07 Νοεμβρίου 2019

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 - Tι θα πληρώσουμε


kykloforia0

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet και να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής

Από το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκαν και είναι διαθέσιμα στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας 2020. Για φέτος υπολογίζονται όπως και το 2019, καθώς οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.

Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.


Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας ΕΔΩ

Οι προθεσμίες πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) πρόστιμα, ως εξής:

- 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.

- 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο.

- 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι μικρότερα των 30 ευρώ.

Μπορείτε να μπείτε στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ για να μάθετε το ποσό που θα πληρώσετε και να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο πληρωμής με ΚΛΙΚ ΕΔΩ 




 protothema.gr

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΝΕΟΛΑΙΑ στα Γιαννιτσά: Πορεία μαθητών «Απελάστε τους λαθραίους. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες» [ΒΙΝΤΕΟ]


«Απελάστε τους λαθραίους. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες» γράφει το πανό που αναρτήθηκε σε σχολείο στα Γιαννιτσά, που τελεί υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή...

Πορεία με συνθήματα κατά των προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μαθητές του ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.

Οι μαθητές κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω από τα σχολεία οι λαθρομετανάστες» και τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή», κινήθηκαν στους δρόμους της πόλης.

Σημειώνεται πως από σήμερα το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να αντιδρούν στη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το OPEN οι μαθητές ανήρτησαν πανό στο σχολείο που γράφει: «Απελάστε τους λαθραίους. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες»…

.




Με πληροφορίες από: OPEN, logospellas, thestival,
ksipnistere.com

Περίπου 4000 Τζιχαντιστές του ISIS με ευρωπαϊκά διαβατήρια επιστρέφουν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας


Οι “παλικαράδες” του Ισλαμικού Κράτους που έκοβαν κεφάλια στις εποχές της δόξας τους που εξέθρεψε η “Αραβική Άνοιξη” της Νέας Τάξης, επιστρέφουν τώρα στις χώρες της Ευρώπης που τους εξέθρεψε και τους ανέδειξε

.
Περίπου 4.000 τζιχαντιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια, περιλαμβάνει η λίστα που έχουν στη διαθέσή τους οι ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στη χώρα, εξτρεµιστών από τις εµπόλεµες ζώνες της Μέσης Ανατολής.Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι εξελίξεις στη βόρεια Συρία, μετά την τουρκική εισβολή, μπορεί να οδηγήσουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είναι υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο να επιχειρήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη.

Όπως ανέφεραν στο «Έθνος της Κυριακής» στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ανησυχία των Ευρωπαίων έχει εκφραστεί επανειληµµένα προς τους αρµόδιους Ελληνες αξιωµατούχους. Και αυτό γιατί η Ελλάδα είναι ένας από τους µεταβατικούς σταθµούς που θα µπορούσαν να χρησιµοποιήσουν οι τζιχαντιστές. Οι ίδιες πηγές εξηγούν την ιδιαιτερότητα της κατάστασης και τον νευραλγικό ρόλο της χώρας µας: «Ασκείται πίεση από τους Ευρωπαίους, διότι οι έλεγχοι στις πρώτες χώρες εισόδου στην Ευρώπη είναι οι πιο σηµαντικοί. Εάν ένας τροµοκράτης καταφέρει να περάσει στην Ελλάδα απαρατήρητος, αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι εισήλθε στην Ευρώπη απαρατήρητος. Ο διαβατηριακός έλεγχος γίνεται στην πρώτη χώρα εισόδου.
Στην περίπτωση που ένας τζιχαντιστής ταξιδέψει από τη χώρα µας σε άλλη χώρα της ΕΕ, πιθανότατα να µην περάσει ξανά από διαβατηριακό έλεγχο, όπως προβλέπεται από τη συνθήκη του Σένγκεν. Σκεφτείτε, λοιπόν, να περάσει κάποιος τζιχαντιστής από την Ελλάδα, η οποία δεν αποτελεί στόχο του Ισλαµικού Κράτους, και στη συνέχεια να χτυπήσει σε κάποιο κράτος της ΕΕ».

