16 Δεκεμβρίου 2020

Χρυσοχοϊδη γεια χαρά !! - Συνεχίζουν οι Ελληνες να γράφουν στα αμελέτητα τους τα προστιμα - ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ

16/12/2020 11:54μ.μ

Lisa Scholfield
Αρθρογράφος Nikolaos Kampouris

Οι Ελληνες γράφουν στα αμελέτητα τους τα προστιμα - ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ

Κίνημα «δεν πληρώνω» και για τον κορονοϊό: απλήρωτο το 80% από τα πρόστιμα

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό είναι πολλά, οι έλεγχοι αυστηροί και τα πρόστιμα τσουχτερά! Από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, η Άμεση Δράση έχει κόψει 8.500 κλήσεις, από τις οποίες, όμως, έχει πληρωθεί μόνο το 20%.


Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού τα βεβαιωμένα πρόστιμα υπολογίζονται σε 150.000με τα οφειλόμενα ποσά να ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων,στις περιπτώσεις των προστίμων ύψους 300 ευρώ οι πολίτες επικαλούνται ιατρικά προβλήματα για να αποφύγουν την αποπληρωμή τους, ενώ οι επιχειρήσεις που καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ διατυπώνουν τις

ενστάσεις τους μέσω δικηγόρων.

Συγκεκριμένατο 44% των επιχειρήσεων χρωστάνεαπό τον Μάιο συνολικές οφειλέςεκατοντάδων χιλιάδων ευρώμε την δικαιολογίαότι δεν τους δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα είτε οικονομική δυσπραγία.

Η βλακώδεις εκτίμηση των πολιτικών  αρμοδίων είναι, πάντως, ότι οι περισσότεροι είτε περιμένουν το εμβόλιο, είτε πιστεύουν θα πληρώσουν όταν θα είναι παχιές οι  πεωτριχες...τρίχες του πέους.


 

Η Συμμορία πέντε καταζητούμενων η Ellinika Hoaxes που συνεργάζεται και το φασιστικό facebook βρήκε ψευδή είδηση την ομιλία Γάλλου επιστήμονα παγκοσμίου βεληνεκούς.

Βρέθηκαν ψευδείς πληροφορίες στη δημοσίευσή σας
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων Ellinika Hoaxes, η δημοσίευσή σας περιέχει μερικώς ψευδείς πληροφορίες. Ως μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, προσθέσαμε μια σχετική ειδοποίηση στη δημοσίευσή σας.
ELLINIKA HOAXESΔιασταύρωση είδησης
Όχι, το RNA εμβόλιο ΔΕΝ αλλοιώνει το DNA - ELLINIKA HOAXES
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί σε ελληνικές ιστοσελίδες και ιστολόγια, μεταφρασμένο κείμενο του Γάλλου λοιμοξιωλόγου, Cristian Perronne σχετικά με τους κινδύνου...
Όλοι οι ανεξάρτητοι οργανισμοί διασταύρωσης ειδήσεων που συνεργάζονται με το Facebook πρέπει να έχουν υπογράψει ότι συμμορφώνονται με το Διεθνές δίκτυο διασταύρωσης ειδήσεων και ακολουθούν τον Κώδικα αρχών του.
Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς συνεργάζεται το Facebook με ανεξάρτητους οργανισμούς διασταύρωσης ειδήσεων προκειμένου να σταματάει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών.

 

Γάλλος λοιμωξιολόγος: «Τα μέτρα λαμβάνονται για να δεχτεί ο κόσμος το εμβόλιο - Υπάρχει κίνδυνος μετάλλαξης του DNA»

Γάλλος λοιμωξιολόγος: «Τα μέτρα λαμβάνονται για να δεχτεί ο κόσμος το εμβόλιο - Υπάρχει κίνδυνος μετάλλαξης του DNA»


Την επιστολή του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Christian Perronne με τίτλο «Eμβόλιο mRNA: ηχηρή έκκληση από τον καθηγητή Perronne» δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες η γαλλική εφημερίδα Francesoir.

Την επιστολή την έχει δημοσιεύσει ο ίδιος και στο Facebook του, ενώ μίλησε γι' αυτή και στο Sud Radio. Ο κ.Perrone αναφέρεται στα μέτρα για τον κορωνοϊό και στο εμβόλιο το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι πιθανόν να μετασχηματίσει τα γονίδια μας. 

