός λαός απέρριψε».
«Η ελληνική πλευρά έχοντας κάνει αρκετά βήματα μπροστά σε σχέση με μεταρρυθμίσεις, με αλλαγές στον δημόσιο τομέα, έχει προσφέρει αρκετά καλή εικόνα για το τι θέλει να κάνει. Η εσωτερική υποτίμηση και η υπερφορολόγηση, η μείωση μισθών και συντάξεων φάνηκε ότι απέτυχε, κάτι που παραδέχονται και οι διεθνείς πιστωτές» σημείωσε.
Μάλιστα, σχολιάζοντας τον τρόπο που γίνονται οι συνομιλίες ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα. «Ο κ. Θεοχαράκης επί 32 ώρες μιλάει με τους θεσμούς. Προχωράμε στα τέσσερα θέματα που ζητούν, προσαρμοζόμαστε χωρίς να υποχωρούμε από τις θέσεις μας, απαντούμε και μετά έρχονται άλλα 25 θέματα».
Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά τόνισε ότι η συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών είναι η ίδια, η δική μας δεν είναι ίδια. «Του κ. Σαμαρά του στέλνανε νομοσχέδια και δεν προλάβαινε να τα μεταφράσει τα έφερνε στα αγγλικά. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκανε καμία προσπάθεια» σχολίασε.

Συνεχίζοντας την κριτική του για τη στάση που αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά, υπογράμμισε ότι «νομίζουν ότι θα αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών. Τώρα δεν θέλουν τον κ. Βαρουφάκη πριν δεν θέλανε εμένα ως εταίρο στην κυβέρνηση».


kontranews.gr

Οι επιστήμονες είχαν προβλέψει τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ, δείτε πώς και πότε ( Φωτογραφίες)


Πώς και πότε οι επιστήμονες είχαν «προβλέψει» τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ! (Φωτογραφίες)
Νέα τροπή στην τραγωδία του Νεπάλ, μετά το σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 2.200 ανθρώπους, δίνει το γεγονός ότι περίπου 50 επιστήμονες είχαν σχεδόν προβλέψει ότι η χώρα θα χτυπηθεί από έναν τόσο μεγάλο σεισμό.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press μια εβδομάδα πριν το φοβερό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ σεισμολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες από όλο τον κόσμο είχαν βρεθεί στο Κατμαντού προκειμένου να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η φτωχή και υποανεπτυγμένη αυτή χώρα θα μπορούσε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον «μεγάλο σεισμό», αντίστοιχο με αυτό του 1934 από τον οποίο ισοπεδώθηκε η πρωτεύουσα του Νεπάλ!
Ειδικότερα, το τηλεγράφημα αναφέρει: «ήξεραν ότι πάλευαν με τον χρόνο αλλά δεν ήξεραν πότε ακριβώς θα χτυπούσε αυτό που φοβούνταν. Είναι ένας εφιάλτης που περιμέναμε να συμβεί. Γεωλογικά αυτό που συνέβη ήταν ακριβώς αυτό που είχαμε σκεφθεί ότι θα συμβεί» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος φυσικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ Τζέιμς Τζάκσον.
Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε ο μεγάλος σεισμός να συμβεί τόσο σύντομα. «Περπατούσα καθημερινά σε αυτή την περιοχή και αυτό που σκεφτόμουν κάθε φορά ήταν ότι η περιοχή θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα» συμπλήρωσε ο Τζάκσον.
Αυτό που προβλημάτιζε περαιτέρω τους επιστήμονες ήταν η κατάσταση των υποδομών στο Νεπάλ, ένας παράγοντας που γνώριζαν ότι πολλαπλασίαζε τους κινδύνους μιας πιθανής καταστροφής όπως αυτή που βιώνει αυτές τις ημέρες η χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι ο ιδίου μεγέθος σεισμός στην Καλιφόρνια εκτιμούν ότι δεν θα προκαλούσε περισσότερα από 30 θύματα ανά εκατομμύριο κατοίκων.
Η Γη, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιστήμονες, είχε προειδοποιήσει: ο σεισμός των 7,9 Ρίχτερ είναι ο πέμπτος σημαντικός σεισμός τα τελευταία 205 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του 1934.