Μέχρι στιγµής στις λίστες των ευρωπαϊκών Αρχών υπάρχουν περίπου 4.000 ονόµατα µαχητών µε ευρωπαϊκά διαβατήρια, τα οποία σε περίπτωση που χρησιµοποιηθούν σε οποιοδήποτε σηµείο ελέγχου θα «χτυπήσουν» στα ηλεκτρονικά συστήµατα και θα σηµάνει συναγερµός. Πρόκειται για µετανάστες δεύτερης γενιάς από τη Γαλλία, τη Γερµανία, το Ηνωµένο Βασίλειο και άλλες χώρες, οι οποίοι έχουν «ρίζες» στις χώρες αυτές, σημειώνει η εφημερίδα.
Τονίζεται, ωστόσο, ότι ο «επαναπατρισµός» τους δεν συνεπάγεται απαραίτητα τροµοκρατική δράση. Για παράδειγμα, ίσως κάποιοι να αποφασίσουν την «κατάπαυση του πυρός». Επίσης, δεν θεωρείται δεδοµένο ότι όλοι οι Ευρωπαίοι τζιχαντιστές που θα θελήσουν να γυρίσουν πίσω θα διέλθουν από τη χώρα µας. Τα κλιµάκια της Αντιτροµοκρατικής και της ΕΥΠ, πάντως, έχουν ενισχυθεί σε προσωπικό εδώ και αρκετούς µήνες, προκειµένου να ενταθούν οι έλεγχοι υπόπτων για τροµοκρατία. Στόχος είναι να εντοπιστούν άτοµα που µπορεί να εισέλθουν στη χώρα είτε µε πλαστά διαβατήρια είτε µε «ελλιπή» ταξιδιωτικά έγγραφα. Για την τελευταία περίπτωση υπάρχει φόβος δήλωσης ψευδών στοιχείων και έτσι οι αστυνοµικοί δείχνουν µεγαλύτερη προσοχή.

Οι Αρχές θεωρούν δεδοµένο ότι ο τροµοκράτης που θα φτάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα δεν θα δείξει το ευρωπαϊκό του διαβατήριο, το οποίο θεωρείται «καµένο» (γνωστό στις Αρχές). Η λίστα µε τους «Ευρωπαίους» υπόπτους είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες λίστες µε καταγεγραµµένους τροµοκράτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις διασταυρώσεις στοιχείων η Αντιτροµοκρατική έχει δυνατότητα ενδελεχούς εξέτασης κινητών τηλεφώνων. Υπάρχει δηλαδή εξοπλισµός που µπορεί να φανερώσει το σύνολο των επικοινωνιών του υπόπτου και όλες τις διακλαδώσεις των τηλεφωνηµάτων του. Εάν κριθεί απαραίτητο, µπορεί να γίνει ακόµα και ανάκτηση δεδοµένων που µπορεί να έχουν διαγραφεί από τη συσκευή.
Η Αστυνοµία θέλει να αποτρέψει τη διαδικασία που µπορεί να χρησιµοποιήσουν εξτρεµιστές και περιγράφεται από αστυνοµικές πηγές ως εξής: «Ο ύποπτος φτάνει σε ελληνικό έδαφος ως πρόσφυγας, υποβάλλει αίτηµα για άσυλο, αρχίζει να ζει σε hotspot και ταυτόχρονα αναζητά κυκλώµατα για να του φτιάξουν πλαστό διαβατήριο. Υστερα από την πάροδο αρκετών µηνών, αγοράζει ένα καλό αντίγραφο διαβατηρίου και προσπαθεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Οταν το αίτηµα ασύλου του εξεταστεί και οι Αρχές τον αναζητούν για να του επιδώσουν το απορριπτικό αποτέλεσµα, έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα. Η έκδοση πλαστού εγγράφου εντός Σένγκεν είναι πολύ µεγαλύτερο πρόβληµα σε σχέση µε το να προσπαθήσει κάποιος να εισέλθει µε πλαστό έγγραφο σε κράτος-µέλος της ΕΕ».

Το 2015 οι ελληνικές Αρχές είχαν δείξει αντανακλαστικά στην περίπτωση του 25χρονου τροµοκράτη Α.Α., ο οποίος ανατινάχθηκε στο Μπατακλάν. Ο Σύρος είχε φτάσει στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου 2015 µαζί µε ακόµα 198 µετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε υπερφορτωµένες λέµβους. Σε αντίθεση µε άλλα ευρωπαϊκά κράτη από τα οποία πέρασε στον δρόµο για τη Γαλλία, ο τροµοκράτης καταγράφηκε κανονικά στο σύστηµα EURODAC στο Α.Τ. Λέρου. Την περίοδο της σύλληψής του στη χώρα µας δεν ήταν στις λίστες µε τους υπόπτους για τροµοκρατία και έτσι δεν είχε σηµάνει συναγερµός.

Με στοιχεία από την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»

odosdrachis.gr

Η ΝΔ διέγραψε το μέλος της Ιωάννη Σαντετσίδη από την Κοζάνη γιατί έγραψε την αλήθεια του λαού στο FB για τους παράνομους μετανάστες

Εγραψε αυτό που γράφουν και λένε εκατομμύρια  Ελληνες πολίτες για τη ψυχολογική βία που έχουν υποστεί, με τη παράνομη εισροή παράνομων μεταναστών, και τον διέγραψαν με συνοπτικές διαδικασίες.



Στη διαγραφή του Ιωάννη Σαντετσίδη προχώρησε η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αποφασίζει τη διαγραφή του κου Σαντετσίδη Ιωάννη του Χαραλάμπους από μέλος του Κόμματος, καθώς και την απώλεια των δικαιωμάτων και αξιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».
 
Η απόφαση για τη διαγραφή του Ιωάννη Σαντετσίδη
Σημειώνεται ότι η ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του Ι. Σαντετσίδη μετά από ρατσιστική ανάρτηση που έκανε σε βάρος των μεταναστών στο Facebook.