Η επιστολή του καθηγητή Perronne

Η Γαλλία, που ζει έναν εφιάλτη εδώ και μήνες, ξυπνάει.

Σε πολλές πόλεις της όμορφης χώρας μας ο λαός διαδηλώνει για να ανακτήσει την ελευθερία του, για να απαιτήσει την επιστροφή στη δημοκρατία.

Ως γιατρός, εξειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους και ως πρόεδρος πολλών φορέων δημόσιας υγείας και συμβουλίων Υγείας συμπεριλαμβανομένων επί εμβολίων, συνειδητοποιώ καθημερινά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν φόβο και αυξανόμενη σύγχυση μεταξύ των συμπολιτών μας.

Ρισκάρω να χαρακτηριστώ πάλι ως «συνωμότης» ή καλύτερα ακόμα ως «καθησυχαστικός», όροι που χαρακτηρίζουν εκείνους που επικρίνουν ή αμφισβητούν την ενιαία σκέψη.

Καταλήγω να είμαι περήφανος για αυτές τις ονομασίες, τα λόγια μου που εκφράζουν την αλήθεια δεν έχουν αλλάξει ποτέ από την αρχή της επιδημίας. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι δική μου ευθύνη να εκφραστώ ξανά σήμερα για ολόκληρη την ιατρική πτυχή του Covid-19 και ειδικότερα για το θέμα του εμβολίου, τώρα το κεντρικό και σχεδόν μοναδικό στοιχείο της πολιτικής της κατάστασης υγείας.

Πολλοί Γάλλοι έχουν υπνωτιστεί από την πολιτική του φόβου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, μας είπαν για ένα δεύτερο τρομερό κύμα επιδημίας, χειρότερο από το πρώτο.

Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής ομιλίας του προέβλεψε τουλάχιστον 400.000 θανάτους, προσθέτοντας στους 200.000 θανάτους που εκτιμήθηκαν λίγο πριν από τον καθηγητή Arnaud Fontanet de Pasteur. Αυτοί οι μη ρεαλιστικοί αριθμοί είχαν μόνο έναν στόχο, να τροφοδοτήσουν τον φόβο για να μας κρατήσουν περιορισμένους,

Ωστόσο, η ευρεία χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό δεν έχει επιστημονικά αποδείξει συμφέρον για τον περιορισμό της επιδημίας SARS-COV-2. Η χρήση μάσκας πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς, και στο περιβάλλον τους (ειδικά σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο) και στο ιατρικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή.

Αλλά η επιδημία υποχωρεί και δεν έχει οδηγήσει σε καμία αποκάλυψη.

Η δυναμική της καμπύλης έχει δείξει για εβδομάδες το προφίλ μιας εποχιακής επιδημικής ανάκαμψης που παρατηρείται με ορισμένους ιούς, μόλις τελειώσει το επιδημικό κύμα.

Αυτό μαρτυρεί την προσαρμογή του ιού στον άνθρωπο και αντικατοπτρίζει επίσης τη συλλογική ανοσία που εξελίσσεται στον πληθυσμό και η οποία μας προστατεύει φυσικά.

Τα στελέχη των ιών που κυκλοφορούν σήμερα έχουν χάσει τη μολυσματικότητά τους. Οι αρχές δεν θα μπορέσουν να πουν ότι είναι χάρη στον περιορισμό, διότι η πτωτική τάση είχε αρχίσει πριν από την εφαρμογή του.

Η μείωση της επιδημίας είχε αρχίσει ακόμη και, σε ορισμένες πόλεις, πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν θάνατοι που συμβαίνουν σε πολύ ηλικιωμένους, πολύ παχύσαρκα άτομα ή άτομα που πάσχουν από σοβαρό διαβήτη, σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιοαναπνευστικές ή νεφρικές παθήσεις.

Αυτά τα άτομα που κινδυνεύουν αναγνωρίζονται τέλεια.

Ως εκ τούτου, τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να στοχεύουν στην προστασία, την ανίχνευση και τη θεραπεία τους το συντομότερο δυνατό από την έναρξη των συμπτωμάτων με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια επιβεβαιώνονται ευρέως, εάν χορηγείται το φάρμακο.

Πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της δίωξης των παιδιών μας πίσω από περιττές μάσκες παραμένει ακατανόητη. Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται έτσι ώστε οι Γάλλοι να απαιτούν εμβόλιο. Ποιο είναι λοιπόν το όφελος ενός γενικευμένου εμβολίου για μια ασθένεια της οποίας η θνησιμότητα είναι κοντά στο 0,05%; Όχι. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος. Επιπλέον, οι κίνδυνοι εμβολιασμού μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη.

Πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, λένε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ανάπτυξη και η αξιολόγηση αυτών των προϊόντων έχουν επιταχυνθεί και κανένα δεδομένο της αποτελεσματικότητας ή της επικινδυνότητας αυτών των εμβολίων δεν δημοσιεύθηκε ως σήμερα.

Το χειρότερο είναι ότι τα πρώτα «εμβόλια» που προσφέρονται δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Θα εγχύσουμε νουκλεϊκά οξέα που θα προκαλέσουν την παραγωγή στοιχείων του ιού από τα δικά μας κύτταρα. Δεν γνωρίζουμε απολύτως τις συνέπειες αυτής της ένεσης, επειδή είναι μια πρεμιέρα στον άνθρωπο. Τι γίνεται αν τα κύτταρα ορισμένων «εμβολιασμένων» παρήγαγαν πάρα πολλά ιικά στοιχεία, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στο σώμα μας;

Οι πρώτες γονιδιακές θεραπείες θα είναι RNA, αλλά υπάρχουν projects με DNA.

Κανονικά, στα κύτταρά μας, το μήνυμα αποστέλλεται από το DNA στο RNA, αλλά το αντίστροφο είναι δυνατό σε ορισμένες περιστάσεις, ειδικά επειδή τα ανθρώπινα κύτταρά μας από την πρωτόλεια εποχή εμπεριέχουν τους λεγόμενους «ενδογενείς» ρετροϊούς ενσωματωμένους στο DNA των χρωμοσωμάτων μας.

Αυτοί οι «εξημερωμένοι» ρετροϊοί που μας κατοικούν είναι συνήθως μη επιθετικοί (σε ​​αντίθεση με τον ιό HIV, για παράδειγμα το ρετροϊό του AIDS), αλλά μπορούν να παράγουν ένα ένζυμο, αντίστροφη μεταγραφάση, ικανή να μεταγράφει προς τα πίσω, από το RNA στο DNA.

Έτσι, ένα RNA ξένο στο σώμα μας και χορηγούμενο με ένεση θα μπορούσε να κωδικοποιήσει το DNA, όπως και το ξένο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ενσωματωθεί στα χρωμοσώματά μας.

Υπάρχει επομένως πραγματικά ένας κίνδυνος να μετασχηματιστούν οριστικά τα γονίδια μας.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα , από την τροποποίηση των νουκλεϊκών οξέων των ωαρίων ή των σπερματοζωαρίων μας, να μεταδώσουμε αυτές τις γενετικές τροποποιήσεις στα παιδιά μας.

Τα πρόσωπα που κάνουν την προώθηση αυτών των γονιδιακών θεραπειών λανθασμένα αποκαλούμενων ως« εμβόλια » είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου για ινδικά χοιρίδια.

Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις τομάτες και το καλαμπόκι τα γενετικά τροποποιημένα , τα μεταλλαγμένα των OGM (οργανισμοί γενετικά τροποποιημένοι).

Ένας ιατρικός υπεύθυνος ενός από τα φαρμακευτικά παρασκευαστικά εργαστήρια δήλωσε πριν κάποιες μέρες ότι ήλπιζε σε ένα αποτέλεσμα ατομικής προστασίας ,αλλά δεν θα έπρεπε πολύ να ελπίζει σε έναν αντίκτυπο στη μεταδοτικότητα του ιού επομένως επί της δυναμικής της επιδημίας.

Αυτή είναι εν πολλοίς μια συγκαλυμμένη παραδοχή ότι δεν είναι εμβόλιο. Κρίμα.

Είμαι τόσο πολύ πιο τρομαγμένος που πάντα ήμουν υπέρ των εμβολίων και έχω προεδρεύσει για χρόνια σε φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική εμβολιασμού.

Σήμερα, πρέπει να σταματήσουμε αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό σχέδιο.