kontranews.gr

Πώς η οικογένεια Καραγκούνη κατάφερε να δημιουργήσει υπερπολυτελές ιατρικό διαγνωστικό κέντρο, που δύσκολα κανείς συναντά και στην Αθήνα»;



Κληθείς ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, Ευάγγελος Παπαγεωργίου να σχολιάσει τις δηλώσεις του Βουλευτή Κώστα Καραγκούνη για το θέμα του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου δήλωσε:
«Προεκλογικά είχα αναδείξει στην ιστοσελίδα μου τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Αγρινίου και τότε  είχα δεχθεί ποικίλες  επιθέσεις. Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Καραγκούνη για την μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αγρινίου είναι και καθυστερημένο και προσχηματικό! Ο κ. Καραγκούνης  θα έπρεπε να γελάει  με τα χάλια της Νέας Δημοκρατίας,  που ενώ αγόρασε μαγνητικό τομογράφο, ξέχασε… να εκπαιδεύσει ακτινολόγους για να το χρησιμοποιούν.
Συνεπώς δημιουργείται μείζον θέμα ηθικής τάξης γιατί ο συγκεκριμένος μαγνητικός τομογράφος σκουριάζει στις αποθήκες του Νοσοκομείου Αγρινίου σε βάρος της τσέπης του μέσου κατοίκου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ταυτόχρονα προς όφελος λίγων και τυχερών αλλά κυρίως προς μεγάλη ευχαρίστηση των μετόχων του ΕΥΗΝΩΡ. Από την άλλη η Διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να πιέσει αποφασιστικά το Υπουργείο για να μην θεωρηθεί ότι είναι συνένοχη στην μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Ό κ. Εισαγγελέας πρέπει σε κάθε περίπτωση να δείξει την δέουσα ευαισθησία και να διατάξει άμεσα προκαταρκτική έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης. Αναρωτιέμαι όμως, ως απλός πολίτης, πως η οικογένεια Καραγκούνη κατάφερε μέσα στην κρίση να δημιουργήσει ένα υπερπολυτελές Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο με πανάκριβα μηχανήματα, που δύσκολα κανείς συναντά ακόμη και στην Αθήνα».
 




Πηγή

Ο ταπεινός Διαμαντόπουλος από πάνω, η Μεγάλη Ντόρα από κάτω, ο Διαμαντόπουλος «κύριος πρόεδρος»,

Κύριε, Πρόεδρε! Κύριε Διαμαντόπουλε!»