Η ρατσιστική ανάρτηση του Ιωάννη Σαντετσίδη

O Σαντετσίδης προκάλεσε σάλο πριν από λίγες ημέρες, αφού σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωνε κατά των μεταναστών και των προσφύγων, αναφέροντας: «Στο Αιγαίο Ρίξτε τους».


Εγραψε αυτό που γράφουν και λένε εκατομμύρια  Ελληνες πολίτες για τη ψυχολογική βία που έχουν υποστεί, με τη παράνομη εισροή παράνομων μεταναστών, και τον διέγραψαν με συνοπτικές διαδικασίες.




Με πληροφορία από το  iefimerida.gr 
fyllokaiftero1blogspot.com


 

Ρητορική μίσους από τον Δ.Βίτσα ; Προτρέπει σε... εμφύλιο πόλεμο για «να τιμωρηθούν από τον δημοκρατικό κόσμο» όσοι τρώνε χοιρινό!


Ρητορική μίσους από τον Δ.Βίτσα κατά των Ελλήνων 
Ο Δ.Βίτσας προτρέπει σε... εμφύλιο πόλεμο για «να τιμωρηθούν από τον δημοκρατικό κόσμο» όσοι τρώνε χοιρινό!
Νέο παραλήρημα από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, τρομάρα του, τον Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος ζήτησε ουσιαστικά... εμφύλιο πόλεμο για «να τιμωρηθούν από τους δημοκράτες» όσοι πολίτες ψήνουν, τρώνε χοιρινό και πίνουν αλκοόλ κοντά σε μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες!

Μετά την κυβέρνηση και την αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Ντόρα Μπακογιάννη που είτε έμμεσα (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) είτε άμεσα (η Μπακογιάννη) τάχθηκαν κατά του ψησίματος χοιρινού, έρχεται ο Δ.Βίτσας, ο οποίος το πήγε ακόμα παραπέρα από εκεί που το πήγε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης που ζήτησε την ποινικοποίηση του ψησίματος χοιρινού κρέατος και την πόση αλκοόλ κοντά σε μουσουλμάνους και ζητά από τους «δημοκρατικούς πολίτες να περάσουν σε πράξεις αυτοδικίας κατά των οργανωτών μπάρμπεκιου»!

Σε ερώτησή του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην Βουλή ο Δημήτρης Βίτσας, αφού επικρότησε την στάση της κυβέρνησης απέναντι στους παράνομους αλλοδαπούς μετανάστες με την φράση «Η κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει να έμαθε και να κατάλαβε πραγματικά ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου αλλά ο πόλεμος, η κρίση, η φτώχεια, η κλιματική αλλαγή», είπε το εξής ανατριχιαστικό:
«Τελευταία έχουμε τους ενωμένους χοιρινομεθύστακες, τους οποίους ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης πρόθυμα προβάλουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο δημοκρατικός κόσμος θα αντισταθεί και θα τους τιμωρήσει»!

Αρα, αν δεν νομοθετήσει η κυβέρνηση (όχι ότι απέχει πολύ) την απαγόρευση ψησίματος χοιρινού και πόσης αλκοόλ κοντά σε μουσουλμάνους παράνομους μετανάστες, «θα αναλάβει ο δημοκρατικός κόσμος να συνετίσει τους παράνομους», κατά τον Δ.Βίτσα!

Και το ερώτημα είναι πώς θα συμβεί αυτό; Πώς θα αντισταθεί και πώς θα τους τιμωρήσει ο δημοκρατικός κόσμος τους «παραβάτες»; Οπως το 1944 με τις σφαγές στην Αθήνα; Οπως το 1946-1949 με τις πηγάδες και τις μαζικές εκτελέσεις; Μήπως αυτό που προτρέπει ο Δ.Βίτσας είναι σε εμφύλιο πόλεμο; Και ποιος θα του απαντήσει;

pronews.gr

Αναστέλλεται την έναρξη λειτουργίας 37 νέων ΑΕΙ- Συμπεριλαμβάνεται και της Δυτικής Μακεδονίας








Πρόκειται για τμήματα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020–21 - Δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, θεωρείται ότι έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους - Δείτε αναλυτικά τα τμήματα 

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.
Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως τα τμήματα αυτά ιδρύθηκαν στην πλειοψηφία τους με προσωπικές βουλευτικές τροπολογίες.
Κάθε βουλευτής προεκλογικά, πήγαινε μια τροπολογία με την οποία ζητούσε να συσταθεί Πανεπιστημιακό τμήμα στο νομό του και του την περνούσαν.