Ο Louis Pasteur θα γυρίσει πλευρό στον τάφο του.
Η επιστήμη, η ιατρική ηθική και πάνω από όλα η κοινή λογική πρέπει να αντιπαρατεθούν.

fyllokaiftero1.blogspot.com
 

Pronews

Κερατσίνι- σοκ για κατοίκους : Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο- πλήροφορίες κάνουν λόγο για επιχειρηματία


Σε σοκ οι κάτοικοι της περιοχής


20:59 μ.μ
16/12/2020
Θρίλερ στο Κερατσίνι: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο


Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν πριν λίγη ώρα οι κάτοικοι του Κερατσινίου καθώς αντίκρισαν μπροστά τους έναν άνδρα κρεμασμένο σε δέντρο σε κεντρική οδό της περιοχής.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιχειρηματία, ο οποίος είχε κλειστή λόγο καραντίνας την επιχείρηση του.

Ποιο συγκεκριμένα, ο άνδρας, ο οποίος υπολογίζεται να είναι ανάμεσα 40-50 χρόνων, βρέθηκε κρεμασμένος σε δένδρο σε πλατεία του Κερατσινίου η οποία βρίσκεται στις οδού Γιαννιτσών και Αγίου Όρους.

Σήμανε συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία η οποία έφτασε αμέσως στο σημείο και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Με πληροφορίες  από το newsdeast και την ομάδα του fyllokaiftero1. Ε.Δ.Ο

 fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Γιάννενα : Ρομά φοβούμενοι ο,τι θα τον πεθάνουν με την διασωλήνωση μπούκαραν στο νοσοκομείο και άρπαξαν ασθενή τους με κορωνοϊό


 

Ένα ασύλληπτο περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μια ομάδα Ρομά εισέβαλε στο νοσοκομείο απειλώντας το προσωπικό να τους πει που βρίσκεται ο γνωστός τους που νοσηλευόταν με κορωνοϊό.





«. Ομάδα ρομά με απειλητικές διαθέσεις μπήκαν στο νοσοκομείο απειλώντας στο θυρωρείο τους συναδέλφους. Πήγαν πρώτα στο χώρο υπόπτων κρουσμάτων και εψαχναν έναν δικό τους ασθενή. Τους είπαν οι νοσηλευτές ότι είναι στην κλινική κορωνοϊού. Μπήκαν στη κλινική χωρίς προστασία βρήκαν και άρπαξαν τον ασθενή με τον όρο. Έσπρωχναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Επιτέθηκαν και σε αστυνομικό που κατέφθασε στο νοσοκομείο» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Οι εξαγριωμένοι Ρομά κατάφεραν τελικά να φύγουν από το νοσοκομείο με τον ασθενή και να διαφύγουν από τις αρχές. 
 
Κάτι ξέρουν η Ρομα...πολύ  περισσότερα, από έναν υποτίθεται μορφωμένο πλην ηλίθιο υποτακτικό βλάκα των τσιρακιών.


 Με πληροφορία από το  newsbreak.gr

 

Απειλές κατά του λαού από το γυρολόγο Χρυσοχοϊδη: Θα σφραγιστούν περιοχές ακόμη και σπίτια αν κάνουμε του κεφαλιού μας

Το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Ελευσίνας στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής και υγειονομικοί φορείς.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:

«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι…

Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

 

Τίτλος σχόλιο Ε.Δ.Ομάδα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Σοκ στην Βουλή: Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα φοράμε μάσκες και μετά το εμβόλιο...

Τελευταία ενημέρωση 16/12/2020 5:12 μ.μ




.

 

 

 

 

 fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 
 

 

Εφιάλτης στο Χαλάνδρι ενώ η Αστυνομία ψάχνει πολίτες χωρίς μάσκα : Κουκουλοφόροι εισέβαλαν με βαριοπούλες και λήστεψαν οικογένεια


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2020, 4:09 μ.μ

Τον απόλυτο εφιάλτη βίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας μια οικογένεια στο Χαλάνδρι, όταν τέσσερις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι με βαριοπούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές «μπούκαραν» σε οικία της οδού Φιλικής Εταιρείας λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας αφού έσπασαν με βαριοπούλα την πόρτα. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον 1ο όροφο που βρίσκονται τα τρία υπνοδωμάτια, όπου κοιμόντουσαν η 70χρονη ιδιοκτήτρια, ο σύζυγος και η κόρη τους και, αφού κατέβασαν την ηλικιωμένη στο ισόγειο, της ζήτησαν να τους δώσει χρήματα και κοσμήματα.