  •  
  •  Ανανδρανιστάκης Γιώργος

Τι ωραία εικόνα, θεούλη μου! Να την απαθανατίσω, να την κορνιζάρω και να τη βλέπω κάθε φορά που θα χαλάει η διάθεσή μου. Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος να προεδρεύει από πάνω στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και η Ντόρα Μπακογιάννη να φωνάζει από κάτω «δώστε μου τον λόγο, κύριε πρόεδρε!». Ο ταπεινός Διαμαντόπουλος από πάνω, η Μεγάλη Ντόρα από κάτω, ο Διαμαντόπουλος «κύριος πρόεδρος», η Ντόρα, η εκπρόσωπος της Αγίας Οικογένειας των Προέδρων, να ζητάει άδεια από τον «κύριο πρόεδρο» για να μιλήσει.
Τα ύστερα του κόσμου. Και δεν ήταν μόνο η Ντόρα. Ήταν και ο ωραίος Λοβέρδος, ήταν και ο Άδωνης Άδωνις, ήταν και ο Βορίδης του Γεωργίου Παπαδόπουλου, μέχρι και ο λησμονημένος Κουτσούκος του λησμονημένου ΠΑΣΟΚ ούρλιαζε στον Διαμαντόπουλο. Δεν είναι ο Διαμαντόπουλος που τους πείραξε. Είναι που ανεβήκανε τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι, είναι που συνέβη το αδιανόητο: η Αριστερά, που την είχανε μια ζωή του κλώτσου και του μπάτσου -κυρίως του μπάτσου- έγινε κυβέρνηση. Oh mon die, που θα έλεγε και ο γαλλομαθής Βενιζέλος.
Δεν νιώθουν απλώς ηττημένοι, νιώθουν ντροπιασμένοι. Έχασαν από την κατώτερη τάξη, από το υπηρετικό προσωπικό, από αυτούς που δεν τους είχαν άξιους ούτε τα παπούτσια να τους γυαλίσουν. Βλέποντας τον Διαμαντόπουλο στο προεδρείο, η Ντόρα νιώθει όπως ένοιωσε ο κόμης του Ντάουντον όταν έμαθε ότι ο σοφέρ θα παντρευτεί την κόρη του. Ακόμη χειρότερα. Ο κόμης, άνθρωπος σχετικά προοδευτικός για την εποχή του, αποδέχθηκε τελικά τον σοφέρ, τον έκανε μέλος της οικογένειάς του. Η Ντόρα θα προτιμούσε να καταπιεί ένα μαγκάλι κάρβουνα, δεν γνωρίζω ωστόσο αν τα κάρβουνα θα δέχονταν να καταπωθούν από την Ντόρα. Έχουν κι αυτά τα όριά τους.
Το καθεστώς υποτίμησε την Αριστερά: αυτοί δεν πρόκειται να πάρουν ποτέ την εξουσία, το ζήτημα λύθηκε άπαξ διά παντός με τον Εμφύλιο. Υποτίμησαν την Αριστερά και το πλήρωσαν ακριβά. Έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, δέχθηκαν να εφαρμόσουν το πιο σκληρό και απάνθρωπο Μνημόνιο στην Ευρώπη επειδή πίστευαν ότι παίζουν χωρίς αντίπαλο. Ακόμη και τον Μάιο του 2012, όταν ήταν προφανές ότι όλα γύρω καταρρέουν, οι δημοσκόποι τους έβγαιναν στον Πρετεντέρη και προέβλεπαν ότι την τελευταία στιγμή ο λαός θα κάνει το καθήκον του, ο δικομματισμός θα πάρει 60% και θα συνεχίσει να κυβερνά.
Τελικά ο δικομματισμός πήρε 30%, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε δεύτερος με 17%, μετά ξανάγιναν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 27%, οι δημοσκόποι, όμως, επέμεναν ότι αυτό είναι το ταβάνι του, οπότε οι παρακατιανοί θα παραμείνουν εκτός εξουσίας διά παντός. Πάνω από 25% δεν πρόκειται να πάρουν, έλεγαν ο Βενιζέλος και ο Σταύρος, υπάρχει «υγειονομικό τείχος προστασίας γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ» έγραφε ο Πρετεντέρης, λες και μιλούσε για τη χολέρα και την πανούκλα.
Τελικά το τείχος έσπασε και τότε η περιφρόνηση έγινε μίσος, κακία, λύσσα και φόβος. Προπαντός φόβος.


avgi.gr

Δικαιοσύνη η Χανόμαστε! ....

 

   
 Νωρίς σήμερα το πρωί, το blog είδε από μακριά κάποιον άνθρωπο να ψάχνει στον κάδο με τα σκουπίδια.
     Πλησιάζοντας είδε ότι ήταν μία κοπέλα γύρω στα 35, και περνώντας δίπλα απ' τον κάδο είδε το άδειο βλέμμα της, την παραίτηση από κάθε είδους χαρά της ζωής, την άρνηση ακόμη και της θηλυκότητας των νιάτων της,  το βάρος της ύπαρξης που ήδη έσερνε.