Τα τμήματα αυτά, που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια, θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ’ επέκταση όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτό έχουν ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από πελατειακές λογικές και ευκαιριακές διευθετήσεις.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, θεσμοθέτησε πριν μερικούς μήνες μια σειρά από τμήματα σε όλη τη χώρα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά, αναδιατάσσοντας τον ακαδημαϊκό χάρτη. Τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν:

• χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,

• χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,

• χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,

• χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις,

• ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής,
υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Όπως είναι φυσικό, ορισμένα από τα νέα αυτά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σε υποδομές και προσωπικό, χωρίς να μπορεί να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των μελλοντικών φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναστέλλουμε τη λειτουργία των 37 αυτών νέων τμημάτων με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Στόχος μας είναι να επανεξεταστεί η ανάγκη δημιουργίας τους συνολικά από τη νέα ενισχυμένη Ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και μετά από την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Το ίδιο θα ισχύει και για οποιαδήποτε νέα τμήματα πρόκειται να ιδρυθούν στο μέλλον, αλλά και για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη εν συνόλω. Δεν είναι απλώς θέμα χρηστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της πολιτείας, αλλά πρωτίστως ευθύνη και χρέος απέναντι στους νέους και τις νέες που προσδοκούν πρόσβαση σε ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια και σε πτυχία με αντίκρισμα. Και παράλληλα μια ευκαιρία για να βελτιστοποιήσουμε τις αναπτυξιακές προοπτικές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, εργαζόμαστε εντατικά και θα καταθέσουμε τις επόμενες εβδομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή για την ανώτατη εκπαίδευση. Σκοπεύουμε να την ενδυναμώσουμε και να την καταστήσουμε βασικό εταίρο διαμόρφωσης πολιτικής για την ανώτατη εκπαίδευση, αποκεντρώνοντας παράλληλα μια σειρά από εξουσίες με τη μεταφορά τους εκεί που πραγματικά πρέπει να ανήκουν. Η Παιδεία μας έχει ανάγκη από τη χάραξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής, στη βάση ευρύτερων συναινέσεων και με διάρκεια που υπερβαίνει τη θητεία μιας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ενδυνάμωση των θεσμών και τη συνεπή τήρηση διαδικασιών.

Είναι ευκαιρία να αλλάξουμε παθογένειες ετών με τόλμη, βάζοντας τέλος σε πρακτικές που στερούν από τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας την Παιδεία που τους αξίζει. Και στην κατεύθυνση αυτή θα αναζητήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, ακούγοντας τις προτάσεις όλων για το βέλτιστο τρόπο διαμόρφωσης του ακαδημαϊκού χάρτη με τις αναγκαίες διασφαλίσεις ποιότητας».







1pinakas
2pinakas
3pinakas
4pinakas
5pinakas


protothema.gr


          Τηλέφωνο επικοινωνίας: 697.8276141

           Email: fyllokaiftero@gmail.com

Δήμος Άργους Ορεστικού : Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης- Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Την Κυριακή 10 Νοέμβρίου , μια ημέρα πριν την Απελευθέρωση της Καστοριάς. 

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ… «ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ-ΤΖΙΧΑΝΤ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ? (βίντεο)