Για να την πιέσουν μάλιστα δεν δίστασαν να ανέβουν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η κόρη της και να την σύρουν από τα μαλλιά στο ισόγειο. Τρομαγμένη η γυναίκα τούς υπέδειξε μια τσάντα που περιείχε 8.000 ευρώ ενώ τους έδωσε και κοσμήματα. Όμως οι κακοποιοί επέμεναν να τους δώσει και άλλα. Τότε η 70χρονη τούς είπε ότι υπάρχει χρηματοκιβώτιο στο υπόγειο του σπιτιού, αλλά έχει χάσει τα κλειδιά. Έτσι οι δράστες το ξήλωσαν και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε η γυναίκα, το χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όση ώρα οι κουκουλοφόροι έκαναν άνω κάτω το σπίτι, ο σύζυγος, που κοιμόταν στο τρίτο υπνοδωμάτιο, δεν κατάλαβε το παραμικρό.

 

 

 

 fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

 

Οργισμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Μαξίμου - Σε ανοικτό «πόλεμο» εστίαση & κυβέρνηση

.

Οργισμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Μαξίμου - Σε ανοικτό «πόλεμο» εστίαση & κυβέρνηση

Εκλεγμένοι εκπρόσωποι της εστίασης προσήχθησαν από την ΕΛΑΣ μετά από διαμαρτυρία τους σήμερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για την εξόντωση που τους έχει επιβληθεί από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους. 

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προανήγγειλαν κινητοποιήσεις, που αν γίνουν θα ταράξουν συθέμελα το Μαξίμου και την κυβέρνηση.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Ένα απλό πανό με τρία άτομα πήγαμε και σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και μας είπαν ότι απαγορεύεται. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Έχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» είπε ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού κι Επισιτισμού.

«Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» πρόσθεσε ο κ. Χότζογλου και πρόσθεσε:

«Προτιμήσαμε να στείλουμε το μήνυμά μας τρεις εκπρόσωποι κι όχι να εξαγγείλουμε κινητοποίηση και να κατεβάσουμε στο δρόμο 1.500 άτομα.»



.

 

 

 Pronews

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης «έκοψαν» πρόστιμο σε καρκινοπαθή που μετακινήθηκε εκτός νομού για χημειοθεραπεία!

Οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης «έκοψαν» πρόστιμο σε καρκινοπαθή που μετακινήθηκε εκτός νομού για χημειοθεραπεία!

Οι δυνάμεις ασφαλείας ακολουθούν «κατά γράμμα» τις εντολές κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων οι οποίοι έχουν δώσει σαφείς εντολές για «κανένα έλεος» στην επιβολή των εξοντωτικών προστίμων , ούτε καν στους καρκινοπαθείς! 

Αυτό το κατάλαβε με επώδυνο τρόπο μία καρκινοπαθής η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, ωστόσο σε μπλόκο αστυνομικός έκοψε πρόστιμα για μετακίνηση εκτός νομού και «υπεραριθμία» σε εκείνη και την κόρη της! 

​Συγκεκριμένα η κόρη της καταγγέλλει: 

«Εμείς συνεργαζόμαστε από την αρχή με μια νοσηλειακή εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία μεταφοράς του ασθενή. Σαν λευκό ταξί. Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Χρειάζεται ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για αναπηρικά καροτσάκια, καθώς η μητέρα μου είναι πάνω σε καροτσάκι.

Καθώς επιστρέφαμε από την κλινική της Θεσσαλονίκης στη Βέροια, ήμασταν ο οδηγός, ο συνοδηγός ο οποίος είναι και τραυματιοφορέας, εγώ ως συνοδός στο πίσω κάθισμα και στο πίσω η μητέρα μου πάνω στο καροτσάκι», είπε η Αθηνά, κόρη της καρκινοπαθούς, και συνέχισε

«μας σταματάει η Τροχαία στα διόδια, μας κοιτάει από το παράθυρο κι εγώ είμαι σίγουρη ότι θα μας πει “περάστε, παρακαλώ”, ότι θα μας διευκολύνει δηλαδή. Μας είπε είστε υπεράριθμοι, φέρτε μου τις ταυτότητές σας. "Η κυρία δεν έχει ταυτότητα, έχει βιβλιάριο, γιατί δεν έχει ταυτότητα".