     Το blog έγινε μέσα του έξαλλο.    
     Αναλογίστηκε πόσες άραγε προσωπικές και οικογενειακές καταστροφές, και πόσες ρημαγμένες ζωές κυκλοφορούν εκί έξω,
     ..για να μπορεί ο εικονιζόμενος ανθρωπόμορφος πίθηκος να κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος υγιής και ''σένιος'',
     ..αφού πρώτα κατέστρεψε ΕΣΥ και Παιδεία, κι αφού γυρόφερε το τομάρι του σε διάφορες Ελιές, Κινήσεις των 58, αφού απείλησε την κοινωνία ότι θα κάνει δικό του κόμμα,
     ..γύρισε πάλι στο ΠαΣοΚ, να γλύψει εκεί που έφτυσε, σιχαμένος και απτόητος.

     Ο απίστευτος καραγκιόζης που είχε το θράσος σε Επιτροπή της Βουλής να δημιουργήσει επεισόδιο φωνάζοντας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών: '' Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού '',
     ..καταλήγοντας ότι οι ίδιοι όταν κυβερνούσαν ήταν εκλεγμένοι, κι όχι μη κοινοβουλευτικοί!!!
     Σαν να μη θυμόμαστε πως αυτοί κάνανε ακόμη και πρωθυπουργό έναν τραπεζίτη για να ''νουθετεί'' από βήματος της Βουλής τον λαό στα αγγλικά (!!!!),
     ..σαν να μην θυμόμαστε το Στουρναροτόμαρο που αρνιόταν να απαντήσει στην Βουλή σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης,
     ..σαν να ξεχάσαμε κιόλας τον ΒεληΓκίκα, που έβγαλε λίγα-λίγα και μελετημένα τα λεφτά του έξω γιατί...φοβήθηκε!

     Ξέρει πολύ καλά ότι ξέρουμε πως μας λέει ασύστολα ψέματα,
     ..κι όμως εκεί! Έχει το θράσος μπροστά στην μούρη μας, ενσυνείδητα, να μας φτύνει την εγκληματική διαστροφή της αλήθειας,
     ..υποτιμώντας τόσο βάναυσα την νοημοσύνη και την μνήμη τούτου του λαού!
     Σαν ακριβώς να μας κοροϊδεύει, σαν να μας λέει χαχόλους που τον έχουμε ακόμη και κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος, σαν να κάνει εμετό απάνω μας την ειρωνεία της κακουργίας του!

     Οι ίδιες φάτσες που μας έφεραν μέχρι εδώ, τα ίδια φερέφωνα των μνημονίων, οι ίδιοι σχολιαστές-δημοσιογράφοι-χαφιέδες της τηλεόρασης και απολογητές των τοκογλύφων,
     ..οι ίδιοι παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι,
     ..οι ίδιοι κυβερνούν, εν πολλοίς, ακόμα!

     Αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη σ' αυτόν τον τόπο,
     ..αν όλοι αυτοί μείνουν ατιμώρητοι όπως οι άλλοι δωσίλογοι και μαυραγορίτες της Κατοχής,
     ..σωτηρία γι αυτή την χώρα δεν θα υπάρξει!
     Μακάρι και να μας χαρίσουν όλο το χρέος, μακάρι και να μας χαρίσουν δεκαπέντε χρέη!

     Η τιμωρία των ιταμών παλιανθρώπων είναι πρωταρχική!
     Σπουδαιότερη από κάθε συμφωνία με τους ''εταίρους'',
     ..σημαντικότερη από κάθε άλλη ανακούφιση του χειμαζόμενου λαού.

     Να το αντιληφθεί αυτό η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά.
     Για όλους μας!..


Πηγή: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

Ενώ ο Βαρουφάκης τους «έφτυσε», οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. διαδίδουν ότι του έκαναν bullying!