Προσοχή σκληρές εικόνες μην τις δείτε αν έχετε πρόβλημα καρδιάς




Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Μια πρόσφατα αποκαλυπτική φετφά της ISIS, διατάσει τους «συντρόφους» Μουσουλμάνους να… τρώνε άπιστους και να προσφέρουν τα όργανά τους ως μέσο για να σώσουν τις ζωές των Μουσουλμάνων που είναι άρρωστοι και λιμοκτονούν.
122615c2Στην εικόνα Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι στη Ραμάλα γιορτάζουν τρώγοντας ανθρώπινα όργανα, ανθρώπινη σάρκα απίστων.
Αυτό δεν ήταν ένα συμπέρασμα που εξήχθη βιαστικά και απερίσκεπτα. Η φετφά επικαλείται αναφορά της Ισλαμικής Ιερής Γραφής και Παράδοσης όπως επίσης και την άποψη διάσημων μουσουλμάνων στοχαστών όπως οι σχολές των Hanafi και Maliki.
Πράγματι, ο κανιβαλισμός δεν είναι ρητά απαγορευμένος από το Ισλάμ και ήταν πάντα ένα θέμα δημόσιας συζήτησης διότι στο Ισλάμ η ανθρωπινή ιδιότητα κάποιου κρίνεται από την σκέψη του και την πρακτική του στην εφαρμογή του Ισλάμ στην πράξη.
Έτσι, ένας μη-μουσουλμάνος δεν θεωρείται άνθρωπος και εφόσον δεν θεωρείται άνθρωπος μπορούν να τον μεταχειριστούν σαν ζώο. Εφόσον ο κανιβαλισμός δεν είναι ρητά απαγορευμένος, (σε αντίθεση με τη βρώση χοιρινού), κάποιος μπορεί να σκεφτεί ποιο είναι το πραγματικό ερώτημα. Δηλαδή το ερώτημα δεν είναι αν ο κανιβαλισμός είναι απαγορευμένος, αλλά το πόσο επιτρεπτός είναι.
Παρακάτω ένας Σύριος τζιχαντιστής κανιβαλιστής ο οποίος τρώει την καρδιά ενός νεκρού Σύριου στρατιώτη.
Για τον κανιβαλισμό στο Ισλάμ και για το πώς οι Μουσουλμάνοι μελετητές συμφωνούν ότι ο κανιβαλισμός είναι επιτρεπόμενος για το Ισλάμ υπάρχουν και άλλες αναφορές.
Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγους μήνες δημοσιοποιήθηκε μια φετφά που προβλήθηκε σε πολλά ειδησεογραφικά δελτία και η οποία ήταν από τον μουφτή της Σαουδικής Αραβίας, Abdul Aziz bin Abdullah, ο οποίος επιτρέπει τον κανιβαλισμό από έναν άντρα προς τη σύζυγό του αν… είναι πολύ πεινασμένος!
cm-copyΑλλά όπως αναφέρεται, το «να φάει τη γυναίκα του» επιτρέπεται μόνο σε μια περίπτωση : Αν είναι υπερβολικά πεινασμένος!  Μεταφράζοντας το κείμενο γράφει: «Μια Fatwa η οποία αποδίδεται στον Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας, Abdul Aziz bin Abdullah, η οποία επιτρέπει σε έναν άντρα να φάει τη γυναίκα του ή κομμάτια από το σώμα της αν ο σύζυγος βασανιζόταν από βαριά πείνα, προκάλεσε ανησυχία και συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η φετφά ερμηνεύεται σαν στοιχείο της θυσίας γυναικών και της υπακοής της γυναίκας στο σύζυγο της καθώς και την επιθυμία της τα δύο να ενωθούν σε ένα».
Για το ίδιο θέμα υπάρχει ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Daily Mail:
«Το Ισλαμικό Κράτος έχει επιβάλλει κυρώσεις στην αρπαγή των ανθρωπίνων οργάνων σύμφωνα με μια προηγουμένως απόρρητη απόφαση που πάρθηκε από τους ισλαμιστές λόγιους γιατί προκάλεσε ανησυχίες ότι βίαια εξτρεμιστικά γκρουπ μπορεί να εμπορεύονται μέρη του σώματος».
Η απόφαση που περιλαμβανόταν σε ένα έγγραφο του Ιανουαρίου του 2015 και που ερευνήθηκε από τους Reuters, έλεγε ότι το να πάρεις όργανα από έναν ζωντανό αιχμάλωτο για να σώσεις τη ζωή ενός Μουσουλμάνου, ακόμα και αν είναι θανάσιμο για τον αιχμάλωτο, είναι επιτρεπτό.
«Η ζωή του αποστάτη και τα όργανα του δεν χρειάζεται να τα σέβονται και μπορούν να τα λάβουν χωρίς να τιμωρηθούν», λέει το έγγραφο το οποίο είναι γραμμένο σε μορφή φετφά, ή αλλιώς η θρησκευτική απόφαση, από το Τμήμα Έρευνας και Fatwa του Ισλαμικού Κράτους.
«Όργανα τα οποία αν αφαιρεθούν τερματίζεται η ζωή του αιχμαλώτου: Η αφαίρεση αυτού του τύπου οργάνων επίσης δεν απαγορεύεται», λέει η Fatwa αριθμός 68 σύμφωνα με μια αμερικανική μετάφραση.
Το έγγραφο δεν είναι απόδειξη ότι το Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά εγκαινιάζει την τακτική της αφαίρεσης και του εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων, αλλά παρέχει θρησκευτική κατοχύρωση σε κάποιον που θα το κάνει βάσει της σκληρής ερμηνείας του Ισλάμ, κάτι το οποίο απορρίπτεται από τους περισσότερους Μουσουλμάνους. Προηγουμένως, το Ιράκ έχει κατηγορήσει το Ισλαμικό Κράτος για αφαίρεση ανθρωπίνων οργάνων και το εμπόριο τους με επιδίωξη το κέρδος.
Το σημαντικό είναι πως αυτό το έγγραφο δεν διευκρινίζει τον «αποστάτη», παρόλο που το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει μη-Μουσουλμάνους, όπως Χριστιανούς και Σιίτες Μουσουλμάνους καθώς επίσης και Σουνίτες Μουσουλμάνους οι οποίοι δεν ακολουθούν τις εξτρεμιστικές απόψεις του.