Τέλοσπάντων, μας λέει πως πρέπει να μας γράψει γιατί είμαστε υπεράριθμοι. Έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα – και στην καρκινοπαθή. Μισή ώρα προσπαθούσαμε να του εξηγήσουμε την κατάσταση. Ήταν τόσο απαθής, όσο και να τους εξηγούσαμε την εμφανέστατη κατάσταση, μας έλεγε “κάντε ένσταση”.

Πάντα έχω μαζί μου μια τσάντα με παραπεμπτικά και εξετάσεις. Φυσικά τα έχουμε καταθέσει όλα στην ένσταση. Ήταν ανένδοτος. Ήταν πολύ λυπηρό. Η μητέρα μου με δύσπνοια να προσπαθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της Τροχαίας, ότι το όνομα του πατέρα της που έχει πεθάνει από το ‘80...».


Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου δυνάμεις ασφαλείας κατόπιν κυβερνητικών εντολών εξαντλούν την αυστηρότητά τους καθώς μέχρι στιγμής έχουν κόψει πρόστιμα σε άστεγους, χαμηλοσυνταξιούχους και άπορους για «ψύλλου πήδημα»! 

 

Pronews

 fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 
 

 

Στο Ευρωδικαστήριο στέλνουν την Κυβέρνηση οι συνταξιούχοι για τα «πετσοκομμένα» αναδρομικά

Τι αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων

 facebook sharing buttonprint sharing button

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος μιλά στη «δημοκρατία» για τις άμεσες κινήσεις του Δικτύου και των άλλων οργανώσεων συνταξιούχων και τις προσφυγές που κατατίθενται την Πέμπτη. Για να μη χαθεί το 2015 (παραγράφεται), όποιος καταθέσει αγωγή μετά την 1-1-2021 πρέπει να καταθέσει αίτηση περί μη παραγραφής διαστήματος στον αρμόδιο φορέα.

  • Συνέντευξη στον Σπύρο Γεράρδη

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταθέτουν την Πέμπτη οργανώσεις συνταξιούχων κατά της απόφασης της κυβέρνησης να τους καταβάλει ψαλιδισμένα τα αναδρομικά κατά 2,5 δισ. ευρώ, αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.

Ο κ. Χατζόπουλος καλεί ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην ορθή καταβολή των αναδρομικών, αυτών που προέρχονται από την απόφαση του ΣτΕ αλλά και λόγω της αύξησης στις προσωρινές συντάξεις και υπογραμμίζει ότι είναι ανέφικτη η εφαρμογή του νόμου για τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης πριν από τον Απρίλιο του 2021.

  • Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυθαίρετη ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά της περιόδου 2015-2016. Από την πλευρά σας, είχατε προαναγγείλει συνέχιση των διεκδικήσεων. Πρέπει οι συνταξιούχοι να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες άμεσα, ώστε να μην παραγραφούν οι αξιώσεις τους;

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων με άλλα τρία σωματεία και δικηγόρο τον κ. Λουκά Αποστολίδη κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στις 21/10/2020 κατά της Υπουργικής Απόφασης μέσω της οποίας παρανόμως διευθέτησε τις επιστροφές των χρημάτων η κυβέρνηση. Για τη σπουδαιότητα της υπόθεσης, προσδιορίστηκε ήδη η δικάσιμος της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 15/1/2021. Επίσης, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί από τον κ. Αποστολίδη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απόφαση του 11μήνου του ΣτΕ, όπου το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων θα είναι παρεμβαίνον. Υπάρχουν πεδία διεκδίκησης για τα δώρα σε κύρια και επικουρική καθώς και για τις περικοπές της επικουρικής έως το τέλος του έτους (Ν.4093/12, Ν.4051/12). Για να μη χαθεί το 2015 (διότι παραγράφεται), όποιος θα καταθέσει αργότερα αγωγή, δηλαδή μετά την 1-1-2021, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση περί μη παραγραφής διαστήματος στον αρμόδιο φορέα.

  • Συνεχίζονται οι καταγγελίες από συνταξιούχους για μη ορθή καταβολή ακόμη και των ψαλιδισμένων αναδρομικών.