Ενώ ο Βαρουφάκης τους «έφτυσε», οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. διαδίδουν ότι του έκαναν bullying!
Θύμα bullying υποτίθεται ότι έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι τον απομόνωσαν και δεν του μίλαγαν, αντιμετωπίζοντάς τον ως… λεπρό, σύμφωνα με απαράδεκτο και εμετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, στη συνάντηση στη Ρίγα της Λετονίας ο «Έλληνας επαναστάτης υπουργός Οικονομικών», όπως τον αναφέρει «ήταν πιο απομονωμένος από ποτέ», ενώ τονίζει ότι αυτό που εισέπραξε και μετά τη συνεδρίαση ήταν «η πλήρης και παγερή αδιαφορία» των ομολόγων του.
Για το βράδυ της Παρασκευής, μετά το Eurogroup, το πρακτορείο μεταδίδει σε ένα αρκετά γλαφυρό ύφος ότι «ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».
Προφανώς το Reuters θεωρεί ως δεδομένο ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε την παρέα τους. Την πιθανότητα να τους έφτυσε κανονικά και να μην ήθελε να τους δει ούτε ζωγραφιστούς, προτιμώντας να μείνει μόνος στο ξενοδοχείο και στην ησυχία του, η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα διασυρμού εις βάρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν το λαμβάνει υπόψιν της ούτε ως μία πιθανότητα.
Οι ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters στη Ρίγα, Robin Emmott και Ingrid Melander γράφουν:
«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security».
«Είναι εντελώς απομονωμένος» αναφέρει στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασσινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».
Δηλαδή, επειδή δεν πήγε μαζί τους, ως υποκριτής που πρώτα τσακώνεται και από πίσω «τρώμε και πίνουμε παρέα», επειδή κράτησε την αξιοπρέπειά του μακριά από όλο αυτό το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι, ο Βαρουφάκης είναι «απομονωμένος». Επαναλαμβάνουμε: την πιθανότητα να τους «έφτυσε» το Reuters γιατί δεν τη μεταδίδει; Γιατί απλώς αυτό δεν συμφέρει…
Οι ίδιοι δημοσιογράφοι του Reuters γράφουν ότι και το πρωί, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ώρα που όλοι τους ήταν στο μπουφέ για να πάρουν πρωινό, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «απέφυγαν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμμα».
Οι δημοσιογράφοι του Reuters επισημαίνουν ότι αυτή «η σκλήρυνση της διάθεσης προς τον Βαρουφάκη (προσέξτε, γράφουν «προς τον Βαρουφάκη» και όχι «του Βαρουφάκη προς τους Ευρωπαίους») θέτει σε κίνδυνο να εμβαθύνει το χάσμα που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Επειτα από τρεις μήνες μακρών και καρποφόρων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης τον προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει καμία βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου».
Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Robin Emmott και Ingrid Melander αναφέρουν ότι κάποιες από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης «είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν με την Ελλάδα να αποτυγχάνει να συμβιβαστεί, που ένας από τους υπουργούς είπε ότι ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».
Ναι ρε μάγκες! Να προετοιμαστούμε για χρεοκοπία! Και μετά, όπως γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες, να προκληθεί παγκόσμιος οικονομικός Αρμαγεδδών!
Και ξέρετε ποιοι τα διαδίδουν αυτά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ελληνική χρεοκοπία;
Κάποιοι δυστυχισμένοι από χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, που τους έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Γερμανία για να έχει τσιράκια.
Αυτοί οι ανύπαρκτοι γερμανόδουλοι ανατολικοευρωπαίοι είναι που διασύρουν την Ελλάδα. Οι ίδιοι που οι γυναίκες τους την προηγούμενη δεκαετία μετανάστευαν στη Δύση για να γίνουν πόρνες και χορεύτριες, αυτοί οι γελοίοι διασύρουν την Ελλάδα κάνοντας τη βρομοδουλειά της Γερμανίας.



tridune.gr