Ο κανιβαλισμός ο οποίος έχει ευρεία διάδοση στο Ισλάμ, προκαλεί διάφορες ασθένειες σε αυτούς που τον εφαρμόζουν.
Στην Παπούα, για παράδειγμα, στη Νέα Γουινέα, κυκλοφορεί μια πολύ σπάνια ασθένεια η οποία ονομάζεται Kuru. Η ασθένεια αυτή προήλθε από τον κανιβαλισμό και την κατανάλωση ανθρωπίνων οργάνων στην εκεί περιοχή, συγκεκριμένα εγκεφάλων και έχει τεκμηριωθεί από ανατολικά ειδησεογραφικά δελτία.
Παρακάτω ένα ρεπορτάζ το οποίο δείχνει την σχέση ανάμεσα στη φυσική μαγεία, τον τελετουργικό κανιβαλισμό και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο είναι η ασθένεια Kuru.
Μερικοί από τους ασθενείς Τζιχαντιστές με την ασθένεια αυτή στάλθηκαν από τη Συρία σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Γκαζιαντέπ στην Τουρκία για περαιτέρω εξέταση. Κάποιοι πέθαναν εφόσον το Kuru είναι 100% θανατηφόρο. Το Kuru είναι μεταδοτικό και έχει συμπτώματα από δερματικά έλκη και ιούς σύμφωνα με ένα δημοσίευμα των New York Times: «Το Kuru είναι μια πολλή σπάνια ασθένεια. Προκαλείται από μια μολυσματική πρωτεΐνη (prion) η οποία βρίσκεται σε μολυσμένο ανθρώπινο εγκέφαλο.»
Το Kuru βρίσκεται σε ανθρώπους στη Νέα Γουινέα οι οποίοι εξασκούσαν μια μορφή κανιβαλισμού στην οποία έτρωγαν τους εγκεφάλους νεκρών ανθρώπων ως μέρος ενός τελετουργικού κηδείας. Συνολικά σημειώθηκαν 8 με 20 περιπτώσεις Kuru στη Συρία.
Σε παλαιότερες έρευνες διαπιστώθηκε  ότι στην Νέα Γουινέα το Kuru διαδόθηκε λόγω «τελετουργικού επικήδειου κανιβαλισμού.» Είναι πολύ πιθανό ότι από αυτό το τελετουργικό ξεκίνησε η μόλυνση, από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές άρχισαν να τρώνε τη σάρκα των εχθρών τους.
Ο κανιβαλισμός δεν είναι κάτι ξένο στον κόσμο των Μουσουλμάνων επαναστατών. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν το Ισλάμ σαν μια συντηρητική θρησκεία, παρόμοια με το Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, δεν συνειδητοποιούν ότι από πολλές απόψεις το Ισλάμ δεν διαφέρει καθόλου σε πνεύμα από κάθε άλλη παγανιστική θρησκεία.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr
 



ΚΕΘΕΑ: Δεύτερο πόρισμα δείχνει οικονομικές παραβάσεις και κακοδιαχείριση



kikilias1


Το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Νέο πόρισμα, αυτή τη φορά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που εντοπίζει πλήθος οικονομικών παραβάσεων και κακοδιαχείρισης του ταμείου του ΚΕΘΕΑ κατέθεσε ο κ. Βασίλης Κικίλιας στην Βουλή εκθέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να υπερασπίζεται την προηγούμενη διοίκηση του φορέα.

«Καταθέτω το πόρισμα-έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων ΚΕΘΕΑ στο σύνολό τους από το ΓΛΚ και τους ελεγκτές του για την ελεγκτική περίοδο 1.7.2018 - 30.6.2019 περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση και είχε την πολιτική εποπτεία του ΓΛΚ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας για να απαριθμήσει ορισμένες από τις παραβάσεις:

Μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε το ΓΛΚ κάνει λόγο σε ευρήματα και κάνει συστάσεις για την οικονομική διαχείριση του φορέα:

- Μη ρεαλιστική κατάρτιση προϋπολογισμού εξόδων

- Να μην γίνονται δεσμεύσεις ποσών που δεν χρησιμοποιούνται

- Συστήνει να τηρούνται οι νόμοι μετά από εύρημα ότι η δαπάνη έγινε πρώτα και μετά επιχείρησαν να την νομιμοποιήσουν

- Να τηρούνται οι διατάξεις κατά την εξόφληση δαπανών

- Τα χρηματικά εντάλματα του ΚΕΘΕΑ κύτταρο τα ήλεγχε το ίδιο πρόσωπα. Δηλαδή αυτός που ενέκρινε τις δαπάνες και αυτός που έκανε την εκκαθάριση ήταν το ίδιο πρόσωπο

- Τα χρηματικά εντάλματα δεν έφεραν τα στοιχεία εκείνου που τα υπέγραφε. Ποιος έχει την ευθύνη;

- Μη τήρηση προβλεπόμενων διαδικασιών για προμήθειες από το ΚΕΘΕΑ σχήμα – χρώμα

- Ελλιπή δικαιολογητικά

- Μεγάλο ποσοστό απευθείας αναθέσεων και μη ύπαρξη προγράμματος προμηθειών. Που είναι η καλή οργάνωση οικονομικών που μας λέγατε;

- Μη ανάρτηση στην Διαύγεια των χρηματικών ενταλμάτων του 2017. Ολου του έτους

Σταματώ εδώ. Νομίζω ότι κατανοείτε την ανάγκη οργανωμένης και δομημένης διοίκησης για να ελέγξει τα οικονομικά του ΚΕΘΕΑ. Αυτό θα έπρεπε να είναι πρόταση όχι μόνο του Υπ Υγείας αλλά και όλων κομμάτων. Ελπίζω να μην υπάρξει συνέχεια».