Καταρχάς δεν είναι εύκολο για τον καθένα να ελέγξει αν τα χρήματα που έλαβε είναι ορθά. Σε εκατοντάδες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι καταβλήθηκε μόλις ένα μέρος από το ποσό που επρόκειτο να χορηγηθεί. Το ΕΝΔΙΣΥ έχει στη διάθεσή του πάλι αρκετά παραδείγματα συνταξιούχων που, με βάση το εκκαθαριστικό τους, άλλα ποσά έπρεπε να λάβουν και άλλα, πολύ λιγότερα, τελικά έλαβαν ή δεν έλαβαν καθόλου χρήματα. Περιμένουμε το επόμενο διάστημα, όσο και αν ο αρμόδιος υπουργός επιμένει ότι είναι ανυπόστατα όσα γράφονται, να επιστραφούν τα αναδρομικά σωστά στους δικαιούχους και να σταματήσουν να εμπαίζουν ηλικιωμένους και τόσο ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

  • Το υπουργείο αδυνατεί να εφαρμόσει θετικές ρυθμίσεις που το ίδιο θέσπισε, με τελευταίο παράδειγμα την αύξηση των ποσοστών στις προσωρινές συντάξεις.

Καταρχάς, ως ΕΝΔΙΣΥ ζητάμε νομοθετική ρύθμιση για αύξηση και στις προσωρινές συντάξεις του Δημοσίου, αρκετές εκ των οποίων εκκρεμούν από το 2016. Παράλληλα διαπιστώθηκε τεχνικό λάθος σε κάποια υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ, με αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες από το σύνολο των 34.000 περιπτώσεων προσωρινών συντάξεων να μην ενσωματώσουν ούτε τις αυξήσεις που ορίζει ο νόμος (80% αντί για 50% επί του μισθού του δικαιούχου κατά το τελευταίο έτος εργασίας του) ούτε όμως και τα αναδρομικά 15 μηνών που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη εφαρμογή της διάταξης. Μάλιστα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ απέστειλαν επιστολή ήδη από τις 24 Νοεμβρίου προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημερώνοντας για το πρόβλημα και ζητώντας χρόνο για την επίλυσή του. Ο κ. Βρούτσης τα γνωρίζει όλα αυτά; Τι απαντά στους συνταξιούχους, που μάταια περίμεναν όλη την εβδομάδα να δουν αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις τους; Τι τους απαντά που δεν έλαβαν ούτε τα αναδρομικά 15 μηνών που δικαιούνται; Πάλι θα εκδίδει ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες; Καλύτερα θα ήταν να προσπαθήσει να διορθώσει το μπάχαλο που επικρατεί στα «του οίκου του» και να πάψει να ταλαιπωρεί τους συνταξιούχους. Ας μην ξεχνά ότι οι αυξήσεις αυτές αφορούν «προσωρινές συντάξεις», δηλαδή αναφέρονται σε συνταξιούχους οι οποίοι μάταια επί σειρά ετών περιμένουν να λάβουν ολόκληρη τη σύνταξή τους. Ντροπή!

  • Παρατηρούνται καθυστερήσεις σε σχέση με τον Ν.4670/20, που προβλέπει αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν άνω των 30 ετών ασφάλισης. Ο υπουργός Εργασίας υπόσχεται υλοποίηση του νόμου στις αρχές του νέου έτους. Είναι όμως αυτό εφικτό;

Τον Οκτώβριο ο υπουργός ανήγγειλε ότι στο τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει ο επανυπολογισμός, θα έχει αλλάξει ο συντελεστής στην ανταποδοτική σύνταξη και θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις σε παλιούς και νέους συνταξιούχους και θα πάρουν και τα αναδρομικά τους. Μήπως τα είδατε εσείς; Αλλο τόσο τα είδαμε και εμείς! Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Από τη στιγμή που δεν έχουν επανυπολογιστεί για πρώτη φορά με τον νόμο Κατρούγκαλου περίπου 300.000 συντάξεις, που θα πρέπει να υπολογιστούν φάκελο φάκελο (αν υπάρχει ο φάκελος – αν δεν υπάρχει;), πώς θα προχωρήσουν σε δεύτερο επανυπολογισμό; Εως σήμερα οι συνταξιούχοι αυτοί δεν έχουν δει ούτε ένα ενημερωτικό σημείωμα από το τέλος του 2018.

  • Καταγγείλατε ότι ο κ. Βρούτσης «ξέχασε» να δώσει την προσαύξηση για όσους έχουν παράλληλο χρόνο ασφάλισης και το ύψος των οφειλομένων είναι υπέρογκο.