Αντιδρώντας ο κ. Ανδρέας Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) απέφυγε να αναφερθεί στα ευρήματα των ελέγχων και προσπάθησε να επικρίνει τον υπουργό για τη διαδικασία.

«Σήμερα έχουμε ακρόαση φορέων και αν ισχύουν αυτά που λέει ο υπουργός, για σεβασμό οφείλουμε να τους ακούμε και όχι να σπεύδει ο υπουργός να ενισχύσει το αφήγημά του για φαυλότητα και κακοδιαχείριση και να συνεχίζει τον δημόσιο εξευτελισμό του ΚΕΘΕΑ».

protothema.gr

Παράνομοι μετανάστες καταλύουν στα βουνά της Ροδόπης.

Παράνομοι μετανάστες καταλύουν στα βουνά της Ροδόπης, Και...<<με παλούκια στα χέρια και προσπαθήσανε να χτυπήσουν το αυτοκίνητο>>.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν στον «Χ» για το φαινόμενο, «καταυλισμοί» σε δάση και ορεινούς οικισμούς και ο παράγοντας «εγκληματικότητα» προβληματίζουν κατοίκους και κυνηγούς
Δήμος Μπακιρτζάκης

Ολοένα και περισσότερες «ειδήσεις» έρχονται από τα βουνά της Ροδόπης, ειδικότερα πλησίον των συνόρων με τον Έβρο, που σχετίζονται με τη δράση των παράτυπων μεταναστών που έχουν  καταλύσει εκεί στην προσπάθεια τους να βρουν ή να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο. Όλες οι ιστορίες που ακούγονται τελευταία έχουν κοινό παρονομαστή. Ομάδες μεταναστών επιχειρούν με διάφορους τρόπους –αλλά για άγνωστο λόγο- να σταματήσουν διερχόμενα αυτοκίνητα.

«Ανέβαινα μόνος μου και είχε ομίχλη. Μέσα σε ένα πευκοδάσος βγήκανε άτομα δεξιά και αριστερά με παλούκια στα χέρια και προσπαθήσανε να χτυπήσουν το αυτοκίνητο. Δύο από αυτούς είχαν κουκούλα κατεβασμένη. Με το που ξέφυγα βγήκαν κι άλλοι από τα πεύκα» περιγράφει στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Γιάννης Ρεφειάδης που είναι κυνηγός και περιδιαβαίνει τακτικά τον ορεινό όγκο.
«Προφανώς μάλλον θέλανε το αυτοκίνητο» εκτιμά ο κος Ρεφειάδης υπογραμμίζοντας την ύπαρξη των δύο κουκουλοφόρων και αναφέροντας ότι «αν κάνετε τη διαδρομή από Αρριανά προς Δέρειο, θα δείτε ότι έχει πολλά αυτοκίνητα παρατημένα και καμμένα κάποια».

Ο φόβος βασιλεύει και η ψυχραιμία χάνεται
Ο κος Ρεφειάδης καλεί τις αρχές να παρέμβουν άμεσα και να περισυλλέξουν τους μετανάστες, που όπως λέει έχουν δημιουργήσει καταυλισμούς στα δάση του ορεινού όγκου ειδικά κοντά στα σύνορα των νομών Ροδόπης και Έβρου συνιστώντας απειλή ή έστω πηγή πρόκλησης φόβου για τους κατοίκους των ορεινών οικισμών των δύο νομών.

Από την άλλη πλευρά ο κος Ρεφειάδης αναρωτιέται τι θα γίνει αν μία ομάδα κυνηγών φερόντων όπλα κληθεί να αναμετρηθεί με μία ομάδα μεταναστών που συνήθως κραδαίνουν δοκάρια ή άλλα αυτοσχέδια «όπλα».

Ίδια η κατάσταση που περιγράφει ο κυνηγός από τον Έβρο Νίκος Λαμπρίδης. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Είναι μόνο άντρες. Μόνοι τους και πάρα πολύ επικίνδυνοι. Η οριογραμμή του Έβρου δέχεται καθημερινά παράνομους ‘εισβολείς’. Απειλούνται τα χωριά μας. Τα πράματα είναι πολύ σοβαρά και τα παίρνουμε όλα πολύ χαλαρά, αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Καταστρέφεται η πατρίδα μας» είπε σε δραματικό τόνο.

Κατά την εκτίμησή του «εδώ και δέκα μέρες έχουμε κι από ένα κρούσμα» και «το θέμα είναι να γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι εισέρχονται κάθε μέρα στη χώρα μας, αλλά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται».
Τέλος, ο Σάκης Τσακμακίδης περιέγραψε κι αυτός τη δική του εμπειρία με έδρα αυτή τη φορά το Πάμφορο.  Σύμφωνα με όσα αυτός καταμαρτυρά επισκεπτόμενος τακτικά τον κάμπο λόγω αγροτικών υποχρεώσεων βλέπει συχνά πολύ μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών που αριθμούν πάνω από 50 μέλη. Συνεχώς ενημερώνει τις αρχές και λέει: «Δεν βλέπω γυναίκες και παιδιά. Είναι μόνο άντρες και νεαρής ηλικίας».

 Χρόνος 87.5fm

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταργούνται εθνικότητα και θρησκεία από τα ΕΠΑΛ: Δημιουργείται μια κοινωνία «πολτός»



Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταργούνται εθνικότητα και θρησκεία από τα ΕΠΑΛ: Δημιουργείται μια κοινωνία «πολτός»

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καταργούνται εθνικότητα και θρησκεία από τα ΕΠΑΛ: Δημιουργείται μια κοινωνία «πολτός»


Οδεύουμε πλέον προς μια ελληνική κοινωνία που δεν θα έχει θρησκευτική και εθνική ταυτότητα, αφού από εδώ και στο εξής δεν θα αναγράφονται ιθαγένεια και θρήσκευμα στα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επισήμως πλέον θα συμβαίνει μετά την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τα ΕΠΑΛ, η οποία δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ της «Εφημερίδας της Κυβερνήσεως»


Σύμφωνα με την απόφαση λοιπόν απαλείφονται τα πεδία «Θρήσκευμα» και «Ιθαγένεια» από τους τίτλους των επαγγελματικών Λυκείων.

Θα ακολουθήσουν σύντομα και τα Γενικά Λύκεια.
Ήδη από τον Σεπτέμβριο το pronews.gr είχε εγκαίρως ενημερώσει για την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα «myschool» που προωθούσε το υπουργείο Παιδείας «για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών,σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο».
«Συγκεκριμένα, σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα "myschool"».

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως τότε δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς.
Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών,σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο.

Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων,ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου.»

Έτσι λοιπόν για να μην έχουμε «διακρίσεις» από χθες ανοίχτηκε ο δρόμος για μια κοινωνία «μαζικού πολτού» που δεν θα έχει καμία απόλύτως θρησκευτική και εθνική συνείδηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα πεδία «Θρήσκευμα» και «Ιθαγένεια» δεν θα περιλαμβάνονται στο εξής στους ακόλουθους τίτλους:
1. Απολυτήριο Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
2. Αποδεικτικό Απόλυσης Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 386/2016.
3. Αποδεικτικό Σπουδών Γ’ τάξης Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου. ΕΠΑΛ
4. Αποδεικτικό Σπουδών Β’ τάξης Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου.
5. Αποδεικτικό Σπουδών Α’ τάξης Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου.
6. Πιστοποιητικό Σπουδών Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου. ΕΠΑΛ
7. Απολυτήριο Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4186/2013.
8. Απολυτήριο Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
9. Αποδεικτικό Απόλυσης Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4186/2013.
10. Αποδεικτικό Απόλυσης Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
11. Αποδεικτικό Σπουδών Δ’ τάξης Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
12. Αποδεικτικό Σπουδών Γ’ τάξης Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
13. Αποδεικτικό Σπουδών Β’ τάξης Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου. ΕΠΑΛ
14. Αποδεικτικό Σπουδών Α’ τάξης Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
15. Πιστοποιητικό Σπουδών Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
16. Απολυτήριο Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
17. Αποδεικτικό Απόλυσης Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ του ν. 4386/2016.
18. Αποδεικτικό Σπουδών Γ’ τάξης Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου.
19. Αποδεικτικό Σπουδών Β’ τάξης Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου.
20. Αποδεικτικό Σπουδών Α’ τάξης Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου.ΕΠΑΛ
21. Πιστοποιητικό Σπουδών Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου.
22. Απολυτήριο Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4186/2013.
23. Απολυτήριο Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
24. Αποδεικτικό Απόλυσης Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4186/2013.
25. Αποδεικτικό Απόλυσης Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
26. Αποδεικτικό Σπουδών Δ’ τάξης Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
27. Αποδεικτικό Σπουδών Γ’ τάξης Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.ΕΠΑΛ
28. Αποδεικτικό Σπουδών Β’ τάξης Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
29. Αποδεικτικό Σπουδών Α’ τάξης Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
30. Πιστοποιητικό Σπουδών Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου.
31. Πτυχίο Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
32. Αποδεικτικό Πτυχίου Δημόσιου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 386/2016.
33. Πτυχίο Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ του ν. 4186/2013.
34. Πτυχίο Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
35. Αποδεικτικό Πτυχίου Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 186/2013.
36. Αποδεικτικό Πτυχίου Δημόσιου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 386/2016.
37. Πτυχίο Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
38. Αποδεικτικό Πτυχίου Ιδιωτικού Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 386/2016.
39. Πτυχίο Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4186/2013.
40. Πτυχίο Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 4386/2016.
41. Αποδεικτικό Πτυχίου Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν. 186/2013.
42. Αποδεικτικό Πτυχίου Ιδιωτικού Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου του ν.  386/2016.
43. Αποδεικτικό Σπουδών Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου που έπαυσε να λειτουργεί.
44. Αποδεικτικό Πτυχίου Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου που έπαυσε να λειτουργεί.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μαρούσι, 4 Νοεμβρίου 2019
Η Υπουργός

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