Πολλά ξεχνάει ο κ. Βρούτσης. Οι δικαιούχοι της παράλληλης σύνταξης που έχουν καταθέσει αίτηση σύνταξης από το 2016 ανέρχονται σε 62.400 με κόστος 660.000.000 ευρώ (χωρίς να τα συμπεριλάβουν στον Προϋπολογισμό του 2021) και έως σήμερα η σύνταξή τους δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι εξαγριωμένοι και απειλούν με μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα και αγωγές γιατί δεν δέχονται να εμπαίζονται από υπουργούς και διορισμένους διοικητές της προηγούμενης αλλά και της τωρινής κυβέρνησης. Δεν έχει πληρωθεί από το 2016 έως σήμερα ούτε μία σύνταξη με προσαύξηση για την παράλληλη ασφάλιση.

Χαώδης η κατάσταση στα Ταμεία, οι εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονται σε 420.000!

  • Έπειτα από μεγάλη πίεση η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις. Εκτιμάτε ότι είναι πλήρη τα στοιχεία αυτά;

Κατά την άποψή μας, η χαώδης κατάσταση που επικρατούσε στα Ταμεία συνεχίζει να υπάρχει και σήμερα. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τον Μάιο του 2018 είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. Υπάρχουν συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή χωρίς 1 ευρώ στην τσέπη τους, διότι δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, σε τι κατάσταση απελπισίας έχουν φτάσει αυτοί οι άνθρωποι, όταν η σύνταξή τους εκκρεμεί δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια. Υπάρχουν, βέβαια, και «οι τυχεροί» που ζουν με 380-600 ευρώ, διότι λαμβάνουν προσωρινή. Για το ΕΝΔΙΣΥ οι εκκρεμότητες ανέρχονται σε 420.000 έως σήμερα. Ας αποφασίσει να δώσει τις συντάξεις και ας αφήσει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ο υπουργός.

  • Σας ασκείτε η κριτική ότι με τις ενέργειές σας ωθείτε τους συνταξιούχους σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες και πολυετή ταλαιπωρία. Κερδίζουν κάτι απ’ όλο αυτό;

Δεν οδηγεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων τους συνταξιούχους σε αγωγές και ατέρμονους δικαστικούς αγώνες, αλλά η κυβέρνηση που δεν εκτελεί ή παραποιεί δικαστικές αποφάσεις ανώτερων δικαστηρίων. Το ΕΝΔΙΣΥ πρώτο το 2014 ενημέρωσε για το θέμα των αγωγών και, όταν έφτασε η εκδίκαση των υποθέσεων και η μία θετική απόφαση διαδεχόταν την άλλη και μάλιστα για διάστημα πενταετίας και έντοκα (6% ανά έτος), η κυβέρνηση προσπάθησε να ανακόψει την πορεία των αποφάσεων με το να καταθέσει προσφυγή ο e-ΕΦΚΑ στο ΣτΕ. Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση παραποιείται από την κυβέρνηση, επιστρέφοντας περικοπές των Ν.4093/12 και Ν.4051/12 μόνο στην κύρια (ενώ η απόφαση αφορούσε όλες τις συντάξεις). Και μην ξεχνάμε και την απόφαση του ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης για τον επανυπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων που το ΕΝΔΙΣΥ κατέθεσε πρώτο και οδήγησε στην απόφαση για αλλαγή του συντελεστή ανταποδοτικότητας στις κύριες και στην επιστροφή αναδρομικών στις επικουρικές.

 

 fyllokaiftero1.blogspot.com το σάιτ για το δημόσιο συμφέρον, στην υπηρεσία των πολλών - στην υπηρεσία το απλού πολίτη.

 

 Υποστηρίξτε το fyllokaiftero1.  με τοποθέτηση διαφημιστικού για την προβολή σας,ως επαγγελματίες, για ανεξάρτητη ενημέρωση.

 Το fyllokaiftero1.blogspot.com   είναι μια σελίδα ανεξάρτητης  ειδησεογραφίας, που προσφέρει στους αναγνώστες του έγκυρη ενημέρωση για την Καστοριά, την Δυτική Μακεδονία, και όλη την Ελλάδα 

Το fyllokaiftero1.blogspot.com  δεν χρηματοδοτείται από καμία άλλη πηγή, παρά μόνο από τους αναγνώστες του. Δείτε πώς μπορείτε να μας στηρίξετε.

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina